Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Βέλγιο – Πορτογαλία 1-0 Η Πορτογαλία παραίδει το "στέμμα" έχασε με γκολ ¨φωτοβολίδα" tου Αζάρ, 1 - 0 από το Βέλγιο που προκρίθεικε στους "8" του ΕURO 2020.

Euro 2020: Βέλγιο – Πορτογαλία 1-0: Ο Αζάρ έκανε την διαφορά - Σπίτι τους οι πρωταθλητές

Ο Τοργκάν Αζάρ με βολέ στο 42’ «σούταρε» έξω από την διοργάνωση την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία (1-0). Στους «8» το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει την Ιταλία

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία παρέδωσε το στέμμα και επιστρέφει στη βάση της. Το Βέλγιο ήταν εξαρχής ένας από τους βασικούς μνηστήρες στην κούρσα της διαδοχής και με την νίκη του στη Σεβίλλη (1-0) επιβεβαιώνει την ποιότητα και την δυναμική που το συνοδεύει στη φετινή διοργάνωση.

Η αλήθεια είναι πως οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους κόντρα στους Ίβηρες. Προέκυψε και το πλήγμα με την αποχώρηση του Κέβιν Ντε Μπρόινε με την έναρξη της επανάληψης που στέρησε από τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ κάθε διάθεση για δημιουργία. Αρκέστηκαν απλά στο να υπερασπίζονται το 1-0 που πέτυχε με έξοχο βολέ στο 42’ ο Τοργκάν Αζάρ.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο της Πορτογαλίας. Πίεση διαρκείας, με κάθε τρόπο, ευκαιρίες, δοκάρι σε πλασέ του Γκερέιρο στο 83’. Πότε η αστοχία των παικτών του Φερνάντο Σάντος, πότε ο εξαιρετικός Κουρτουά δεν επέτρεψαν στην Πορτογαλία να ισοφαρίσει και ναστείλει το ματς στην παράταση.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Βερμάελεν, Μενιέ, Τ. Αζάρ (95' Ντεντόνκερ), Τίλεμανς, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε (47’ λ. τ. Μέρτενς), Ε. Αζάρ (λ. τ. Καράσκο), Λουκάκου.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρούι Πατρίσιο, Νταλότ, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Μουτίνιο (56’ Ζοάο Φέλιξ), Ρενάτο Σάντσες (79’ Ολιβέιρα), Παλίνια (79’ Περέιρα), Μπερνάρντο Σίλβα (56’ Φερνάντεζ), Ζότα, Κριστιάνο Ρονάλντο.