Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Ολυμπιακός – Νέος στόχος, ο θρίαμβος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό - Το 3-0 της Πόλης δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Το «αιώνιο ντέρμπι» είναι άλλη υπόθεση

 Ολυμπιακός – Νέος στόχος, ο θρίαμβος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό 

Και να ήθελαν οι Ερυθρόλευκοι να πανηγυρίσουν μερικές μέρες παραπάνω τον θρίαμβο στην Κωνσταντινούπολη δεν μπορούν. Και δικαιωματικά θα είχαν κάθε δικαίωμα να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα. Την Πέμπτη το βράδυ στο «Σουκρού Σαράτσογλου» έγραψαν ιστορία και το 3-0 έχει ήδη γραφτεί με χρυσά γράμματα. Δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ.

Ο κόσμος όχι απλώς χάρηκε, ενθουσιάστηκε, και ενδεικτικό της επιτυχίας των πρωταθλητών είναι ότι τους έβγαλαν το καπέλο και αρκετοί οπαδοί άλλων ομάδων. Ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος και οι υποχρεώσεις των Πειραιωτών δεν έχουν σταματημό.

Το σύνθημα της επόμενης μέρας το έδωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αμέσως μετά το τέλος του ματς στην Κωνσταντινούπολη. Παρά το μεθύσι της τεράστιας επιτυχίας, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα πρέπει να βάλει αμέσως στο μυαλό της το ντέρμπι.

Και αυτό έχει ήδη συμβεί. Οι παίκτες πανηγύρισαν μετά το τέλος του ματς, αλλά ξέρουν ποιος είναι ο νέος στόχος. Νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού και δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει.

Αυτά τα ματς έχουν διαφορετικό χρώμα και δεν είναι ποτέ αδιάφορα, ακόμα και αν έχει τελειώσει η υπόθεση τίτλος. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μια νίκη σε ντέρμπι μπορεί να σώσει την χρονιά για τον νικητή, έστω και αν δεν είχε βλέψεις για κάτι καλύτερο.

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και δεν πρέπει να επιτρέψει στους Πράσινους να σώσουν την χρονιά. Γιατί κακά τα ψέματα, έστω και αν βρισκόμαστε μόλις στην 5η αγωνιστική, αυτός είναι ο πρώτος στόχος των… απέναντι. Βρίσκονται ήδη τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή και αν ηττηθούν την Κυριακή το βράδυ θα ξεκινήσουν οι κλυδωνισμοί και η αλλαγή στόχων.

Δεν τίθεται θέμα. Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο ποιοτική ομάδα. Το παραδέχονται ακόμα και οι αντίπαλοι. Το θέμα είναι να ξεκουραστούν –όσο γίνεται– οι παίκτες και να παίξουν με θέληση και πάθος. Να δείξουν από το καλημέρα του ντέρμπι «ποιος είναι το αφεντικό».

Το ευχάριστο για τους φίλους της ομάδας είναι ότι ο προπονητής ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις και είναι πολλά τα παραδείγματα. Μπορεί να φρεσκάρει την ομάδα και αυτή να βγάλει καλό πρόσωπο και να πάρει την έκτη σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις.