Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΑΜΕΙΑ

Ρεσιτάλ μακιαβελισμού από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα. Με αιχμή τον λαοφιλή της μεταπολίτευσης, τον "Κανένα" και ένα non paper του "Κανενός", καταγράφει με αποφασιστικότητα  την επόμενη ημέρα της όποιας Ελλάδας απομείνει τελικά.

Στα σκουπίδια οι δεσμεύσεις της Ζωής - Πέρασαν 15 ρουσφετολογικές τροπολογίες


Στα σκουπίδια οι δεσμεύσεις της Ζωής - Πέρασαν 15 ρουσφετολογικές τροπολογίεςΣε… «κουρελόχαρτο» μετατρέπονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι δεν θα αιφνιδιάζεται το Κοινοβούλιο με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, πόσο μάλλον που στην συγκεκριμένη περίπτωση τροπολογίες που κατατέθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν δεκτές από τον Γιώργο Κατρούγκαλο χωρίς νωρίτερα να έχει γίνει οποιαδήποτε επεξεργασία τους είτε στην Επιτροπή, είτε στην Ολομέλεια.

Αίσθηση αλλά και αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης προκαλεί η ανακοίνωση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών ότι κάνει δεκτές όχι μία, ούτε δύο αλλά… 15 τροπολογίες που στην πλειοψηφία τους κατατέθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες, όπως καταγγέλει η Ν.Δ. είναι «ρουσφετολoγικές».
Μάλιστα οι τροπολογίες κατατέθηκαν σε άσχετο νομοσχέδιο, αυτό για τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που αποδεικνύει πως οι βουλευτές «γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» τις συστάσεις Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου…

Στην αίθουσα της Ολομέλειας προκλήθηκε ένταση με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί ευθέως τον Γ. Κατρούγκαλο ότι κρύβεται πίσω από τις ρυθμίσεις αυτές. «Είναι ξεκάθαρο ότι εσείς έχετε υπαγορεύσει σε βουλευτές του κόμματος σας τις τροπολογίες ώστε να τις περάσετε χωρίς καμία συζήτηση ούτε στην Επιτροπή της Βουλής, ούτε στην Ολομέλεια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι βουλευτές δεν ζήτησαν καν το λόγο για να τις εισηγηθούν.

«Μου έρχονται στο μυαλό μαύρες στιγμές του κοινοβουλευτικού μας βίου» αντέδρασε και ο Κοιν. Εκπρόσωπος του «Ποταμιού» Χάρης Θεοχάρης.

Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε να αποσύρει τις τροπολογίες, ενώ αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία και στις 15 τροπολογίες κατέθεσε το Ποτάμι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για τις προγραμματικές του δηλώσεις, που έλεγε ότι η κυβέρνηση είναι κάθε λέξη από το Σύνταγμα και θα υπηρετεί το Σύνταγμα, ενώ αντέκρουσε τις αιτιάσεις Βούτση ότι με τις τροπολογίες διευθετούνται κάποιοι ταλαίπωροι και φουκαράδες.

“Πού είναι αλήθεια σήμερα να σας τραβήξει το αυτί;”, είπε για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: “Όταν τη βολεύει κομματικά εμφανίζεται”.

"Αναρωτιέμαι τι είναι χειρότερο. Ένα φαύλος ή ένας υποκριτής πολιτικός; Ακούμε καταγγελίες για ένα πελατειακό κράτος που εσείς δημιουργήσατε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από τους θύτες να κατηγορούν τα θύματα τους, δηλαδή τους εργαζόμενους για το θεσμικό αίσχος που δημιουργήσατε…", του απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Εκ μέρους του Ποταμιού, ο Χάρης Θεοχάρης μίλησε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και κατέθεσε το αίτημα του Ποταμιού για ονομαστική ψηφοφορία και στις 15 “ντροπολογίες”, όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι “με την ανοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο κανονισμός της Βουλής γίνεται σουρωτήρι”.


