Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Εχασε την μάχη με την ζωή ο 39χρονος πατέρας που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη στο Ζευγολατιό

 
Εχασε την μάχη με την ζωή στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου νοσηλευόταν. ο άτυχος 39χρονος Θύμιος  Κανελλόπουλος , πατέρας των δύο ανήλικων παιδιών που έχουν τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη στο εργοστάσιο κατασκευής βεγγαλικών στο Ζευγολατιό Κορινθίας και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο  παίδων Αγία Σοφία,ενω ο αδερφός του Σωτήρης σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Θριάσιο. 


Success story στο Μελίσσι Κορινθίας!

Success story στο Μελίσσι Κορινθίας!

- Γιατί ο Κορινθιακός τρώει τα... χωριά του; - Που πήγαν τα λεφτά για τον Κορινθιακό;
Απίστευτο αλλά καθ' όλα ελληνικό το να βουλιάζει παραλιακός δρόμος κατακαλόκαιρο, ενώ ο... άμοιρος προειδοποιούσε εδώ και περίπου ένα χρόνο -λόγω της διάβρωσης που είχε φάει από τη θάλασσα- ότι θα καταρρεύσει! Εν τέλει κατέρρευσε και πλέον στο 28ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου Πατρών έχει διακοπεί η κυκλοφορία!
Οι κάτοικοι του Ξυλοκάστρου που θέλουν να πάνε στο Κιάτο ή επιλέγουν έναν αγροτικό δρόμο ή την Εθνική Οδό. Το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους του Κιάτου. Για τους υπόλοιπους παραθεριστές που δε γνωρίζουν καλά την περιοχή η μόνη λύση είναι η Εθνική Οδός.
Προμελετημένη η κατάρρευση...

Εξέλιξη-"βόμβα": Ουκρανικό μαχητικό πετούσε κοντά στο μοιραίο Boeing λίγο πριν τη συντριβή του

BtEhdL2CUAAl2or.png-large
H  “αλεπού” της διεθνούς διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, άφησε τη Δύση να εκτεθεί, με τη ρητορική της ενοποίησης της Ρωσίας για την κατάρριψη του μοιραίου Boeing, και σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας της Μόσχας, άφησε να πέσει “βόμβα”
Η Ρωσία λοιπόν έχει, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνάς της, στοιχεία που δείχνουν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου “Su-25″, πέταξε πολύ κοντά στο Boeing 777 των Malaysia Airlines, σε απόσταση 3-5 χιλιομέτρων, λίγα μόλις λεπτά πριν την κατάρριψή του.
Οι Ρώσοι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας μάλιστα παρουσίασαν και τα σχετικά στοιχεία στον χάρτη, υποστηρίζοντας ότι καταρρίπτονται ως ψευδείς οι ισχυρισμοί της ουκρανικής κυβέρνησης ότι τη μοιραία μέρα της 17ης Ιουλίου κανένα μαχητικό της δεν πραγματοποίησε πτήση στον εναέριο χώρο του Κιέβου.
“Θα μας εξηγήσει κάποιος από την κυβέρνηση του Κιέβου τι πραγματικά έχει συμβεί;”, αναρωτήθηκαν οι Ρώσοι επίσημοι.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, λίγο αργότερα έκανε δηλώσεις και διέψευσε τους ισχυρισμούς των Ρώσων.
Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τα αεροσκάφη της και ότι οι Ρώσοι θα πρέπει να δώσουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους.
«Όλοι γνωρίζουν ότι την ώρα που σημειώθηκε η τραγωδία όλα τα ουκρανικά αεροσκάφη (που ήταν στην περιοχή) βρίσκονταν στο έδαφος», υπογράμμισε ο κ. Ποροσένκο.

