Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Είδε κανείς τον Καραμανλή να πεθαίνει;

 Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής - Βιογραφία - Σαν Σήμερα .gr 

Του Μάνου Οικονομίδη

Twitter@EmOikonomidis

Μάνος Οικονομίδης

Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα γνώρισε στην ιστορική διαδρομή της αναρίθμητους ηγέτες. Που λατρεύτηκαν και συγκλόνισαν τις μάζες, παρακινώντας την εκάστοτε κοινωνία να εγκαταλείψει τους ενδοιασμούς της, και να διεκδικήσει ένα πεπρωμένο που, ακόμη κι αν δεν της ταίριαζε, κανείς δεν μπορούσε να της στερήσει το δικαίωμα να το ζήσει.

Οι περισσότεροι, όσοι ασχολήθηκαν με την πολιτική, ήταν προσωπικότητες που ακριβώς λόγω των παθών που “ξύπνησαν”, καταγράφηκαν από την Ιστορία με διπλή ανάγνωση. Από τον Ιωάννη Καποδίστρια κιόλας, έστω και λιγότερο, για να ακολουθήσουν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πιο πρόσφατα, άλλοι μικρότερης εμβέλειας. Σχεδόν για όλους, υπάρχει ένας ορατός αντίλογος, που εκφέρεται, και οι υποστηρικτές του τον υπερασπίζονται. Για εκείνον που έφυγε στις 23 Απριλίου του 1998, τέτοιος ισχυρός αντίλογος δεν υπάρχει.

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

 Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία - Τι θα γίνει με την Αττική [χάρτες] 

Το βαρομετρικό χαμηλό που προσεγγίζει τη χώρα μας, αναμένεται το Σάββατο και την Κυριακή να επηρεάσει πολλές περιοχές με έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Αύριο, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στις Βόρειες Κυκλάδες, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, στα πελάγη θα πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι (βόρειοι-βορειοανατολικοί στο Αιγαίο και ανατολικοί-βορειοανατολικοί στο Ιόνιο) με εντάσεις έως 7 μποφόρ τοπικά.

Ματαίωση όλων των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου των ΕΠΣ

 https://stisentra.gr/wp-content/uploads/2019/10/assiral.jpg


Η Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας ανακοίνωσε στα σωματεία-μέλη της ότι μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο με την υπ’ αριθμ.2/10-4-2021 συνεδρίαση έχοντας υπ’ όψη το άρθρο 79 του καταστατικού και αφού επανεκτίμησε τις συνθήκες που επικρατούν λόγω των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του ιού covid -19 αποφάσισε την ματαίωση της διεξαγωγής όλων των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων ( ΕΠΣ) της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

Για την ιστορία ας δούμε τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες στις τρεις ( Α1 , Α2, Β και Γ) κατηγορίες της ΕΠΣ Κορινθίας  την στιγμή  της διακοπής των πρωταθλημάτων.

Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ουκ ολίγες σημαντικές αποφάσεις πήρε πρόσφατα το συμβούλιο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μερικές από αυτές ήταν:

 – Η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για τη συντήρηση/σήμανση της επαρχιακής οδού Λυκοποριά – Καλλιθέα – Ελληνικό, συνολικού προϋπολογισμού 800.000,00 €,

 – Η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, για την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού, για το κλειστό γυμναστήριο Ξυλοκάστρου, συνολικού προϋπολογισμού 118.544,00 €,

– Η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Ανάπτυξη ειδικών ( εσωτερικών) σχεδίων αντιμετώπισης τεχνολογικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης (Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε.) για εγκαταστάσεις SEVESO στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ» (ΕΛΛΑΣ) διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε.», συνολικού προϋπολογισμού 30.000,00€,

– Η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Ανατολικής Μάνης, για την κατασκευή υποδομών, για την αντιπυρική προστασία του Δήμου Ανατολικής Μάνης, συνολικού προϋπολογισμού 550.000,00 €.

– Η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ανατολικής Μάνης, για την αποκατάσταση δημοτικής οδοποιίας πυρόπληκτης περιοχής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, από τις πυρκαγιές Αυγούστου 2020, συνολικού προϋπολογισμού 950.000,00,

– Η τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου: «Μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης», συνολικού προϋπολογισμού 2.750.000,00€.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα

  

Συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή της Αστυνομίας στην Πελοπόννησο, Ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα, είχε πρόσφατα ο περιφερειάρχης της Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Κατά τη διάρκεια της επαφής αυτής συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν και τις δύο πλευρές.

Μεταξύ άλλων, εξετάστηκε και η δυνατότητα της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει –μέσω νέου ΕΣΠΑ– τις ανάγκες της Αστυνομίας, μέσω παροχής εξοπλισμού, οχημάτων κλπ.

Όπως έγινε γνωστό, η Περιφερειακή Αρχή δήλωσε ότι θα σταθεί κοντά στην Αστυνομία και θα ανταποκριθεί στα αιτήματά της, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Πέτρος Τατούλης: «Η αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα μπορεί να αποτελέσει έναυσμα μιας νέας ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας και σημείο αναφοράς για την Πελοπόννησο»

 Δ.Ε. Τροπαίων | e-gortynia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.4.2021

Με αφορμή την κήρυξη αναδόχου για το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝHΤΗ ΛΙΜΝΗ ΛΑΔΩΝΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ», ο πρ. Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (τηλεδιάσκεψη)

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                     Λουτράκι 23/04/2021                ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                            Αριθμ. Πρωτ.:6057                     

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - 

ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ 

=====================


Σας καλούμε να συμμετέχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 28ηΑπριλίου2021, ημέρα Μ. Τετάρτη και ώρα16:00, για συζήτηση και λήψη Απόφασης επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:1.Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου και καθορισμός των θέσεων που αυτός θα τηρήσει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση (επαναληπτική) της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ  "ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε." την 30η Απριλίου 2021, στα παρακάτω θέματα: 

Self test: Το 80% φτάνει η αξιοπιστία τους

 Self test 

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση της Παρασκευής αναφέρθηκε επίσης στα self test, λέγοντας ότι χορηγήθηκαν 2 εκατ. τεστ σε 1 εκατ. πολίτες και δηλώθηκαν 1,3 εκατ. στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Μέτρα Πάσχα: Τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται – Πώς θα λειτουργούν οι εκκλησίες

 

Τα μέτρα που θα ισχύουν τις επόμενες ημέρες για το Πάσχα παρουσίασε αναλυτικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19 στη χώρα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη λειτουργία των Εκκλησιών:

Πάσχα Μετακίνηση: Πόσα αυτοκίνητα γύρισαν πίσω στην Αθήνα – Αναλυτικά στοιχεία

 Πάσχα Μετακίνηση: Πόσα αυτοκίνητα γύρισαν πίσω στην Αθήνα 

Η κίνηση των οχημάτων στις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, από τις 6:00 το πρωί έως τις 17:00, είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτή της περασμένης Παρασκευής (16/4/2021).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, εξήλθαν από τα διόδια της Ελευσίνας 11.129 οχήματα και εισήλθαν 9.780.

Η Αστυνομία δεν επέτρεψε να περάσουν 100 οχήματα, οι οδηγοί των οποίων έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις μετακίνησης, ενώ επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και ειδικότερα από τα διόδια Αφιδνών, εξήλθαν σήμερα 14.386 οχήματα, ενώ εισήλθαν 12.514. Απαγορεύτηκε η έξοδος σε 20 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις μετακίνησης με αντίστοιχα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 154 νέα κρούσματα σήμερα ( 74 στην Αχαΐα - 29 στην Κορινθία .)

 

Κορωνοϊός

Μείωση μόνον 4 (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  154 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 74  καταγράφονται στην  Αχαΐα και 29 στην Κορινθία. Επίσης διψήφια νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν  και οι άλλοι Νομοί της περιοχής πλην  της  Λακωνίας.

Εξηνταέξη (66) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 29 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας.

 Επίσης 88 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  23 / 4 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 154 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 21.297 ( 8.694 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Παρασκευή 23 / 4 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (74),  Μεσσηνίας  (10) ,  Κορινθίας (29), Ηλείας (14), Αργολίδας (13), Αρκαδίας (10) και Λακωνίας (4) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                9.584

Π.Ε. Κορινθίας           3.148

Π.Ε. Ηλείας                2.121

Π.Ε. Αργολίδας          1.925

Π.Ε. Αρκαδίας           1.554

Π.Ε. Μεσσηνίας        1.290     

Π.Ε. Λακωνίας             777

Κορωνοϊός 23/04: 2.754 νέα κρούσματα ( 24 στην Κορινθία)– 76 νεκροί – 819 διασωληνωμένοι - Ο χάρτης της διασποράς.

 Κορωνοϊός 23/04: 2.754 νέα κρούσματα 

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 2.754 νέα κρούσματα σήμερα, Παρασκευή 23 Απριλίου, έναντι 2.759 χθες, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Το κέντρο της Αθήνας να βρίσκεται στο «κόκκινο». Συγκεκριμένα η Αττική έχει 1.355 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με το κέντρο της Αθήνας να έχει 402 νέες μολύνσεις. Παράλληλα η Θεσσαλονίκη καταγράφει 343 περιστατικά covid-19. και η Αχαΐα 74 νέες μολύνσεις.

Ο χάρτης των κρουσμάτων: 

Συζήτηση στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

 

Συζήτηση αναφορικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης διεξήχθη σήμερα στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, με κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στη συνεδρίαση παρευρέθη ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Γιώργος Μοσχόβης

 

Ο Προεδρεύων της συνεδρίασης, Α΄ Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, στα εισαγωγικά