Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Κλείνουν τα πάντα στη Νέα Υόρκη λόγω του τυφώνα!


Η πόλη της Νέας Υόρκης θα διακόψει τη λειτουργία του δικτύου της των δημόσιων μέσων μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του μετρό, σήμερα από τις 19:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδος) για προληπτικούς λόγους εν αναμονή της άφιξης του τυφώνα Σάντι, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου.

Εκτός από το μετρό, οι αρχές της πόλης αυτής των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων αποφάσισαν επίσης να κλείσουν τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και οι πλαζ σήμερα το απόγευμα.

"Αν γυρίσει και απομακρυνθεί, τόσο το καλύτερο. Πραγματικά θα είναι πολύ καλά. Αλλά αν όχι, εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι γι'αυτό", σημείωσε ο Κουόμο.

Η αρχή των δημόσιων μέσων μεταφοράς θα αρχίσει να διακόπτει τις διάφορες υπηρεσίες της στις 19:00 τοπική ώρα, πρόσθεσε.

Τα δημόσια μέσα μεταφοράς αναμένεται να ξαναρχίσουν να λειτουργούν περίπου 12 ώρες μετά το τέλος της καταιγίδας, διευκρίνισαν επίσης άλλοι αξιωματούχοι στην συνέντευξη Τύπου.

Η τελευταία προσπάθεια την ύστατη στιγμή-Θα πέσει η κυβέρνηση ή θα ψηφιστούν τα μέτρα;''Παράθυρο'' Κουβέλη:Στοίχημα να πετύχει η κυβέρνηση!


Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά και τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Αν. Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζου.
Η σύσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 και πρόκειται ουσιαστικά για την ύστατη προσπάθεια για να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες του πακέτου των μέτρων.
Τα περιθώρια τελείωσαν και αυτό σημαίνει πως σήμερα πρέπει οπωσδήποτε να "κλειδώσουν" όλα τα μέτρα αφού αύριο Δευτέρα θα πρέπει να παρουσιαστούν τα μέτρα στο Euro Working Group.
Στη συνέχεια, την Τρίτη τα μέτρα θα πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή και την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης για να δώσει την έγκρισή του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, τα μέτρα θα πάνε προς ψήφιση στη Βουλή σ' ένα συνολικό νομοσχέδιο γι' αυτό και μέχρι την τελευταία στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να βρεθούν οι μέγιστες συναινετικές λύσεις σε όλα τα θέματα που αποτελούσαν τα μεγάλα "αγκάθια" όπως τα εργσιακά.
Στο μεταξύ, ερώτημα παραμένει ακόμη τι στάση θα κρατήσει ο Φ. Κουβέλης και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι αντιδρούν για τα εργασιακά.
Πάντως, σε μία γεμάτη μηνύματα συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως "πάνω απ' όλα πρέπει να μείνουμε στο ευρώ"ενώ χαρακτήρισε ως στοίχημα την επιτυχία της κυβέρνησης.

Πρόκειται για κρίσιμη "διαβολοβδομάδα" για τη χώρα αφού στο Eurogroup θα κριθεί ουσιαστικά η εκταμίευση της δόσης και το θέμα της επιμήκυνσης.
"Κλειδί" για την εκταμίευση είναι και η έκθεση της τρόικας την οποία αποκάλυψε σήμερα το περιοδικό Spiegel και στην οποία προβλέπονται ρητά νέα αύξηση στους φόρους εαν δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις, ο δεσμευμένος λογαριασμός που θα μπαίνουν οι δόσεις, αλλά και νέο ''κούρεμα'' του χρέους.
Σύμφωνα με το περιοδικό το οποίο κυκλοφορεί αύριο, «η Αθήνα ξεκίνησε μόνο το 60% των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, για 20% επί του παρόντος διαβουλεύεται, ενώ 20% εκκρεμούν».

ewsit.gr

CNN και στα ελληνικά;

Το σκέφτονται, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο...
Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, σκέφτονται το ενδεχόμενο εκπομπής του CNN στην Ελληνική γλώσσα και με Ελληνικές παραγωγές.
Μετά την Κομισιόν, που χρηματοδοτεί την εκπομπή του Euronews στην Ελληνική γλώσσα, φαίνεται ότι και οι Αμερικανοί βλέπουν θετικά τη μετάδοση του προγράμματός τους στα Ελληνικά.

zappit.gr

Πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες την Δευτέρα


Με κακοκαιρία ξεκινάει η νέα εβδομάδα. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Νεφελώδης με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι 7 με 8 που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου.

ΑττικήΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 24 βαθμούς κελσίου

Χημικά και ένταση μετά το τέλος της παρέλασης στην Τρίπολη (video)

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης στην Τρίπολη, μία ομάδα πολιτών κατευθύνθηκε προς το μέρος των επισήμων, φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου και κρατώντας πανό. Οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση, να υπάρξουν διαπληκτισμοί και η αστυνομία να κάνει ακόμα και χρήση χημικών!
Κάποιοι πολίτες αισθάνθηκαν έντονη δυσφορία από τα δακρυγόνα.
Μετά από κάποια λεπτά, οι φασαρίες σταμάτησαν.
Ανάμεσα στους διαδηλωτές, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάς, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, αλλά και μέλη του Αντιφασιστικού Μετώπου.

http://www.kalimera-arkadia.gr/

istmos.gr

H παρέλαση για την επέτειο του "ΟΧΙ" στην Κορινθο
















Χωρίς παρατράγουδα, με την παρουσία ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν , στην Κόρινθο, οι εορτασμοί και οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, παρουσία των αρχών της πόλεως και των βουλευτών Νίκου Ταγαρά και Κωστα Κόλλια ...
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Κορινθο...