ysterografa.gr

Σε "κόκκινο συναγερμό" οι υπουργοί από τον Χαρδούβελη

xardouvelis


Ο Γκίκας Χαρδούβελης με επιστολές του προς τους υπουργούς που εμπλέκονται με τις μνημονιακές εκκρεμότητες τους υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών τους τονίζει ότι τις υποχρεώσεις ανά υπουργείο, τόσο όσον αφορά στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων, όσο και σχετικά με τις βασικότερες από τις περίπου 600 μνημονιακές δράσεις, οι οποίες εκκρεμούν από την Άνοιξη.
Στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαναφερθέντα το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου και πριν από την επάνοδο των επικεφαλής της τρόικας για την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου. Ειδικά για τα προαπαιτούμενα, το υπουργείο Οικονομικών επιζητεί να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, καθώς αυτά συνδέονται με τη 2η υπό- δόση του 1 δισ. ευρώ και με τα 2,1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρουν ότι ο κ. Χαρδούβελης δηλώνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και τις επόμενες 55 ημέρες θα πρέπει να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που έμειναν μετά από την τελευταία μίνι- αξιολόγηση της τρόικας.

ysterografa.gr

0 άλλος αστροναύτης (Οι μέρες αφηγούνται -21 Ιουλίου)

Eduardo Galeano

Εκείνη τη μέρα του 1969 οι εφημερίδες όλου του κόσμου αφιέ­ρωσαν την πρώτη τους σελίδα στη φωτογραφία του αιώνα: τους αστροναύτες να περπατούν με βήμα αρκούδας στο φεγγά­ρι, αφήνοντας πίσω τους τα πρώτα ανθρώπινα ίχνη.
Όμως ο κύριος πρωταγωνιστής του επιτεύγματος δεν έλα­βε τα συγχαρητήρια που του άξιζαν.
Εφευρέτης του διαστημόπλοιου ήταν ο Βέρνερ φον Μπράουν.
Πριν ξεκινήσει την κατάκτηση του διαστήματος για λογα­ριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών, ο φον Μπράουν είχε ξεκινή­σει την κατάκτηση της Ευρώπης για λογαριασμό της Γερμανίας.
Μηχανικός και αξιωματικός των Ες-Ες, ήταν ο αγαπημένος επιστήμονας του Χίτλερ.
Όμως την επομένη από τη λήξη του πολέμου, έκανε ένα θεα­ματικό άλμα, και προσγειώθηκε στην άλλη άκρη του ωκεανού.
Αμέσως μετατράπηκε σε πατριώτη της νέας του πατρίδας, έγινε ένθερμος οπαδός μιας ευαγγελικής αίρεσης του Τέξας και στρώθηκε στη δουλειά, στο διαστημικό του εργαστήριο.

Από το βιβλίο ''Οι μέρες αφηγούνται'' του Eduardo Galeano, εκδόσεις ΠΑΠΥΡΟΣ, Οκτώβριος 2012 

Ξεκίνησε το πρόγραμμα UNiZENS

Εμφάνιση Logo Kyllini.pngΕμφάνιση logo_eu.gif

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της προπαρασκευαστικής συνάντησης, έγινε η έναρξη του προγράμματος UNiZENS. Η συνάντηση έγινε στα Λεχαινά, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, του Δημάρχου, καθώς και όλων των αρμόδιων φορέων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Στην προπαρασκευαστική συνάντηση έγινε ο ορισμός των οργανωτικών υπευθύνων σε όλες τις πόλεις εταίρους, η σκιαγράφηση του προφίλ συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμός συναντήσεων, των real events και των ενεργειών προώθησης και προβολής. Παράλληλα, ελήφθη η μέριμνα για όλα τα οργανωτικά θέματα (εισιτήρια, διαμονή και διατροφή προσκεκλημένων, χώροι δραστηριοτήτων, μεταφράσεις, διερμηνεία, φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση, catering, κ.λπ.). Τέλος, έγινε η φροντίδα για όλες τις δράσεις προώθησης του προγράμματος.