Τι προβλέπουν οι συγκεκριμένες τροπολογίες;
- Μετάταξη υπαλλήλων κατά παρέκκλιση διατάξεων για δέσμευση παραμονής σε υπηρεσία.
- Αναγνώριση προϋπηρεσίας εργαζομένων ΕΛΓΑ.
- Αποσπάσεις προσωπικού από ανώνυμες εταιρίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
- Επανασύσταση θέσεων και κλάδων όπως και θέσεις προσωπικού των Ασφαλιστικών Ταμείων και ΟΑΕΔ.
- Παύση ποινικών και πειθαρχικών διώξεων εναντίον αιρετών των ΟΤΑ σε περίπτωση μη άσκησης ένδικων μέσων.
- Συμβάσεις προσωπικού δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
- Αποκατάσταση αδικιών στις δασικές υπηρεσίες.
- Δανειοδότηση ΟΤΑ από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.
- Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ.
- Παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης των οικοδομικών εργασιών από τους δικαιούχους δημοτικών ή κοινοτικών οικοπέδων.
- Δαπάνες δασοκτονίας έτους 2014.

Τι απαντά η Κυβέρνηση;
Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σε μια προσπάθεια να άρει τις αντιδράσεις απέδωσε την αποδοχή τους στο γεγονός, όπως είπε, πως τα τελευταία χρόνια προέκυψαν διάφορες εκκρεμότητες - αδικίες που πρέπει να τακτοποιηθούν το δυνατόν συντομότερα.

newsit.gr

ΥΠΕΣ: Ενίσχυση των δήμων με 103 εκατομμύρια ευρώ για γενικές δαπάνες

ΥΠΕΣ: Ενίσχυση των δήμων με 103 εκατομμύρια ευρώ για γενικές δαπάνες
Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατανέμει από τους ΚΑΠ το ποσό των 102.942.484 ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας.

Το ανωτέρω ποσό, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αποδίδεται ως η πέμπτη τακτική επιχορήγηση έτους 2015, για την κάλυψη των γενικών δαπανών τους, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μισθοδοσία προσωπικού (παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών, Βοήθεια στο Σπίτι-Κοινωνική Μέριμνα για ΑμεΑ, μόνιμο προσωπικό κλπ). 
 Πόροι στους δήμους για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών Επίσης, με άλλη απόφαση του υπουργείου, κατανέμονται 18.400.00 ευρώ (από τους ΚΑΠ) σε δήμους, για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.
Με Υπουργική Απόφαση του Νίκου Βούτση, οι δήμοι και σύνδεσμοι αυτών, με τους πόρους αυτούς μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες όπως προληπτικό καθαρισμό της βλάστησης σε άλση, πάρκα και κατασκηνώσεις), συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου, προληπτικά μέτρα αποφυγής πυρκαγιών σε ανεξέλεγκτες χωματερές, ενίσχυση εθελοντικών δράσεων, αγορά εξοπλισμού (βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κλπ), κάλυψη λειτουργικών εξόδων (καύσιμα, υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού κλπ) και κάλυψη δαπανών μίσθωσης σχετικών οχημάτων ή μηχανημάτων.

Πέθανε ο μπαμπάς σπουργίτι του Αρκά - Το συγκινητικό αντίο του Αρκά στις 'Χαμηλές Πτήσεις'


Από την LIFO TEAM
 Όλα τα καλά κάποια στιγμή τελειώνουν. Αυτό μάλλον σκέφτηκε ο σημαντικός Έλληνας κομίστας, Αρκάς, όταν πήρε την απόφαση να κλείσει τον κύκλο του κλασικού, πλέον, κόμικς του ‘Χαμηλές Πτήσεις’ με έναν συγκινητικό επίλογο. Στο τελευταίο κόμικς συναντούμε το μικρό σπουργίτι των κόμικς να έχει μεγαλώσει και να κάνει έναν απολογισμό της ζωής του και των στιγμών που έζησε με τον πατέρα του, τον οποίο όσο ζούσε χλεύαζε και ειρωνευόταν. Τώρα είναι σειρά του μικρού σπουργιτιού να υποστεί τις ίδιες συμπεριφορές από τον δικό του γιο.
Συγκινητική, ανέλπιστα ηθικοπλαστική και επενδυμένη με το αιχμηρό χιούμορ του γνωστού κομίστα, η τελευταία πτήση των σπουργιτιών του Αρκά δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του στο facebook κάτω από τον τίτλο ‘Ένας επίλογος που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ’.
Πέθανε ο μπαμπάς σπουργίτι του Αρκά