 
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Κόρινθο, Ν. Ταγαράς και Κ. Κόλλιας αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Β. Νανόπουλος ήρθαν στην παρέλαση με την συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, 25 τον αριθμό.

 
http://korinthostv.blogspot.gr

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣ​Ε ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​Η ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ​"

DSC06576.1.jpg
Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Αιγείρα.
Από την εξέδρα των επισήμων παρακολούθησε την παρέλαση ο Αντιδήμαρχος Αιγείρας-Ακράτας κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αιγείρας, Αθηνά Οικονόμου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πάνος Γιαννούλης, ο εκπρόσωπος του συνδέσμου "ΧΕΛΜΟΣ" κ. Χαράλαμπος Τραχανάς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κλπ.
Την "παράσταση" έκλεψε η δυναμική εμφάνιση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ", με τους άρτιους σχηματισμούς της αλλα και τη μουσική εκτέλεση των πατριωτικών εμβατηρίων!
Στιγμές της παρέλασης αποθανάτισε σε βίντεο και στον φωτογραφικό της φακό η δεσποινίς Γωγώ Μανδέλου.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

 


http://filarmonikiaigeiras.blogspot.gr/
 

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος (και αλλοι 8 μητροπολίτες) κατά της Χρυσής Αυγής .

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος καλεί τους χρυσαυγίτες αλλά και όσους δημιούργησαν το πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση να αφήσουν την εκκλησία και το Χριστό ήσυχους, τονίζοντας ότι «η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι εναντίον των μεταναστών και των ξένων». «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι κανενός. Ούτε δεξιόστροφο ούτε αριστερόστροφο. Τα άκρα δεν ωφελούν» επισημαίνει.


Κατά της Χ.Α. τάσσονται πλέον 9 Μητροπολίτες. Εκτός του Σιατίστης Παύλου ο οποίος ήταν ο πρώτος που αντέδρασε στις πρακτικές και την ιδεολογία των χρυσαυγιτών (και για αρκετές ημέρες ο μόνος), ακόμη 8 μητροπολίτες κατακρίνουν την οργάνωση.

Χθες ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σε συνέντευξη του στο Έθνος, κατέκρινε τις πρακτικές βίας λέγοντας ότι ο ρατσισμός και το μίσος δεν έχουν καμία σχέση με τη διδασκαλία του Χριστού.

Σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος καλεί τους χρυσαυγίτες αλλά και όσους δημιούργησαν το πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση να αφήσουν την εκκλησία και το Χριστό ήσυχους, τονίζοντας ότι «η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι εναντίον των μεταναστών και των ξένων». «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι κανενός. Ούτε δεξιόστροφο ούτε αριστερόστροφο. Τα άκρα δεν ωφελούν» επισημαίνει.

Και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος δηλώνει πως δεν συμφωνεί με την άποψη ότι μια μερίδα πολιτών μπορεί να υποκαθιστά το κράτος. «Ούτε δέχομαι τις βάναυσες συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες» λέει και υπογραμμίζει πως όταν κάποιοι ακραίοι τον ρώτησαν γιατί ταΐζει τους μετανάστες, τους απάντησε ότι «είναι εντολή του Ευαγγελίου».

«Ο Χριστός δεν διαχώριζε ανάλογα με το χρώμα, το φύλο, την εθνικότητα ή την θρησκεία» δηλώνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

«Δεν μπορούμε να ρίχνουμε τους μετανάστες που εισέρχονται στην χώρα μας στον Καιάδα» υποστηρίζει και ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, και τονίζει ότι «δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε στους ξένους σαν είναι κτήνη. Άνθρωποι είναι ανεξάρτητα των πιστεύω τους».

«Η Εκκλησία είναι κατά του ρατσισμού και της βίας. Είμαστε υπέρ της αγάπης, της πίστης και της ενότητας της κοινωνίας» λέει ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, σύμφωνα με το iefimerida και υπογραμμίζει πως αρμόδια αρχή για την λαθρομετανάστευση είναι μόνο το ίδιο το Κράτος και η Πολιτεία.

«Όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια μας» σημειώνει και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, τονίζοντας ότι δεν συμφωνεί με τα κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή, που δεν ασπάζονται την χριστιανική πίστη.

«Πρέπει να φερόμεθα ως Χριστιανοί. Τα άκρα δεν ωφελούν» δηλώνει και υπογραμμίζει πως με το να βρίσκονται οι μετανάστες «στο δρόμο ή να ζουν σε άθλιες συνθήκες σε σπίτια-τρώγλες, τους καταδικάζουν».