Δύο νέους φίλους απέκτησαν όσοι πήγαν στο Μουντιάλ

Δύο νέους φίλους απέκτησαν όσοι πήγαν στο Μουντιάλ

Το ποδόσφαιρο και το Facebook τους έφεραν κοντά
Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2014 ανήκει πια στο παρελθόν. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για τις εθνικές ομάδες και τους αθλητές τους.
Για εκείνους που είχαν όμως την τύχη να βρεθούν σε κάποιο από τα στάδια της Βραζιλίας και να παρακολουθήσουν από κοντά τη «γιορτή του ποδοσφαίρου» το παγκόσμιο κύπελλο συνεχίζεται… μέσα από τις φιλίες που απέκτησαν εκεί!
Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το περιοδικό Time από το Facebook, οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στα γήπεδα του Ρίο ντε Τζανέιρο και όχι μόνο, απέκτησαν τουλάχιστον δύο καινούριους «διαδικτυακούς φίλους».
Κάθε επισκέπτης, που πέρασε την πύλη ενός σταδίου τον τελευταίο μήνα, έκανε κατά μέσο όρο φίλο του στο Facebook ένα Βραζιλιάνο και έναν ακόμη από μια άλλη χώρα.
Τα πρωτεία στις «φιλίες» φαίνεται ότι κατέχουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι δημιούργησαν τους περισσότερους «διαδικτυακούς δεσμούς» με Βραζιλιάνους κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς επίσης και με πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας, του Μεξικού, της Κολομβίας και του Καναδά.
Οι ταξιδιώτες από την Αυστραλία, την Αργεντινή, το Μεξικό και τη Μ. Βρετανία, που βρέθηκαν στη Βραζιλία για να δουν τους αγώνες του Μουντιάλ 2014, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πέντε χώρες που δημιούργησαν τις περισσότερες νέες φιλίες στο Facebook με Βραζιλιάνους.
Εκτιμάται ότι 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν σε όλη τη Βραζιλία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προτού μπουν στο γήπεδο φρόντισαν να κάνουν «check-in» στο Facebook πάνω από 1 εκατομμύριο φορές.
Τα check-in αφίξεων έφτασαν στο απώγειό τους την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, όταν η Βραζιλία κέρδισε την Κροατία με σκορ 3-1, ενώ το ίδιο συνέβη και την ημέρα του μεγάλου τελικού, που είδε τη Γερμανία να πανηγυρίζει για την κατάκτηση του τίτλου της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.
Την ημέρα του τελικού ανάμεσα στη Γερμανία και την Αργεντινή, καταγράφηκαν 236.000 check-ins στο στάδιο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο.

techit.gr

Κώστας Καραμανλής – Νικήτας Κακλαμάνης: Συνάντηση για όλους και για όλα

download
Την προηγούμενη Δευτέρα και ώρα 13:00 την πόρτα του γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή πέρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Η συνάντησή τους δεν εκπλήσσει κανέναν, αφού όπως είναι γνωστό ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι φίλος με τον πρώην Πρωθυπουργό και ένας από τους λίγους ανθρώπους που υπερασπίστηκε από τη πρώτη στιγμή με δημόσιες δηλώσεις του την περίοδο διακυβέρνησης του, όταν το σύστημα που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια προσπάθησε να τον αποδομήσει χρεώνοντας του την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία.
Η σύναντηση, το αναλυτικό περιεχόμενο της οποίας δεν έγινε γνωστό ούτε καν στους στενούς συνεργάτες των δύο ανδρών, διήρκησε 1,5 ολόκληρη ώρα, κάτι που σημαίνει πως η συζήτηση αφορούσε τους  πάντες και τα πάντα.
Το μόνο που μπορέσαμε να μάθουμε (που επιβεβαιώνει και τις μέχρι τώρα πληροφορίες που είχαμε στο arouraios.gr για τις προθέσεις του πρώην Πρωθυπουργού) είναι πως ο Κώστας Καραμανλής δεν θέλει να ακούσει κουβέντα για την Προεδρία της Δημοκρατίας & πως παραμένει ενεργός στην κεντρική πολιτική σκηνή..
Οι ζυμώσεις στην κεντροδεξιά συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό & όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε σε μια περίοδο σημαντικών εξελίξεων..

arouraios.gr

Πώς η υπεράσπιση των επίορκων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ λειτουργεί ως κερκόπορτα στη μάχη κατά της αξιολόγησης

Την κερκόπορτα στην μάχη που δίνει ενάντια στην αξιολόγηση άνοιξε εν γνώσει της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, βάζοντας την στο ίδιο τσουβάλι με τον επανέλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών των πρώην συμβασιούχων των δήμων.
Όπως τονίζουν έμπειροι συνδικαλιστές στην aftodioikisi.gr, είναι αξιοπερίεργο και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, το γεγονός ότι η σημερινή (ΠΑΣΟΚικη) ηγεσία της Ομοσπονδίας διαπραγματεύεται ταυτόχρονα ένα θέμα (την αξιολόγηση) στο οποίο έχει μαζί της όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ακόμη και το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ και ένα άλλο (το θέμα του ελέγχου των πλαστών πιστοποιητικών) στο οποίο είναι μόνη της καθώς εμφανίζεται να υπερασπίζεται επίορκους υπαλλήλους.
Με αυτό τον τρόπο, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, αποδυναμώνεται η διαπραγματευτική δύναμη των συνδικαλιστών που  ανοίγουν εν γνώσει τους την κερκόπορτα στη μάχη για την αξιολόγηση, η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι νικηφόρα.
Χαρακτηρίζουν δε αστείο το επιχείρημα που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι δεν μπορεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 10-20 χρόνια μετά την αξιολόγηση για τη μετατροπή των συμβάσεων, να θέλει να τις κρίνει εκ νέου και με δεδομένο ότι οι μετατροπές αυτές έγιναν μετά από αγώνες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά της ομηρίας τους!

Διέρρευσε το σενάριο του νέου "Πολέμου των Άστρων";

Star-Wars-The-Ancient-Fear

Twitter@EmOikonomidis
Η Δύναμη φαίνεται ότι δεν είναι στο πλευρό του J.J. Abrams… Ο σκηνοθέτης της νέας γενιάς ταινιών “Star Trek”, που επέλεξε να εγκαταλείψει το δημιούργημά του, για να αναλάβει τον ρόλο των παιδικών ονείρων του, ως σκηνοθέτης του νέου Επεισοδίου του “Πολέμου των Άστρων”, συναντά διαδοχικά εμπόδια στην καθημερινότητά του.
Μετά τη διαρροή φωτογραφιών από τις πρώτες μέρες των γυρισμάτων, και τον τραυματισμό του Harrison Ford, που οδήγησε στην αναβολή τους για μερικές εβδομάδες, ένα blog δημοσίευσε στοιχεία που υποστηρίζει ότι αποτελούν μέρος του σεναρίου του “Επεισοδίου 7″ του “Star Wars”, ως επικρατέστερος τίτλος του οποίου έχει ήδη ακουστεί το “Ancient Fear”.
Σύμφωνα με τις σχετικές αποκαλύψεις, η νέα ταινία επικεντρώνεται στην αναζήτηση του τελευταίου Jedi Knight, Luke Skywalker, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν μετά τα γεγονότα της “Επιστροφής των Τζεντάι”, που σηματοδότησαν την πτώση της Αυτοκρατορίας.
Δυο νέοι βρίσκουν σε έναν απομακρυνσμένο πλανήτη το τραυματισμένο χέρι του γιου του Anakin Skywalker, κρατώντας ακόμη το φωτόσπαθο που του είχε δώσει ο Obi Wan Kennobi, στο πρώτο Επεισόδιο του θρυλικού διαστημικού έπους.
Στη συνέχεια, οι δυο νεαροί συναντούν τον Han Solo και τον Chewbacca, οι οποίοι και ξεκινούν την αναζήτηση του φίλου τους, ενώ σε έναν απομακρυσμένο παγωμένο πλανήτη, μια σκοτεινή δύναμη σχεδιάζει ένα όπλο μαζικής καταστροφής, μεγαλύτερης από εκείνης του Death Star να καταστρέφει έναν ολόκληρο πλανήτη.
Η είδηση περί διαρροής του σεναρίου προκάλεσε φρενίτιδα στα social media, καθώς ο “Πόλεμος των Άστρων” παραμένει το πιο πετυχημένο εμπορικά κινηματογραφικό εγχείρημα στην ιστορία, με φανατικούς φίλους από γενιά σε γενιά.