Πηγή: www.lifo.gr

Μετά τον μίνι καύσωνα ερχεται καταιγίδα

Καιρός: Με υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη - Αναλυτική πρόγνωσηΠρωινές ομίχλες περιμένουμε την Τετάρτη, αλλά μετά γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα δυτικά αλλά στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 14 εως 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 15 εως 33 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 16 εως 29 βαθμούς κελσίου.

Η Πέμπτη θα είναι η πιο ζεστή μέρα του καυτού τριήμερου. Όμως, παρά το γεγονός πως θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τα βόρεια και προς τα κεντρικά οπου θα έχουμε αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν. Θα εκδηλωθούν βροχές και μπόρες που το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους θα είναι ισχυρές ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά  μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ αλλά αργότερα στα δυτικά θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 εως 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 16 εως 33 με 34 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 16 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Μετά την καλοκαιρινή παρένθεση, από την Παρασκευή και μετά, επανέρχεται η άνοιξη με τις συννεφιές και τις μεσημεριανιές βροχές και μπόρες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυριως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
Η θερμοκρασία κυρίως το Σαββατοκύριακο δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 27 με 28 βαθμούς σε όλη τη χώρα ενώ οι βοριάδες στο θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ NON PAPER ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το non paper της κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση τώρα κατάλαβε ότι υπάρχουν διαφωνίες μέσα στην τρόικα, όταν αυτές υφίστανται εδώ και χρόνια.
Η κυβέρνηση έχασε χρόνο, έχασε ευκαιρίες και βρήκε νέο πρόσχημα, για να μην φέρει προς ψήφιση το Πολυνομοσχέδιο.
Επικαλείται την εσωτερική διαφωνία μέσα στην τρόικα.
Πραγματικός, όμως, λόγος είναι η εσωτερική διαφωνία μέσα στο κόμμα τους!
Αλλά η αγωνία της Ελλάδας παραμένει και η οικονομική παράλυση συνεχίζεται λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης και να καταλάβει τι γίνεται και να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις.

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΘΑ ΚΛΑΙΣ


ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ Β. ΛΑΖΑΝΑ  
ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

http://www.fonikorinthias.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/%CE%9B%CE%91%CE%96%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%20%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%A3.jpg?itok=pnBXp7e_Μια φορά κι έναν καιρό (έτσι θα αρχίζουν τα παραμύθια που θα λέμε στα εγγόνια μας για την νεότερη ιστορία του Ξυλοκάστρου), υπήρξε μια χρυσή 16ετία για τον τόπο μας όπου τα πρώτα 8 χρόνια ως πρόεδρος κοινότητος και τα άλλα 8 χρόνια ως Καποδιστριακός Δήμαρχος είχαμε την ¨θεία εύνοια¨ να είναι στο πηδάλιο ο φωτισμένος (όπως εκ των πραγμάτων αποδείχθει) συμπολίτης μας Δημήτριος Σκούρας!
Όπως όλα τα καλά όμως τελειώνουν, έτσι και το 2010 όπου διεξείχθησαν οι ¨Καλλικρατικές¨ πλέον εκλογές, οι Ξυλοκαστρίτες συνεπικουρούμενοι με τους άλλους αχάριστους (συμπατριώτες μου Ευρωστινίους), θεώρησαν σωστό να κάνουν ¨αλλαγή¨. Βέβαια δικαίωμα τους! Αλλά γιατί εμένα μου θυμίζει κάτι απ’ τον εξοστρακισμό του Αριστείδη στην Αρχαία Αθήνα; Όπου ο αναλφάβητος εξοστρακιστής εζήτησε από τον ίδιο τον Αριστείδη (χωρίς να γνωρίζει καν το πρόσωπο του) να γράψει το όνομα του στο όστρακο (ψηφοδέλτιο της εποχής) πράγμα που το έκανε ο Αριστείδης μετονομαζόμενος πλέον και ως ΔΙΚΑΙΟΣ.
Προσέξτε, εδώ ακριβώς ευρίσκεται η ψυχιατρική απάντηση της προαναφερθείσας ¨αλλαγής¨ που επέλεξαν να κάνουν οι δημότες του ενιαίου πλέον Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και για οποιαδήποτε τέτοιου είδους αλλαγή που διαχρονικά επιτελείται. Δηλαδή στην μετέπειτα απολογία του ¨αγράμματου εξοστρακιστή¨ που δικαιολογώντας την πράξη του ¨εξοστρακισμού¨ παραδέχθηκε ότι ο μοναδικός λόγος ήταν ότι ¨βαρέθηκε να ακούει το όνομα Αριστείδης¨!!

Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ ! ! !
Ούτε καν μία σκέψη για τα προσόντα ή έστω μια ματιά για το έργο του ανθρώπου που θα εξοστράκιζε με τόσο ¨ελαφριά τη καρδία.¨
Να λοιπόν κι ένα καλό. Είμαστε συνεχιστές των αρχαίων προγόνων μας. (Έτσι δεν αμφισβητείται η καταγωγή μας), αλλά μόνον εις τα ελλατώματά τους. Να και οι συνέπειες.
Ευρέθησαν εις το πηδάλιο του Καλλικρατικού πλέον Δήμου οι ¨ολιγότερον του μετρίως¨γιατί το σκέτο μέτριο δεν είναι και τόσο κακό. Και μετά από αυτούς ; Οι απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! TABULA RASA κατά τους Λατίνους. Ετσι για να πέσουν στα μαλακά οι πρώην ¨ολιγότερον του μετρίως¨ με την σύγκριση που αναπόφευκτα θα γίνει. 
Γιατι αναφέρομαι όμως σε όλα αυτά; Δεν έχω τίποτα το ιδιαίτερο με τον Δημήτριο Σκούρα. Ούτε θα υπεραμυνθώ τυχόν ελαττωμάτων του όπως για παράδειγμα αναφέρονται κάποιοι εις τον αυταρχικό του χαρακτήρα (πράγμα απαραίτητο κατά την γνώμη μου για όποιον ασκεί διοίκηση).
Αναφέρομαι όμως σε όλα αυτά για να κάνουμε την αυτοκριτική μας και εμείς οι ψηφοφόροι ούτως ώστε μέσα από τα λάθη μας να γίνουμε καλύτεροι και σοφότεροι.
Ας διαβάσουμε λοιπόν όλον τον Πελλοπονησιακό τύπο.
Τρίπολις: Πρωτεύουσα Πελοποννήσου. Τα σκουπίδια έχουν ξεπεράσει στο ύψος τα μπαλκόνια.
Πύργος Ηλείας: Αναγκάζονται οι κάτοικοι να βάζουν φωτιές στα σκουπίδια χωρίς να γνωρίζουν ότι έτσι απελευθερώνονται καρκινογόνες ουσίες.
Καλαμάτα: Πάει περίπατο ο τουρισμός της εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση.
Ναύπλιο τα ίδια .Κόρινθος χειρότερα κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Έρχονται δε ικέτες για να εξυπηρετηθούν από τον Χ.Υ.Τ.Α. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης – Φενεού, μοναδικό σε όλη την Πελοπόννησο δημιούργημα του Δημητρίου Σκούρα.
Να γιατί έγραψα προηγουμένως περί αχαρίστων Ευρωστινίων όταν προτού φιλοξενηθούμε εις τον Χ.Υ.Τ.Α. Ξυλοκάστρου είχαμε δυο σοβαρές πυρκαγιές προερχόμενες από τον σκουπιδότοπο στην τοποθεσία ¨ΣΤΥΛΟΣ¨ της Τ.Κ. Πύργου.
Αλλά ας μην λησμονούμε και την υποδομή που άφησε ο προαναφερθείς
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2jxsJZVJRVYK-NOGqvFSil7PNFf-y_qQeeKqWQvW7ZiyzubiNsux_o6iISN0oPdAFMMs15iyloiVkkJGz5dO8DRV2jaUz4aZXAo9OjCWBTe1ioXW5ZZFf4eiYXahXTAWWdyEywdS8yVA/s1600/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%82.jpg https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLqk1AnjGu7rcqo7MUQuhZ0l6FBRTAm-7_QwMVD_J4yyREPzvOXu8Q5ihsVUqKauumPe5OWpYFc05oMTHldg6LKABUAFRzhpsl2QxyR5KcR08byqNq592as4RqAh-WXQbuDe8L_KmCx0tN/s1600/%25CE%2594%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A3+%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%2597%25CE%25A3.jpg
 πρώην Δήμαρχος Δημήτριος Σκούρας για την σύνδεση του βιολογικού Ξυλοκάστρου `(επίσης έργο επί ημερών του) με τον βιολογικό της παραλίας Ευρωστίνης. Έτσι εάν είναι να υλοποιηθεί κάποια στιγμή ο βιολογικός από Δερβένι ως και Λυκοποριά θα οφείλεται στην προαναφερθείσα επιτρεπόμενη σύνδεση όπως συνεφώνησαν με τον τότε Δήμαρχο Ευρωστίνης κύριον Δημήτριο Δούσκα με τον οποίον και συνεργάζοντο!. Και άλλα πολλά για μια άλλη φορά.Τελειώνοντας έχω να ευχηθώ υγεία – μακροημέρευση και κουράγιο στους Καλλικρατικοπληθέντες συνδημότες.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΑΖΑΝΑΣ

13ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΟΥ κ.ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ "Ο ΑΥΛΟΣ"


Ο  ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ <<Ο ΑΥΛΟΣ>>
το Σάββατο, 16 Μαΐου στις 8:30 μ.μ.
στο Θέατρο "ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ" ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ  

  
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ 13ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΣΤΗΝ 13η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΕΞΗΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ....
1) ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΨΑΧΝΩΝ <<Η ΕΚΦΡΑΣΗ>>
2)ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ κ.ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΣΟΥ <<Η ΡΕΑ>>
3)ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και
4)ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ κ.ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
<<Ο ΑΥΛΟΣ>>
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ....

Ξεκινά στις 7 Μαΐου το Συνέδριο της ΚΕΔΕ- Πατούλης: Να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα

Ξεκινά στις 7 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 9 Μαΐου το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθεί στη Χαλκιδική.
Στους στόχους, τη θεματολογία, τις καινοτομίες αλλά και τη συγκυρία που διεξάγεται το φετινό συνέδριο αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Θόδωρος Σκυλακάκης: Ύφεση χωρίς «υφεσιακά μέτρα»… Θα μας λύσουν το μυστήριο οι μαρξιστές οικονομικοί εγκέφαλοι;


Αθήνα, 5 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
Από τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκύπτει ότι η χώρα σε όρους αγοράς (τρέχουσες τιμές, δηλαδή τα ευρώ που έχει παράξει η χώρα), θα έχει το 2015 ύφεση. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη σε όρους όγκου 0,5% (αντί 2,5% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη) και αποπληθωρισμός 1,5%.  Ότι θα έχουμε 2 δις ευρώ μικρότερο ΑΕΠ στην χώρα. Την ίδια περίπου κατάσταση περιγράφει και ο ΙΟΒΕ στην έρευνα επιχειρηματικού κλίματος και οι αναθεωρημένες προς τα κάτω προβλέψεις του ΣΕΤΕ για τον τουρισμό. 

