Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Αναζητείται υπουργός - φάντασμα που έβγαλε 80.000 ευρώ στο εξωτερικό τον Μάρτιο

Αναζητείται υπουργός - φάντασμα που έβγαλε 80.000 ευρώ στο εξωτερικό τον Μάρτιο
«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό άναψε δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», σύμφωνα με το οποίο αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «φυγάδευσε» τον Μάρτιο 80.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου κάλεσαν την εφημερίδα να παρουσιάσει στη σημερινή της έκδοση το όνομα του κυβερνητικού στελέχους, σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για πρακτική η οποία ξεπερνάει το όριο της χυδαίας προβοκάτσιας, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Αναπληρωτής υπουργός έβγαλε 80.000 ευρώ στο εξωτερικό | Πείτε μας ποιος είναι λέει το Μαξίμου

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στο χθεσινό της θέμα η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», το κυβερνητικό στέλεχος πρώτης γραμμής μετέφερε τα χρήματα στο Λουξεμβούργο. Η μεταφορά έγινε μέσα στον Μάρτιο. Δηλαδή, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η μεταφορά δεν πραγματοποιήθηκε τμηματικά αλλά με μία και μόνη συναλλαγή και έγινε από υποκατάστημα της Eurobank σε τραπεζικό ίδρυμα του εξωτερικού.

«Τα χρήματα ανήκουν σε αναπληρωτή υπουργό ο οποίος έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης. Η “Θ” η οποία διαθέτει τα πλήρη στοιχεία του αποφεύγει προς το παρόν να τα δημοσιοποιήσει, επειδή δεν κατέστη χθες δυνατή η επικοινωνία μαζί του προκειμένου να φιλοξενηθεί και η δική του γνώμη, καθώς το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ενδέχεται να προκαλέσει πολιτικό πλήγμα, στον ίδιο και στην κυβέρνηση, στην περίπτωση που η αιτιολόγηση για τη μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό δεν είναι επαρκής», υποστήριξε η εφημερίδα.

Για το θέμα ερωτήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Δεν έχω υπόψη μου το δημοσίευμα, δεν μπορώ να σχολιάσω», σημείωσε, ενώ αργά το απόγευμα η απάντηση ήρθε, μέσω ανεπίσημης ενημέρωσης, η οποία ούτε επιβεβαίωνε αλλά ούτε και διέψευδε όσα υποστήριζε η εφημερίδα. «Περιμένουμε από την εφημερίδα ‘‘Θεσσαλονίκη’’ στην αυριανή της έκδοση (σ.σ. σημερινή), στην ίδια σελίδα, να αναφέρει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού, το ποσό και τα στοιχεία του λογαριασμού. Αν δεν το πράξει, τότε θα μιλάμε για πρακτική που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας. Ας το πράξει αυτό για να υπάρξει και η ανάλογη απάντηση», έλεγαν κυβερνητικές πηγές.

e-typos.com