Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ελλάδα - Δερβένι - Εκκλησία Παναγίας των Καταφυγίων - Greece - Derveni - Church Madonna of the Shelters

10 km south of the town Derveni in the province Corinthia we find these amazing church and the shelters of the rebels. More information with maps and directions only at http
 

ΕΙΣ ΔΙΑΚΟΝΟ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝYΣΙΟ

 16/12/2012-20
Την Κυριακή 16-12-2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Διονύσιος ετέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.
Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας επραγματοποιήθει και την εις Διάκονον Χειροτονία κ. Παναγιώτου Αναστασόπουλου, ο οποίος είναι απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κορίνθου, έγγαμος, κατάγεται από την Λυκοποριά και διαμένει στην Κόρινθο.
Πρόκειται περί γεγονότος κατ᾿ εξοχήν χαροποιού για την Τοπική μας Εκκλησία, η οποία μετά από την παρέλευση δύο (2) ετών και τα επιβληθέντα νέα μέτρα σχετικώς με τις χειροτονίες, υποδέχεται στους κόλπους της «νεόφυτο» φερέλπιδα Κληρικό στο δύσκολο έργο, που στις ταραγμένες ημέρες μας αναλαμβάνει.
 

Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου: Έβγαλε στο "σφυρί" επώνυμες τσάντες, γούνες και κοσμήματα


Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου: Έβγαλε στο "σφυρί" επώνυμες τσάντες, γούνες και κοσμήματα Το μοναδικό έσοδο της χήρας του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι η σύνταξη των 850 ευρώΗ Δήμηρα Λιάνη Παπανδρέου βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικοινομική κατάσταση. Η είδηση ότι αναγκάστηκε να δώσει αντιπαροχή την "ροζ" βίλα στην Εκάλη για να μπορέσει να πουλήσει τρία μικρότερα ακίνητα είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα όμως με το "Πρώτο Θέμα" οι τρεις μεζονέτες στην πανάκριβη περιοχή των βορείων προαστείων παραμένουν απούλητες μέχρι και σήμερα, γεγονός που έχει δημιουργήσει στην Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα.
Το μοναδικό έσοδο της χήρας του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι η σύνταξη των 850 ευρώ που λαμβάνει από το κράτος. 'Ετσι αποφάσισε να πουλήσει τα πανάκριβα αξεσούαρ και ρούχα που της είχε προσφέρει ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και αυτά που απέκτησε η ίδια. Μέσα στα αντικείμενα που βγάζει στο σφυρί συγκαταλέγεται η περίφημη τσάντα Loewe, φτιαγμένη στο χέρι από σπάνιο και πάνάκριβο πορώδες δέρμα κροκοδείλου.
Η τιμή της τσάντας υπερέβαινε τα 20.000 ευρώ και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για εκείνη από τον φημισμένο, Πάμπλο Φερνάντεζ Μαρτίνεζ. Μάλιστα στην μεταλλική άκρη του φερμουάρ αναγράφεται το όνομά της, Δήμητρα Παπανδρέου.
Μέσα στα προσωπικά της είδη προς πώληση σε διαδικτυακό κατάστημα που ειδικεύεται στην πώληση μεταχειρισμένων γυναικείων αξεσουάρ, συγκαταλέγεται και ένα παλτό Gucci αξίας 2 εκατ. δραχμών. Η ίδια επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου δηλώνοντας: "Πράγματι, βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση και για αυτόν τον λόγο αναγκάζομαι να πουλήσω μέχρι και δικά μου πράγματα. Μόνο εάν πουληθούν τα σπίτια θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα μου.
Όπως καταλαβαίνετε όταν παίρνεις 850 ευρώ σύνταξη δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να τα βγάλεις πέρα με τις υποχρεώσεις που σου να τρέχουν και τα χρέη συνεχώς να αυξάνονται".
thebest.gr

Hλεία: Ξανά στο ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Κουτσούκος

Αίτηση εγγραφής στο ΠΑΣΟΚ και από τον Γιάννη Κουτσούκο ο οποίος είχε διαγραφεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο όταν καταψήφισε το «Μνημόνιο 3», ακολουθώντας τα βήματα του Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος επέστρεψε με τον ίδιο τρόπο στο κόμμα. Ο βουλευτής έκανε αίτηση στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας με την οποία προαναγγέλλει την παρουσία του στο συνέδριο του κόμματος και τη συμμετοχή του στις διαδικασίες της Τ.Ο. Αμαλιάδας

Διαβάστε όλη την επιστολή:

Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2012

Image

Δημιουργούμε κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη τη χώρα
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εν όψει των γιορτών, πραγματοποιούμε τη δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα», που στόχο έχει την ενίσχυση άπορων οικογενειών σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και την ενίσχυση της του έργου της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», των Γιατρών του Κόσμου και της Praksis.
Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη κοινωνική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, επιλέγουμε να σταθούμε για ακόμα μία φορά στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται αλλά ιδιαίτερα φέτος κοντά σε εκείνους που πολεμούν την παιδική φτώχεια.
Για το λόγο αυτό, δημιουργούμε κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη τη χώρα με στόχο τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Η δράση υποστηρίζεται από την ιστοσελίδα http://www.xmassmiles.gr/ στην οποία υπάρχει λίστα με τα είδη που μπορεί να προσφέρει κανείς ενώ ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη της προσπάθειας.
Καλούμε λοιπόν, όλους όσους έχουν τη δυνατότητα, να συνεισφέρουν δωρίζοντας αγαθά αλλά κυρίως διαδίδοντας την προσπάθεια με κάθε μέσο, ώστε να βοηθήσουμε και αυτά τα Χριστούγεννα τα παιδιά να χαμογελάσουν.
Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου με ένα χριστουγεννιάτικο event προσφοράς και είναι ενταγμένη στην κοινωνική πρωτοβουλία ΣΤΗΡΙΖΩ στην οποία συμμετέχουν η Νέα Δημοκρατία, η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Από το γραφείο Τύπου
 
onned-korinthias.gr

Εκδήλωση μνήμης για τα 90 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή του ΚΑΠΗ Δερβενίου .

Site

Εορταστική, ευχάριστη και επιτυχημένη ήταν η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μνήμης και πολιτισμού για τα 90 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή.
Το ΚΑΠΗ Δερβενίου και η χορευτική ομάδα «Ακρίτες του Αιγαίου» τραγούδησαν και χόρεψαν τραγούδια και χορούς της Μικράς Ασίας και της πατρίδας μας.
Πολύ καλά οργανωμένο ήταν και το παζάρι φιλανθρωπίας με σκοπό να βοηθήσουμε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Συγχαρητήρια σε όλους!
Site 2
 

Συνελήφθη ο 45χρονος άνδρας που απειλούσε να καεί ζωντανός με βενζινη στο Ξυλόκαστρο

Συνελήφθη ο 45χρονος άνδρας που είχε λουστει με βενζινη και  απειλούσε να καεί ζωντανός στο Ξυλόκαστρο για οικονομικούς λόγους..Ο άνδρας, απειλούσε για αρκετή ώρα ότι θα καεί ζωντανός, κρατώντας στα χέρια του δυο μπουκάλια βενζίνης, ενώ στο σημείο βρίσκονταν και αστυνομικοί που προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.. Kρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρο...



korinthostv.blogspot.gr

Το πρωτάθλημα σε Β1 & Β2 Κορινθίας


Β1 Κατηγορία

Στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής, το πρωτάθλημα της Β1 Κορινθίας στο 1-1 έμειναν η Δάφνη Εξαμιλίων με τον Μαψό , η Κορίνθος 06 σάρωσε με 5-0 τον Αγιάννη, όπως ο Ποσειδώνας με 4-0 τον Φωκά ενώ η Περαχώρας επικράτησε με 2-1 του ΑΣ. Λουτρακίου

11η αγωνιστική
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3-0αα
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ 1-1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06 - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 5-0
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ. ΒΡΥΣΗΣ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ 4 -0
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 9-1
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 2-1
ΣΟΦΙΚΟ ΄05 - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 0-4
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ

Στη βαθμολογία Κόρινθος΄06 29 β. , Πρόοδος 25 β., Εξαμίλια 22 β., Μαψός 21 β...

  Β2 Κατηγορία

H Δάφνη Πουλίτσας και ο Ολυμπιακόσ Άσσου αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1 - 1.
Εκτός έδας νίκες σημείωσαν η Λυκοποριά με 2 - 1 στον  Ασπρόκαμπο , μετο ίδιο σκορ η Στιμάγκα επί του Απέσσα και το Ζευγολατιό με 3 - 0 επί της Λαύκας.

11η αγωνιστική
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - ΑΡΑΤΟΣ 0-3 αα
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 0-3 αα
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 1-1
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 0-3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΤΑΡΣΙΝΑ '97 0-3
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 1-2
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 1-2
ΡΕΠΟ ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

Στη βαθμολογία Ολυμπιακός Άσσου 26 β., Ζευγολατιό 24 β., Λυκοποριά 22 β , Πουλίτσα 21 β...

Απέρριψε ο Αρειος Πάγος το αίτημα Στουρνάρα να εισπράττεται κανονικά το χαράτσι με τον λογαριασμό της ΔΕΗ


Ο Αρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα, για έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία θα “παγώνει” την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, Γερ. Φουρλάνος, δέχθηκε στο γραφείο του τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χαρ. Θεοχάρη, με συνηγόρους των ενώσεων καταναλωτών και της ΔΕΗ.
Οι δικηγόροι των καταναλωτικών ενώσεων ζήτησαν να μην εκδοθεί σήμερα προσωρινή διαταγή από τον κ. Φουρλάνο, αλλά να αποφασίσει το δικαστήριο μετά την αυριανή συζήτηση της αίτησης αναστολής της ΔΕΗ.
Σημειώνεται ότι αρχικά η αίτηση αναστολής ήταν να συζητηθεί σήμερα, αλλά μετατέθηκε για αύριο.
Εκ μέρους της ΔΕΗ, όπως έγινε γνωστό, επισημάνθηκε ότι η Επιχείρηση αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς έχουν τυπωθεί ήδη τρία εκατομμύρια λογαριασμοί, που περιλαμβάνουν το τέλος.

newsit.gr

TO ΜΗΝΥΜΑ TOY NIKOY TAΓΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Φίλες και Φίλοι,
Οι φετινές γιορτές συμπίπτουν με μια κρίσιμη και πολλαπλά δύσκολη περίοδο για όλους μας. Η κοινωνία μας δοκιμάζεται σκληρά. Είναι αναγκαίο να επαναφέρουμε και ν’ αναδείξουμε αξίες, όπως της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της συνεργασίας. Αξίες, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις μιας νέας πορείας για την πατρίδα μας.
Με οδηγό την ελπίδα, την πίστη και την αγάπη, πρέπει να βρούμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας. Μετά το βαθύ σκοτάδι, έρχεται το ξημέρωμα. Ας προχωρήσουμε στη Νέα Χρονιά ενωμένοι, με αισιοδοξία για το αύριο.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους, Υγεία, Καλά Χριστούγεννα & Καλή Χρονιά.

Νίκος Ταγαράς
Βουλευτής Κορινθίας
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΔΕ - ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ

DSC_1228.JPG
O Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, κ. Κ. Λογοθέτη και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου, στο Δημαρχείο Λουτρακίου. Σκοπός της συνάντησης ο προγραμματισμός σημαντικών έργων στο πρόγραμμα του 2013, εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων και η περαιτέρω συνεργασία των δύο φορέων στην εξειδίκευσή τους. 
Με αφορμή την επίσκεψή του στο Δήμο, ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε την άμεση έναρξη του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου «Βελτίωση - ανακαίνιση επαρχιακής Οδού Περαχώρα - Λίμνη Βουλιαγμένης» προϋπολογισμού άνω των 2.000.000 ευρώ. Πρόκειται για τη βελτίωση ενός σημαντικού τουριστικού δρόμου του Νομού που με την ολοκλήρωσή του θα δώσει τη δυνατότητα της άνετης, ευκολότερης και ασφαλέστερης πρόσβασης στον επισκέπτη και παραθεριστή, προς τη λίμνη της Βουλιαγμένης. Η ανακατασκευή του δρόμου, που αποτελεί ζητούμενο χρόνων της τοπικής κοινωνίας, θα ευνοήσει την ευρύτερη τουριστική κίνηση στην περιοχή και θα διευκολύνει τη μετακίνηση προς σημαντικούς παραθεριστικούς προορισμούς της Κορινθίας.
 Πέρα από το έργο αυτό, ανακοινώθηκαν δύο ακόμη παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου. Η πρώτη αφορά στη χρηματοδότηση με 250.000 ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας του έργου της αποκατάστασης, βελτίωσης και συντήρησης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Αθηνών, στο ύψος της περιοχής των Αγ. Θεοδώρων, με στόχο την αναβάθμιση του οδικού άξονα και τη διόρθωση όλων εκείνων των τμημάτων που μέχρι σήμερα δυσχέραιναν την ομαλή μετακίνηση των εποχούμενων.
Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε και η έναρξη  από την Περιφερειακή Ενότητα των εργασιών συντήρησης ηλεκτροφωτισμού, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, που ένα σημαντικό τμήμα του αφορά και στο Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων.
 Όπως ανακοίνωσαν Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος, η συνεργασία δεν σταματάει εδώ. Αποφασίστηκε η υποβολή από την Περιφερειακή Ενότητα σε συνεργασία με το Δήμο, της πρότασης ένταξης στο Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2013, του δρόμου από τη λίμνη της Βουλιαγμένης έως και τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, έργο που ολοκληρώνει την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, δημιουργώντας τις συνθήκες για την ύπαρξη ασφαλούς οδικού δικτύου και ταυτόχρονα περιπατητικούς δρόμους για τη χρήση τους από το κοινό.
Συνοψίζοντας, ο κ. Λογοθέτης, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την παρουσία του στο Δήμο, τόνισε τη σημασία της εποικοδομητικής συνεργασίας του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας, με στόχο την αποτελεσματικότερη  προώθηση έργων στις δύσκολες σημερινές συγκυρίες, λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε από πλευράς του και ο Αντιπεριφερειάρχης.
Κλείνοντας, ο κ. Δέδες, υπογράμμισε πως τα έργα που προγραμματίζονται κινούνται σε βάση αναπτυξιακής στρατηγικής. Δεν πρόκειται για μεμονωμένες παρεμβάσεις, αλλά αλληλένδετα μεταξύ τους έργα, ενώ τα χρήματα που διατίθενται για τη χρηματοδότησή τους  «πιάνουν τόπο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, γιατί ο σωστός προγραμματισμός και η άρτια μελέτη των παρεμβάσεων μεγιστοποιεί τα οφέλη για την τοπική κοινωνία. 
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Νέος Πατριάρχης Αντιοχείας ο Μητροπολίτης Κεντρικής Ευρώπης κ. Ιωάννης


Patriarxhis-Antioxeias-IoannisΟ Μητροπολίτης Κεντρικής Ευρώπης κ. Ιωάννης εξελέγη Πατριάρχης Αντιοχείας, από τα μέή της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο Σαμαράς και η “επόμενη μέρα”. Έρχεται η δόση

Antonis-Samaras
Η δόση (επιτέλους) έρχεται σήμερα, και ο Αντώνης Σαμαράς βάζει μπροστά τις μηχανές της κυβέρνησης, ώστε να δρομολογηθούν δράσεις και πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτήσουν ότι η χώρα περνά πλέον στην “επόμενη μέρα”, προσδοκώντας βάσιμα ότι θα αφήσει πίσω της τις δύσκολες στιγμές των τελευταίων ετών.
Νωρίς το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με στελέχη μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια θα υποδεχθεί στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ, με τον οποία θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, προτού οι ηγέτες των δυο χωρών συμμετάσχουν στις εργασίες της Συνόδου Ολομέλειας Β’ Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.
Αύριο, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να επανακαθορίσουν τη στρατηγική τους, και προφανώς θα συζητήσουν και για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

ysterografa.gr

Μήνυση Χρυσής Αυγής σε Στρατούλη!


straΗ Χρυσή Αυγή μήνυσε τον Δημήτρη Στρατούλη για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή αποκάλεσε το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου “σπείρα εγκληματιών”.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής «αναμένουμε την αποστολή της δικογραφίας στη βουλή και την άρση της ασυλίας του βουλευτή από την ολομέλεια, όπως έχει γίνει επανειλημμένως για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα».
Να σημειώσουμε ότι την μήνυση υπέβαλε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο Ηλίας Παναγιώταρος.

 

Μέρκελ: Πρέπει να εργασθούν σκληρότερα οι Ευρωπαίοι

merkel1
Η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να εργασθούν σκληρότερα, εάν θέλουν να διαφυλάξουν τα κοινωνικά τους κεκτημένα.
”Εάν η Ευρώπη αντιπροσωπεύει σήμερα μόλις λίγο περισσότερο από το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού, περί το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ και πρέπει να χρηματοδοτήσει το 50% των κοινωνικών δαπανών παγκοσμίως, τότε είναι προφανές ότι οφείλει να εργασθεί πολύ σκληρά για να διατηρήσει την ευημερία και τον τρόπο ζωής της”, υπογραμμίζει η Μέρκελ και συμπληρώνει:
”Ανησυχώ βλέποντας ότι πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη σκέφτονται πολύ απλά ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα μοναδικά σημεία αναφοράς στον κόσμο, ότι η Ευρώπη είναι κατά παράδοσιν ισχυρή και ότι ο κόσμος περιμένει εμάς”.
Να θυμίσουμε ότι η Μέρκελ μετά το τέλος της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ευρώπης είχε επισημάνει ότι η Ευρώπη έχει μια δύσκολη περίοδο μπροστά της και δεν πρέπει να χαλαρώσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες.

ysterografa.gr

Αποκλεισμοί δρόμων και παραιτήσεις αιρετών για την «Ολυμπία Οδό»

Σκληρή γραμμή σε σχέση με την «Ολυμπία Οδό» ακολουθούν αιρετοί (οι δύο περιφερειάρχες Π. Τατούλης και Α. Κατσιφάρας και οι δήμαρχοι της περιοχής) και οι φορείς της Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης το Σάββατο στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας στην οποία συμμετείχαν βουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, της οικονομικής ζωής και μαζικών φορέων της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Νησιών του Ιονίου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τα πνεύματα ήταν οξυμμένα και τονίσθηκε ότι σε περίπτωση που το έργο δεν συνεχιστεί έτσι όπως προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση (δηλαδή, να φτάσει μέχρι την Τσακώνα) οι φορείς θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, ενώ προτάθηκε να υπάρξει και παραίτηση των αιρετών.
Οι δύο περιφερειάρχες πρότειναν τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου και από τις δύο περιφέρειες, τόνισαν ότι θα ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ δεν αποκλείεται να κινηθούν και νομικά εναντίον του «κουρέματος» της εθνικής οδού.

aftodioikisi.gr

Ομπάμα: Ο Θεός κάλεσε αυτά τα παιδιά σπίτι… (video)

Barack-Obama-emotional
Όπως συνέβη και την Παρασκευή, με τη δήλωσή του προς τον αμερικανικό λαό, στη διάρκεια της οποίας σκούπιζε τα δάκρυά του, ο Μπαράκ Ομπάμα απευθύνθηκε και πάλι στο συναίσθημα, με την ομιλία του στο Νιούτον του Κονέκτικατ, το βράδυ της Κυριακής, τιμώντας τη μνήμη των 26 θυμάτων του μακελειού στο δημοτικό σχολείο.
“Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση. Τέτοιες τραγωδίες πρέπει να τελειώσουν. Για να τις τελειώσουμε, πρέπει να αλλάξουμε. Θα μας πουν ότι οι αιτίες μια τέτοιας βίας είναι σύνθετες, και είναι αλήθεια. Κανένας νόμος, κανένα πακέτο νόμων δεν μπορεί να εξαλείψει το κακό από τον κόσμο, ούτε μπορεί να αποτρέψει καθε άφρονα πράξη, αυτό όμως δεν μπορεί να στέκεται ως δικαιολογία για την απραξία μας. Σίγουρα μπορούμε καλύτερα από αυτό”, είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος δεσμεύτηκε να κάνει ό, τι περνά από το χέρι του, για να κινητοποιήσει την αμερικανική κοινωνία σε μια προσπάθεια που θα αποσκοπεί στο να αποτραπούν αντίστοιχες μελλοντικές τραγωδίες.
“Είμαστε αλήθεια έτοιμοι να παραδεχτούμε ότι είμαστε αδύναμοι μπροστά σε μια τέτοια πραγματικότητα; Ότι η πολιτική είναι πολύ σκληρή; Ότι η βία που πέφτει στο κεφάλι των παιδιών μας εδώ και πολλά χρόνια, είναι το τίμημα της ελευθερίας μας;”, αναρωτήθηκε, χωρίς να ανακοινώσει συγκεκριμένη ατζέντα δράσεων και παρεμβάσεων. Έθεσε ωστόσο ένα πλαίσιο ερωτήσεων που αφορούσαν, απ’ τη μια την προστασία των πλευρών, και από την άλλη εθνικά διλήμματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσουν οι Αμερικανοί.
“Πρώτο μέλημά μας είναι η πρόνοια για τα παιδιά μας. Αυτή είναι η πρώτη δουλειά που έχουμε να κάνουμε. Αν δεν την κάνουμε σωστά δεν θα κάνουμε σωστά τίποτα άλλο. Μπορούμε ειλικρινά να πόμε ότι κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε ασφαή τα παιδιά μας; Αν είμαστε ειλκρινεί με τον εαυτό μας, η απάντηση είναι όχι”, σημείωσε.
Η παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα κράτησε περίπου 18 λεπτά, και στο τέλος το ακροατήριο τον χειροκρότησε όρθιο. “Έχασαν τη ζωή τους σε ένα σχολείο, που θα μπορούσε να είναι το οποιοδήποτε σχολείο στην Αμερική. Ήρθα για να προσφέρω την αγάπη και τις προσευχές ενός έθνους. Ο Θεός κάλεσε αυτά τα παιδιά σπίτι”, κατέληξε, σε μια ομιλία στη διάρκεια της οποίας κόμπιασε πολλές φορές, εμφανώς συγκινημένος.

Video

 


ysterografa.gr

Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών o Πέτρος Τατούλης


Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών εκλέχτηκε παμψηφεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.
«Οι Αναπτυξιακές εταιρείες στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 θα έχουν αυξημένο ρόλο, καθώς θα πρέπει να ενσωματώσουν την κουλτούρα προσαρμογής στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι νέες οριζόντιες αρχές της καινοτομίας και της έξυπνης εξειδίκευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν ίσως το πιο ανεπτυγμένο μακροοικονομικό εργαλείο, με πολλές ωστόσο απαιτήσεις προσαρμογής, διαδικασία στην οποία, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, οι Αναπτυξιακές θα κληθούν να συνδράμουν καταλυτικά» δήλωσε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης.
Αναφερόμενος στην ανάγκη αναδιάταξης των δυνάμεων για να βρει η χώρα το βηματισμό της για έξοδο από την κρίση, ο κ. Τατούλης στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση και ελπίδα «σε καίριο πολιτικό χρόνο και με τη μεγαλύτερη δημοσιονομική συνεισφορά, 3,5 δις σε ετήσια βάση,» τον Καλλικράτη. «Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι ότι, αφενός, μετέφερε την εξουσία στην περιφέρεια και εγγύτερα στον πολίτη και, αφετέρου, ότι μετέφερε το στρατηγικό σχεδιασμό της περιφερειακής ανάπτυξης επίσης εγγύτερα στον πολίτη».
Αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, χρειάζεται πλήρη αλλαγή των αντιλήψεων, νέο όραμα,, αποφασιστικότητα, στοιχεία τα οποία διαθέτουν οι Αναπτυξιακές εταιρείες, και τα οποία σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία τους, την εμπειρία τους και τη στενή τους διασύνδεση με την οικονομία, μπορούν να προσεγγίσουν το στόχο της ανάπτυξης με νέες ιδέες.
Στα πλαίσια της προσπάθειας επανακαθορισμού του ρόλου τους, οι Αναπτυξιακές εταιρείες θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, αφενός, να είναι πιστοποιημένες, και, αφετέρου, να αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους και τη δυνατότητα ενσωμάτωσης νέων χρηματοδοτικών εργαλείων. Ο Άξονας 3, το νέο Leader, και το Jessica, σε μικρότερη κλίμακα, θα αποτελέσουν πυρήνες μόχλευσης της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας. «Δεν θα πρέπει να παραμείνει η απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, το μεγάλο ζητούμενο, γιατί όπως αποδεικνύεται δεν έλυσε τα προβλήματα της οικονομίας μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
Πέραν αυτών οι Αναπτυξιακές εταιρείες, σύμφωνα με την άποψη του κ. Τατούλη, δεν θα πρέπει να αποτελούν απλώς εταίρο σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και δικαιούχες σε αυτά, αποδεικνύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ότι λειτουργούν ως αξιόπιστα εργαλεία δημιουργίας ασφαλούς και σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος. Με τον τρόπο αυτό και με την εξωστρέφειά τους θα βοηθήσουν σημαντικά στην αναστροφή του face loss της χώρας.

Νέα δημοσκόπησ​η του Λόγια Σταράτα.Πω​ς σας φαίνεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ;

Μία νέα δημοσκόπηση σχετικά με την εντύπωση που προκάλεσε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο (διαβάστε αναλυτικά τι περιέχει) κυβέρνησης κάνει το logia starata
Ψηφίστε στην πρώτη σελίδα του blog πάνω δεξιά
Oι επιλογές που θέσαμε είναι οι εξής 5:
Εξαιρετικό
Πολύ καλό
Έτσι κι έτσι
Μάλλον κακό
Πολύ κακό
 

Εξαγωγές Ελληνικού ελαιολάδου στην Κινέζικη αγορά-προώθηση Ελληνικών εταιρειών - China Oil 2013, 7-9 Απριλίου στο Πεκίνο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η έκθεση ελαιολάδου ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2013 σε συνεργασία με Κινεζική εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων διοργανώνουν την China Oil 2013 στο Πεκίνο, στις 7-9 Απριλίου. Σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Κίνα, προωθούν κοινή δράση προβολής και δικτύωσης εξαγωγέων ελαιολάδου στην Κίνα με επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β κατά τις μέρες λειτουργίας της έκθεσης. http://www.eleotexnia.gr
Συγκεκριμένα, η Ελαιοτεχνία έχει αναλάβει να συγκεντρώσει Ελληνικές εταιρείες που επιθυμούν την παρουσία τους στην Κινέζικη αγορά ελαιολάδου, προκειμένου να δειγματίσουν τα προϊόντα τους στους εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στα:
210 7568888 info@eleotexnia.gr

Η Κινέζικη αγορά ελαιολάδου αποτελεί μόλις το 1% της αγοράς βρώσιμων φυτικών ελαίων που υπολογίζεται ότι ανέρχεται περίπου στους 42 εκατ. τόνους. Η κατανάλωση ελαιολάδου γίνεται σε αστικές περιοχές και ιδιαίτερα σε πόλεις με υψηλό διαθέσιμο εισόδημα και ισχυρή παρουσία εκπατρισμένων, ενώ η αναλογούσα κατά κεφαλήν κατανάλωση είναι μόλις 10 γραμμάρια.

Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο ως:
- καλλυντικό, για τη βελτίωση της υφής του δέρματος (από γυναίκες),
- φάρμακο, καθώς σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική βοηθάει στην καταπολέμηση ορισμένων ασθενειών (από μεσήλικες και άτομα τρίτης ηλικίας), και
- μαγειρικό έλαιο (από νοικοκυριά με υψηλότερο εισόδημα και μορφωτικό επίπεδο)

Η Κίνα στο θέμα του ελαιολάδου υιοθετεί το κοινοτικό πρότυπο τυποποίησης ανοίγοντας τον δρόμο για περισσότερες εξαγωγές από χώρες της ΕΕ, επομένως και από την Ελλάδα. Το πρώτο τρίμηνο φέτος οι ελληνικές εξαγωγές παρθένου ελαιολάδου στην Κίνα ανήλθαν σε 1,19 εκατ. ευρώ, έναντι 256.810 ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, σημειώνοντας αύξηση 364,5%. Το μερίδιο του ελληνικού ελαιολάδου στην κινεζική αγορά είναι της τάξης του 9% με την Ισπανία και την Ιταλία να κυριαρχούν, έχοντας αποσπάσει μερίδιο 50% και 35% αντιστοίχως.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2013 ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Τηλ.: 210 7568888 (8 γραμμές)
 

Ενίσχυση της εξωστρέφειας για την Πελοπόννησo

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Επιτέλους βλέπουμε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να ξεκινά μία ενωτική πρωτοβουλία, με τη συνέργεια του Επιμελητηριακού θεσμού της Πελοποννήσου.

Αναφέρομαι στην έκθεση Πελοποννησιακών Προϊόντων με τίτλο «Μύθοι, Γεύσεις & Ποιήματα», που λαμβάνει χώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.

Είναι μία δράση που τείνει να αλλάξει τον κανόνα, δηλαδή την άτυπη "αντιπαλότητα" των Πελοποννησίων.

Τι εννοώ; Πως εν τοις πράγμασι έγινε ολοφάνερη η δυσκολία εμπέδωσης στους πολίτες της Πελοποννήσου της αναγκαίας περιφερειακής συνείδησης, που μέχρι τώρα παραμένει όνειρο απατηλό και με τη λογική που ακολούθησε η Περιφέρεια μέχρι σήμερα, φαντάζει δύσκολο να αλλάξει.

Η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απέθανε

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι αποκαλύψεις περί χρηματοδοτήσεων, οι αλληλοκατηγορίες, οι ύβρεις και κυρίως ο χωρισμός των (λεγομένων) «ανεξάρτητων Ελλήνων» σε δύο στρατόπεδα – παλιοί και νέοι – έρχονται να αποδείξουν ένα παλαιό αξίωμα:

Οι άνθρωποι που με ευκολία στρέφονται κατά του χώρου (πολιτικού, κοινωνικού, επαγγελματικού, οικογενειακού) στον οποίο με πάθος κάποτε ανήκαν, υψώνοντας μια ευκαιριακή σημαία, δεν έχουν κανέναν δισταγμό να πράξουν το ίδιο και κατά της νέας «φωλιάς» τους.

Όταν διαβείς μια φορά τον Ρουβίκωνα και μάλιστα τόσο θορυβωδώς, δεν έχεις κανένα πρόβλημα να το πράξεις ξανά και ξανά – το ίδιο θορυβωδώς.
Όταν μια φορά αδιαφορήσεις για τις συνέπειες των πράξεών σου και λειτουργήσεις παρορμητικά, επιθετικά, διαλυτικά, είναι βέβαιο ότι δεν θα διστάσεις να επαναλάβεις την πράξη σου ξανά και ξανά.

Το συγκεκριμένο κόμμα γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια του Κιάτου για το κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”. (video)


Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από τα δικαστήρια του Κιάτου.
Εκτός αυτού, η τροχαία μηχανεύεται και άλλους τρόπους για να κάμψει την αντίσταση του κινήματος. Συγκεκριμένα, η τροχαία του Κιάτου, στην προσπάθειά της πάρει ξεκάθαρη θέση στο πλευρό των μεγαλοεργολάβων της Ολυμπίας Οδού και όχι των κατοίκων της περιοχής, κατέφυγε σε μήνυση εναντίον μελών του Κινήματος Δεν Πληρώνω και πολιτών, οι οποίοι διεκδίκησαν και πήραν πίσω, με απόλυτα σύννομο τρόπο, τις πινακίδες που τους είχαν αφαιρεθεί για άρνηση καταβολής διοδίων στην καρμανιόλα Κορίνθου-Πατρών.


ekorinthos.gr

Μπαίνουν στα ταμεία τα 34 δισ. της δόσης - Ο Σαμαράς βλέπει εκπροσώπους πολυεθνικών


Τα πρώτα 34 δισ. από τη δόση αναμένεται να μπουν σήμερα στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου. Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με στελέχη πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στη χώρα προκειμένου να ζητήσει την ενίσχυση της παρουσίας τους στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τους επικφαλής των εταιριών, Unilever, Pepsico, Specifar, Nestle, Bic Violex, Lafarge, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Cosco, Vodafone, Philip Morris, Procter & Gamble, Novartis, ΑΒ Βασιλόπουλος και Friesland.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί τα 34 δισ. να έρχονται τη Δευτέρα στην Ελλάδα ωστόσο για την εκταμίευση των υπόλοιπων 18,2 υπάρχουν όροι αυστηροί και ο έλεγχος θα είναι ασφυκτικός. Διαβάστε εδώ τους όρους

Παράλληλα η κυβέρνηση βάζει σε τροχιά και τις αποκρατικοποιήσεις όπως αυτή του ΟΣΕ που εκτιμάται πως θα ενισχύσει κατ' επέκταση τις εξαγωγές και την ανάπτυξη. Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας μιλώντας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας τόνισε πως η χώρα δεν άντέχει περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και υπογρλαμμισε πως μεταξύ των στόχων της κυβέρνησης είναι η αύξηση των θέσεων εργασίας.

Τέλος σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Newsit.gr

Έκοψαν το «Χ»αμόγελο της ΑΕΚ 1-1 με τον Ατρόμητο


Στα μισά του πρωταθλήματος η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να φύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και να περιμένει πιο άνετη το 2013, αλλά ο Ατρόμητος δεν της έκανε το χατίρι...
Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, 1-1, στο ΟΑΚΑ, με την Ένωση να παίρνει κεφάλι στο σκορ στο 66' με τον Σταματή (στην πρώτη του επαφή με την μπάλα) και την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς (σε μια ακόμα επιστροφή ως αντίπαλος της ΑΕΚ) να ισοφαρίζει δέκα λεπτά αργότερα με τον Ιγκλέσιας.
Με το αποτέλεσμα αυτό οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν τελευταίοι (σε τριπλή ισοβαθμία με Κέρκυρα και Βέροια), ενώ οι Περιστεριώτες «έπιασαν» τον Αστέρα Τρίπολης στην 3η θέση.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο (56' Τσούπρος), Κορδέρο (42' Κοτσαρίδης), Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Φουρτάδο (65' Σταματής), Φούντας, Βλάχος, Κουτρουμπής
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Μπρίτο, Επστάιν (67΄Γκαρσία), Καραγκούνης (74' Μπέλιτς), Νάστος, Ιγκλέσιας, Καραμάνος, Δημούτσος (69' Κούτσι), Λαζαρίδης

ΟΦΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0

Πρώτη νίκη μετά από 1 μήνα για τον ΟΦΗ, που επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Ηράκλειο, με Παπάζογλου (14') και Κουτσιανικούλη (90'+5') και πήρε βαθμολογική «ανάσα».
ΟΦΗ: Γουναρίδης, Ζαχαράκης (77' Κουρδάκης), Ιωαννίδης, Σαρ, Σόουζα, Βερόν, Λαμπρόπουλος, Βιτώρος (71' Μπανούσης), Περογαμβράκης (86' Ζορμπάς), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης (80' Εγκον), Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Καστέλς, Αλβάρες, Φραγκουλάκης (46' Γκάμπριελ), Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Καλαντζής.

Βασίλισσα και... φαντάσματα... «πράσινο» ναυάγιο στη Βέροια!



Η Βέροια με κορυφαίους τους Ολαϊτάν, Ιωάννου και Μπαργκάν έπαιξε σαν πραγματική “Βασίλισσα” απέναντι σε 11… φαντάσματα που φορούσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού και έφτασε σε μεγάλη νίκη με 3-0, ενώ θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ.
Αγνώριστοι οι «πράσινοι», που έμοιαζαν να έχουν αδειάσει από δυνάμεις και καθαρό μυαλό μετά τις υπερπροσπάθειες της περασμένης εβδομάδας απέναντι στην Τότεναμ και τον Ολυμπιακό, πραγματοποίησαν την χειρότερη φετινή τους εμφάνιση.
Οι Ημαθιώτες άνοιξαν το σκορ στο 14ο λεπτό, ύστερα από εκπληκτική ενέργεια του Ολαϊτάν που απέφυγε με ωραία κίνηση τους Βύντρα και Σισοκό και έβγαλε στον ξεχασμένο από την πράσινη άμυνα Ιωάννου, που πλάσαρε τον Καρνέζη γράφοντας το 1-0.
 Στο 43' διπλασίασαν τα τέρματά τουςκαι πάλι με τον Ιωάννου. Ο Γεωργιάδης έπαιξε το ένα-δύο με τον Καφέ, ο πρώτος μπήκε από δεξιά, με τον Καρνέζη να κάνει αναίτια έξοδο στο πλάι αφήνοντας την κενή την εστία του και ο Ιωάννου με κεφαλιά σημείωσε το 2-0!
Κι ενώ στο δεύτερο ημίχρονο θα περιμέναμε την αντίδραση του Παναθηναϊκού είδαμε την Βέροια να μπαίνει αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνιδι. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχε κάνει τέσσερις ευκαιρίες, δύο με τον Ολαϊτάν και μια με τον Γκιγιέρμο και τον Καλί, με τον Καρνέζη να αποσοβεί τον κίνδυνο, αλλά στο 55' μάζεψε για τρίτη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του σε κατά μέτωπο επίθεση του Μπαργκάν και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Το παιχνίδι ουσιαστικά είχε τελειώσει από το 55ο λεπτό! Ετσι, όπως ήταν οι πράσινοι δεν γύρναγε με τίποτα και εκτός αυτού κινδύνευαν με μεγαλύτερο διασυρμό από την Βέροια. με τον Παναθηναϊκό στο 66' να διαμαρτύρεται για πέναλτι σε χέρι αμυντικού της Βέροιας από σέντρα του Μαυρία, αλλά με τέτοια εικόνα ποιος να φωνάξει και τι να πει...
Στα τελευταία λεπτά, οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και πήγαν να πλακωθούν με τους οπαδούς της Βέροιας. Η αστυνομία καθυστέρησε να ενεργήσει για να αποτρέψει την εισβολή τους και για λίγα λεπτά το ματς διακόπηκε απο τον Θάνο, μέχρι να ξαναρχίσει και να το λήξει...
ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Ορέστες, Καλί, Γεωργέας, Καφές, Ολαϊτάν (86' Καλτσάς), Γκιγέρμο, Μπαργκάν, Ιωάννου (88' Κόστλι).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Μαρίνος, Σπυρόπουλος (83' Μπαρμπαρούσης), Βύντρα, Βελάσκες, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (71' Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος (59' Σο), Τοτσέ.

ORIGINAL 21: Επικηρυγμένοι αυτοί που επιτέθηκαν στον Στρατούλη

kosmos-oaka
Η ORIGINAL 21, με ανακοίνωση που ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της, πήρε θέση για την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ανεπιθύμητοι και επικηρυγμένοι» αυτοί που προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ORIGINAL 21:
«Για να τελειώνουμε μια και καλή μ αυτό το καρκίνωμα των φασιστών, εμείς ως ORIGINAL 21 , ως απόγονοι προσφύγων / μεταναστών και τέλος ως απλοί άνθρωποι , θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στα θρασύδειλα σκουλήκια που επιτέθηκαν στον ΑΕΚτζή Στρατούλη οτί είναι ανεπιθύμητοι και πλέον επικηρυγμένοι. Η μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ περιλαμβάνει ανθρώπους χωρίς χρώμα και σύνορα. Οι μισάνθρωποι δεν χωράνε ανάμεσά μας. Όλοι ξέρουν ποιοι είμαστε και ειδικά αυτά τα σκουλήκια.
ΥΓ. απλά να υπενθυμίσουμε στους θρασύδειλους ότι την επόμενη φορά δεν θα καταφέρουν να εξαφανιστούν τόσο γρήγορα… γι αυτό να είστε σίγουροι.
ORIGINAL 21»

Κουίκ: Να βρεθούν οι ένοχοι της επίθεσης στον Στρατούλη

terens
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, με δήλωση του καταδίκασε την επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλη, επισημαίνοντας: «Η άνανδρη επίθεση από κάποια φασιστοειδή, έγινε σε έναν απόλυτα ελεγχόμενο χώρο. Τα γήπεδα δεν είναι εκκλησίες. Απεναντίας αστυνομεύονται από εκατοντάδες άνδρες, ακόμα και των ΜΑΤ. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την Ελληνική Αστυνομία να μην ανακαλύψει το ταχύτερο, ποιοί είναι οι ένοχοι αυτής της εγκληματικής πράξης».
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Τέρενς Κουίκ επικοινώνησε απόψε με τον Νίκο Παπά, διευθυντή του Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για να πληροφορηθεί για τη κατάσταση της υγείας του βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη και να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε.

ysterografa.gr

Κασιδιάρης: Ψεύτες και συκοφάντες κακής ποιότητας οι Συριζαίοι (video)

Παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχτηκε ο Δημήτρης Στρατούλης.
«Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψεύτες και συκοφάντες κακής ποιότητας. Ενώ ο κ. Στρατούλης έλεγε ότι δέχτηκε δολοφονική επίθεση, στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης ισχυρίστηκε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Όταν οργανώνουν να πουν ένα ψέμα να το κάνουν σωστά», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεγάλη, όπως τη χαρακτήρισε, συγκέντρωση του κόμματος στη Νίκαια
 


ysterografa.gr

Η Δράση για την επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στρατούλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δράση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά του κ. Στρατούλη.
Κάθε πράξη βίας εναντίον οποιουδήποτε είναι επίθεση εναντίον της δημοκρατίας και κάθε επίθεση εναντίον εκλεγμένου βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι επίθεση εναντίον του κοινοβουλευτισμού.
Γραφείο Τύπου