Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Άρης Ατρόμητος 0-0: Στα περιστέρια το πέναλτι, στο Περιστέρι η πρόκριση

Άρης Ατρόμητος 0-0: Στα περιστέρια το πέναλτι, στο Περιστέρι η πρόκριση (highlights)
Ισόπαλοι 0-0 αναδείχθηκαν Άρης και Ατρόμητος, στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των "8" του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Άρης είχε και έχασε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα πρόκρισης από τον πρώτο προημιτελικό, αλλά στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπρούνο Γκάμα σούταρε ψηλά την εκτέλεση του πέναλτι, που κέρδισε ο Ματίγια από τον Βέλλιο.

1.250 διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης για Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες

 
Ο ΟΑΕΔ προχώρησε στην απλούστευση και ενίσχυση του Προγράμματος για νέες θέσεις απασχόλησης ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες που παραμένει ανοιχτό, καθώς σε χρονικό διάστημα 2,5 ετών καλύφθηκαν μόνο 750 από τις 2.000 προβλεπόμενες θέσεις ...

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Επίτροπο Οικονομίας της Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε σήμερα με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, κ. Paolo Gentiloni, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως τη χώρα μας.
Ο κ. Τασούλας καλωσόρισε τον κ. Gentiloni στη Βουλή με ένα συμβολικό δώρο, ένα λεύκωμα της Πινακοθήκης Ευάγγελου Αβέρωφ, επισημαίνοντας ότι στο εξώφυλλο του λευκώματος απεικονίζεται ένας πίνακας του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου της εποχής του Μεσοπολέμου, Μιχάλη Οικονόμου, με τίτλο “Το σπίτι που ονειρεύεται”.

Ενημέρωση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων από τον Επίτροπο Οικονομίας και τον Υπουργό Οικονομικών Εισερχόμ


Τους βουλευτές μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων ενημέρωσε σήμερα ο Επίτροπος της Ε.Ε., αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, κ. Paolo Gentiloni, σχετικά με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια πράσινη και δίκαιη οικονομία, με στόχο την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Στους βουλευτές απευθύνθηκε επίσης ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

27-29 Μαρτίου στο Ναύπλιο, το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου.

 
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
27-29 Μαρτίου 2020 στο Ναύπλιο, θα διεξαχθεί για 5η συνεχή χρονιά το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον καταξιωμένο σολίστ κιθάρας Αριστοτέλη Βρεττάκη.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείο Ναυπλίου - Αγγελική Μαυρούλη, με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών που πραγματοποιεί την 67η διοργάνωσή του στα 7 χρόνια ύπαρξης του. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν μεταξύ άλλων το διεθνούς φήμης κιθαριστικό ντουέτο Γιώργου & Στέλιου Γκόλγκαρη, το διάσημο μουσικό - κιθαριστικό σύνολο ArtGuitaristas υπό την Διεύθυνση του Πέτρου Ρίστα, ο Διευθυντής της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας Αντώνης Μυτακίδης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά Βασίλης Μαστοράκης, η Κιθαριστική Ορχήστρα Πελοποννήσου υπό την Διεύθυνση του Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου, οι Πελοποννήσιοι κιθαριστές Αθανάσιος Γκάτζιος, Δάφνη Λυγνού, Κώστας Φαλιέρος κ.α.
Οι συναυλίες και οι διαγωνισμοί του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν στην Αίθουσα του Βουλευτικού με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ τα σεμινάρια στο Ωδείο Ναυπλίου.
 

Stelios Gol

 

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας / Ziria Ski Center

Ελαφρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας στην ορεινή περιοχή των Τρικάλων, της Καρυάς, της Μάνας και του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες από εκχιονιστικά του Δήμου και της Περιφέρειας.
Ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες, καθιστούν απαραίτητες τις αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο.
Σε λειτουργία θα βρίσκεται το σαλέ του Χιονοδρομικού από τις 10,00 μέχρι τις 17,00 καθώς και οι βόλτες με Buggies στη λίμνη Δασίου.

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ξεκινά σύντομα τη λειτουργία του για τη διδακτική χρονιά 2019-20

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ξεκινά σύντομα τη λειτουργία του για τη διδακτική χρονιά 2019-20. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού (καλλιτεχνικού Διευθυντή και καθηγητών), αναμένεται σε λίγες μέρες να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα.
Αρχικά θα λειτουργήσουν οι σχολές κλασικών οργάνων και στη συνέχεια, ανάλογα με τη ζήτηση, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί και με νέα όργανα, κλασικά όπως βιολί, παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα (π.χ. ντραμς). Ανάλογα και τμήματα Υποχρεωτικών Θεωρητικών, Θεωρίας, Σολφέζ, κλπ.
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε εβδομάδα στο ισόγειο του Πανταζοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Δερβενίου, οι δε εγγραφές μπορούν να γίνονται όλο τον χρόνο στη Γραμματεία του Δ.Ω.Ε..
Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής μας, εφαρμόζει κοινωνική εκπαιδευτική πολιτική με δωρεάν εγγραφή, οικονομικά δίδακτρα και ειδικές εκπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα τα δίδακτρα για φέτος διαμορφώνονται ως εξής:

  • ΕΓΓΡΑΦΗ : ΔΩΡΕΑΝ
  • ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ: 40 €, ΚΑΤΩΤΕΡΑ: 50 €, ΜΕΣΗ: 70 €, ΑΝΩΤΕΡΑ: 80 €
  • ΠΤΥΧΙΟ: 90 €, ΔΙΠΛΩΜΑ: 100 €
  • ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: 15 €
Ø Τα Υποχρεωτικά Θεωρητικά Μαθήματα (Θεωρία-Σολφέζ-Αρμονία-Μουσική, Ακουστική-Ιστορία Μουσικής-Μορφολογία) είναι δωρεάν, για τους εγγεγραμμένους μαθητές του Ωδείου.

Ø ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ-ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Έκπτωση 20%, για κάθε επιπλέον μέλος της ίδιας οικογένειας. Δωρεάν φοίτηση από το 3ο παιδί και σε όλα τα υπόλοιπα, κάθε πολύτεκνης οικογένειας (για το 1ο αντικείμενο μάθησης).
Όπως είχε ανακοινωθεί και στο παρελθόν, για τα μέλη της Φιλαρμονικής Δερβενίου και Ξυλοκάστρου αποφασίστηκαν ειδικά προνομιούχα προγράμματα, με τα οποία θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη μουσική τους παιδεία και να αποκτήσουν επαγγελματική επάρκεια. Συγκεκριμένα:
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ: 25€, ΚΑΤΩΤΕΡΑ: 30€, ΜΕΣΗ: 50€, ΑΝΩΤΕΡΑ: 60€,
ΠΤΥΧΙΟ: 70€, ΔΙΠΛΩΜΑ: 80€

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, μικρούς και μεγάλους, που θέλουν να ασχοληθούν και να αναπτύξουν τη μουσική τους παιδεία, να ανταποκριθούν και να στηρίξουν το Δημοτικό μας Ωδείο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΕΓΓΡΑΦΕΣ : Γραμματεία 6942 983861, 5.00 - 9.00 μ.μ.

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. : Ι. ΣΚΕΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ


Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ειδική Άδεια Αιρετών: Πως υπολογίζεται ο χρόνος (Έγγραφο)


Στην αποστολή εγγράφου σε όλους τους ΟΤΑ Α’ βαθμού, για την παροχή διευκρινίσεων αναφορικά με την Ειδική Άδεια Αιρετών, προχώρησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών.
Η κίνηση έρχεται σε συνέχεια σχετικών ερωτημάτων που περιέχονται στο Υπουργείο.

ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Φουλ μηχανές από το Βαθύ Κράτος και τη διεθνή οργάνωση ελέγχου της αποικίας μας για την αντικατάσταση των Υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη άμεσα, εάν είναι δυνατό και αύριο. Η 1η Μαρτίου αποτελεί το απώτατο χρονικό όριο αν και η εντολή στο διαχειριστή της εξουσίας είναι για χθές.

Η αλλαγή Υπουργών αποσκοπεί στον αποσυντονισμό του όποιου Κυβερνητικού έργου έχει επιτευχθεί από φιλότιμους Υπουργούς μέχρι τώρα

Ο "Σπάρτακος" δεν είναι πια εδώ – ΄'Έφυγε" στα 103 του ο θρύλος Κερκ Ντάγκλας

 
Ο Κερκ Ντάγκλας, ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου, εμβληματική μορφή μιας χρυσής εποχής για το Χόλιγουντ, πολλές ερμηνείες του οποίου θεωρούνται κλασικές, όπως αυτή στην ταινία Σπάρτακος (1960, σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπρικ), πέθανε χθες Τετάρτη σε ηλικία 103 ετών, ανακοίνωσε ο γιος του, ο Μάικλ Ντάγκλας, επίσης διάσημος ηθοποιός.

8/ 02 /2020; Kοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στον "Αυλό" Ξυλοκάστρου


Η Ιστορία θα ξεχάσει την απαλλαγή Τραμπ, αλλά… όχι τον Ρόμνεϊ

Η αμερικανική Γερουσία αθώωσε πλήρως, όπως αναμενόταν, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην ιστορική δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του, απαλλάσσοντας τον και από τις δύο κατηγορίες, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.
Οι 52 από τους 100 γερουσιαστές κήρυξαν τον Αμερικανό πρόεδρο αθώο για την κατηγορία κατάχρησης εξουσίας και 53 γερουσιαστές αθώο για την κατηγορία παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.
Όσοι πόνταραν στη Νάνσι Πελόζι να… κλέψει τη βραδιά, κέρδισαν τα χρήματά