Λιγότερη φασαρία για τη Χρυσή Αυγή και περισσότερη δουλειά, ζητά ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι «είμαστε όλοι παιδιά του Θεού» ενώ μιλά για διαφήμιση της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Ο τέως Bασιλεύς Κωνσταντίνος και ο γιος του Παύλος βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη όπου τέλεσαν τρισάγιο στη μνήμη των προγόνων τους με αφορμή την συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, ανακοίνωσε ο μητροπολίτης κ. 'Ανθιμος.
Όπως ανέφερε στο σημερινό του κήρυγμα ο κ. 'Ανθιμος η επίσκεψη ήταν ιδιωτική και εκτός από το τρισάγιο, ο Κωνσταντίνος  και ο γιός του ξεναγήθηκαν στην έκθεση κειμηλίων και ντοκουμέντων από την απελευθέρωση, στο κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Με Παναγιωταρο και Κασιδιαρη τα εγκαίνια του γραφείου της Χ Α στην Κορινθο.

  Παρουσία του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Ηλία Κασιδιαρη , και των βουλευτών Αρβανίτη , Παναγιωταρου και Μπούκουρα έγιναν με παρουσία πολλών υποστηρικτών τα εγκαίνια του γραφειου της Χρυσής Αυγής στην Κορινθο.

korinthostv.blogspot.gr

Αλβανία: Οι Τσάμηδες, διατάραξαν την επέτειο του Όχι, στην Πρεμετή


Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Αλβανία. Μερικές δεκάδες οπαδοί της "Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας" και του κόμματος των Τσάμηδων πέταξαν πέτρες εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν συγγενείς των πεσόντων του έπους του 1940 και διπλωματικών οχημάτων. Το γεγογός σημειώθηκε στην Κλεισούρα της Πρεμετής, όπου βρίσκεται ένα από τα δύο επίσημα στρατιωτικά νεκροταφεία του έπους του 40. Η κατάσταση ηρεμησε μετά την παρέμβαση της αστυνομίας, ενώ όλη η τελετή πραγματοποιήθηκε κάτω από ανθελληνική συνθήματα Αλβανών εθνικιστών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, από τη Σκιάθο όπου βρίσκεται συνοδεύοντας τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο για τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο νησί για την επέτειο του ΟΧΙ, έκανε την εξής δήλωση, πληροφορηθείς την επίθεση που δέχθηκε σήμερα (28.10.2012) στην Πρεμετή ο Έλληνας πρέσβης στην Αλβανία:

«Η συνεργασία με τα στρατεύματα κατοχής του Μουσολίνι, θυμίζει σε κάποιους ακραίους Αλβανούς πολιτικούς, αλλά και στους οπαδούς τους, τις ενοχές από το κακό παρελθόν.
Οι νοσταλγοί της τάχα  «Μεγάλης Αλβανίας» εκδήλωσαν το μίσος τους για την Ελλάδα που φιλοξένησε και φιλοξενεί  χιλιάδες Αλβανούς μετανάστες με τον χειρότερο τρόπο, σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό νοσοκομείο της ιστορικής Κλεισούρας στην Πρεμετή.
Εκεί στο ύψωμα 731 όπου οι Έλληνες ήρωες του 1940 κατατρόπωσαν τα ιταλικά στρατεύματα του Μουσολίνι, οι Αλβανοί εθνικιστές της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» αλλά και Τσάμηδες  πέταξαν πέτρες στο λεωφορείο που μετέφερε απογόνους των ηρώων από την Ελλάδα, αλλά και σε βάρος του οχήματος του Έλληνα πρέσβη κ. Νίκου Πάζιου.
Το Αλβανικό καθεστώς ατάραχο παρακολουθεί τις προκλήσεις κατά τις Ελλάδος και εξακολουθεί να αρνείται τη δημιουργία και τρίτου στρατιωτικού νεκροταφείου, για τους άταφους ήρωες του Αλβανικού έπους που έχουν αφήσει διάσπαρτα τα κόκαλά τους στα Βουνά και τα λαγκάδια της Βορείου Ηπείρου».

Χωρίς προβλήματα η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα


Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, χωρίς προβλήματα και με μικρότερη συμμετοχή σχολείων σε σχέση με προηγούμενες χρονιές πραγματοποιήθηκε φέτος η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στη φετινή παρέλαση συμμετείχαν δέκα λύκεια, εκ των οποίων τα έξι ιδιωτικά, επτά γυμνάσια και τέσσερα δημοτικά, σαφώς λιγότερα από τριάντα και πλέον σχολεία των προηγούμενων ετών. Αποκλεισμένοι από την περιοχή της πλατείας του Συντάγματος ήταν και οι θεατές, οι οποίοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν τους οικείους τους να παρελαύνουν από την οδό Πανεπιστημίου και από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και κάτω. Την παρέλαση από την πλατεία Συντάγματος, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, παρακολούθησαν μόνο φοιτητές των σχολών της Αστυνομίας. Από εκείνο το σημείο παρακολούθησε την παρέλαση και η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ελενα Κουντουρά, η οποία διέσχισε το οδόστρωμα της λεωφόρου Αμαλίας από την εξέδρα των επισήμων έως την πλατεία λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης. «Εγώ θα βρίσκομαι πάντα με τον λαό, απέναντι από αυτούς που παραδίδουν την εθνική μας κυριαρχία», δήλωσε. Σε μια συμβολική κίνηση καταγγελίας της κρίσης προχώρησε και η σημαιοφόρος ενός σχολείου παρελαύνοντας ξυπόλητη. Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της παρέλασης, ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει και αυτήν την κρίση. «Σήμερα πρέπει να επιδείξουμε την ίδια ομοψυχία, την ίδια αυταπάρνηση και τον ίδιο ηρωισμό για να ξεπεράσουμε την κρίση. Είναι ιστορικό μας χρέος να παραδώσουμε μια πατρίδα απαλλαγμένη από τα λάθη και τις δουλείες του παρελθόντος», σημείωσε. Της μαθητικής παρέλασης προηγήθηκε δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Απαγωγή βγαλμένη από ταινία στην Κόρινθο

Απαγωγή βγαλμένη από ταινία στην Κόρινθο Συγκλονιστικές λεπτομέρειες
Οργιάζει η εγκληματικότητα στην επαρχία και μάλιστα σε νομούς που θεωρούνται κομβικοί, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που υπάρχουν εκεί είναι ελάχιστες και δεν επαρκούν. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το  newsbeast.gr, τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής 26 Οκτωβρίου στις 22.00 σημειώθηκε στην οδό Κολιάτσου 77 στην Κόρινθο ληστεία και απαγωγή.
Συγκεκριμένα, τέσσερις ένοπλοι Αλβανοί απήγαγαν περίπου 200 έως 250μέτρα από το κοσμηματοπωλείο που διατηρεί τον γνωστό κοσμηματοπώλη της πόλης Β.Τ. ηλικίας 33χρόνων.

Ο νεαρός κοσμηματοπώλης που διατηρεί το κοσμηματοπωλείο του στη συμβολή των οδών Κροκιδά και Αράτου στην Κόρινθο βρέθηκε μπροστά σε τέσσερις Αλβανούς κακοποιούς οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους πιστόλια και καλάσνικοφ.

Αμέσως τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Fiat Punto και αφού τον χτύπησαν μέσα στο αυτοκίνητο τον ανάγκασαν να παραμείνει πεσμένος στο δάπεδο το αυτοκινήτου.

Του άρπαξαν τα κλειδιά του κοσμηματοπωλείου, 700 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο, ενώ του ζητούσαν επίμονα να τους πει πώς ανοίγει το κοσμηματοπωλείο.

Την ίδια ώρα τον περιέφεραν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Κορίνθου, ενώ δύο από τους τέσσερις είχαν πάει στο κοσμηματοπωλείο για να το ανοίξουν και να αρπάξουν από μέσα όλα τα κοσμήματα.

Για κακή τύχη των Αλβανών μπλόκαραν τα ρολά του κοσμηματοπωλείου με αποτέλεσμα να μην ανοίγουν.

Οι Αλβανοί κακοποιοί που βρισκόταν έξω από το κοσμηματοπωλείο μιλούσαν με κινητό με τους δύο άλλους συνεργούς τους που περιέφεραν τον 33χρονο κοσμηματοπώλη .

Οι δύο δράστες που ήταν στο αυτοκίνητο τόσο περισσότερο χτυπούσαν με τις λαβές των όπλων τους το θύμα για να τους πει τι να κάνουν για να ανοίξουν τα ρολά.

Αφού είδαν ότι τίποτα δεν γίνεται επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητο των Αλβανών και οι δύο άλλοι που βρίσκονταν έξω από το κοσμηματοπωλείο και ξεκίνησαν για την Αθήνα.

Μέχρι την ώρα εκείνη στην Κόρινθο κανείς δεν είχε πάρει την παραμικρή είδηση για την απόπειρα διάρρηξης και την μικρή όπως αποδείχθηκε απαγωγή.

Οι τέσσερις κακοποιοί που είναι άγνωστο γιατί κινήθηκαν προς την Αθήνα, πέρασαν την Εθνική Οδό και έφτασαν μέχρι τον Κολωνό, όπου και πέταξαν στην οδό Θεσσαλίας τον άτυχο κοσμηματοπώλη της Κορίνθου.

Εκεί μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώνοντας Σάββατο 27Οκτωβρίου, τον βρήκε δεμένο χειροπόδαρα διερχόμενος με το αυτοκίνητό του που στην αρχή τον πέρασε για πτώμα μιας και ήταν πεταμένος στον δρόμο και τραυματισμένος στο κεφάλι.

Αμέσως ο πολίτης κάλεσε την αστυνομία και οι αστυνομικοί τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο και λίγο αργότερα στην Ασφάλεια του Κολωνού για κατάθεση, αφού δεν ήταν σοβαρά τραυματισμένος.

Την προανάκριση για την υπόθεση αυτή έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ο πατέρας του θύματος που πήγε με αστυνομικούς στο κοσμηματοπωλείο του γιού του διαπίστωσε πράγματι ότι τα ρολά μπλόκαραν για κακή τύχη των Αλβανών κακοποιών.

Πάτρα: Διαδηλωτές "παρέλασαν" στην Αγίου Ανδρέου - Μικροένταση μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε παρέλαση - Διαδηλωτές "παρέλασαν" στην Αγίου Ανδρέου - Μικροένταση μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Έντονη η παρουσία της Αστυνομίας - Όλα κύλησαν ομαλά
Συμπλοκές μεταξύ μελών ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - Λαικών Συνελεύσεων και Αγανακτισμένων για το ποιος θα "παρελάσει" πρώτος! Ένταση στην συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Κολοκοτρώνη.

Ολοκληρώθηκε η παρέλαση ενώ αμέσως μετά τα πεζοπόρα τμήματα "παρήλασαν" οι διαδηλωτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, τα μέλη των Λαικών Συνελεύσεων και οι Αγνακτισμένοι. Νωρίτερα υπήρξε ένταση που κατέληξε σε συμπλοκές, για το ποιος θα ανοίξει την πορεία. Τελικά το ΚΚΕ προηγήθηκε, ακολούθησε το ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια οι υπόλοιπες ομάδες διαδηλωτών
 Το ΚΚΕ ανέβηκε την οδό Γούναρη με κατάληξη την πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ενώ η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στην πλατεία Γεωργίου.


Φέτος, όμως, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια   η πολιτική και στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου ,στην Πάτγρα έγινε στα βουβά, καθώς δεν βρέθηκε ανάδοχος του έργου στο διαγωνισμό του Δήμου.
Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε αρνητικά από τους πολλούς πολίτες που παρακολουθούν και χειροκροτούν τους μαθητές.
Η μπάντα του Δήμου πάντως, βρίσκεται στη θέση της απέναντι από τους επισήμους, αλλά χωρίς μικροφωνική, ίσα που ακούγεται!

Σε 10 χρόνια η Ελλάδα θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση, το μήνυμα του Σαμαρά

Σε 10 χρόνια η Ελλάδα θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση, το μήνυμα του Σαμαρά, ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης «κειμήλια απελευθέρωσης 1912 - 1913
Με πίστη στις δυνάμεις του και ενότητα ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει, είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης «κειμήλια απελευθέρωσης 1912 - 1913», και υπογράμμισε: «Πρέπει να κάνουμε κι άλλα. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη τους στόχους μας. Θα τα καταφέρουμε». Παράλληλα πρόσθεσε ότι σε 10 χρόνια, όταν η Ελλάδα θα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την παλιγγενεσία, θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση, στέλνοντας με αυτή τη φράση ένα προφανές διπλό μήνυμα: Αφενός μήνυμα αισιοδοξίας ότι στο τέλος η δύσκολη προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία, αφετέρου μήνυμα ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο και ότι η επιτυχία δεν θα έρθει ούτε εύκολα ούτε σύντομα.
Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα και προς τους χρυσαυγίτες νοσταλγούς του ναζισμού, λέγοντας ότι «δεν μπορούν να νοσταλγούν τους δυνάστες του έθνους για να πουλήσουν πατριωτισμό», και ότι «ο πατριωτισμός πάει χέρι - χέρι με τη Δημοκρατία».
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε επίσης ότι η επέτειος για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης είναι ευκαιρία όχι μόνο να τιμήσουμε τους προγόνους μας, αλλά και να σκύψουμε μέσα μας, για να δούμε τις δυνάμεις που έχουμε ως έθνος. «Όταν οι Έλληνες κατάφεραν αυτόν τον άθλο, βρίσκονταν υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο και σε κατάρρευση. Ποτέ μια χώρα δεν κατάφερε τόσο σύντομα να συνέλθει και να καταγράψει τέτοιο θρίαμβο», τόνισε και πρόσθεσε: « Οι δυσκολίες δεν πτόησαν το φρόνημα του ελληνισμού, δεν νίκησαν την Ελλάδα, αλλά την αναγέννησαν, την έκαναν πιο δυνατή».
«Τώρα αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας», είπε ο πρωθυπουργός. «Μέχρι πριν από λίγους μήνες οι περισσότεροι δεν πίστευαν ότι θα μείνουμε στην Ευρωζώνη, μας είχαν για ξεγραμμένους. Τώρα ποντάρουν στην επιτυχία μας.
«Κάθε μεγάλη επιτυχία του έθνους βασίζεται σε δύο στοιχεία: πίστη στις δυνάμεις μας και ενότητα» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς και έδειξε προς μια επιγραφή στην αίθουσα της εκδήλωσης, η οποία αναφέρει: «Οι Έλληνες ενωμένοι κάνουμε θαύματα».


Δημοκρατική Αριστερά: «Το ΟΧΙ του 1940 είναι το ΟΧΙ του σήμερα στην αδράνεια»

«Το ΟΧΙ του 1940 είναι το ΟΧΙ του σήμερα στην αδράνεια, στην οπισθοδρόμηση και στην καθήλωση της Ελλάδας στο χθες. Είναι ΟΧΙ στο φασισμό, το ναζισμό και το ρατσιστικό μίσος», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά σε μήνυμά της για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ακόμη ότι η επέτειος «βρίσκει τη χώρα μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, με την κοινωνία να δοκιμάζεται σκληρά» και συμπληρώνει: «Τώρα είναι η ώρα για να υπάρξουν οι πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν τη χώρα στη διέξοδο και θα προστατεύσουν τους πολίτες».

