Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ανοικτή επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε Μητσοτάκη, αρχηγούς των Κομμάτων και Βουλευτές.«Δεν μπορεί σε μια δημοκρατική χώρα η κυβέρνηση να ενδίδει σε εκβιασμούς και να χαϊδεύει την παρανομία»

Ολυμπιακός: «Δεν μπορεί σε μια δημοκρατική χώρα η κυβέρνηση να ενδίδει σε εκβιασμούς και να χαϊδεύει την παρανομία» | in.gr

Ανοικτή επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε Μητσοτάκη, αρχηγούς των Κομμάτων και Βουλευτές.
Αναλυτικά: 

«Προς τον Πρωθυπουργό
Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Προς τους Αρχηγούς των Κομμάτων
Προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου


Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όπως είχε καθήκον απέναντι σε ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, χρησιμοποιώντας αδιάσειστα στοιχεία προερχόμενα από Δημόσιες Αρχές, κατήγγειλε ακραία παρανομία των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ξάνθη, που αφορούσε την παράνομη απόκτηση της ΠΑΕ Ξάνθης και των

Ισχυρότατος σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Καραϊβική – Φόβοι για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Καραϊβική – Προειδοποίηση για τσουνάμι | in.gr
Πολύ ισχυρός σεισμός  7,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Καραιβική, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κούβα και την Τζαμάικα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.
Ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κούβας και Τζαμάικας, και τις νήσους Κέιμαν. Συγκεκριμένα, 122 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Λουτσία στην Τζαμάικα, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Αλβανία: 5 Ρίχτερ «ξύπνησαν» φρικτές μνήμες – Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι

Νέος σεισμός 3,6 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα – Νοτιοανατολικά της Ρόδου Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, σημειώθηκε περί τα 34 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων στην Αλβανία. και ταρακούνησε το Δυρράχιο, ενώ έγινε αισθητός και στα Τίρανα, με εστιακό βάθος 10 χλμ.
Η δόνηση διήρκησε μερικά δευτερόλεπτα τα οποία ήταν αρκετά για να προκαλέσουν φόβο τους πολίτες.
Όπως μεταδίδει το Top Channel, οι άνθρωποι τρομοκρατήθηκαν τόσο που άρχισαν να βγαίνουν έξω στον δρόμο παρά τη βροχή.
Ο σημερινός σεισμός έρχεται σχεδόν δύο μήνες μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που κόστισε τη ζωή σε 51 ανθρώπους, ενώ χιλιάδες ήταν οι κάτοικοι που έμειναν άστεγοι μετά το «χτύπημα» του εγκελάδου.

Αυτή είναι η τροπολογία για τις ποινές σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη- Αφαίρεση 5-10 βαθμών

Ολοκληρώθηκε το «ξέπλυμα» του ΠΑΟΚ με την κατάθεση της τροπολογίας | in.gr

Στη Βουλή κατατέθηκε το απόγευμα , με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η τροπολογία που αλλάζει τις ποινές για θέματα που προκύπτουν από γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Δείτε ολόκληρη την αιτιολογική έκθεση:

Θλίψη: Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/01/giorgos-kotanidis-ithopoios-5000.jpgΈφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.
Ο Γιώργος Κοτανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1945. Τελείωσε το δημοτικό στη Δράμα και το γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε δύο χρόνια στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου μπήκε κατά λάθος, και ασχολήθηκε

Τέλος το ληξιαρχείο; Η διαδικασία δήλωσης γέννησης θα γίνεται μέσα στο μαιευτήριο

Γυναίκα γέννησε στα διόδια Λεπτοκαρυάς με τη βοήθεια ΕΚΑΒ και Τροχαίας 

Η διαδικασία δήλωσης γέννησης θα ξεκινά και θα τελειώνει μέσα στο μαιευτήριο, όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι η διαδικασία θα ξεκινά και θα τελειώνει για τους γονείς μέσα στο μαιευτήριο, με μόνο απαιτούμενο δικαιολογητικό την ταυτότητά τους, ενώ σημείωσε ότι στη διαδικασία αυτή προστίθεται και η απονομή του επιδόματος γέννησης, η οποία θα ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά.
Επιπλέον, εξήγησε πώς θα αναζητούνται ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα πιστοποιητικά καθώς και τον τρόπο που θα διακινούνται τα έγγραφα που θα εκδοθούν μεταξύ των αρμόδιων φορέων. Τέλος, επισήμανε ότι οι γονείς θα ενημερώνονται μέσω SMS και e-mail για την εξέλιξη της διαδικασίας, καθώς επίσης και για τυχόν εκκρεμότητες που μπορεί να προκύψουν.
Η ομιλία του κ. Πιερρακάκη:

Ισχυρός σεισμός 5,2 ρίχτερ ταρακούνησε την Κάρπαθο

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στον Καναδά – Δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά κοντά στην Κάρπαθο.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 ρίχτερ.
Σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και σημειώθηκε 85 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου.  Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Κάρπαθο και Ρόδο. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη δόνηση.
Καμία σχέση με την Τουρκία δεν έχει ο σεισμός 5,2 ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κάρπαθο στις 5.38 το απόγευμα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.
Το επίκεντρο του ήταν στο προωθημένο Ελληνικό τόξο νότια της Ρόδου και της Καρπάθου και ήταν ένα γεγονός «άπαξ και πέρασε» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας που ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός.

Το νέο MEGA στον αέρα: Πότε κάνει πρεμιέρα, το πρόγραμμα και οι εκπλήξεις

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/01/mega-ektakto-500.jpg 
Ενάμιση χρόνο μετά το μαύρο στο MEGA και λίγους μόλις μήνες μετά την απόκτηση της ταινιοθήκης και του σήματος από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, το κανάλι, νέο στη μορφή αλλά με ένδοξη ιστορία στον τίτλο, θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.
Ο Σταμάτης Μαλέλης και ο Πέτρος Μπούτος έχουν σχεδιάσει, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, τον ενημερωτικό και τον ψυχαγωγικό τομέα και το ενδιαφέρον σίγουρα στρέφεται στην πρώτη επίσημη, αλλά και στο πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί. Ενα πρόγραμμα που θα εμπλουτίζεται όσο περνά ο καιρός και στόχος είναι να γίνει γρήγορα ανταγωνιστικό στον μικρόκοσμο της TV.

8/02 : Ο " Αυλός" Ξυλοκάστρου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα ...

Δήμοι -Αδήλωτα τετραγωνικά: Έτσι θα λειτουργεί η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ -Πότε ανοίγει

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της afodioikisi.gr, να είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ στην οποία χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να υποβάλλουν στους δήμους τις

Προσλήψεις στα ΕΛΤΑ μέσω ΑΣΕΠ (προκηρύξεις)


Τα ΕΛΤΑ ανακοινώνουν την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου διάρκειας 2 µηνών πλήρους απασχόλησης σε όλη τη χώρα για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών. Πρόκειται για τις ειδικότητες ∆.Ε. Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, ΥΕ ∆ιαμετακομιστών, ∆.Ε. Οδηγών Αυτοκινήτων και ∆.Ε. ∆ιανομέων.
Δείτε αναλυτικά:

ΟΑΕΔ – Νέα προγράμματα: Έρχονται 49.000 προσλήψεις ανέργων το επόμενο τετράμηνο (χρονοδιάγραμμα)

Τέσσερα βασικά προγράμματα του ΟΑΕΔ, που αναμένεται να δημιουργήσουν 49.000 νέες θέσεις εργασίας και να ανακουφίσουν μεγάλο κομμάτι της των ανέργων προετοιμάζει πυρετωδώς το υπουργείο Εργασίας.
Οι προκηρύξεις των συγκεκριμένων προγραμμάτων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σταδιακά μέχρι τα τέλη Μάη και στόχος του Οργανισμού αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και να μειώσουν τα ποσοστά της ανεργίας που τον Δεκέμβρη έδειξαν για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες ότι πήραν και πάλι την «ανηφόρα».
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη ξεκίνησαν οι αιτήσεις για νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για

Συνάντηση Τάσου Γκιολή με Νίκο Ταγαρά για θέματα που αφορούν την Κορινθία



Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, υποδέχθηκε χθες Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 στο γραφείο του, τον Βουλευτή Κορινθίας κ. Νικόλαο Ταγαρά, σε μία επίσκεψη με πολλά και ποικίλα θέματα που αφορούν το νομό Κορινθίας.
Ξεκινώντας από την αυτονόητα ορθή και σωστή λειτουργία στην καθημερινότητα των πολιτών σε θέματα επαρχιακών οδών, οδικών αξόνων, διαγραμμίσεων, πεζοδρομήσεων και πεζοδρομίων. Σε μία ομπρέλα θεμάτων, εκτενώς συζήτησαν την ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων αθλητικών δομών και τη δημιουργία νέων, έχοντας ως προτεραιότητα τις νέες γενιές και άξονα το καθήκον, προκειμένου να προσφέρουν κάθε δυνατά εφόδια στα νέα παιδιά του νομού. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν – με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις ζημιές όπου κατά τόπους προκλήθηκαν στο νομό, όπως για παράδειγμα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων – σε μελέτες και αντιπλημμυρικά έργα όπου άμεσα θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή προκειμένου ο νομός να είναι όσο το δυνατό, περισσότερο προστατευμένος.
Τόσο ο κ. Ταγαράς όσο και ο κ. Γκιολής, από τις θέσεις όπου κατέχουν και σε συνδυασμό με τον κοινό σκοπό και στόχο για το καλό του νομού Κορινθίας, είναι έτοιμοι να συνδράμουν στο πλαίσιο που αναλογεί στον καθένα προκειμένου οι στόχοι να επιτευχθούν. Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Ταγαρά  λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, είναι πολύτιμη  προκειμένου ο ίδιος με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα να φέρνει εις πέρας καθημερινά, τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το Νομό». Ο Βουλευτής αντίστοιχα, συνεχάρη τον κ. Γκιολή για την μέχρι τώρα πορεία του, λέγοντας ακόμα πως και «η εικόνα των Διευθύνσεων είναι πολύ καλή με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας να λειτουργούν αποδοτικά και με τους απαιτούμενους ρυθμούς».

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διάσκεψης των Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν, χθες στο Ελσίνκι, οι εργασίες της Διάσκεψης των Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία μετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Μυλωνάκης.
Στη Διάσκεψη των Γενικών Γραμματέων, που έχει ως κεντρικό αντικείμενο εργασιών την προετοιμασία της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι τον προσεχή Μάιο, προστέθηκε ευρύτερη θεματολογία σχετικά με τη λειτουργία των εθνικών κοινοβουλίων και τις επιμέρους δράσεις τους, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών, όπως:

Πρωτοχρονιάτικη Κοπή Πίτας του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου

Πρωτοχρονιάτικη Κοπή Πίτας του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου
Τη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Πρωτοχρονιάτικη Κοπή Πίτας του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου.
 Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Βουλευτής κ. Νικόλαος Ταγαράς , η Βουλευτής κα Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Ηλίας Κατσούλης κ. Ιωάννης Σκέρος , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Λάσκος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ελίνα Μενουνου , ο Αντιδημαρχος Οικονομικής Διοίκησης κ. Αναστάσιος Λόντος  η Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κα Γιόλα Μαστέλλου- Βασιλάκη , εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης αλλά και πλήθος κόσμου.

Ραγδαίες εξελίξεις: Τέλος ο Ζαγοράκης από την ΝΔ – Έρχεται νόμος για να μην υποβιβαστούν ΠΑΟΚ, Ξάνθη!

Ο εκβιασμός πέρασε: «Ξεπλένουν» τον ΠΑΟΚ και την πολυϊδιοκτησία | in.gr

Τελικά ο εκβιασμός του ΠΑΟΚ πέρασε και η κυβέρνηση υποχώρησε μπροστά στις απειλές σε βάρος βουλευτών. Όπως σας είχε προαναγγείλει από χθες το in.gr, συγκεκριμένοι πολιτικοί παράγοντες, βουλευτές και ευρωβουλευτές εκβιάστηκαν από τον ΠΑΟΚ, μετά το πόρισμα – κόλαφος της ΕΕΑ που τον οδηγούσε σε υποβιβασμό, μαζί με την Ξάνθη, για την πολυϊδιοκτησία.
Η κυβέρνηση υποχώρησε στον εκβιασμό και την ίδια στιγμή που θέλησε να επιδείξει πυγμή, διαγράφοντας τον Θόδωρο Ζαγοράκη από τη ΝΔ, ανακοινώνει και αλλαγή του νόμου. 
Την διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πριν από λίγο.