Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ψωνισαν με πλαστά χαρτονομίσματα των 20€ σε χωριά της Γορτυνίας!

Αρκαδία: Έκαναν τα ψώνια τους με πλαστά χαρτονομίσματα των 20€!
Συνελήφθησαν στη Γορτυνία, ένας 28χρονος Έλληνας και ένας 30χρονος Αλβανός, για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες πραγματοποίησαν συναλλαγές σε δύο καταστήματα στα χωριά Ράφτη και Παλούμπα Γορτυνίας, πληρώνοντας με δύο παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων όταν αντιλήφθηκαν ότι τα χαρτονομίσματα ήταν πλαστά ειδοποίησαν την αστυνομία και τα παρέδωσαν.

Στη συνέχεια, μετά την κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκαν, λίγες ώρες αργότερα, οι δύο παραχαράκτες να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο στην περιοχή της Γορτυνίας και συνελήφθησαν. Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 379 ευρώ, καθώς και το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Επιπρόσθετα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 28χρονου στην Τρίπολη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ακόμα παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος Αλβανός διέμενε παράνομα στη χώρα.

newsit.gr