Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Βέλγιο – Πορτογαλία 1-0 Η Πορτογαλία παραίδει το "στέμμα" έχασε με γκολ ¨φωτοβολίδα" tου Αζάρ, 1 - 0 από το Βέλγιο που προκρίθεικε στους "8" του ΕURO 2020.

Euro 2020: Βέλγιο – Πορτογαλία 1-0: Ο Αζάρ έκανε την διαφορά - Σπίτι τους οι πρωταθλητές

Ο Τοργκάν Αζάρ με βολέ στο 42’ «σούταρε» έξω από την διοργάνωση την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία (1-0). Στους «8» το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει την Ιταλία

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία παρέδωσε το στέμμα και επιστρέφει στη βάση της. Το Βέλγιο ήταν εξαρχής ένας από τους βασικούς μνηστήρες στην κούρσα της διαδοχής και με την νίκη του στη Σεβίλλη (1-0) επιβεβαιώνει την ποιότητα και την δυναμική που το συνοδεύει στη φετινή διοργάνωση.

Η αλήθεια είναι πως οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους κόντρα στους Ίβηρες. Προέκυψε και το πλήγμα με την αποχώρηση του Κέβιν Ντε Μπρόινε με την έναρξη της επανάληψης που στέρησε από τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ κάθε διάθεση για δημιουργία. Αρκέστηκαν απλά στο να υπερασπίζονται το 1-0 που πέτυχε με έξοχο βολέ στο 42’ ο Τοργκάν Αζάρ.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο της Πορτογαλίας. Πίεση διαρκείας, με κάθε τρόπο, ευκαιρίες, δοκάρι σε πλασέ του Γκερέιρο στο 83’. Πότε η αστοχία των παικτών του Φερνάντο Σάντος, πότε ο εξαιρετικός Κουρτουά δεν επέτρεψαν στην Πορτογαλία να ισοφαρίσει και ναστείλει το ματς στην παράταση.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Βερμάελεν, Μενιέ, Τ. Αζάρ (95' Ντεντόνκερ), Τίλεμανς, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε (47’ λ. τ. Μέρτενς), Ε. Αζάρ (λ. τ. Καράσκο), Λουκάκου.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρούι Πατρίσιο, Νταλότ, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Μουτίνιο (56’ Ζοάο Φέλιξ), Ρενάτο Σάντσες (79’ Ολιβέιρα), Παλίνια (79’ Περέιρα), Μπερνάρντο Σίλβα (56’ Φερνάντεζ), Ζότα, Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

Στο πρόγραμμα του Ράλι Ακρόπολις και η Περιφέρεια Πελοποννήσου

  

Στην παρουσίαση της επανάκαμψης στην Ελλάδα, του Ράλι Ακρόπολις, που έγινε στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού “’Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος”, μετείχε και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, περιλαμβάνονται περιοχές που θα γίνουν ειδικές διαδρομές, στο φετινό Ράλι Ακρόπολις.Αυτό, θα ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 του ίδιου μήνα.

Καιρός – Καύσωνας: 52,8 °C έδειξε ο δείκτης δυσφορίας στην Πρέβεζα

 Καιρός - Καύσωνας: 52,8 °C έδειξε ο δείκτης δυσφορίας στην Πρέβεζα 

Καιρός: Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η θερμοκρασία στη χώρα μας την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, περίπου 10 ºC υψηλότερα από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που παρουσιάζονται στον παρακάτω χάρτη, οι μέγιστες θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 ºC σε 30 μετεωρολογικούς σταθμούς (από σύνολο 440) και οι υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν στη Στερεά Ελλάδα (42.1 ºC στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας και 41,2 ºC στη Λιβαδειά), στη Θεσσαλία (42 ºC στα Τρίκαλα και 41ºC στη Λάρισα) και στη Δυτική Ελλάδα (41,3 ºC στο Αγγελόκαστρο και 41,1 ºC στο Αγρίνιο Αιτ/νίας).

Γαλλία-Εκλογές: Πανωλεθρία για τη Λέπεν – Δεν εξασφαλίζει καμία περιφέρεια - Απογοήτευση για την αποτυχία του κόμματος του προέδρου Μακρόν στις περιφερειακές εκλογές

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/lepen-500.jpg  

Ο Εθνικός Συναγερμός (RN), το κόμμα της άκρας δεξιάς της Μαρίν Λεπέν, δεν κατάφερε να κερδίσει τη μοναδική περιφέρεια στην οποία είχε ελπίδες να επικρατήσει, στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών, όπως δείχνουν τα έξιτ πολ.

Ο υποψήφιος του RN Τιερί Μαριανί στην περιφέρεια Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής (PACA) έρχεται δεύτερος, με ποσοστό 44,2% πίσω από τον Ρενό Μιζελιέ των Ρεπουμπλικάνων που συγκεντρώνει ποσοστό 55,8%, σύμφωνα με ένα έξιτ πολ της εταιρείας IFOP. Παρόμοια ποσοστά δίνει στους δύο διεκδικητές και μια δεύτερη δημοσκόπηση, της Opinionway.

Νίκησε και στο δεύτερο φιλικό ο Ολυμπιακός την Κράσνονταρ 1-0: Άρεσαν ξανά οι μικροί, γκολ ο Σουρλής και οριστική διακοπή στο 83'!

 Ολυμπιακός - Κράσνονταρ 1-0: Άρεσαν ξανά οι μικροί, γκολ ο Σουρλής και οριστική διακοπή στο 83'!

«Δύο στα δύο» για τον Ολυμπιακό στα φιλικά προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους. Στο ντεμπούτο του Κουντέ, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0 την Κράσνονταρ, με τον Βασίλη Σουρλή να σημειώνει στο 80΄ το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. H αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στο 85΄, λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

Φωτιά στην Πάρο: Πολλές διάσπαρτες εστίες – Έφτασε στα 200 μέτρα από τα σπίτια

 

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που μαίνεται σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόστος της Πάρου, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι και εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο.

Η φωτιά, που έχει ακόμη αρκετές διάσπαρτες εστίες, πλησίασε κοντά σε οικίες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, έως τώρα τουλάχιστον, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Οσον αφορά τους ανέμους, είναι μέτριας έντασης.

Ηλεία: Φωτιά σε καταυλισμό εργατών γης στη Ν. Μανωλάδα- Έσκασαν μπουκάλες υγραερίου

 

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά που ξέσπασε σε παραπήγματα αλλοδαπών εργατών γης στη Ν. Μανωλάδα. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και έλαβε γρήγορα διαστάσεις.

Μάλιστα, σημειώθηκαν και εκρήξεις λόγω των φιαλών υγραερίου που υπήρχαν στον χώρο, ενώ -σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες- δεν έχουν υπάρξει τραυματισμοί, ωστόσο υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στον καταυλισμό.

Η φωτιά γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο από τους πυροσβέστες που κινητοποιήθηκαν από την Π.Υ. Λεχαινών και την Π.Υ. Αμαλιάδας. Στην πυρκαγιά επιχείρησαν και εναέρια μέσα, δύο αεροσκάφη PZL από την Ανδραβίδα.

 thebest.gr

 

Προσοχή: Άλλαξε το χρονικό όριο διάρκειας της βεβαίωσης νόσησης – Πώς θα ταξιδεύετε με αεροπλάνο

 Η κλιματική αλλαγή δυσκολεύει την απογείωση των αεροπλάνων 

Την αλλαγή στο χρονικό όριο διάρκειας της βεβαίωσης νόσησης που θα ισχύει από τώρα και στο εξής για τις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, ανακοινώνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, τροποποιείται μία από τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα και των ταξιδιών προς νησιωτικούς προορισμούς ως ακολούθως:

Καιρός: Υποχωρούν από τη Δευτέρα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όχι για πολύ όμως

Καιρός: Σε κλοιό καύσωνα η χώρα - Σε ποιες περιοχές θα δούμε 40άρια 

 Υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται από τη Δευτέρα, με τις μέγιστες τιμές έως τους 37-38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ παράλληλα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια και κεντρικά, κυρίως ορεινά τμήματα, κατά τις θερμές ώρες της μέρας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με μικρή υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και κεντρικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά.

Euro 2020: Η Τσεχία ξεχαρβάλωσε την επίθεση της Ολλανδίας και την απέκλεισε. Πανηγυρικά στους «8» οι Τσέχοι και βλέπουν Δανία

  

Η Τσεχία ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στη μάχη με την Ολλανδία για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιάροσλαβ Σίλχαβι έκανε την έκπληξη στη Βουδαπέστη, καθώς νίκησε 2-0 τους «οράνιε» και βρέθηκε στους «8» του θεσμού για πρώτη φορά από το 2012, όπου θα αντιμετωπίσει πλέον την Δανία στις 3 Ιουλίου στο Μπακού, με έπαθλο το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά.

Γ' Εθνική: «Μπαλοθιά» ο Ηρόδοτος - Με το... δεξί η Κηφισιά!

 https://www.fosonline.gr/media/news/2021/06/27/145856/main/irodoros1.jpg 

Ο Ηρόδοτος υπέταξε με το ισχνό 1-0 τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα των πλέι οφ ανόδο της Γ' Εθνικής και έβαλε... φωτιά στον δεύτερο όμιλο.  Σκόρερ για τους Κρητικούς ο Κοιλάρας Γ. στο 64ο λεπτό.

Στη Ραφήνα, η Κηφισιά επικράτησε 2-0 της τοπικής Θύελλας και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της. Ανώτερο το συγκρότημα του Νίκου Κούστα που με τα τέρματα των Μκρτσιάν (4') και Κρητικού (26' πεν.) πήρε το πρώτο της τρίποντο στο ειδικό πρωτάθλημα.

Ρεπό είχε η Ζάκυνθος .

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική
ΑΓ. ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Κηφισιά 1 2-0 3
2. Ηρόδοτος 1 1-0 3
3. Πανιώνιος 1 0-1 0
4. Θύελλα Ρ. 1 0-2 0
5 Ζάκυνθος 0 0-0 0

Τον χαβά της η ΑΣΑ!

Αυλαία στο Βορειο Όμιλο της Football League , κέρδισαν κατηγορία η πρωταθλήτρια Βέροια και η Καβάλα. Υποβιβάστηκαν Κοζάνη και Απόλλων Πόντου

 Football League: Υποβιβάστηκε ο Απόλλων Πόντου - Πρωταθλήτρια η Βέροια (highlights)

Αυλαία στο Βορειο Όμιλο της Football League όπου κέρδισαν κατηγορία η πρωταθλήτρια Βέροια και η Καβάλα. Υποβιβάστηκαν Κοζάνη και Απόλλων Πόντου

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 11 νέα κρούσματα σήμερα (4 στην Μεσηνία- 2 στην Αχαΐα - 2 στην Κορινθία .)

  

 Μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού (-6), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 11 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 4 καταγράφονται στην Μεσσηνία. Επίσης μονοψήφια   νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν  οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής, πλην Αργολίδας και Ηλείας όπου δεν αναφέρθηκαν νέες μολύνσεις .

Εννέα (9) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 4 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π.Ε. Μεσσηνίας, 2 στην Π. Ε. Αρκαδίας , 2 στην Π. Ε. Κορινθίας και 1 στην Π. Ε.Λακωνίας. Δεν αναφέρθηκαν νέες μολύνσεις στην Π. Ε. Αργολίδας.

 Επίσης άλλα 2 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στην Π. Ε. Αχαΐας. Χωρίς νέες μολύνσεις η Π.Ε. Ηλείας . 

Σήμερα  27 / 6 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 11 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 25.529 ( 11.065 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Κυριακή  27 / 6 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (2),  Μεσσηνίας  (4) ,  Κορινθίας (2), Ηλείας (-), Αργολίδας (-), Αρκαδίας (2) και Λακωνίας (1) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                11.749

Π.Ε. Κορινθίας             3.919

Π.Ε. Ηλείας                  2.704

Π.Ε. Αργολίδας            2.356

Π.Ε. Αρκαδίας             2.122

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.663    

Π.Ε. Λακωνίας            1.005