Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Πολίτης ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - Φύλλ0 16

Η συνομιλία άνοιξε. 1 μη αναγνωσμένο μήνυμα.



















Αποθήκευση στο Drive - Μετακίνηση σε:
Εμφάνιση Politis 016-web.pdf.

ΝΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΟΥΡΑ!

Του Θάνου Τζήμερου 

Απορώ με την κυβέρνηση. Έχει φαγωθεί να πάνε οι ΟΤΑ τα λεφτά στην ΤτΕ με επιτόκιο 2,5% ενώ το τριετές ελληνικό ομόλογο έχει σήμερα απόδοση σχεδόν 30%! Το ελληνικό κράτος εγγυάται και την μία και την άλλη τοποθέτηση! Γιατί διστάζουν; 

Επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Αρμενία για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Εμφάνιση IMG_2015_02_24_219.jpg
Επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία πραγματοποιεί, από σήμερα έως την Κυριακή, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αρμενίας και του Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης (Βουλής) της Αρμενίας, για να συμμετάσχει στις επίσημες εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, από την οποία φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια.   
Πρόκειται για κορυφαίο, εθνικής σημασίας γεγονός για την Αρμενία και οικουμενικής σημασίας για την ανθρωπότητα, αφού μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές, στις οποίες εκπροσωπούνται τα κράτη στο ανώτατο και ανώτερο επίπεδο, η διεθνής κοινότητα στέλνει  ηχηρό μήνυμα κατά της Γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν συναντήθηκε ο Σαμαράς - Συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και στην Ευρώπη

Με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν συναντήθηκε ο Σαμαράς 
 Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γιούρκι Κατάινεν στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άντρες συζήτησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία και στην Ευρώπη.

«Φουντώνει» η κόντρα για το Εθνικό Θέατρο | Στο δικαστήριο προσφεύγει ο Χατζάκης

«Φουντώνει» η κόντρα για το Εθνικό Θέατρο | Στο δικαστήριο προσφεύγει ο Χατζάκης
Τις θέσεις του Σωτήρη Χατζάκη ανέπτυξε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα, ο συνήγορος του, νομικός Αντώνης Βγόντζας, υπενθυμίζοντας την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα να ακυρωθεί η ανάκληση του διορισμού του κ. Χατζάκη.

Επίσης, ανακοίνωσε την απόφαση του Σ. Χατζάκη να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια κατά του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη, επειδή θεωρούν ότι «επλήγη η τιμή και η υπόληψη» του κ. Χατζάκη από δηλώσεις του υπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Ν.Ξυδάκης διαβίβασαν χθες τον φάκελο του Εθνικού θεάτρου στον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς , Παναγιώτη Νικολούδη.

Παράλληλα, σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τον διορισμό του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της πρώτης κρατικής σκηνής Στάθη Λιβαθινού

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Επίτιμος καθηγητής ο Προκόπης Παυλόπουλος

Επίτιμος καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναγορεύεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος. Την απόφαση αυτή έλαβε η κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και η γενικής συνέλευσης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Κόρινθο.
Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 και στις 7.00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει το «τελεσίγραφο» Τσίπρα στη Μέρκελ για συμφωνία ή εκλογές - Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Φρανσουά Ολάντ

Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει το «τελεσίγραφο» Τσίπρα στη Μέρκελ για συμφωνία ή εκλογές
«Σάλο» προκάλεσαν το μεσημέρι της Πέμπτης δημοσιεύματα ότι ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες και τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ με το τελεσίγραφο συμφωνία ή εκλογές.

Λίγη ώρα αργότερα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διέρρεαν ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν έχουν «καμία απολύτως βάση» και πως «η ελληνική κυβέρνηση, όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα έτσι και δεν θέτει».

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός θα πει στην Καγκελάριο της Γερμανίας ότι ή θα υπάρξει συμφωνία άμεσα ή παύουν να ισχύουν όλα όσα συμφωνήθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου και όλα είναι ανοιχτά.

Ταυτόχρονα, τόνιζαν ότι ο κ. Τσίπρας θα θυμίζε στην «ισχυρή» κυρία της Γερμανίας μια συζήτηση που είχαν στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της οποίας η κ. Μέρκελ είχε τονίσει ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση καλύψει το 70% της απόστασης τότε το άλλο 30% «θα το βρούμε».

