Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Εξέλιξη-"βόμβα": Ουκρανικό μαχητικό πετούσε κοντά στο μοιραίο Boeing λίγο πριν τη συντριβή του

BtEhdL2CUAAl2or.png-large
H  “αλεπού” της διεθνούς διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, άφησε τη Δύση να εκτεθεί, με τη ρητορική της ενοποίησης της Ρωσίας για την κατάρριψη του μοιραίου Boeing, και σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας της Μόσχας, άφησε να πέσει “βόμβα”
Η Ρωσία λοιπόν έχει, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνάς της, στοιχεία που δείχνουν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου “Su-25″, πέταξε πολύ κοντά στο Boeing 777 των Malaysia Airlines, σε απόσταση 3-5 χιλιομέτρων, λίγα μόλις λεπτά πριν την κατάρριψή του.
Οι Ρώσοι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας μάλιστα παρουσίασαν και τα σχετικά στοιχεία στον χάρτη, υποστηρίζοντας ότι καταρρίπτονται ως ψευδείς οι ισχυρισμοί της ουκρανικής κυβέρνησης ότι τη μοιραία μέρα της 17ης Ιουλίου κανένα μαχητικό της δεν πραγματοποίησε πτήση στον εναέριο χώρο του Κιέβου.
“Θα μας εξηγήσει κάποιος από την κυβέρνηση του Κιέβου τι πραγματικά έχει συμβεί;”, αναρωτήθηκαν οι Ρώσοι επίσημοι.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, λίγο αργότερα έκανε δηλώσεις και διέψευσε τους ισχυρισμούς των Ρώσων.
Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τα αεροσκάφη της και ότι οι Ρώσοι θα πρέπει να δώσουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους.
«Όλοι γνωρίζουν ότι την ώρα που σημειώθηκε η τραγωδία όλα τα ουκρανικά αεροσκάφη (που ήταν στην περιοχή) βρίσκονταν στο έδαφος», υπογράμμισε ο κ. Ποροσένκο.

ysterografa.gr