Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Πύρρος Δήμας: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στην μητέρα του στην Χιμάρα

 Πύρρος Δήμας: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στην μητέρα του στην Χιμάρα 

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα φίλοι και συγγενείς στην Ελευθερία Δήμα, μητέρα του Πύρρου Δήμα, η κηδεία της οποίας έγινε στην Χιμάρα.

Στην κηδεία της ήταν – προφανώς – τα παιδιά της Πύρρος και Οδυσσέας, κάτοικοι της περιοχής και άνθρωπο του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Θάφτηκε δίπλα στον σύζυγό της Βίκτωρα, που πέθανε το 2017.


Λαμία – Εμφανίστηκε ξανά ο Λιθόκερος – Το μεγαλύτερο δηλητηριώδες έντομο

 

Συναγερμός σήμανε στη Λαμία, καθώς ο «Λιθόκερος», το μεγαλύτερο δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο στον κόσμο, έκανε ξανά την εμφάνισή του.

Οι εμφανίσεις του εντόμου «Λιθόκερος» (Lethocerus patruelis, Belostomatidae) στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λαμία ολοένα και πληθαίνουν.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα lamiareport.gr, το συγκεκριμένο έντομο που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, εθεάθη στο πεζοδρόμιο έξω από το Πολυκατάστημα «Πολιτικός» στο κέντρο της Λαμίας, προκαλώντας τρόμο σε αρκετούς περαστικούς. 

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς - Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου .

 Παλαιοκρασσάς: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τον θάνατό του

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός Ιωάννης Παλαιοκρασσάς.

Ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στη Βαρβάκειο Σχολή και συνέχισε τις σπουδές του στο London School of Economiscs, ενώ υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Διετέλεσε βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, επίτροπος της Ελλάδας στην

Super League - 5η αγωνιστική: Γκέλα ο Άρης, νίκη ο Βόλος - Αποτελέσματα και βαθμολογία

 Super League - 5η αγωνιστική: Γκέλα ο Άρης, νίκη ο Βόλος - Αποτελέσματα και βαθμολογία (highlights) 

Στα σημερινά (2/10) παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της Super League ο Άρης υπέστη αναπάντεχη γκέλα, αφού έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αντίθετα στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, ο Βόλος  πήρε μία ακόμα νίκη, την τέταρτη σε πέντε παιχνίδια, επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό στάδιο με σκορ 2-1

Το προφίλ της 5ης αγωνιστικής:

Δεν μπόρεσε ο ελλιπής Άρης ( 0 - 0) να νικήσει τον οργανωμένο Απόλλωνα

 Άρης-Απόλλων Σμύρνης 0-0: Δεν είχε λύσεις απέναντι στην οργάνωση... 

Ο Άρης και ο Απόλλων έμειναν στο 0-0 στο Κλ. Βικελίδης, αποτέλεσμα που σαφώς ικανοποιεί τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παίρνουν το δεύτερο βαθμό τους μετά την αλλαγή προπονητή και την παρουσία του Τζιανλούκα Φέστα. Ενώ ο Άρης δεν κατάφερε να κάνει τρίτη σερί νίκη και να ανεβεί περισσότερο βαθμολογικά, καθώς δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στα επιθετικά προβλήματά του ενώ είχε κι άλλον τραυματισμό, αυτόν του Ιρακινού Αλί. Ο Απόλλων ήταν καλά οργανωμένος πίσω μετά τα πρώτα λεπτά και τη μεγάλη ευκαιρία του Καμαρά, ενώ είχε σε εξαιρετική κατάσταση το νεαρό γκολκίπερ Κότσαρη. Ενώ είχαν κι οι φιλοξενούμενοι κάποιες καλές επιθετικές στιγμές στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη και όσο περνούσε η ώρα προσπάθησαν να διαφυλάξουν την ισοπαλία.

Ολυμπιακός: Με Γκάρι Ροντρίγκες και δύο εκπλήξεις η αποστολή για το ντέρμπι με Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Με Γκάρι Ροντρίγκες και δύο εκπλήξεις η αποστολή για το ντέρμπι με Παναθηναϊκό  

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη (3/10, 20.30). Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωστοποίησε τις επιλογές του για την αποστολή που θα διανυκτερεύσει στον Ρέντη και θα υπολογίζεται για το ελληνικό «κλάσικο».

Στην αποστολή βρίσκεται ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος δεν αποκλείεται να κάνει ακόμα και το ντεμπούτο του παίρνοντας χρόνο στο δεύτερο ημίχρονο.

Αντιθέτως, εκτός είναι ο Γιαν Εμβιλά που ταλαιπωρείται από τις ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο, αλλά και ο Χένρι Ονιεκούρου.

Αναλυτικά η αποστολή: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Τζολάκης, Λαλά, Ανδρούτσος, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ο. Μπα, Μάρκοβιτς, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Σουρλής, Κούντε, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Μασούρας, Ροντρίγκες, Λόπες, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός: Με Μπρινιόλι, Μαουρίσιο και Καρλίτος κόντρα σε Ολυμπιακό

 Παναθηναϊκός – Εκτός αποστολής Διούδης και Βέλεθ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός έρχεται στο Καραϊσκάκη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (3/10, 20:30) με σημαντικές παρουσίες και αλλαγές στο βασικό του σχήμα.
Με δεδομένο ότι οι Σωκράτης Διούδης και Φώτης Ιωαννίδης ταλαιπωρούνται από ίωση, δεν θα βρίσκονται στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το ματς στο Φάληρο.

Στην κορυφή με… μυθικό Μπακασέτα η Τράμπζονσπορ - «Ντου» από οπαδό της Καϊσέρισπορ στον κορίνθιο άσσο.

 «Ντου» από οπαδό της Καϊσέρισπορ στον Μπακασέτα

Τι κάνεις ρε Μπακασέτα! Με μία απίθανη εμφάνιση του Τάσου Μπακασέτα, η Τραμπζονσπόρ κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της Κάιζερσπορ, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος.

Μυθική εμφάνιση από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, που σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του, στο 12ο λεπτό, ενώ στο 60’ πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα με πέναλτι, και έδειξε για άλλη μία φορά πως είναι ένας από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που έχει το πρωτάθλημα της Τουρκίας. 

Θύμα λεκτικής επίθεσης από οπαδό της Καϊσέρισπορ έπεσε ο Τάσος Μπακασέτας! Στο 44ο λεπτό του αγώνα με την Τραμπζονσπόρ, ένας… αγριεμένος οπαδός των γηπεδούχων πλησίασε τον Έλληνα διεθνή και άρχισε να τον βρίζει. Η κατάσταση ωστόσο δεν ξέφυγε, με την ασφάλεια του γηπέδου να απομακρύνει τον οπαδό και το ματς να συνεχίζεται.


Ολυμπιακός – Νέος στόχος, ο θρίαμβος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό - Το 3-0 της Πόλης δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Το «αιώνιο ντέρμπι» είναι άλλη υπόθεση

 Ολυμπιακός – Νέος στόχος, ο θρίαμβος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό 

Και να ήθελαν οι Ερυθρόλευκοι να πανηγυρίσουν μερικές μέρες παραπάνω τον θρίαμβο στην Κωνσταντινούπολη δεν μπορούν. Και δικαιωματικά θα είχαν κάθε δικαίωμα να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα. Την Πέμπτη το βράδυ στο «Σουκρού Σαράτσογλου» έγραψαν ιστορία και το 3-0 έχει ήδη γραφτεί με χρυσά γράμματα. Δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ.

Ο κόσμος όχι απλώς χάρηκε, ενθουσιάστηκε, και ενδεικτικό της επιτυχίας των πρωταθλητών είναι ότι τους έβγαλαν το καπέλο και αρκετοί οπαδοί άλλων ομάδων. Ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος και οι υποχρεώσεις των Πειραιωτών δεν έχουν σταματημό.

