Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Πόνος στα πλευρά, πλευροδυνία, νευραλγία. Αιτίες συνήθεις και απλές αλλά και εξαιρετικά σοβαρές


του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Ένας πόνος στα πλευρά πέρα από την ενόχληση που μπορεί να προκαλεί μπορεί να υποδηλώνει κάτι πολύ σοβαρό, άρα δεν θα πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους.

Ο πόνος στα πλευρά μπορεί να οφείλεται σε αίτια ή καταστάσεις συνήθεις και απλές ή σε σοβαρές και δυνητικά επικίνδυνες για τη ζωή.

Για παράδειγμα, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της κακής πέψης, αερίου ή δυσκοιλιότητα. Ωστόσο, αυτό το είδος του πόνου, ειδικά αν είναι η δεξιά πλευρά, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι για κάτι πιο σοβαρό, όπως η σκωληκοειδίτιδα, παγκρεατίτιδα, τροφική δηλητηρίαση, έκτοπη κύηση, εκκολπωματίτιδα, η ιογενής ηπατίτιδα, πέτρες στα νεφρά ή πέτρες στη χολή, γαστρίτιδα, έλκος στομάχου, πυελική φλεγμονή , γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, νόσο του Crohn, δυσανεξία στη λακτόζη, λοίμωξη του ουροποιητικού ή διαφραγματοκήλη. ..................

read more

Το Βήμα Λουτρακίου Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων 04/23

 

Βήμα Λουτρακίου Περαχώρας




Πατήστε το λίνκ στη φώτο για ανάγνωση.

Παραγωγή ντοκιμαντέρ: "Προορισμός: Κορινθιακός Κόλπος" Προβολή των Δήμων Μελών του Σ.Π.Ο.Α.Κ.

 


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ                                                                      

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»                          

               Αίγιο, 11 Μαΐου 2023

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

Στα πλαίσια της προσπάθειας που έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» για την προβολή και ανάδειξη των περιοχών φυσικού κάλλους και τουριστικού ενδιαφέροντος των 14 Δήμων-Μελών του, προχώρησε στην δημιουργία ντοκιμαντέρ διάρκειας περίπου 20´ λεπτών με τίτλο: "Προορισμός: Κορινθιακός Κόλπος", όπου προβάλλονται όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του κάθε Δήμου-Μέλους.

Για την παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ σας κοινοποιούμε το σύνδεσμο https://youtu.be/-GNLeGuhRZw

Στόχος μας είναι η περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου να αποτελέσει ένα τουριστικό προορισμό πολλαπλών ενδιαφερόντων για όλες τις εποχές το χρόνου.

 

 

                                                                             Εκ του γραφείου τύπου Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

EUROVISION 2023: Απόψε ο Δεύτερος Ημιτελικός! Ελλάδα και Κύπρος διαγωνίζονται για την πρόκριση στον Τελικό!

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2023/05/esc-2023-semi-final-2.jpg

Για δεύτερη φορά, το Λίβερπουλ γίνεται η καρδιά της Ευρώπης (και όχι μόνο!) και ανοίγει την αγκαλιά του στον διαγωνισμό της Eurovision φιλοξενώντας και διεξάγοντας τη φάση του 2ου Ημιτελικού.

Υπό το σύνθημα «United by Music» (Ενωμένοι εκ της μουσικής) το M&S Bank Arena γίνεται για ακόμη μία βραδιά το σπίτι του διαγωνισμού με κεντρικές παρουσιάστριες τις Alesha Dixon, Hannah Waddingham και Julia Sanina.

Τι θα δούμε απόψε;

Την Παρασκευή τα Εγκαίνια στο γήπεδο Ροζενών και τους αθλητικούς χώρους Λυκοποριάς

 Εγκαίνια στο γήπεδο Ροζενών και τους αθλητικούς χώρους Λυκοποριάς

Πραγματικότητα κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την χρόνια διεκδίκηση των Ροζενών για την ανακαίνιση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή.
Την ερχόμενη Παρασκευή 12 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, εγκαινιάζεται το ποδοσφαιρικό γήπεδο στα Ροζενά, το οποίο αναβαθμίζει τις αθλητικές υποδομές της Ευρωστίνης με τον καλύτερο τρόπο.
Την ίδια ημέρα, λίγο αργότερα, θα εγκαινιαστούν και τα γήπεδα τένις και μπάσκετ στη Λυκοποριά.