Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Ποιοι αντιστράτηγοι και υποστράτηγοι μένουν και ποιοι φεύγουν

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/02/astynomia-kriseis-500.jpg
Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των αντιστράτηγων και των υποστράτηγων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και οι τοποθετήσεις των αντιστράτηγων, στο πλαίσιο των έκτακτων κρίσεων στο Σώμα, που πραγματοποιούνται μετά την αλλαγή Αρχηγού.
Ειδικότερα, από το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστράτηγων Αστυνομίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη και τη συμμετοχή δύο αντιστράτηγων του Στρατού Ξηράς, κρίθηκε διατηρητέος ο αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης και ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους οι:

Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Ψυχογιός συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Αυτοδιοίκηση

Εκδόθηκε την 22α Ιουλίου Απόφαση του Προέδρου της Βουλής με την οποία συγκροτούνται οι Διαρκείς Επιτροπές της Ολομέλειας της Βουλής.

Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι Βουλευτές που στελεχώνουν κάθε Επιτροπή και ειδικότερα τις εξής:
1) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για τα Υπουργεία: α) Προστασίας του Πολίτη, β) Δικαιοσύνης, γ) Εσωτερικών, δ) Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ε) Υπουργού Επικρατείας
2) Μορφωτικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα Υπουργεία: α) Παιδείας και Θρησκευμάτων και β) Πολιτισμού και Αθλητισμού
3) Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, για τα Υπουργεία: α) Εξωτερικών και β) Εθνικής Άμυνας
4) Οικονομικών Υποθέσεων για το Υπουργείο Οικονομικών
5) Κοινωνικών Υποθέσεων, για τα Υπουργεία: α) Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και β) Υγείας
6) Παραγωγής και Εμπορίου για τα Υπουργεία: α) Ανάπτυξης και Επενδύσεων, β) Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γ) Υποδομών και Μεταφορών, δ) Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ε) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στ) Τουρισμού.

Το νομοθετικό έργο λοιπόν του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου ανήκουν και οι αρμοδιότητες περί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπάγεται στην Επιτροπή “Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης”, η οποία συγκροτήθηκε ως εξής:

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΑΤΙ, ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την τραγωδία στο Μάτι και την εθνική καταστροφή. Ένας χρόνος όταν το ελληνικό Κράτος αποδείχθηκε πολύ μικρό και ανίκανο να πραστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του εντός της Αττικής. Μπορεί οι περιουσίες να ξαναφτιάχνονται τα ουρλιαχτά του πόνου όμως δεν μπορούν να ξεχαστούν ποτέ, όπως και η υποκρισία του τότε Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που δεν γνώριζε και δεν φρόντισε να μάθει έγκαιρα.

Πολύ σημαντικά έργα σε Αργολίδα και Λακωνία υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης


https://www.flynews.gr/wp-content/uploads/2018/03/29432917_2098356133775116_8926996061952671744_n.jpgΔύο πολύ σημαντικά έργα στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Λακωνίας υπέγραψε την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου στην έξοδο Κρανιδίου προς Πορτοχέλι», προϋπολογισμού 1,2 εκατομμύρια ευρώ και τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Συντήρηση της υπ’ αρ. 9 Ε.Ο. Χάνια Σελλασίας – Βασσαράς – Τζίτζινα δια Βέροιας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ARISTOIL ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Την Δευτέρα 15/7/2019, στην  Καλαμάτα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ομάδας έργου του Διακρατικού Προγράμματος Aristoil, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανασίου Γκίκα,  με  σκοπό  τον  έγκαιρο    προγραμματισμό ενεργειών  του  προγράμματος.
·      Στη συνάντηση συζητήθηκαν η επέκταση του προγράμματος Aristoil έως

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετέχει στις «διαβουλεύσεις», «ζυμώσεις» και συνεννοήσεις των παρατάξεων της Νέας Πελοποννήσου του κ Τατούλη, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των Οικολόγων για να βρουν φόρμουλα «αντίδρασης»!!!


http://www.patrisnews.com/wp-content/uploads/2019/03/%CE%9B%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%A3%CF%85%CF%83%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίπολη 23/07/2019
Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετέχει στις «διαβουλεύσεις», «ζυμώσεις» και συνεννοήσεις των παρατάξεων της Νέας Πελοποννήσου του κ Τατούλη, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των Οικολόγων για να βρουν φόρμουλα «αντίδρασης»!!! στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις του Κλεισθενη1 που θα φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ.
Απορρίπτουμε και τις παλιές και τη νέα κόπια των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στη Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση επιμένουμε στη πρότασή μας όπως παρουσιάστηκε χθες στη συνεδρίαση του ΠεΣυ που είναι ενάντια και στη κυβέρνηση και στις όψιμες συγκλίσεις των αντιπολιτευόμενων συμπολιτευόμενων συνονθυλευμάτων.
Επισυνάπτουμε την τοποθέτησή μας στη συνεδρίαση του ΠεΣυ στις          22-7-2019



Τοποθέτηση του Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στη συνεδρίαση του ΠεΣυ για τις αλλαγές στο Κλεισθένη που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Κυριε Τσιπρα προσγειωθειτε, χασατε» Μητσοτάκης στη Βουλή: Θα κάνουμε την αυτοδύναμη Ελλάδα του 21ου αιώνα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/07/mitsotakis-kuriakos-t-500.jpg 

Για την επόμενη ημέρα που ανοίγεται για την Ελλάδα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή ολοκληρώνοντας την συζήτηση για τις Προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.
Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Η διαδικασία αυτή των προγραμματικών δηλώσεων πήγε ένα βήμα μπροστά τον διάλογο σε αυτό το κοινοβούλιο. Στις περισσότερες τοποθετήσεις η αίθουσα ήταν αρκετά γεμάτη. Κύριε Τσίπρα θα σας ζητήσω να μπείτε στη μηχανή του χρόνου και να προσγειωθείτε στο σήμερα. Στις 7 Ιουλίου έγιναν εκλογές και τις χάσατε. Και

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Χωρίς φόβο και με περισσότερα άσπρα μαλλιά έκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις προγραμματικές δηλώσεις για την επόμενη τετραετία της νέας Κυβέρνησης της Ελλάδας. Ένα νέο φωτεινό ξημέρωμα ξεκινάει στην ταλαιπωρημένη χώρα μας  και οι οιωνοί

Με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης

 
Με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ολοκληρώθηκε σήμερα στις 10:30 μ.μ. η συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη ψήφισαν και οι 300 βουλευτές. Ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση έδωσαν 158 βουλευτές που εκλέχθηκαν με τη ΝΔ, ενώ αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης 142 βουλευτές από τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Ελληνική Λύση και Μέρα25).
Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης με βάση το άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 141 του Κανονισμού. 
 
Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας στις  3 ημέρες ανάγνωσης των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, μίλησαν 108 βουλευτές, οι 6 Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και οι αντίστοιχοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 33 υπουργοί και δύο πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Συνολικά τοποθετήθηκαν 155 ομιλητές. Η διάρκεια των συνεδριάσεων ξεπέρασαν τις 31 ώρες, όταν στις δύο προηγούμενες συζητήσεις επί των Προγραμματικών Δηλώσεων, μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, είχαν μιλήσει 74 και 99 βουλευτές αντίστοιχα σε συνεδριάσεις συνολικής διάρκειας 29 ωρών. Μεταπολιτευτικά η μέση διάρκεια των συνεδριάσεων κυμάνθηκε  στις 20 ώρες. 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης