Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Άνοιξε η εφαρμογή στο TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2018 – Προσοχή στα μυστικά και τις παγίδες

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/04/forologikes-diloseis-500.jpg Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο ΤΑΧΙS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φορολογούμενων με τα εισοδήματα του 2017.
Όπως είναι γνωστό πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν οι φορολογούμενοι μέσα από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ( aade.gr).
Στη συνέχεια θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς κωδικούς τους για να μπουν στην εφαρμογή.
Περισσότερα από 6,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και απλοί φορολογούμενοι θα

Σύσσωμο το Ευρωκοινοβούλιο: Απελευθερώστε τους Έλληνες στρατιωτικούς



Σύσσωμο το Ευρωκοινοβούλιο: Απελευθερώστε τους Έλληνες στρατιωτικούς

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις του Ευρωκοινοβουλίου για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης. - Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο το Ψήφισμα σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία. Αναλυτικά, το ψήφισμα έχει ως εξής...

eklogika.gr

 
 
 
 

Αυτοδιοίκηση: Αντίθετοι με την απλή αναλογική Μητσοτάκης, Γεννηματά


Αυτοδιοίκηση: Αντίθετοι με την απλή αναλογική Μητσοτάκης, Γεννηματά
Αυτοδιοίκηση: Τι είπαν οι αρχηγοί κομμάτων στο συνέδριο ΚΕΔΕ & ΕΝΠΕ: Αντίθετη στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην Τ.Α, με αιχμή την καθιέρωση της απλής αναλογικής, χωρίς ευρύτερες μεταρρυθμίσεις κι αρμοδιότητες, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, ενώ διαφώνησε με τη χρονική μετάθεση των εκλογών. - «Απαιτείται να μεταβιβαστούν στην Αυτοδιοίκηση ολοκληρωμένα πεδία πολιτικής και όχι αποσπασματικές αρμοδιότητες», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης. - Δεν θα επιτρέψει να γίνουν οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με απλή αναλογική και ότι θα επαναφέρει το ισχύον σύστημα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, «γιατί η κυβέρνηση θα συντριβεί στις ευρωεκλογές και θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές πριν από τις αυτοδιοικητικές». Υποσχέθηκε τη σύσταση Ταμείου...

eklogika.gr

Μέχρι το τέλος του 2018 θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα για τις γερμανικές επανορθώσεις

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 19 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέχρι το τέλος του 2018 θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις γερμανικές επανορθώσεις, έτσι ώστε αμέσως μετά «να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε διεθνές επίπεδο  αλλά και διακρατικά να γνωστοποιηθεί το ζήτημα και να τύχει στην ευρύτερη διεθνή κοινή γνώμη μιας πολύ μεγαλύτερης αποσαφήνισης, να υπάρξει πίεση εκεί που πρέπει, να δοθούν απαντήσεις και να διεκδικηθούν με όλα τα μέσα  οι γερμανικές επανορθώσεις.  Ως ηθικό ιστορικό καταρχήν μήνυμα και ως υποχρέωση όλων μας και πρώτα από όλα της Βουλής των Ελλήνων».

Συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κεντρικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, Ακαδημίας Ζωγραφικής και Εθνικού Μουσείου στο Πεκίνο


Εμφάνιση 704b5c52ba1ee6df77b0d9870c558131.jpg
Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, επισκέφτηκε την Κεντρική Ακαδημία Καλών Τεχνών, την Ακαδημία Ζωγραφικής και το Εθνικό Μουσείο.

«Έμφραγμα» της Λάρισας στο 95΄- Ο Λάζαρος έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/04/aek-kupello-telikos-12-500.jpg
Με ένα υπέροχο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 94ο λεπτό του αγώνα, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Λάρισας στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που, όλα δείχνουν πως, θα γίνει στις 12 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.
Οι «βυσσινί» κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους, μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα, αλλά ο Λάζαρος είχε άλλη άποψη, κλείνοντας δεύτερο διαδοχικό

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναγνώριση με διεθνή πιστοποίηση αριστείας στη χειρουργική θυρεοειδούς


thyroid_karvounis.jpgΗ μικροεπεμβατική τεχνική θυρεοειδούς χωρίς νυστέρι «κερδίζει» τους ασθενείς. Άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα με προστασία των φωνητικών χορδών

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr

Με κοινό ψήφισμα ΕΝΠΕ -ΚΕΔΕ έκλεισε τις εργασίες του το συνέδριο της αυτοδιοίκησης

 Εμφάνιση
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Κοινού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ με την έκδοση κοινού ψηφίσματος .
Οι Πρόεδροι της ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ Γ. Πατούλης και Κ. Αγοραστός   ...

Πέφτουμε κάθε ημέρα στην προπαγάνδα των Τούρκων

Διαβάστε Περισσότερα...

Πέφτουμε κάθε ημέρα στην προπαγάνδα των Τούρκων

αντίσταση στην προπαγάνδα αυτή θα ήταν καταρχήν η απαξίωση της είδησης – οι Τούρκοι κάνουν δεκάδες ασκήσεις κάθε χρόνο στο Αιγαίο – και επίσης, η εξήγηση στην καθημερινή αρθρογραφία από στρατιωτικούς και όχι αναλυτές, τι θα συμβεί αν αυτή την στιγμή , οποιοδήποτε μονάδα επιφανείας του Τουρκικού Ναυτικού εκδηλώσει εχθρική ενέργεια στο Αιγαίο. 


Από το πρωί της Πέμπτης δημοσιεύματα αναπαράγουν βίντεο από την διέλευση ναυτικών μονάδων ανοικτά της Χίου και συγκεκριμένα τουρκικά αποβατικά στο πλαίσιο της άσκησης «Efes2018»
Πρόκειται για μια άσκηση η οποία έχει πραγματοποιηθεί και άλλες φορές με τον ίδιο ακριβώς σκοπό, να εκπαιδευτούν τα τουρκικά στρατεύματα στην κατάληψη νησιών. Αντίστοιχα οι Ελληνικές δυνάμεις εκπαιδεύονται πως να αποτρέψουν την κατάληψη.

Τι θα συμβεί αν αυτή την στιγμή αν οποιοδήποτε μονάδα επιφανείας

Η REAL GROUP χορηγός επικοινωνίας της Έκθεσης Ελλάδος Γεύση


Ο Real Fm, η Real News, το περιοδικό Real Taste & Style και το Real.gr είναι χορηγοί επικοινωνίας της Έκθεσης Ελλάδος Γεύση.
Ο όμιλος Real Group δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια δυναμικά στον χώρο

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Πρότυπο αποτελεσματικότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου η ολοκλήρωση του δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανός»


http://foninews.gr/wp-content/uploads/romanou_4.png
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γόντικα, σχετικά με τις αξιώσεις εργολάβων, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφασίζει για την αντισυνταγματικότητα των αναδρομικών εισφορών των μηχανικών – Δήλωση του Προέδρου του ΤΕΕ

http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/720_159579_bbb9cdf7ed-81c355e227b54645.jpg 
Δεκτό έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα δεκάδων μηχανικών της χώρας που κατατέθηκε υπό το συντονισμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη διεξαγωγή πρότυπης δίκης απευθείας στο ΣτΕ βάσει του νόμου 3900 για την κρίση ως αντισυνταγματικών ή μη των

Η Σχολική Χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου,στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό, στο Pagani της Ιταλίας


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Η Σχολική Χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου, συμμετέχοντας στην  10η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, υπό τη διεύθυνση της Μουσικού του σχολείου μας και Μαέστρου κας Γερολύμου Μαρίας προκρίθηκε και έλαβε την έγκριση της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής και την Επίσημη Πρόσκληση από την Ιταλία για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το Φεστιβάλ Καρδίτσας στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό, στο Pagani της Ιταλίας,

8 από 73 Επίδοση στον Πρόεδρο της Βουλής της Ετήσιας Έκθεσης του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας

 Εμφάνιση IMG_2018_04_19_148.jpg
Στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση επιδόθηκε σήμερα η Ετήσια Έκθεση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, για το 2017. 
Εμφάνιση IMG_2018_04_19_144.jpgΗ παράδοση της Έκθεσης έγινε από την Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Μαρία Γαβουνέλη, και τη Συντονίστρια του Δικτύου, Τίνα Σταυρινάκη, παρουσία του Εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Philippe Leclerc.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, παραλαμβάνοντας την Έκθεση, εξήρε το έργο του Δικτύου και τόνισε ότι «έχουν γίνει σημαντικά βήματα,

Η οργισμένη απάντηση του νεαρού που ύψωσε τη σημαία στον Καμμένο: Δεν ξέρεις ούτε πόσο ζυγίζει το G3 και μιλάς!


Τη δική του απάντηση στον Πάνο Καμμένο έδωσε ο ένας εκ των τριών νεαρών που ύψωσαν τη σημαία στη βραχονησίδα.
Μάλιστα ο νεαρός Χαράλαμπος Τσαγαλάς επιτίθεται στον υπουργό Άμυνας για τα όσα είπε στη Βουλή και του απαντάει ακόμα πως διασφαλίζει ότι θα υπερασπιστεί με το αίμα του τη σημαία. Αποκάλυψε ότι ο ίδιος και άλλοι 15 νέοι έχουν δώσει το απολυτήριο στρατού εδώ και αρκετούς μήνες «για να είμαστε επίσημα στην εθνοφυλακή».
Συγκεκριμένα ο νεαρός έγραψε:

Σ.Π.Ο.Α.Κ.: εκστρατεία για την δραστική μείωση και κατάργηση της πλαστικής σακούλας στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου


http://www.spoak.gr/images/header.jpg
Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. σε συνεργασία με τους Δήμους - Μέλη του, υλοποιώντας μία εκστρατεία ενημέρωσης για την δραστική μείωση και τελική κατάργηση της πλαστικής σακούλας, που περιλάμβανε ενημέρωση μαθητών σχολείων – δημοτικών – γυμνασίων – λυκείων, διανομή ενημερωτικού υλικού και τσαντών πολλαπλών χρήσεων, καθώς και εκδηλώσεις διαβούλευσης, κλείνει αυτόν τον κύκλο με την τελευταία εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών, το πρόγραμμα της οποίας σας κοινοποιούμε:
Πρόσκληση – Πρόγραμμα
στην Εκδήλωση – Διαβούλευση
για την μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018  12:00΄ μ.μ.
Κυριακοπούλειο- Ηλιοπούλειο  Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας

Έχει και η προπαγάνδα τα όριά της

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται εντός και εκτός συνόρων για να στηριχθεί η κυβέρνηση των capital control, της υπερφορολόγησης και του υπερταμείου (γι’ αυτό άλλωστε δίνεται και αυτή η πρωτοφανής στήριξη), η πραγματικότητα των αριθμών είναι αμείλικτη.
Τον Μάρτιο, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος υποχώρησε στις 99,8 μονάδες, δηλαδή κάτω από το όριο των 100 μονάδων, καθώς, όπως προκύπτει από την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, εμφανίζεται «εξασθένηση των επιχειρηματικών προσδοκιών σε όλους

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Παναγία Χρυσαφίτισσα στη Μονεμβασία

  
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εόρτασε η τοπική μας εκκλησία τη Δευτέρα του Θωμά, την πολιούχο και προστάτιδα του τόπου μας Παναγία Χρυσαφίτισσα, στον ομώνυμο ναό της στο Κάστρο Μονεμβασίας.
Την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο, συγχοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

13oς Αργειακός Μυκηναϊκόσ Δρόμοσ 2018

Εμφάνιση afisa_mikinaik_2018.jpg

Γραφείο_Τύπου Δήμου_Άργους_Μυκήνων

Αρχές, προγραμματικοί στόχοι και οδικός χάρτης της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη»


http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2017/07/Theleriti-2-880x580.jpgΗ βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, Μ. Θελερίτη, συμμετείχε στο 1ο Κοινό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) & της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με θέμα «Μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους - Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση - Τοπική & Περιφερειακή Ανάπτυξη», το οποίο  πραγματοποιήθηκε από 18 έως 19 Απριλίου 2018 στην Αθήνα.

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα o Πέτρος Τατούλης - Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "Οικοδομούμε σχέσεις βιώσιμης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Κινεζικών Επαρχιών"


Εμφάνιση 00f3f22c30494cce8ac14a5c082c01a.jpg

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να οικοδομήσει βιώσιμες συνεργασίες στους τομείς του εμπορίου, του πολιτισμού και του τουρισμού μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κινεζικών Επαρχιών και Φορέων Πολιτισμού της Κίνας.

Ξεκίνησε το έργο INHERIT, Εναρκτήρια συνεδρίαση της Ομάδας Διοίκησης του έργου


Εμφάνιση 2.jpg 
Την Τετάρτη και Πέμπτη 11-12 Απριλίου 2018, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο έγινε η εναρκτήρια συνεδρίαση της κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού έργου «INHERIT - Sustainable tourism strategies to conserve and valorise the Μediterranean coastal and Maritime natural heritage», με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διώχνουν το ΔΝΤ και φέρνουν χειρότερο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν είναι μόνο ότι μέσα στην απόλυτη σιωπή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αποφάσισε να τροποποιήσει τη σύμβαση με την Ελλάδα προσθέτοντας το Υπερταμείο ως αντισυμβαλλόμενο – οπότε πλέον οι δανειστές, σε περίπτωση που το ελληνικό δημόσιο αθετήσει μια πληρωμή του θα διεκδικούν απευθείας δημόσια περιουσία.
Είναι και το σχέδιο του που ο Μηχανισμός υπέβαλε κατ’ εφαρμογήν της πολυδιαφημισμένης  και αρκούντως εξυμνηθείσας από την κυβέρνηση πρότασης Μακρόν για την περίφημη «ρήτρα ανάπτυξης». Που προπαγανδιστικά

Κωνσταντινούπολη (Μάρτιος 2018) η 4η συνάντηση για τη “Γαλάζια Ανάπτυξη”


Εμφάνιση Φωτ.1.jpg
Εμφάνιση Φωτ.2.JPG

Στις 27 & 28 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη η 4η συνάντηση για τη “Γαλάζια Ανάπτυξη” σχετικά με την έρευνα και την καινοτομία στη ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου και  Εργαστήριo για την προώθηση των  Έργων, που αφορούσαν τις περιφερειακές και τοπικές αρχές και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.