Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μιχελάκης ζητά να παρουσιαστεί ο Μπεγλίτης στη Βουλή

Mε επιστολή του ο βουλευτής της ΝΔ κ .Γιάννης  Μιχελάκης ζητά σύγκλιση της αρμόδιας Επιτροπής και ενημέρωσή της από τον ΥΕΘΑ αλλά κυρίως από τον πρώη ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη που ήταν υπουργός την εποχή που δημιουργήθηκε το θέμα.

"Με την παρούσα επιστολή και υπό την ιδιότητά μου ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σας παρακαλώ όπως συγκαλέσετε την Επιτροπή με σκοπό την ενημέρωσή της τόσο από τον νυν αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, όσο και από τον τότε Υπουργό κ. Πάνο Μπεγλίτη" αναφέρει στην επιστολή του προς τον Μ. Βαρβιστιώτη ο κ. Μιχελάκης

ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2012


Προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας
και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Μιλιτιάδη Βαρβιτσιώτη


Κύριε Πρόεδρε,

Σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» γίνεται λόγος για ένα «πραξικόπημα που δεν έγινε».
Με την παρούσα επιστολή και υπό την ιδιότητά μου ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σας παρακαλώ όπως συγκαλέσετε την Επιτροπή με σκοπό την ενημέρωσή της τόσο από τον νυν αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, όσο και από τον τότε Υπουργό κ. Πάνο Μπεγλίτη.
Εάν δε αυτό κριθεί αναγκαίο, να κληθεί εν συνεχεία και η τότε ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την παροχή περαιτέρω πληροφόρησης και διευκρινήσεων, προκειμένου να μην παραμείνει η παραμικρή σκιά για το τόσο σοβαρό και ευαίσθητο αυτό ζήτημα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Γιάννης Μιχελάκης

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ: «ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ Η ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Σημερινά δημοσιεύματα εμπλέκουν το όνομα του πρώην Υπουργού Άμυνας Παναγιώτη Μπεγλίτη σε ιστορίες για αγρίους στη Θεσσαλονίκη, με τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να κοιμάται σε δύο… ξενοδοχεία για λόγους ασφαλείας με το φόβο εκδήλωσης… πραξικοπήματος!

Ο Παναγιώτης Μπεγλίτης είναι και ο πρωταγωνιστής της μεγαλύτερης «σφαγής» που έχει γίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις με την αιφνιδιαστική καρατόμηση των 4 αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι έπαιξε πολύ καλά το ρόλο του σε ένα σενάριο χολιγουντιανής έμπνευσης συνδυασμένο με τις δραματικές κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις εν’ όψει του Μνημονίου 2. Ένα σενάριο, θυμίζω, που είχε πλασαραστεί  από την τότε ελληνική αποστολή και στην άτυπη σύνοδο κορυφής τον Οκτώβριο του 2011.

Κατ’ αρχήν η υπόθεση χρήζει της αυτεπάγγελτης παρέμβασης της Δικαιοσύνης. Πρέπει να μάθουμε ποίοι έπαιξαν συνειδητά με τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της, κάνοντας χρήση του φόβου πραξικοπήματος. Είτε ενδεχομένως λέγεται Παπανδρέου είτε Μπεγλίτης είτε οποιοσδήποτε άλλος...

Κατά δεύτερον, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος οφείλει να παγώσει την όποια διαδικασία επιστροφής του Παναγιώτη Μπεγλίτη στο Διπλωματικό Σώμα (όπως επιδιώκει ο ίδιος) μέχρι να έχουμε την οριστική και από κάθε πλευρά επίσημη διερεύνηση του θέματος.

Αν και κανονικά θα έπρεπε αυτό να το ζητήσει ο ίδιος ο Παναγιώτης Μπεγλίτης.

Δεν είναι δυνατόν στο Διπλωματικό Σώμα να υπηρετούν στελέχη με την υποψία ότι είναι μπλεγμένοι σε θεωρίες συνομωσίας και στρατιωτικών πραξικοπημάτων.

Υ.Γ.Κρατώ στα υπ΄όψη ότι στο ΥΠΕΞ υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση αν ο Παναγιώτης Μπεγλίτης δικαιούται να επιστρέψει στο Σώμα και με ποιές βαθμολογικές – ιεραρχικές προϋποθέσεις, αν το δικαιούται...»

Ντίνα Νικολάκου: «Όψιμα ο κ. Πετράκος ανακάλυψε το φράγμα του Ασωπού»

 Η αρμόδια για την ενημέρωση Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, απαντώντας το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά  με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την ανάδοχο εταιρεία που κατασκευάζει το φράγμα του Ασωπού, η οποία δεν έχει καταβάλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα ημερομίσθια, αναφέρθηκε και στα όσα ανυπόστατα δήλωσε από την Κορινθία ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος:
 «Για άλλη μια φορά ο κ. Πετράκος με τις δηλώσεις του δείχνει ότι το πρόβλημά του είναι προσωπικό και όχι πολιτικό. Και το πρόβλημα του αυτό αφορά τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και όχι την πολιτική υποχρέωση που έχει ο ίδιος ο κος Πετράκος, ως εκλεγμένος Βουλευτής και Περιφερειακός Σύμβουλος απέναντι στους πολίτες. Να μεριμνά δηλαδή για τα συμφέροντα τους χωρίς να ψεύδεται και χωρίς να δημιουργεί φαντάσματα που εκμεταλλεύονται την αγωνία  των πολιτών.
 Όψιμα και με μεθοδολογίες πολιτικής κατάχρησης της κατάστασης που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, ανακαλύπτει ένα πρόβλημα για το οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη κάνει πολύ σημαντικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Και το κάνει αυτό με ρητορική που στρεβλώνει την πραγματικότητα. Το έργο του Ασωπού κε Πετράκο αποτελεί ένα από τα μεγάλα έργα στην Πελοπόννησο και η Διοίκηση της Περιφέρειας φέρει την πολιτική ευθύνη για την υλοποίηση του, έχοντας στραμμένο το ενδιαφέρον των υπηρεσιών αλλά και της πολιτικής ηγεσίας στην αποτελεσματική εκτέλεση των έργων.
Είναι αναγκαίο όμως σε αυτό το σημείο να περιγράφουν οι ενέργειες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, σε συνδυασμό με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στα πλαίσια μιας συντεταγμένης ροής που επιβάλλεται από τις διακριτές αρμοδιότητες μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ που εμπλέκονται σε αυτό.
Πρώτα από όλα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί για να μην είναι θολό, ότι οι πληρωμές του έργου αυτού κε Πετράκο δεν γίνονται ούτε από τον κ. Τατούλη, ούτε και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την διαχείριση αυτού του έργου πνοής την έχουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας, ενώ η Διοίκηση του γίνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι πληρωμές προς τον ανάδοχο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο έργο την 24-4-2012, για πρώτη φορά δημοσιοποίησε το πρόβλημα μη πληρωμής των εργαζομένων από τον ανάδοχο και κάλεσε την κατασκευάστρια εταιρεία να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, όπως συνεπές είναι και το δημόσιο προς αυτή, αφού δεν υπήρχε καμία καθυστέρηση πληρωμής.
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έδωσε εντολή στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, που επιβλέπουν το έργο, να μην πιστοποιηθεί ούτε ένα ευρώ στην επιχείρηση, αν προηγουμένως δεν γίνει πλήρης εξόφληση των εργαζομένων. Πράγματι η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μας έχει γνωρίσει, ότι η τελευταία πιστοποίηση προς τον ανάδοχο, είναι η 8η πιστοποίηση στο τέλος Μαρτίου του 2012 πριν την επίσκεψη του Περιφερειάρχη και την ανάδειξη του προβλήματος.
Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα ότι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πληρωθεί ο ανάδοχος μέχρι και τον 6ο λογαριασμό (που αφορά το τέλος Δεκεμβρίου 2011), ενώ οι άλλοι 2 λογαριασμοί (7ος και 8ος), παραμένουν απλήρωτοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με υπαιτιότητα του αναδόχου λόγω μη πληρωμής των απαιτουμένων κρατήσεων, ή λόγω ελλείψεων σε ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από τις αρχές του Αυγούστου σε συνέντευξη που έδωσε στην Κόρινθο, εξήγγειλε ότι θα εφαρμόσει κάθε μέτρο που μπορεί ενάντια στην εταιρία, εφόσον δεν συμμορφωθεί  για την εξόφληση των εργαζομένων, και ότι παρακολουθεί πολύ στενά ο ίδιος προσωπικά το θέμα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μάλιστα έδωσε σχετικές εντολές στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, να κάνουν ότι είναι δυνατόν και να ασκηθούν όλες οι νόμιμες πιέσεις για να εξασφαλιστεί η πληρωμή των εργαζομένων. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες διαβεβαίωσαν την Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τους εργαζόμενους ότι μπορούν να τους πληρώσουν από τις πιστώσεις του έργου, βάσει της παρ. 9 του άρθρου 37 του Ν. 3669/2008, μετά από γραπτή όχληση των ενδιαφερομένων, και για αποδοχές μέχρι 3 μηνών πριν από την όχληση.

Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει υποβληθεί καμία γραπτή όχληση, από τους εργαζόμενους.

Στοιχειώδης πολιτική ευπρέπεια κύριε Πετράκο θα επέβαλε σε εσάς ως 'ευαίσθητου δημοκράτη' που καίγεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων να τους ενεργοποιήσετε ώστε να εισπράξουν νόμιμα αυτά που δικαιούνται και όχι 'να φωνάζετε στην πόρτα του νοικοκύρη' που φρόντισε για αυτό.»

Α2' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : H Θύελλα Κάτω Διμηνιού μόνη επικεφαλής

2η αγωνιστική
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                        2 - 0
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 3 - 1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                   3 - 3
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ      2 - 2
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 0 - 0
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ                   2 - 2
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ            4 - 4
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ.      0 - 1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 2 αγώνες)
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ 6
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ   4
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ                        4
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                       4
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                  4
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                       3
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ            3
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ             2
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ         2
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ          2
Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ                        2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ   1
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ                       1
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ            1
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ                   0
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                           -5

Ανίατη...αρρώστια και -11 - Νέα γκέλα και κράξιμο για Παναθηναϊκό

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έκραξε τους παίκτες και τον προπονητή στο τέλος του αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης αφού είδε την ομάδα του να μην μπορεί σε 4ο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος να πάρει τη νίκη. Οι Αρκάδες διεκδίκησαν το τρίποντο ενώ τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Τσαμπούρη στο 80'. Δοκάρι είχε ο Χριστοδουλόπουλος στο 25'.
Οι "πράσινοι" έδειξαν σε ακόμη ένα ματς τις χτυπητές αδυναμίες τους, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και τα... χρειάστηκαν σε αρκετές περιπτώσεις από τον εξαιρετικό Αστέρα Τρίπολης ο οποίος ανέβηκε στους 10 βαθμούς. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποδοκίμασε στο τέλος του ματς δείχνοντας ότι δεν μπορεί να κάνει άλλη υπομονή αφού είδε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να πηγαίνει στους 11 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς νωθρά, σε αντίθεση με τον Αστέρα Τρίπολης που πήρε εξ αρχής τα ηνία της αναμέτρησης και επέβαλε το ρυθμό του.

Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν υπήρχαν σημαντικές ευκαιρίες και μόνο η φάση του 9ου λεπτού άναψε λίγο τα... αίματα. Ο Χριστοδουλόπουλος πήρε τη μπάλα από τον Κουίνσι, πέρασε τον Φούλοπ και έπεσε με... καθυστέρηση στο χορτάρι. Οι “πράσινοι” ζήτησαν πέναλτι αλλά ο Κουκουλάκης έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Μετά το δεκάλεπτο ο Αστέρας ήταν εξαιρετικός για περίπου 15 λεπτά. Έφτασε τουλάχιστον 3 φορές μία ανάσα από το γκολ αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 19΄ο Ράγιος νικήθηκε από τον Καρνέζη, ένα λεπτό αργότερα ο αμαρκάριστος Ναβάρο με κεφαλιά αστόχησε ενώ στο 21' ο Κουρμπέλη ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Φερέιρα “ταρακουνήθηκαν” με τις συνεχόμενες ευκαιρίες των αντιπάλων τους και στο 25' είχαν τη μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους.

Ο Κουίνσι πάσαρε στον Χριστοδουλόπουλο αλλά το σουτ του Έλληνα μεσοεπιθετικού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φούλοπ.

Ο ρυθμός μετά το 25' έπεσε, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Φούλοπ.

Στο δεύτερο μέρος ο Φερέιρα έριξε στη μάχη τον Σισοκό αντί του Μαυρία αλλά οι “πράσινοι” δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Στο 60΄μάλιστα χρειάστηκε ο Καρνέζης να επιβεβαιώσει την εξαιρετική του φόρμα, νικώντας στο τετ α τετ τον Περόνε.

Η είσοδος τους Πετρόπουλου αντί του Φορναρόλι δεν άλλαξε ιδιαίτερα την εικόνα του αγώνα όμως στο 80' ο Τσαμπούρης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν κράτησε αφού στο 85' ο Κουίνσι τραυματίστηκε και έμεινε απλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς πάντως να μπορεί να βοηθήσει.