Όμως εδώ και πολλούς μήνες, χάρη στην «σκληρή» αντιμνημονιακής εμπνεύσεως «διαπραγμάτευση», η χώρα δεν έχει λάβει κανένα μέτρο. Οπότε πως εξηγούν την ύφεση οι μαρξιστές οικονομικοί εγκέφαλοι της κυβέρνησης (και οι άλλοι αντιμνημονιακοί); Θα μας λύσουν το «μυστήριο» του πως το αντι-μνημόνιο διαλύει την οικονομία; Αν δεν μπορούν ας κάνουν τουλάχιστον το λογαριασμό που φέρνει η πολιτική τους. Πρόσθετο δημοσιονομικό κενό τουλάχιστον 1,2 δις και αύξηση του δημοσίου χρέους στο 180% τουλάχιστον του ΑΕΠ.

Ο Γιάννης Πανούσης για τον παιδοκτονο. Θα λειτουργήσει ο νόμος της φυλακής


image
«Δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά. Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά, πολλώ μάλλον που ήταν και παιδί του –δεν ήταν ένα ξένο παιδί που απήχθη ή κάτι άλλο. Άρα περνάμε σε μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης. Δεν έχει τίποτα να πεις» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στον Real FM 97,8, για τη δολοφονία της μικρής Άννυ.
Αναφερόμενος στον πατέρα, ο Γιάννης Πανούσης τόνισε: «Ο ίδιος αν μπορέσει να πει κάτι… Και ο ίδιος νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις… Συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό».
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέληξε: «Κοιτάξτε, όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες… Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του ίδιου του δράστη».

Real FM 

ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ ! 1000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΚΙΑΤΟΥ-660x400 
 Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιάτου καταδικάζει το έγκλημα που έλαβε χώρα στην Ζήρεια σε βάρος των άγριων αλόγων και δίνει αμοιβή 1000 ευρώ σε αυτόν που θα δώσει έγκυρες πληροφορίες για την σύλληψη του Δράστη η των Δραστών του αποτρόπαιου εγκλήματος
ΦΩΤΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

Έχασε την μάχη με τη ζωή ο Κώστας Πιέτρης.

Έχασε την μάχη με τη ζωή ο Κώστας Πιέτρης. 
 Στις 6μμ σήμερα στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στην Κόρινθο, θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία του Υποψήφιου Δημάρχου Κορινθίων και Δημοτικού Συμβούλου Κωνσταντίνου Πιέτρη. που «έφυγε» από τη ζωή τις   πρώτες πρωινές ώρες καθώς …έχασε τη μάχη που έδινε τον τελευταίο καιρό με το θάνατο. Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κορινθίων.
Είχε δώσει την δική του μάχη ως επικεφαλής Δημοτικής παράταξης.
 

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας που συγκλονίζει – Ο πατέρας της 4χρονης έκανε τα πάντα για να την εξαφανίσει από προσώπου γης!

Προφυλακίστηκε ο πατέρας της άτυχης Άννυ | Αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο 
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στην 10η Τακτική Ανακρίτρια, ο 27χρονος Βούλγαρος που φέρεται να δολοφόνησε άγρια την άτυχη 4χρονη Άννυ. 
Μαζί του μεταφέρθηκε από την Ευελπίδων στη ΓΑΔΑ και η μητέρα της μικρής Αννυ, η οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη. 
Ο 27χρονος απολογήθηκε χωρίς δικηγόρο, ενώ η μητέρα του παιδιού θα δώσει εξηγήσεις έχοντας νομικό παραστάτη μαζί της.
 Κατά την έξοδο του ζευγαριού από τα ανακριτικά γραφεία αποδοκιμάστηκαν έντονα από πολίτες που βρίσκονται στην Ευελπίδων, ενώ κατά τη μεταφορά από το κτίριο των ανακριτών μέχρι τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας, οι δυο κατηγορούμενοι συνοδεύονταν από έντονη αστυνομική παρουσία.


