Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Μετά τον μίνι καύσωνα ερχεται καταιγίδα

Καιρός: Με υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη - Αναλυτική πρόγνωσηΠρωινές ομίχλες περιμένουμε την Τετάρτη, αλλά μετά γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα δυτικά αλλά στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 14 εως 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 15 εως 33 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 16 εως 29 βαθμούς κελσίου.

Η Πέμπτη θα είναι η πιο ζεστή μέρα του καυτού τριήμερου. Όμως, παρά το γεγονός πως θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τα βόρεια και προς τα κεντρικά οπου θα έχουμε αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν. Θα εκδηλωθούν βροχές και μπόρες που το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους θα είναι ισχυρές ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά  μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ αλλά αργότερα στα δυτικά θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 εως 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 16 εως 33 με 34 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 16 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Μετά την καλοκαιρινή παρένθεση, από την Παρασκευή και μετά, επανέρχεται η άνοιξη με τις συννεφιές και τις μεσημεριανιές βροχές και μπόρες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυριως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
Η θερμοκρασία κυρίως το Σαββατοκύριακο δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 27 με 28 βαθμούς σε όλη τη χώρα ενώ οι βοριάδες στο θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.