ysterografa.gr

Η μεγάλη ανατροπή με Στάη στο Mega

Elli-Stai

Η Πόπη Τσαπανίδου, η Μαρία Σαράφογλου και η Σία Κοσιώνη, με τη συγκεκριμένη σειρά, φάνταζαν μέχρι πρότινος ως οι επικρατέστερες για τη διαδοχή της Όλγας Τρέμη στη θέση της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.
Όπως ωστόσο αναφέρουν οι πάντα καλά ενημερωμένες “Τυπολογίες”, μια φήμη που αρχικά έμοιαζε να κινείται στη σφαίρα της φαντασίας, δείχνει τις τελευταίες ώρες να κερδίζει έδαφος.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ λοιπόν, η πλευρά του ιδιοκτήτη του “Έθνους” Γιώργου Μπόμπολα φέρεται να προκρίνει την υποψηφιότητα της Έλλης Στάη για τη διαδοχή της Όλγας Τρέμη.
Η έμπειρη παρουσιάστρια, με μακρά και πετυχημένη διαδρομή στον χώρο της τηλεόρασης, δημιούργησε τους τελευταίους μήνες το “thetoc.gr” στο διαδίκτυο, δείχνοντας ότι αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις της εποχής, και την καταλυτική δυνατότητα παρέμβασης που προσφέρει πλέον το διαδίκτυο.
Η Έλλη Στάη διαθέτει προφανώς την ικανότητα να διαχειριστεί με περίσσευμα επαγγελματισμού και αποτελεσματικότητας την επιχείρηση “επιστροφής” του Mega στην πρώτη θέση της τηλεθέασης των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, και να οπτικοποιήσει ένα διαφορετικό ύφος, που μοιάζει να έχει ανάγκη το κανάλι της Μεσογείων

ysterografa.gr

Με την έγκριση από το ΣτΕ 11 οργανισμών Υπουργείων "αλλάζει" η Δημόσια Διοίκηση -

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο την Αγγελική Θεοφιλοπούλου έκρινε, κατ΄ αρχάς, νόμιμα 11 από τα 16 σχέδια Προεδρικών διαταγμάτων ...
airetos.gr

Το ΠΑΣΟΚ "βλέπει" εκλογές και... τρέχει

PASOK-Synedrio
Οι πρόωρες εκλογές, πιθανότατα μέχρι τον Νοέμβριο, φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος στη στρατηγική των κομμάτων, και το ΠΑΣΟΚ παίρνει ήδη αποστάσεις από χειρισμούς της κυβέρνησης που έχουν έντονο άρωμα τρόικας.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαχρήστος στα “Νέα”, κατά την πρόσφατη παρουσία των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απέφυγαν επιμελώς να έχουν συναντήσεις μαζί τους. Με την εξαίρεση του Υπουργού Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, λόγω αρμοδιότητας.
Από τη Χαριλάου Τρικούπη προκύπτει ένα κλίμα αποστασιοποίησης από πολιτικές της κυβέρνησης που έχουν διαμορφώσει οι απαιτήσεις της τρόικας, καθώς είναι εμφανές ότι το ΠΑΣΟΚ… οσφραίνεται πρόωρες εκλογές, και σπεύδει να ανακτήσει την επαφή του με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες οι οποίες έχουν πληγεί από το Μνημόνιο.
Ο παραπάνω πολιτικός σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρος: Να χρεωθεί περίπου αποκλειστικά η Νέα Δημοκρατία την τελική φάση του Μνημονίου, και το Κίνημα να έχει πάρει εγκαίρως τις αποστάσεις του, ώστε να μπορεί με μεγαλύτερη ευχέρεια να συνομιλήσει μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποτελεί και πάλι κυβερνητικό εταίρο, αυτή τη φορά σε ένα σχήμα με δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

ysterografa.gr

Το «κόλπο» της ΔΕΗ στις ΔΕΥΑ – Με ποιον τρόπο (κατα)χρεώνει τους πολίτες

Η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και των εκπροσώπων της τρόικας έφερε στην επιφάνεια το «κόλπο» της ΔΕΗ σε σχέση με τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Συγκεκριμένα, η Δημόσια (;) Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ξεχνώντας το πρώτο συνθετικό του ονόματός της και λειτουργώντας ως ιδιωτική επιχείρηση που δείχνει «αλληλεγγύη» στους βιομήχανους-ιδιώτες και όχι στους πολίτες,  χρεώνει τις βιομηχανίες με χαμηλό τιμολόγιο χωρίς όμως να κάνει το ίδιο για τις ΔΕΥΑ που παρέχουν παρέχουν καθαρό και υγιεινό νερό και υπηρεσίες αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στον μισό πληθυσμό της χώρας μας. Με αυτό τον τρόπο οι ΔΕΥΑ που αρνούνται αυτό τον (αντικοινωνικό) τρόπο χρέωσης της ΔΕΗ, εμφανίζονται να οφείλουν εκατομμύρια ευρώ στην επιχείρηση, θέμα το οποίο έθεσε η τρόικα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Πώς έχει το θέμα:

O Νετανιάχου έριξε την ευθύνη στη Χαμάς και... ευχαρίστησε τους Αμερικανούς!

netanyahu

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλησε να… χρεώσει στη Χαμάς την ευθύνη της αιματοχυσίας στη Γάζα, σημειώνοντας πως το Ισραήλ δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να αντιμετωπίζει μία τρομοκρατική απειλή!
Ακόμη, σημείωσε πως η Χαμάς θα μπορούσε να έχει δεχθεί την εκεχειρία και να αποφύγει τα όσα συμβαίνουν.
Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός ξεκίνησε τις δηλώσεις του με ιδιαίτερη αναφορά στους περίπου 30 στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην χερσαία επιχείρηση το βράδυ του Σαββάτου και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση εκ μέρους όλου του λαού του, στους στρατιώτες που είναι τραυματίες.
Στη συνέχεια, όμως, πέρασε στην αντεπίθεση και χωρίς να διστάσει στιγμή κατηγόρησε τη Χαμάς για όλα όσα συμβαίνουν. “Δεν διαλέξαμε εμείς να μπούμε σε αυτόν τον πόλεμο, ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί”, σημείωσε και υπογράμμισε πως η Χαμάς ήταν μία τρομοκρατική απειλή για το Ισραήλ, το οποίο δεν είχε άλλη επιλογή από το να την πατάξει.
“Η Χαμάς προγραμμάτιζε τρομοκρατική επίθεση. Το απέδειξαν και τα τούνελ που εντοπίσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε τα χειρότερα”, σημείωσε.
Αφαλώς, ο Νετανιάχου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Μπαράκ Ομπάμα για τη στήριξη που του παρέχει.
Την ώρα που ο Νετανιάχου έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, ο Ισραηλινός στρατός εξαπέλυε μία ακόμη σφοδρή επίθεση στην περιοχή της Γάζας.
gaza 

ysterografa.gr

Οι Ψυχώσεις των Σκοπίων και οι αμείλικτοι αριθμοί

Γράφει ο
Νίκος Μέρτζος
 
Την Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένας δημοσιογράφος του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου των Σκοπίων προκάλεσε δημόσια... και σκόπιμα τον Έλληνα Πρωθυπουργό, εγγονό του Μακεδόνα Μακεδονομάχου Αλεξάνδρου Ζάννα, στον οποίο μεταξύ άλλων δήλωσε προκλητικά ότι τη «μακεδονική» μιλάει «η μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα»! Το ίδιο ακριβώς ισχυρίζεται και το λεγόμενο Ουράνιο Τόξο στην Ελλάδα. Ωστόσο, υπάρχουν και οι αμάχητοι αριθμοί οι οποίοι επίσης ομιλούν. Αυθεντικά και με απόλυτη ελευθερία.

Στις πρόσφατες Ευρωπαϊκές εκλογές τον Μάιο 2014 κατήλθε και η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-Ουράνιο Τόξο που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί «τη μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα. Στην Ελληνική Μακεδονία έλαβε μόνον 3.016 ψήφους. Λόγω της κρίσης, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ψήφισαν τη διαμαρτυρία ως εξής: Αποχή 3.960.951 (41%), άκυρα 158.622 (2,67 %), λευκά 66.872 (1,13 %), Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών 57.014 (1,00%), Οικολόγοι Πράσινοι – Κόμμα Πειρατών Ελλάδας 51.673 (0,90%), Κοινωνία 34.487 (0,60%), Κοινωνία Αξιών 20.888 (0,37%), Σχέδιο Β΄ 11.346 (0,20%), Λευκό 8.892 (0,16%), Ουράνιο Τόξο 5.759 (0,10%)