Βόλος - Αστέρας Τρίπολης 2-1: Στην κορυφή ο Βόλος, στο... σκοτάδι ο Αστέρας

 Βόλος - Αστέρας Τρίπολης 2-1: Στην κορυφή ο Βόλος, στο... σκοτάδι ο Αστέρας (highlights) 

Βίους αντίθετους εξακολουθούν να διάγουν στην Super League 1 ο Βόλος με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Θεσσαλοί ανέκαμψαν άμεσα έπειτα από την συντριβή τους στη Λεωφόρο, κέρδισαν με 2-1 και επέστρεψαν στην κορυφή της κατάταξης. Δίχως να εντυπωσιάσουν, έχοντας λιγότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλό τους αλλά περισσότερη ουσία στο παιχνίδι τους πήραν το τρίποντο και συνεχίζουν την έξοχη πορεία τους. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας έφθασε στην πέμπτη αγωνιστική για να πετύχει το πρώτο γκολ στη σεζόν, αλλά και αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει αποτέλεσμα στο Πανθεσσαλικό. Μόνο δύο βαθμοί στο ενεργητικό των Αρκάδων, που πληρώνουν την δυστοκία τους στην τελική προσπάθεια, αφού και στον Βόλο δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους και θα επιστρέψουν με άδεια χέρια στην Τρίπολη.

Συνεχίζουν αήττητες στη Β Κορινθίας , Λυκοποριά, Πανσολυγειακός, Ηρακλής Λεχαίου και Αστέρας Κορίνθου - Έχασε έδαφος το Ζευγολατιό

 https://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2020/11/gogoln-2.jpg  

Στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας, η Λυκοποριά (επικράτησε με 2 - 1 επί του Ασπρόκαμπου), ο Πανσολυγειακός (επιβλήθηκε 2 - 0 του Πανευρωστινιακού), ο Αστέρας Κορίνθου (νίκησε με 4 - 2 το Σπαθοβούνι) και ο Ηρακλής Λεχαίου (πέρασε με 2 - 1 από την έδρα του Αετού Κρυονερίου) συνεχίζουν αήττητες και επικεφαλείς στο βαθμολογικό "ρετιρέ". Αντίθετα το Ζευγολατιό έχασε στην έδρα του 0 - 1 από την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. Το σκορ της ημέρας σημείωσε στο Λέχαιο ο Άγιος Γεώργιος συντρίβοντας με 5 - 0  τον ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού.

Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο Κυριακή το απόγευμα με τον Εθνικό Ξυλοκερίζης να υποδέχεται την εκ των πρωτοπόρων ομάδα του ΑΟ Μαψού, την ίδια στιγμή  που ο ΠΑΣ Κλένια αντιμετωπίζει  τον  Βελλερεφώντα Αρχαίας Κορίνθου

 

 Η 2η αγωνιστική

Σάββατο 2/10

ΑΟ Zευγολατιού

-

Πρόοδος Αγ. Βασιλείου 0 - 1

Αετός Κρυονερίου

-

Ηρακλής Λεχαίου 1 - 2

Αγ. Γεώργιος

-

ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού 5 - 0

ΑΟ Λυκοποριάς

-

ΑΟ Ασπροκάμπου 2 - 1

Πανσολυγειακός

-

Πανευρωστινιακός 2 - 0

Αστέρας Κορίνθου

-

ΑΟ Σπαθοβουνίου 4 - 2

 

Κυριακή 3/10 - 16¨30

ΠΑΣ Κλένια

-

Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου

Εθνικός Ξυλοκερίζης

-

ΑΟ Μαψού

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Ηρακλής Λεχαίου

2

8 - 4

6

2

Αστέρας Κορίνθου

2

5 - 2

6

3

ΑΟ Λυκοποριάς

2

5 - 3

6

4

Πανσολυγειακός

2

4 - 1

6

5

Αγ. Γεώργιος

2

7 - 2

4

6

ΑΟ Μαψού

1

3 - 1

3

7

ΑΟ Zευγολατιού

2

2 - 1

3

8

Πρόοδος Αγ. Βασιλείου

2

4 - 6

3

9

Εθνικός Ξυλοκερίζης

1

2 - 2

1

10

Πανευρωστινιακός

2

2 - 4

1

11

ΑΟ Σπαθοβουνίου

2

4 - 6

1

12

Βελλερεφών Αρχ. Κορ.

