Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων παιδιού - Για ποια δικαιώματα παιδιών μιλάμε στην Ελλάδα του 2013;

Δύο φορείς  (ΕΔΡΑ κ Μαζί για το Παιδί) παλεύουν για τα δικαιώματα 11.000 παιδιών στην Ελλάδα και παρουσιάζουν ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.
Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σήμερα 20 Νοέμβριου. Κάποτε τέτοια μέρα ο νους όλων έτρεχε σε τριτοκοσμικές χώρες εκεί όπου τα παιδιά ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Φέτος, δε χρειάζεται κανείς να «ταξιδέψει» τόσα χιλιόμετρα για να οσμίσει την εξαθλίωση καθώς σήμερα η Παγκόσμια ημέρα «γιορτάζεται» υπό την σκιά των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ που θέλουν παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία ή στην καλύτερη περίπτωση έχοντας για κολατσιό τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο μία φέτα ψωμί.
Το ίδιο σκληρή είναι η πραγματικότητα και σε φορείς που ασχολούνται με παιδιά. Οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτούς (σ.σ φορείς) προσπαθούν να κρατήσουν τα δικαιώματα των παιδιών στην ζωή, στην εκπαίδευση αλλά και στο αύριο σε αξιοπρεπή επίπεδα.
Διαβάστε την κατάσταση όπως αυτή σκιαγραφείται  μέσα από τα mini-report των φορέων: Έδρα και Μαζί για το Παιδί, οι οποίοι συνολικά φροντίζουν περίπου 11.000 παιδιά...
 
Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr