Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Μπαίνουν στα ταμεία τα 34 δισ. της δόσης - Ο Σαμαράς βλέπει εκπροσώπους πολυεθνικών


Τα πρώτα 34 δισ. από τη δόση αναμένεται να μπουν σήμερα στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου. Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με στελέχη πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στη χώρα προκειμένου να ζητήσει την ενίσχυση της παρουσίας τους στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τους επικφαλής των εταιριών, Unilever, Pepsico, Specifar, Nestle, Bic Violex, Lafarge, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Cosco, Vodafone, Philip Morris, Procter & Gamble, Novartis, ΑΒ Βασιλόπουλος και Friesland.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί τα 34 δισ. να έρχονται τη Δευτέρα στην Ελλάδα ωστόσο για την εκταμίευση των υπόλοιπων 18,2 υπάρχουν όροι αυστηροί και ο έλεγχος θα είναι ασφυκτικός. Διαβάστε εδώ τους όρους

Παράλληλα η κυβέρνηση βάζει σε τροχιά και τις αποκρατικοποιήσεις όπως αυτή του ΟΣΕ που εκτιμάται πως θα ενισχύσει κατ' επέκταση τις εξαγωγές και την ανάπτυξη. Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας μιλώντας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας τόνισε πως η χώρα δεν άντέχει περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και υπογρλαμμισε πως μεταξύ των στόχων της κυβέρνησης είναι η αύξηση των θέσεων εργασίας.

Τέλος σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Newsit.gr