1

2 - 3

0

13

ΠΑΣ Κλένια

1

0 - 1

0

14

Αετός Κρυονερίου

2

2 - 5

0

15

ΑΟ Ασπροκάμπου

2

1 - 4

0

16

ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού

2

1 - 7

0

Οι Άγιοι Θεόδωροι νίκησαν με 4 - 2 τον Ισθμιακό και έπιασαν κορυφή - Οι αυριανές μάχες στους 2 0μίλους της Α΄Κορινθίας

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRU-qpzX5BU5QZ5L-ZuioHc_ykihxDyJeKovg&usqp=CAU

 Με νικήτρια την "φιλοξενούμενο"  ομάδα των Αγίων Θεοδώρων με σκορ 4 - 2 τελείωσε το τοπικό ντέρμπι στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» επί του τυπικά γηπεδούχου Ισθμιακού.Το παιγνίδι ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής στο 1ο όμιλο του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Με την νίκη τους αυτή οι "Άγιοι" ισοβάθμησαν στην κορυφή με 6 βαθμούς τον Ισθμιακό και τον Τενεάτη Αθικίων που αγωνίζεται αύριο εντός έδρας με τον ΠΑΣ Κόρινθος,

Η 3η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο  Κυριακή 3/10 και ώρα 16:30 όπου στον 1ο όμιλο στο παραδοσιακό λουτρακιώτικο  ντέρμπι στο «Θώδειο» Στάδιο θα αναμετρηθούν ο ΑΟ Λουτράκι με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου.   Δύσκολο αγώνα δίνει ο ΠΑΣ Κόρινθος , εκτός έδρας , στα Αθίκια  κόντρα στην εκ των πρωτοπόρων ομάδα του Τενεάτη, ενώ στο ΔΑΚ Κορίνθου η Κόρινθος 2006 μάχεται για τους πρώτους βαθμούς απέναντι στον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, όπως  και στο Γαλατάκι ο Σαρωνικός αντιμέτωπος  του Κύψελου Κορίνθου.

Στο 2ο όμιλο την Κυριακή δεσπόζει το τοπικό ντέρμπι  του Ξυλοκάστρου ανάμεσα  στον Πανκαμαριακό και τον εκ των πρωτοπόρων Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Την ίδια ώρα (16:30) οι δύο έτεροι  πρωτοπόροι του ομίλου αγωνίζονται  εκτός εδρας . Ο μεν Πέλοπας Κιάτου , στον Άσσο , κόντρα στον χωρίς βαθμούς τοπικό Ολυμπιακό, η δε Ελλάς Βέλου μάχεται στο Πετρί κόντρα στην τοπική Θύελλα. Στην Τραγάνα στο Κιάτο η Θύελλα Κάτω Διμηνιού υποδέχεται  τον Αστέρα Δερβενίου, ενώ στο Ζευγολατιό ο Άρης Βοχαϊκού αγωνίζεται με τον Παννεμεατικό στο ντέρμπι των ουραγών.

Η 3η αγωνιστική

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 101 νέα κρούσματα σήμερα ( 26 στην Μεσσηνία- 31 στην Αχαΐα.)

 


Μεγάλη μείωση ,  κρουσμάτων κορωνοϊού,  σε σχέση με χθες, (-45), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 101 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  δύο περιοχές  παρουσιάζουν σήμερα  μεγάλο αριθμό  νέων κρουσμάτων!  Συγκεκριμένα, αυτές οι περιοχές είναι:η Αχαΐα με 31 νέα κρούσματα και η Μεσσηνία με 26

Εηνταδύο  (62) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 11  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 26 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 26 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (19), Αρκαδίας (1) και Λακωνίας (6).

Επίσης άλλα 39 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (31) και Ηλείας (8).   

Σήμερα 2 / 10 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 101 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 47.528 ( 22.927) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 2 / 10 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (31),  Μεσσηνίας  (26) ,  Κορινθίας (11), Ηλείας (8), Αργολίδας (19), Αρκαδίας (1) και Λακωνίας (6)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                19.161

Π.Ε. Κορινθίας             7.339

Π.Ε. Μεσσηνίας           5.926

Π.Ε. Ηλείας                  5.740

Π.Ε. Αργολίδας           4.296

Π.Ε. Αρκαδίας             3.368

Π.Ε. Λακωνίας            2.271