"Κ. Παπούλιας: «Δεν μπορείς να ζητάς περισσότερα από αυτό το λαό»


 


Μήνυμα με αποδέκτες τόσο τον ελληνικό λαό, όσο και την Ευρώπη έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι παρά τη δοκιμασία που περνάει ο λαός, θα βγούμε από την κρίση και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να ζητάς περισσότερα από αυτό το λαό». Παράλληλα, πάντως, εκτίμησε πως σήμερα κάτι αλλάζει στην Ευρώπη, καθώς αναγνωρίζονται οι προσπάθειες του ελληνικού λαού. «Ελπίζω οι επόμενοι μήνες να είναι μήνες που θα εμπνεύσουν την ελπίδα στο λαό μας ότι έχουμε ξεπεράσει την κρίση», σημείωσε.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι σήμερα γιορτάζουμε δύο μεγάλες επετείους της πρόσφατης ελληνική ιστορίας, τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και το Επος του 1940.
Στην πρώτη περίπτωση, σημείωσε, ο ελληνικός Στρατός κατάφερε να πραγματώσει τα όνειρα του Ελληνισμού και καθιέρωσε πολιτικό-στρατιωτικά την Ελλάδα στον περίγυρό της, ενώ στο Έπος του '40 πέτυχε την καθυστέρηση των χιτλερικών στρατευμάτων στο μέτωπο της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην ανατροπή των σχεδίων του Χίτλερ που δεν κατάφερε να καταλάβει τη Μόσχα.
Αυτό όμως, παρατήρησε, σήμερα πολλοί θέλουν να το ξεχνούν γιατί δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τι οφείλει η Ευρώπη στη μικρή Ελλάδα.

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια
Η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε ομαλά, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, κάτι που ήταν και ο βασικός στόχος της τεράστιας κινητοποίησης της αστυνομίας, που μετέτρεψε την περιοχή στην οποία έγινε η παρέλαση σε φρούριο ώστε να αποφευχθούν γεγονότα όπως τα περσινά, όταν η παρέλαση είχε διακοπεί.
Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε μια μεγάλη έκταση «νεκρής ζώνης» όπου οι επίσημοι ήταν αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες παρακολούθησαν την παρέλαση από απόσταση. Επί ποδός βρέθηκαν 2.000 αστυνομικοί, ενώ έφτασαν και διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα. Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε πάνω από την πόλη την ώρα της παρέλασης, ενώ σκάφη του Λιμενικού έκαναν περιπολίες. Επίσης, υπήρχαν κιγκλιδώματα και αυστηροί έλεγχοι ταυτότητας για όσους επιχείρησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, αλλά και προληπτικές προσαγωγές. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε από το βράδυ του Σαββάτου και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ώστε να εποπτεύσει προσωπικά τα μέτρα!
Σημειώνεται ότι σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου έγινε η παρέλαση, πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, τάχθηκε ενάντια στα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν και δήλωσε ότι τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας δεν ταιριάζουν σε μία τέτοια ημέρα «που όλος ο λαός πρέπει να είναι ενωμένος».
Αυστηρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας και στην Αθήνα, όπου η μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκε επίσης σε ήρεμο κλίμα. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, το κέντρο της Αθήνας ήταν απροσπέλαστο για τους πολίτες, ενώ είχε κλείσει και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Μάλιστα, σε Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, αλλά και στους γύρω δρόμους ήταν πολύ έντονη η παρουσία της αστυνομίας, ενώ τοποθετήθηκαν σχοινιά και κιγκλιδώματα προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση των πολιτών στην παρέλαση.
Και στην Αθήνα υπήρξαν συγκεντρώσεις και συγκεκριμένα τρεις: Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Κοραή, φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκονταν στα Προπύλαια.
Στην Αθήνα, σημειώθηκε μικρή ένταση λίγο πριν από την παρέλαση όταν δύο γυναίκες προσπάθησαν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην κάτω πλευρά του Συντάγματος, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μια μαθήτρια παρέλασε ξυπόλυτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας!
Σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει και αυτήν την κρίση. «Σήμερα πρέπει να επιδείξουμε την ίδια ομοψυχία, την ίδια αυταπάρνηση και τον ίδιο ηρωισμό για να ξεπεράσουμε την κρίση. Είναι ιστορικό μας χρέος να παραδώσουμε μια πατρίδα απαλλαγμένη από τα λάθη και τις δουλείες του παρελθόντος», σημείωσε.

eklogika.gr

Η ξυπόλητη σημαιοφόρος


Παρήλασε χωρίς παπούτσια στο Σύνταγμα αν και σημαιοφόρος και εκλεψε τις εντυπώσεις...
Κανείς δε ξέρει για ποιο λόγο η νεαρή μαθήτρια με τις άριστες επιδόσεις εκανε παρέλαση δίχως να φορά τα παπούτσια της. Πιθανότατα επέλεξε να παρελάσει ξυπόλυτη για να διαμαρτυρηθεί όμως κανένας δε μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο να μην είχε να βάλει παπουτσια.
Το μόνο σίγουρο είναι πως έγινε το προσωπο της ημέρας.
 


newsit.gr

Ύμνοι Αμβρόσιου για Χρυσή Αυγή: "Είστε η γλυκιά ελπίδα του λαού"

"Παραλήρημα" του Μητροπολίτη Καλαβρύτων που κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για τους νεκρούς της MARFIN ενώ παράλληλα πλέκει το εγκώμιο της Χρυσής Αυγής αποκαλώντας τη χαρακτηριστικά "γλυκιά ελπίδα" και "ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πολιτικό σύστημα"...