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ περίπου στις 15:30 ώρα Ελλάδας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πολιτικός έχει προγραμματίσει συνάντηση και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Στη συνέχεια, θα μετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Όπως μεταδίδει το Reuters: Η Άνγκελα Μέρκελ θα πιέσει τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει πιο γρήγορα στις μεταρρυθμίσεις για να δοθούν στην Ελλάδα χρήματα ώστε να μην ξεμείνει από ρευστότητα

Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την παραίτηση του υπουργού Υγείας - 'Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί με αξιοπιστία, θέματα πολιτικής υγείας του ελληνικού λαού''

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την παραίτηση του υπουργού Υγείας
Την παραίτηση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητάει το ΠΑΣΟΚ, καθώς «αποτελεί την μοναδική επιβεβλημένη και υπεύθυνη πράξη που μπορεί να κάνει», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Με την ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ επικρίνει τον υπουργό Υγείας ότι είπε ψέμματα για τα αποθεματικά των νοσοκομείων.

«Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί με αξιοπιστία, θέματα πολιτικής υγείας του ελληνικού λαού, αφού την ίδια ώρα που παραπλανούσε και έλεγε ψέματα δημοσίως στους πολίτες, έδινε από την πίσω πόρτα στην Τράπεζα της Ελλάδος και τα ελάχιστα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία των νοσοκομείων για τη λειτουργία τους.

 Οι δε σημερινές του δηλώσεις δεν μας έκαναν σοφότερους, αντιθέτως εμμένει στην πολιτική της μισής αλήθειας και του μισού ψέματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.-

1o Ολοήμερο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών & Τεχνών Επετειακό Αφιέρωμα: Υπατία η Αλεξανδρινή 1600 (370 - 415 κ.ε.)

1o Ολοήμερο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών & Τεχνών

Επετειακό Αφιέρωμα:
Υπατία η Αλεξανδρινή 1600 (370 - 415 κ.ε.) 
  • Θέμα Ημερίδας
    "Ο Άνθρωπος και η πορεία του προς τη Γνώση ενίοτε μέχρις αυτοθυσίας"

    Ο Πολιτιστικός Οργανισμός “Απόλλωνος Ναός” με την συμβολή του Πολιτιστικού Συνδέσμου “ΣΑΦΕΜ”, διοργανώνει συνέδριο αφιερωμένο στην φιλόσοφο, μαθηματικό και αστρονόμο Υπατία (370-415 κ.ε.) επ’ ευκαιρίας των 1600 χρόνων από τον βίαιο θάνατό της στην Αλεξάνδρεια.
    Πρόκειται για μια προσωπικότητα διεθνώς ανεγνωρισμένη στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, που εθυσίασε την ζωή της στο βωμό της Γνώσεως. Επιπλέον είναι ένα σύμβολο της Ελευθερίας και της Ακεραιότητας.
    Προσωπικότητες παγκόσμιας ακτινοβολίας των επιστημών και των τεχνών, θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους στην ιστορική διαδρομή και επιδίωξη του Ανθρώπου για πρόοδο και Πολιτισμό!
    Σάββατο 25 Απριλίου στο Αμφιθέατρο “Αθήνα 9.84” στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, είσοδος ελεύθερη με επίδειξη ταυτότητας.
    Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων 
     
    Περισσόερα:  http://odysseyofknowledge.org/ 

Πατούλης στην aftodioikisi.gr: Ιδού οι δύο προϋποθέσεις για τη μεταφορά των αποθεματικών – Στη Δημοκρατία δεν χωρούν πειθαρχικά μέτρα

Δύο προϋποθέσεις για να αποφασίσουν οι δήμαρχοι να βάλουν τα αποθεματικά των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας θέτει με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Προσθέτει, δε, ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα «ισχύει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που υιοθετείται από τα Δημοτικά Συμβούλια σε όλη τη χώρα» να μην μεταφερθούν τα αποθεματικά. Όσον αφορά τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από την μη εφαρμογή του νόμου  ο κ. Πατούλης τονίζει ότι «σε μια Δημοκρατία γίνεται διάλογος. Δεν χωρούν τέτοια μέτρα».
Κύριε Πατούλη ποια είναι τα αιτήματά σας προς την κυβέρνηση προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ΠΝΠ;
Κοιτάξτε, εμείς ζητάμε δύο πράγματα: Το πρώτο είναι να περιληφθεί στην ΠΝΠ απόλυτο χρονοδιάγραμμα σε σχέση με την χρήση των διαθέσιμων των δήμων από την κεντρική κυβέρνηση. Το δεύτερο, η συνάντηση μας με τον Πρωθυπουργό για να μας εξηγήσει την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Είμαστε διατεθιμένοι να βοηθήσουμε την πατρίδα αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει στα τυφλά.
Ωστόσο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι όπως ο κ. Μάρδας και ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣΔΑ Κώστας Πουλάκης έχουν πει ότι η εφαρμογή της ΠΝΠ θα λήξει στις 30 Ιουνίου. Δεν σας ικανοποιεί αυτό;
Ακούμε αυτές τις διαβεβαιώσεις αλλά θέλουμε να διατυπωθούν γραπτώς στην ΠΝΠ.
Διαφορετικά;
Εμείς έχουμε πάρει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που είναι σε ισχύ. Και όλα τα Δημοτικά Συμβούλια συντάσσονται σε αυτή την απόφαση. Αν δεν ικανοποιηθούν τα δύο αιτήματα μας δεν πρόκειται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και άρα η απόφαση δεν αλλάζει μέχρι το τακτικό μας συνέδριο.
Και όσον αφορά τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από την μη εφαρμογή του νόμου;
«Σε μια Δημοκρατία γίνεται διάλογος. Δεν χωρούν τέτοια μέτρα».