Ξεκινάει η συζήτηση για την κατάργηση του Καλλικράτη και την αύξηση του αριθμού των δήμων – Πώς θα γίνει η διαδικασία

Από αύριο Τετάρτη μέσω της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής θα δοθεί η εκκίνηση για τις αλλαγές που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης για την κατάργηση του Καλλικράτη και την αύξηση του αριθμού των δήμων ακόμη και σε 1000! 
Σύμφωνα το ΥΠΕΣΔΑ στην συνεδρίαση της Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.00 το μεσημέρι, θα συζητηθούν οι αλλαγές που προδιαγράφονται στον «Καλλικράτη» και η γενικότερη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Βούτσης θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής για την ανάγκη επαναλειτουργίας της υποεπιτροπής που είναι αρμόδια για θέματα του Υπουργείου με στόχο την έναρξη της συζήτησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Να σημειωθεί ότι η υποεπιτροπή αυτή που λειτούργησε και την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, επαναδραστηριοποιείται με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών,  με ειδικότερο αντικείμενο την ακρόαση φορέων και την κατάθεση απόψεων των κομμάτων σχετικά με το μείζον ζήτημα της αναδιαμόρφωσης του καταστατικού χάρτη (Καλλικράτη) λειτουργίας των ΟΤΑ στη χώρα μας.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει τονίσει ότι στόχος του υπουργείου είναι να προχωρήσει σε μία καταγραφή όλων των «κόμπων» που έχουν προκύψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Δηλαδή πού υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων, πόρων και πολιτικών. «Μια ύλη που έχει τεθεί από την ίδια την κοινωνία», όπως είπε, χωρίς να παραλείψει να τονίσει ότι «οι ΟΤΑ αδικήθηκαν πολύ την προηγούμενη πενταετία».
Αναφορικά με τις χωροταξικές αλλαγές που αναμένονται, ο κ. Βούτσης, έχει υποστηρίξει ότι «δεν θα αφήσουμε να σκεπαστούν τα πραγματικά ζητήματα που έχουν ανακύψει και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Σε ένα χρόνο που θα έχουμε ολοκληρώσει τη συζήτηση, θα πρέπει να έχουμε λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που έχουν επισημανθεί».
Παράλληλα είχε εμφανίσει το «στίγμα» των αλλαγών, αναφερόμενος σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους που πρέπει να αλλάξουν από «Καλλικρατικά» χωροταξικά πλαίσια. Είχε σημειώσει ότι αναμένεται να υπάρξουν μερικές δεκάδες νέοι δήμοι, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει πρόθεση να πάμε πάλι σε ένα μοντέλο χιλίων δήμων. Δεν το αποκλείω, αλλά αυτό εάν είναι θα γίνει σε άλλο χρονικό σημείο, εφόσον το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες». 

aftodioikisi.gr

Πατούλης σε Δούρου: Καθάρισε τους δρόμους στο Μαρούσι, με τον Καραμέρο δεν μπορώ να συνεργαστώ

Μια σειρά από ζητήματα, τα οποία αποτελούν ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, και για τα οποία ζητά άμεσα να προωθήσει λύσεις επιδεικνύοντας στην πράξη σεβασμό στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, ζητά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Με δεδομένο το έλλειμμα συνεργασίας με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γιώργο Καραμέρο, όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, ζητά από την Περιφερειάρχη να μεριμνήσει άμεσα ώστε να:

- εγκριθούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οι όροι της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου για την εκτέλεση του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Πολυδρόσου» που νομικά αβάσιμα και αναιτιολόγητα αποσύρθηκε από τη 13η Συνεδρίαση με ευθύνη του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γιώργου Καραμέρου.

- να ενταχθεί σε εργολαβία η αντιστήριξη των πρανών των ρεμάτων του Δήμου Αμαρουσίου.

- να καθαριστούν τα διαζώματα επί της λεωφόρου Κηφισίας, που εμφανίζουν απαράδεκτη εικόνα και αποτελούν εστίες μόλυνσης για τη δημόσια Υγεία.