Με μια αν μη τι άλλο προκλητική ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ και "υμνεί" τη Χρυσή Αυγή η οποία όπως αναφέρει "υπερασπίστηκε" το Χριστό στα γνωστά γεγονότα στο Χυτήριο..

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων συμβουλεύει (!) τα μέλη της Χρυσής Αυγής για το πώς μπορούν να βελτιώσουν τη δημοσια εικόνα τους, επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα γιατί δεν έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο, καταφέρεται με βαρύτατους ισχυρισμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του «κουκουλουφόρους» και μιλώντας για «τσιράκια της αριστερής πτέρυγας», ενώ εξομολογείται πώς δεν θα παραστεί στα εγκαίνια του κόμματος της Χρυσής Αυγής για να μη δώσει λαβή για σχόλια!

Ο Μητροπολίτης εξέδωσε την ανακοίνωση με αφορμή την πληροφορία που είχε διαρρέυσει πως σκόπευε να τελέσει τον αγιασμό στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αίγιο, πληροφορία για την οποία είχε προβεί σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

"Οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υποβληθούν στον κόπο να μας ερωτήσουν, ώστε να επαληθεύσουν μια αδέσποτη πληροφορία, ότι πρόκειται να τελέσω σήμερα το βράδυ τα Εγκαίνια στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής, εχάλασαν τον κόσμο εναντίον μας. Τα ΜΜΕ, Αθηναϊκά και Επαρχιακά, δεν έπαυσαν να ασχολούνται μαζί μου. Ιδού λοιπόν η απάντησή μας.

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στον Καναδά-Τσουνάμι έφτασε στη Χαβάη


Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:04 ώρα Γκρίνουιτς στην περιοχή του αρχιπελάγους Χάιντα Γκουάι και έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο μέρος στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας.
Ήρθη στις 13:00 ώρα Ελλάδος ο συναγερμός για τσουνάμι που είχε εκδοθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας για τη Χαβάη μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη δυτική ακτή του Καναδά, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

"Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, η απειλή για τσουνάμι υποβαθμίστηκε (...) και δεν αναμένεται πλέον να αναβαθμιστεί", ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού.

Ωστόσο το κέντρο αυτό προειδοποίησε ότι το μέγεθος των κυμάτων και η ισχύς των ρευμάτων εξακολουθούν να παρουσιάζουν κίνδυνο για τα πλοία ή τους λουόμενους."Και αυτή η απειλή θα διαρκέσει ακόμη πολλές ώρες", προειδοποίησε το κέντρο.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 7,7 βαθμών, που σημειώθηκε χθες το βράδυ ανοιχτά της ακτής του Καναδά στον Ειρηνικό.

Η τηλεόραση έδειξε εικόνες από το νησί Οάχου που δείχνουν σχετικά μικρά κύματα να πλησιάζουν τις ακτές.Ομως, ο Φράιερ προειδοποίησε τους κατοίκους να μην επαναπαύονται βλέποντας τις εικόνες αυτές.

"Το πρώτο κύμα δεν είναι ποτέ μεγάλο. Τα κύματα που θα ακολουθήσουν μπορεί να είναι πολύ πιο μεγάλα και να προκαλέσουν πλημμύρες", τόνισε.

"Εάν τα κύματα που θα ακολουθήσουν είναι μεγάλα, θα χρειαστεί να περάσουν έξι ή επτά ώρες για να λήξει ο συναγερμός για το τσουνάμι", υπογράμμισε ο Φράιερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:04 ώρα Γκρίνουιτς στην περιοχή του αρχιπελάγους Χάιντα Γκουάι και έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο μέρος στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρινς Ρούπερτ, Κεσνέλ και Χιούστον, διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 139 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης Μάσετ και το εστιακό της βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

newsit.gr

Άφησαν ελεύθερο τον Κ. Βαξεβάνη - Στο αυτόφωρο αύριο


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που συνελήφθη το πρωί σε σπίτι φίλων του στα Βόρεια Προάστια. Μία ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος για να οδηγηθεί εκ νέου αύριο στο αυτόφωρο.
Βγαίνοντας απο το γραφείο του εισαγγελέα σε δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων: "Με τα νέα μέτρα κλέβουν από κάθε γιαγιά στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας 100 ευρώ κι αφήνουν ελεύθερους τους φοροφυγάδες”.
Ο κ. Βαξεβάνης κατά την έξοδό του καταχειροκροτήθηκε απο κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για συμπαράσταση.
Ο δημοσιογράφος και εκδότης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της προσβολής δια του τύπου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και της παράνομης δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων.
Ο δημοσιογράφος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, παρουσία εισαγγελέα. Είχε προηγηθεί η εισαγγελική εντολή για τη σύλληψή του μετά τη δημοσίευση των ονομάτων της "λίστας Λαγκάρντ" στο περιοδικό του HOT DOC.