Σύμφωνα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα το Ουράνιο Τόξο έλαβε στην Ελληνική Μακεδονία κατά Εκλογική Περιφέρεια:

Εκλογική Περιφέρεια Ποσοστό Ψήφοι

Γρεβενών 0,07 % 16
Δράμας 0,10 % 61
Ημαθίας 0,19 % 164
Α' Θεσσαλονίκης 0,09 % 272
Β' Θεσσαλονίκης 0,13 % 238
Καβάλας 0,10 % 81
Καστοριάς 0,47 % 147
Κιλκίς 0,28 % 159
Κοζάνης 0,22% 208
Πέλλας 0,44 % 394
Πιερίας 0,07 % 51
Σερρών 0,10 % 118
Φλώρινας 3,17% 1.070
Χαλκιδικής 0,06 % 37

Οι ψυχροί αριθμοί αντιβαίνουν στις ψυχώσεις των Σκοπίων και του εδώ υποκαταστήματός του. Τα σχόλια περιττεύουν.

-Ο κ. Νικόλαος Ι. Μέρτζος είναι Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

elzoni.gr

Συντρίμμια προπαγάνδας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Για άλλη μια φορά, όπως συμβαίνει πάντα, ο πόλεμος της προπαγάνδας, ξεκίνησε αμέσως.
Είναι ο "πόλεμος μέσα στον πόλεμο" που ξεκινά πάντα παράλληλα με ένα πολεμικό γεγονός, την έναρξη μιας πολεμικής εκστρατείας, με μια κορυφαία στιγμή μιας σύρραξης.
Πολύ περισσότερο που στην περιοχή, στην Κριμαία, το 1854, βρίσκονται οι ρίζες του πρώτου πολέμου στον οποίο τα μέσα ενημέρωσης έλαβαν ενεργό μέρος στην πολεμική προπαγάνδα.
Αυτή τη φορά μάλιστα, η πολεμική προπαγανδιστική μηχανή έχει ανάψει τις μηχανές εδώ και μήνες.
Έτσι, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πτώση του αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών που πετούσε πάνω από την πολύ επικίνδυνη περιοχή της Ουκρανίας, ο προπαγανδιστικός ορυμαγδός έλαβε πρωτοφανείς διαστάσεις.

40 χρόνια μετά, κανείς δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται

Image

Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Σαν σήμερα πριν 40 χρόνια, τα ξημερώματα της  20ης Ιουλίου 1974, γράφεται μια
από τις πιο σκοτεινές και αιματηρές σελίδες στην ιστορία του Ελληνισμού.

Οι δυνάμεις του Αττίλα εισβάλλουν στην Κύπρο παραβιάζοντας διεθνείς συμβάσεις
και καταλαμβάνουν κυπριακά εδάφη, τα οποία διατηρούν παράνομα στην κατοχή
τους μέχρι σήμερα.

Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει, κανείς δεν ξεχνά. Τίποτα δεν ξεχνιέται.

Από το Γραφείο Τύπου.
 
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

Γάζα: Άβολες αλήθειες και τραγικές πραγματικότητες


 Κουίζ: Ποιος είναι ο κύριος δίπλα στον Τούρκο Πρωθυπουργό; Ας δούμε όμως πρώτα πως διαμορφώνεται η επικαιρότητα:

Σφυροκοπούν τη Γάζα ο στρατός και η αεροπορία του Ισραήλ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20/07/2014, 15:16

Επαναλήφθηκαν οι εχθροπραξίες στη συνοικία Σετζάγια της Γάζας, λιγότερο από μία ώρα αφότου είχε συμφωνηθεί μία "ανθρωπιστική εκεχειρία" προκειμένου να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση των τραυματιών από την περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του δέχθηκαν επίθεση λίγο μετά την έναρξη της δίωρης εκεχειρίας στη 1.30 μ.μ., την οποία είχε επιτύχει ο Ερυθρός Σταυρός, και πως επανέλαβε τις επιχειρήσεις του. Η Χαμάς δεν σχολίασε άμεσα τους ισχυρισμούς του...
περισσότερα  .logiastarata.gr