Ανοικτή επιστολή του Προέδρου της Δράσης προς τους πολίτες με αφορμή τα πέντε χρόνια μνημονίου


Αθήνα 23 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί φίλοι,

«Γιορτάζουμε» σήμερα πέντε χρόνια μνημόνια και είναι μια ευκαιρία να δοθεί απάντηση σε δύο κρίσιμα ερωτήματα:

  • Γιατί μπήκαμε στα μνημόνια;
  • Πότε θα βγούμε από αυτά;

Μέσα Μαΐου ξεκινούν οι επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο – Το χρονοδιάγραμμα ψήφισης του ν/σ Κατρούγκαλου

Περί τα μέσα Μαΐου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να ξεκινήσει η διαδικασία της αποκατάστασης των 3.900 απολυμένων και διαθέσιμων του Δημοσίου. Κι αυτό γιατί το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου μετά την ολοκλήρωση της συζήτησής του την τρέχουσα εβδομάδα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλή, πρόκειται να εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 30 Απριλίου.
Με δεδομένο ότι η ολοκλήρωση της συζήτησής του και ψήφισης του αναμένεται να γίνει εντός της πρώτης εβδομάδας του Μαΐου και το ότι απαιτούνται περίπου 7 με 10 ημέρες για δημοσίευσή του στο ΦΕΚ η εφαρμογή υπολογίζεται να ξεκινήσει μετά τα μέσα Μαΐου.
Να σημειωθεί ότι με το νομοσχέδιο αναμένεται να αποκατασταθούν μεταξύ άλλων οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.

100 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων Νίκος Ανδρουλάκης: "Η αποδοχή της ιστορικής πραγματικότητας, η μνήμη και η καταδίκη θα μας βοηθήσουν ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον την επανάληψη ανάλογων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας"

Armenia N. Androulakis 23.02.2015Ερεβάν, 23 Απριλίου 2015
Δελτίο Τύπου
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις Εκδηλώσεις Μνήμης που πραγματοποιούνται στο Ερεβάν της Αρμενίας, για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων και του Παγκόσμιου Φόρουμ με θέμα "Η ανθρωπότητα ενάντια στη Γενοκτονία", ο Ευρωβουλευτής και Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων, την πρώτη Γενοκτονία του 20ου αιώνα.
Στόχος της παραπαίουσας τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ήταν η φυσική εξόντωση του Αρμένικου λαού.
Την μοίρα των Αρμενίων θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια και άλλοι χριστιανικοί πληθυσμοί που διαβιούσαν στην επικράτειά της όπως οι Πόντιοι.
Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει να μάχεται την αλήθεια και να αναγνωρίσει τα εγκλήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Την προηγούμενη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα, εξέδωσε ψήφισμα καλώντας για αναγνώριση, η οποία θα στείλει μήνυμα ειλικρινούς συμφιλίωσης μεταξύ των λαών.
Είναι χρέος της Διεθνούς κοινότητας να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη, όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά, κυρίως για το παρόν και το μέλλον. Ακριβώς, γιατί σήμερα η ανθρωπότητα βιώνει ανάλογα εγκλήματα στη Μέση Ανατολή από τη βιαιότητα και τον φανατισμό ακραίων Ισλαμιστών. Η αναγνώριση μιας Γενοκτονίας δεν μπορεί να αποφεύγεται με τον κατασκευασμένο φόβο μήπως οξυνθούν οι ανταγωνισμοί και αναζωπυρωθούν τα μίση μεταξύ των λαών. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αντιθέτως, επιβάλλεται ως πολύτιμη συνεισφορά στην ειρήνη και τη διαρκή καταπολέμηση της βίας, των φυλετικών, θρησκευτικών, πολιτισμικών και άλλων διακρίσεων. 
Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισότητα και το κράτος δικαίου επιβάλλει την παρουσία μας σήμερα στο Ερεβάν  και την συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας
Από εδώ στέλνουμε το μήνυμα πως η αποδοχή της ιστορικής πραγματικότητας, η μνήμη και η καταδίκη θα μας βοηθήσουν ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον την επανάληψη ανάλογων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.



Κρίσιμο 48ωρο σε Ρίγα και Βρυξέλλες – Πολιτική συμφωνία, η μόνη λύση

iiΓια Ιούνιο (και βλέπουμε) πάει πλέον η συμφωνία με τους Θεσμούς. Πηγές κοντά στην διαπραγμάτευση που τελείωσε στο Παρίσι έλεγαν πως δύσκολα θα υπάρξει κάποια πρόοδος στις συναντήσεις που θα έχει απόψε και αύριο στη Ρίγα της Λετονίας ο Γιάνης Βαρουφάκης με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και μετέθεταν τις ελπίδες τους για τον Μάιο, σε ένα έκτακτο Eurogroup πριν ή μετά το προγραμματισμένο της 11ης του μηνός.

«Θαύμα» από Μάρδα: Το βράδυ όχι μόνο είχε βρει 400 εκατ. ευρώ αλλά είχε και πλεόνασμα

wwΜε πλεόνασμα έκλεισε τα δημόσια ταμεία το βράδυ της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτης Μάρδας, προκαλώντας σύγχυση και απορίες για τις αντιφατικές του δηλώσεις.
Το πρωί της ίδιας ημέρας ο υπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη που έδωσε από το σπίτι του αποκάλυψε ότι λείπουν 400 εκατ. ευρώ από τα ταμεία για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.
Λίγες ώρες μετά από άλλο κανάλι και ενώ είχε ήδη φθάσει στο γραφείο του επιχειρούσε να κατευνάσει τον πανικό υποστηρίζοντας ότι τελικά τα 400 εκατ. ευρώ ανεβρέθηκαν από διοικητές ασφαλιστικών ταμείων που επικοινώνησαν μαζί του και του εγγυήθηκαν ότι θα παραχωρήσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, από την Βουλή αυτή την φορά όπου συνεδρίαζε η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για την ΠΝΠ με την οποία η κυβέρνηση βάζει χέρι στα διαθέσιμα ΟΤΑ και δημόσιων φορέων, είπε ότι «όχι μόνο έχω βρει τα 400 εκατ. ευρώ αλλά είμαι στα διπλάσια», σπάζοντας κάθε ρεκόρ!
Είναι δε ενδεικτικό πως βουλευτές αμέσως μετά την συνεδρίαση σχολίαζαν πως «εάν η ημέρα είχε περισσότερες ώρες ο υπουργός θα έλυνε το δημόσιο χρέος της χώρας».

Πάντως, όπως εξήγησε ο υπουργός το κενό αυτό έχει καλυφθεί για την ώρα με τις προφορικές εγγυήσεις που του έχουν δώσει ορισμένοι διοικητές ασφαλιστικών ταμείων ότι θα συμμετάσχουν στην εθελοντική διάθεση των ταμειακών τους διαθεσίμων.
Αναλυτικά, ο κ. Μάρδας απαντώντας στις επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης αναφορικά με τις αντιφατικές του δηλώσεις είπε «αυτό που είπα το πρωί της Τετάρτης ηταν πως υπάρχουν αποκλίσεις εσόδων – δαπανών και κενό 400 εκατ. ευρώ. Αυτό το βλέπω την τελευταία εβδομάδα. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό ότι 1,5 ώρα μετά βγαίνω και λέω ότι τα βρηκα όμως όποιος έχει περάσει από το γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατανοεί».
Πρόσθεσε πως «Από την ημέρα του Πάσχα ετοιμάζομαι να βρω τα χρήματα. Δεν χρειάζεται να έχω την ΠΝΠ για να ξεκινήσω. Το έχω κάνει πιο νωρίς. Ηρθα σε συνεννόηση με τα ταμεία γι αυτό και βάλαμε εκούσια την συμβολή τους καθώς κάποια ταμεία μου είπαν ότι θα συμβάλουν». Στην συνέχεια είπε ότι «πήγα στο γραφείο μου και στην πρωινή σύσκεψη διαπιστώνω ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις το κενό έχει καλυφθεί. Την Τετάρτη το βράδυ δε είμαι στο διπλάσιο»!.
Υποστήριξε μάλιστα πως «Δεν είναι υπερβολικό την ώρα που είμαι σπίτι μου και λέω πως αντιμετωπίζω πρόβλημα να πηγαίνω στο γραφείο και ο πρώτος απολογισμός να δείχνει ότι το τρέξιμο μιας εβδομάδας έχει δώσει αποτέλεσμα και πως το πρόβλημα των 2-3 ημερών μπορεί να λυθεί. Όταν δουλεύεις συστηματικά φθάνεις σε ένα αποτέλεσμα που περιμένεις και σήμερα το περίμενα το αποτέλεσμα. Αυτή είναι η ιστορία με τα 400 εκατ. ευρώ».
Πρακτικά απίθανη η συμμετοχή των νοσοκομείων
Πέραν αυτών ο κ. Μάρδας είπε πως τα νοσοκομεία «είναι πρακτικά απίθανο να ενταχθούν στην ρύθμιση» με τα ταμειακά διαθέσιμα καθώς δεν έχουν.
« Ποιο νοσοκομείο έχει διαθέσιμα;» αναρωτήθηκε για να προσθέσει «Αν υπάρχει με διαθέσιμα και τα καταθέσει μπορεί να τα πάρει όταν τα χρειαστεί.
Τέλος, άφησε αιχμές για ορισμένους δημάρχους και περιφερειάρχες υποστηρίζοντας πως αν και στο τέλος της συνάντησης που είχε μαζί τους του εγγυήθηκαν πως «θα βάλουν πλάτη… Είπαν ότι αν η πατρίδα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα τότε θα βοηθήσουν. Φεύγοντας είχα την αίσθηση ότι θα βάλουν κάποια πλάτη αλλά τελικά βγήκε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα».