Το ματς ολοκληρώθηκε μέσα σε αποδοκιμασίες από τους φίλους του Παναθηναϊκού που βλέπουν τον Ολυμπιακό να "χάνεται" στη βαθμολογία και την ομάδα τους να μην μπορεί να βρει το δρόμο της. Ο Αστέρας από την άλλη έβγαλε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με συγκομιδή 10 βαθμών και δείχνει ότι είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στα πλέι οφ.

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Πίντο, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (73' Ζέκα), Μαυρίας (46' Σισοκό), Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Φορναρόλι (61' Πετρόπουλος).

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Φούλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο (66' Ντε Μπλάσις), Περόνε (89' Γιαλούσης), Ράγιος, Τσαμπουρής, Άλβαρεζ, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Ναβάρο (92' Καλαντζής), Κουρμπέλης.

"Αντίο" από Βλάχο και Μαύρο - Η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ

Ο Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε πως δεν παραιτείται μετά την ήττα από τον Πανιώνιο, όμως μετά τους 5 αγώνες χωρίς νίκη και την τελευταία θέση στην βαθμολογία το ΔΣ της ΑΕΚ αποφάσισε την λύση της συνεργασίας παρά την αντίθετη γνώμη του Θωμά Μαύρου, ο οποίος έξαλλος με τα μέλη του ΔΣ δήλωσε πως φεύγει και αυτός.Τέλος και ο Κωστής. Κρούση σε Αναστασιάδη. Υποψήφιος ο Χάβος αλλά και το δίδυμο Δέλλα-Λυμπερόπουλου.
Ο Βαγγέλης Βλάχος πλήρωσε... το μάρμαρο για τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσμα της ΑΕΚ. Η ήττα από τον Πανιώνιο που έφερε την ομάδα στην τελευταία θέση ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι για τον Έλληνα τεχνικό, καθώς μετά το ματς στη Νέα Σμύρνη τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν την απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος επικοινώνησε με τον Θωμά Μαύρο, ο οποίος εξέφρασε την διαφωνία του για αυτή την απόφαση, ωστόσο υπερίσχυσε η γνώμη του ΔΣ.

Εκτός του Βαγγέλη Βλάχου, παρελθόν θα αποτελέσουν οι βοηθοί του αλλά και ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Χρήστο Κωστής.

Πλέον, στην "Ένωση" βρίσκονται στην αναζήτηση του ανθρώπου που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει γίνει μία πρώτη επαφή με τον Άγγελο Αναστασιάδη, ενώ υποψήφιοι φέρονται να είναι ο Μάκης Χάβος και το δίδυμο Δέλλα-Λυμπερόπουλου

Η...προπαίδεια συνεχίζεται – Πέρασε και απ΄το Περιστέρι ο Ολυμπιακός

 Χωρίς να φορτσάρουν και πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν με 1-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι και έκαναν το 5 στα 5 στο πρωτάθλημ
O Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη του αξιόλογη φάση, όταν μετά το φάουλ του Χολέμπας ο Μοντέστο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μήτρογλου και πάλι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δοκάρι και ο Φουστέρ με γυριστό από κοντά νίκησε τον Ιτάνζ, που σκόραρε μετά από 4 μήνες (και πάλι κόντρα στον Ατρόμητο) , υποχρεώνοντας τους Περιστεριώτες στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος ανέβασε τις γραμμές του, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Αντίθετα οι επιθετικοί του Ολυμπιακού βρήκαν χώρους και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Γκρέκο στο 75΄και τον Μασάντο στο 77΄για να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος με τους Πειραιώτες να κρατούν τους τρεις βαθμούς και να ξεκινούν την προετοιμασία τους για τον δύσκολο αγώνα με την Αρσεναλ την Τετάρτη στο Λονδίνο.

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Ιγκλέσιας, Μπρίτο, Δημούτσος (77’ Πίτου Γκαρσία), Επστάιν, Σουμπίνιο (60’ Μπέλιτς), Κούτσι (58’ Καραμάνος).

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Παπάζογλου (28’ Γκρέκο), Χολέμπας, Κοντρέρας, Μανωλάς, Μοντέστο (78’ Σιόβας), Ιμπαγάσα, Μανιάτης, Φουστέρ, Μασάντο, Μήτρογλου (83’ Ντιόγκο).