- να ανατεθεί σε εργολαβία το κλάδεμα των δέντρων στις νησίδες, που, επίσης, εντάσσεται στις υποχρεώσεις της Περιφέρειας
airetos.gr

Δήλωση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εμφάνιση imagegen.ashx.jpg


Μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, με τους Περιφερειάρχες της χώρας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην κάτωθι δήλωση:
«Η προσπάθεια επανίδρυσης του κομματικού κράτους συνιστά τη μεγαλύτερη αντιμεταρρυθμιστική πολιτική που αποδομεί οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε άμεσα και πρώτα απ’ όλους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Οι απόψεις της αριστεράς και του Σύριζα για αξιοκρατία, διαφάνεια και διαύγεια αποδεικνύονται προεκλογικές επικλήσεις για να κλέψουν την ψήφο και την καρδιά των πολιτών.
Τη στιγμή που η εθνική προσπάθεια βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης, ο άδολος ακομμάτιστος πατριωτισμός αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για την επίτευξη βιώσιμης λύσης στο πρόβλημα της χώρας». 

«Η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει για να αποφευχθεί η υπερφορολόγηση των αγροτών»


Η Κυβέρνηση, μέσω της αναπληρώτριας υπουργού οικονομικών κ. Νάντιας Βαλαβάνη, δεν έκανε δεκτή την πρόταση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, για 20% τεκμαρτή δαπάνη χωρίς παραστατικά για όλους τους αγρότες, με αποτέλεσμα να υπάρξει υπερφορολόγηση των εισοδημάτων τους.

Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση ετοιμάζεται, μέσω τροπολογίας που θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα, να φορολογήσει τις αγροτικές επιδοτήσεις που ξεπερνούν τις 12.000.

Οι διαπιστώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο κ. Κεγκέρογλου προς την αν. υπουργό οικονομικών με θέμα την φορολόγηση των αγροτών.

Η πρόταση του κ. Κεγκέρογλου για φέτος, πρώτη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας δε δόθηκε στους αγρότες η ενημέρωση έτσι ώστε να μαζέψουν τα απαραίτητα στοιχεία των δαπανών και που δεν τους δίνεται ακόμη και σήμερα η δυνατότητα για να μπορούν να δικαιολογούν τα έξοδα που κάνουν για, είναι να θεωρεί 20% ως τεκμαρτή δαπάνη χωρίς παραστατικά έτσι ώστε να αποφευχθεί η υπερφορολόγηση τους.

Επίσης ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε από την κ. Βαλαβάνη να θεσπιστεί καθαρά το αφορολόγητο των αγροτικών αποζημιώσεων και επιδοτήσεων ανεξαρτήτως ποσού καθώς οτιδήποτε διαφορετικό θα έθετε εν αμφιβόλω ολόκληρη τη ρύθμιση για τη μη φορολόγηση των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων.

Η κ. Βαλαβάνη δεν δεσμεύτηκε για τίποτα από τα δύο καθώς για την μεν φορολόγηση των εισοδημάτων των αγροτών δήλωσε πως δεν προτίθεται να πράξει τίποτα για τα φετινά εισοδήματα αλλά μετέθεσε για του χρόνου οποιαδήποτε παρέμβαση ενώ για τις επιδοτήσεις δήλωσε πως στην τροπολογία της Κυβέρνησης θα προβλέπεται η φορολόγηση των επιδοτήσεων που θα ξεπερνούν τις 12.000.

Η πολιτική αυτή που προτίθεται να εφαρμόσει η Κυβέρνηση το μόνο που καταφέρνει είναι να υπερφορολογήσει τους Έλληνες αγρότες με αποτέλεσμα αυτοί να πληρώσουν τα «σπασμένα» ενώ δημιουργεί ερωτήματα γιατί ενώ το Υπουργείο παρεμβαίνει για την φορολόγηση των αποζημιώσεων δεν παρεμβαίνει για να αποφευχθεί η υπερφορολόγηση  των αγροτών.