arouraios.gr

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Απαιτείται καθολικότητα και ψυχραιμία στην προσπάθεια ισχυροποίησης της χώρας»



Την ανάγκη καθολικότητας και ψυχραιμίας στην προσπάθεια ισχυροποίησης της χώρας πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δημοσιογράφο κ. Τάκη Σαράντη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 και τόνισε ότι «συμφωνώ με την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και βοηθώ προς αυτή την κατεύθυνση, υπό την απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση ότι θα τελειώσει γρήγορα τη διαπραγμάτευση και ότι δεν θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις για εκλογές, για δημοψήφισμα, για κατάσχεση καταθέσεων ή για ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».
Η παρουσία κάθε Περιφέρειας είναι αυτόνομη, όπως και το πεδίο ευθύνης της, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη διαφοροποίησή του από την ΕΝ.ΠΕ., και τόνισε ότι «αφενός, εξαρχής διατυπώσαμε την ξεκάθαρη θέση μας, αφετέρου, από την πρώτη στιγμή διατυπώσαμε την άποψη ότι η ΕΝ.ΠΕ. είναι πολιτικό όργανο και όχι συνδικαλιστικό, συνεπώς δεν υφίσταται η λογική της υποχρεωτικής συμφωνίας».

Οι κινητοποιήσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα της Αυτοδιοίκησης και φορέων του Δημοσίου



Αθήνα 23/04/2015



ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι κινητοποιήσεις της Κ.Ε.Δ.Ε.

ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα της Αυτοδιοίκησης και φορέων του Δημοσίου

Η Κ.Ε.Δ.Ε. προγραμματίζει μια σειρά από κινητοποιήσεις, ενόψει της συζήτησης σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή στη Βουλή και την αυριανή ψήφιση από την Ολομέλεια, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται:

  • Σήμερα Πέμπτη 23 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ. , αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε. θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, όπου ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης θα παρουσιάσει ενώπιον των Βουλευτών της Επιτροπής τις θέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε., σχετικά με το περιεχόμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Αύριο Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, στις 11.30 π.μ. , το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχοι από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν στο Προεδρείο της και στους Πολιτικούς Αρχηγούς όλων των κομμάτων το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της, ενόψει της ψήφισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην Ολομέλεια της Βουλής που συνεδριάζει για το σκοπό αυτό στις 12 το μεσημέρι.
  • Ταυτόχρονα αύριο Παρασκευή οι υπηρεσίες των Δήμων όλης της  χώρας θα παραμείνουν ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ κλειστές από τις 12 ως τις 3  το μεσημέρι, με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν έξω από τα δημοτικά καταστήματα, ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης.

Παραμένει το αίτημα της Κ.Ε.Δ.Ε. για συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να ενημερωθούμε με υπεύθυνο και ειλικρινή τρόπο για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, προκειμένου η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην εθνική προσπάθεια για ξεπέρασμα της κρίσης.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com