To Twitter… αναστενάζει για τον Βαξεβάνη

Kostas-Vaxevanis
Η υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη, με το ένταλμα σύλληψης του γνωστού δημοσιογράφου που εξέδωσε αυτεπαγγέλτως η Εισαγγελία, λόγω της δημοσίευσης από το περιοδικό ” Ηοτ Dog” της λίστας Λαγκάρντ, γνώρισε… μεγάλες στιγμές στο Twitter, το πλέον παρεμβατικό social media της εποχής μας.
Από χθες το βράδυ, μπορούσε να διαβάσει κανείς στο Timeline έναν… εθνικό διάλογο για τον δημοσιογράφο, στον οποίο συμμετείχε και ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης, αφηγούμενος ουσιαστικά τις στιγμές που ζούσε, βρισκόμενος σε φιλικό σπίτι, με τους άνδρες της Αστυνομίας να τον αναζητούν.
Διατυπώθηκαν απόψεις περί ελευθερίας του Τύπου, περί Δημοκρατίας, περί κατευθυνόμενων ρεπορτάζ και αποκαλύψεων, ακόμη και για το κατά πόσο μπορεί η Αστυνομία να συλλάβει έναν δημοσιογράφο, την παραμονή της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.
Το Twitter είναι πλέον ο καθρέφτης της ζωής μας. Και αποκαλύπτει όλες τις στρεβλώσεις και τις παθογένειές μας, και μάλιστα σε… real time.

ysterografa.gr

Βαξεβάνης: «Αναζητούν εμένα αντί για την αλήθεια» (video)



O καταζητούμενος Κώστας Βαξεβάνης μιλάει στο Κουτί της Πανδώρας για το δημοσίευμα του HOT DOC και την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αλλά και την προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου και της αλήθειας. Αν τελικά η δημοκρατία σας είναι η φίμωση του Τύπου, συγχαρητήρια, βρισκόμαστε πιο πίσω ακόμη ιστορικά από το ΟΧΙ του Μεταξά...
 

 


Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Το "ΟΧΙ" του Στρατηγού Μεταξά, που βροντοφώναξε σύσσωμος ο Ελληνικός λαός αποτελεί ένα από τα πιο φωτεινά ορόσημα στην ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού. Οι πολεμιστές της Πίνδου, οι απελευθερωτές της ελληνικής Βορείου Ηπείρου, οι γίγαντες των μακεδονικών οχυρών, φωτίζουν τον δρόμο μας. Όπως Εκείνοι συνέτριψαν τότε τον ξένο εισβολέα, έτσι και σήμερα πρέπει να συντριβεί κάθε προσπάθεια περιορισμού της εθνικής μας ανεξαρτησίας από ξένα κέντρα εξουσίας.

Αίσχος! Ζητούν την σύλληψη του Βαξεβάνη

 
Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της λίστας τον αναζητούν ως κοινό εγκληματία
 
Για τους 2059 μεγαλοκαταθέτες ισχύουν τα προσωπικά δεδομένα, για τους υπόλοιπους όχι...Welcome to Greece

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωράκοπουλου

Από πότε η δημοσιογραφική αποκάλυψη θεωρείτε ποινικό αδίκημα; Από πότε η «παραβίαση προσωπικών δεδομένων» περιορίζεται σε 2059 ονόματα και καθημερινά δεν ισχύει για χιλιάδες δανειολήπτες. Επική ειρωνεία σήμερα κιόλας μάθαμε ότι η αστυνομία και οι οικονομικές διωκτικές υπηρεσίες θα κάνουν χρήση των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων χρηστών του facebook για να διαπιστώσουν τυχόν φορολογικές παραβάσεις. Αυτό δεν είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων;ε;
Και ένα άλλο ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί κανένας εισαγγελέας δεν έχει παρέμβει ποτέ στις εισπρακτικές εταιρίες, ποιοι μεγάλοι κύριοι κρύβονται πίσω από αυτές που μας βιάζουν τη ζωή σε καθημερινή βάση για τα λίγα χιλιάδες ευρώ που χρωστάμε;
Ωστόσο για να επανέλθουμε στην τρέχουσα επικαιρότητα την τελευταία ώρα καταζητούμενος είναι ο Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος «τόλμησε» και δημοσίευσε την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Καταζητούμενος λοιπόν ο δημοσιογράφος που έκανε την αποκάλυψη μεγατόνων, αλήθεια όμως τι θέλετε να δημοσιεύουμε και να γράφουμε; Πείτε μας επιτέλους!
Εν τω μεταξύ τα Μέσα Ενημέρωσης σήμερα τηρούν σιγήν ιχθύος για το θέμα της λίστας, μια σιγή που τελικά αποδεικνύεται ύποπτη...από την εξέλιξη και τη διάσταση που φαίνεται να παίρνει το θέμα.
Τραγική φιγούρα στο όλο σκηνικό σίγουρα αυτή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου τον οποίον άδειασαν τα γεγονότα αλλά και οι παλιοί του ισχυροί φίλοι.

Ένταλμα σύλληψης για τον Βαξεβάνη