Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

N. Σαρκοζί: Λάθος η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση ότι "έχει εμπιστοσύνη" στην Ελλάδα ότι θα βγει από την κρίση, τόνισε όμως ότι ήταν "λάθος" η ένταξη της στη ζώνη του ευρώ το 2001. "Ήταν λάθος, επειδή η Ελλάδα εντάχθηκε με στοιχεία που ήταν ανακριβή δεν ήταν έτοιμη", είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι η χώρα αυτή "μπορεί να σωθεί χάρη στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών."

e-typos.com

O Γ. Παπανδρέου στο Διάγγελμά του : Η συμφωνία για να έρθουν ειδικοί στην Ελλάδα θα είναι για το καλό της χώρας.

 
Καθησυχαστικός όσον αφορά στις επιπτώσεις του κουρέματος του χρέους στο τραπεζικό σύστημα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος  Παπανδρέου σε  τηλεοπτικό του διάγγελμα  που απηύθυνε απόψε προς τον Ελληνικό λαό σχετικά με τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής.
Ειδικά όσον αφορά την επιτροπεία,   διευκρίνισε πως «τίποτα δεν θυσιάζει τη δυνατότητά μας να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις», αλλά ξεκαθάρισε πως δίπλα στις προσπάθειές μας θα βρίσκεται η ευρωπαϊκή τεχνογνωσία που θα παράσχει χρήσιμες συμβουλές , τονίζοντα πως η συμφωνία για να έρθουν ειδικοί στην Ελλάδα θα είναι για το καλό της χώρας.
Ο κ. Παπανδρεου αναφερόμενος στις αποφάσεις των Βρυξελλών είπε οτι «συνεχίζουμε, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά» και πρόσθεσε οτι «η συμφωνία ανοίγει το δρόμο να φύγουμε από εξαρτήσεις. Σε αυτή τη διαδρομή θα χρειαστεί να δουλέψουμε όλοι μαζί».
 
 
Ολόκληρο το διάγγελμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:
«Ελληνίδες και Έλληνες,

Τηλεφωνική επικοινωνία Α. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πριν από λίγο, με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Βενιζέλος κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, ρώτησε, κατά πληροφορίες, τον πρόεδρο της ΝΔ αν έχει απορίες τεχνικής φύσεως σχετικά με την απόφαση των Βρυξελλών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς ζήτησε διευκρινίσεις όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και για τη διασφάλιση των ασφαλιστικών ταμείων, δυο θέματα τα οποία ακόμα, όπως είπε, δεν έχουν ρυθμιστεί απολύτως και δεν υπάρχει τελική απόφαση. Ο κ. Βενιζέλος έδωσε τις σχετικές διευκρινίσεις επεξηγηματικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύντομη συζήτηση περιορίστηκε σε τεχνικά και όχι πολιτικά ζητήματα.

e-typos.com

Συνάντηση Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Διάγγελμα Παπανδρέου και συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 8 το μήνυμα του πρωθυπουργού, στις 4.30 η συνάντηση με Παπούλια. Συγκαλείται και το υπουργικό Συμβούλιο

«Καταφέραμε τη μείωση ενός μεγάλου βάρους σε ό,τι αφορά το χρέος» δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός. Αμέσως μετά αποχώρησε από το προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνει άλλες δηλώσεις, ενόψει του διαγγέλματος που θα απευθύνει στις 8 το βράδυ, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
Πριν όμως από το διάγγελμα, αυτή την ώρα συνεδριάζει το    Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό, ενώ ακολούθως ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Η ενημέρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, θα γίνει μετά το τριήμερο που ακολουθεί και συγκεκριμένα τη Δευτέρα.
Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ο κ. Παπανδρέου  κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και μετά το σχόλιό του ότι ήταν μια «μεγάλη νύχτα», ο πρωθυπουργός απάντησε:
«Μεγάλη νύχτα, κύριε Πρόεδρε, και πολύ σημαντικά τα αποτελέσματα για τον Ελληνικό λαό. Ήταν μεγάλη και δύσκολη η διαπραγμάτευση.  Όπλο μας ήταν οι θυσίες και οι προσπάθειες του Ελληνικού λαού, που αναγνωρίζονται πια από όλο τον κόσμο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όλο και περισσότεροι θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθειά μας, να βοηθήσουν τον Ελληνικό λαό και να συμβάλουν στη μεγάλη προσπάθεια αλλαγής στη χώρα μας.
Και έτσι καταφέραμε τη μείωση ενός μεγάλου βάρους σε ό,τι αφορά το χρέος, ένα βάρος που ο Ελληνικός λαός, η μεσαία τάξη, οι πολίτες της χώρας σηκώνουν τα τελευταία χρόνια. Και μας δίνει και μια μεγάλη ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα και να μπορέσουμε να δούμε με ελπίδα την επόμενη μέρα. Μια πορεία χωρίς τα μεγάλα αυτά βάρη, ώστε να μπούμε σε μια αναπτυξιακή τροχιά.
Και βεβαίως, οι αποφάσεις αυτές δεν αφορούν μόνο στην Ελλάδα. Αποτελούν και ιστορικές αποφάσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζουμε ότι θα είναι αρκετές πια για να καλμάρουν, να ησυχάσουν τις αγορές και να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις και την κερδοσκοπία απέναντι στο ευρώ, γιατί αυτό επηρεάζει όλους, και την Ελλάδα βεβαίως.
Είναι λοιπόν η ώρα που πρέπει να στρωθούμε και πάλι όλοι στη δουλειά της επόμενης φάσης, που είναι ακριβώς αυτές οι μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα βάλουν τις βάσεις για μια διαφορετική Ελλάδα».
«Όπως λένε, η επόμενη μέρα θέλει δουλειά», σχολίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μπροστά στις κάμερες και πριν αρχίσει η κατ΄ ιδίαν και ουσία ενημέρωσή του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

eklogika.gr

Βενιζέλος: Τετραπλασιάζεται το ωφέλιμο αποτέλεσμα για την Ελλάδα

Βενιζέλος, τετραπλασιάζεται το ωφέλιμο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, εμείς ζητήσαμε τη μόνιμη τρόικα, θρασείες οι παρατηρήσεις της ΝΔ


«Με την χθεσινή συμφωνία επιτυγχάνεται η μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, παράλληλα με την πλήρη εξασφάλιση της ρευστότητας της ελληνικού τραπεζικού συστήματος και την επανακεφαλιοποίηση του προς όφελος της εθνικής μιας οικονομίας και των καταθετών», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας  Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. Σε όλους τους τόνους υπογράμμισε ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα εφόσον εφαρμοστούν τα ψηφισθέντα.

Πάνος Μπεγλίτης...παλεύω καθημερινά να κρατήσουμε ψηλά το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων όπου παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας, επέδωσε τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς και έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Αισθάνομαι ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κυρίως όμως ως Έλληνας πολίτης, ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί βρίσκομαι εδώ στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. Βρίσκομαι σε έναν χώρο που εκφράζει μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της προόδου, την Ελλάδα της ελπίδας. Στηριζόμαστε πάνω σε αυτά τα νέα παιδιά, που κάτω από δύσκολες συνθήκες, πασχίζουν να μορφωθούν και να συμβάλλουν στην υπέρβαση της κρίσης, να συμβάλλουν σε μια Ελλάδα για την οποία θα είμαστε όλοι υπερήφανοι. Υπάρχει, όμως, όπως είδατε χθες και ένας εσμός παραστρατιωτικών, παρακρατικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων, οι οποίες δυστυχώς γίνονται ανεκτές από διαφόρους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης, που τις τελευταίες μέρες μας υβρίζουν συνεχώς. Αυτοί είναι η Ελλάδα της ντροπής. Είναι αυτοί οι οποίοι δεν σέβονται ούτε τις γιορτές στην Θεσσαλονίκη και  υβρίζουν τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Είπα και χθες ότι δεν μας φοβίζουν οι διαμαρτυρίες. Είμαστε σε ένα δημοκρατικό σύστημα και θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των πολιτών, να διαμαρτύρονται, γιατί σε πολλές από αυτές τις διαμαρτυρίες τους έχουν δίκιο. Γιατί η χώρα περνάει δύσκολους καιρούς και ο ελληνικός λαός βιώνει μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Τους κατανοούμε απόλυτα. Αλλά άλλο αυτό και άλλο αυτή η εικόνα της ντροπής που έδειξαν ορισμένοι καθοδηγούμενοι, που βγαίνουν από ορισμένες συμπεριφορές που γίνονται ανεκτές στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έξω από τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο.  Αισθάνομαι πραγματικά θλίψη, για να μην πω κατάθλιψη, για αυτήν την κατάντια αυτών των φωνών που ακούστηκαν χτες. Όσοι ήταν εκεί μπόρεσαν να καταλάβουν. Αλλά πρέπει να σας πω ότι δεν μας φοβίζουν αυτά. Και εμένα προσωπικά δεν με φοβίζουν. Θα είμαι παρών, με τις διαμαρτυρίες τις κοινωνίας, να υπερασπιστούμε μια μεγάλη προσπάθεια, μια εθνική προσπάθεια, χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος, για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση, να ανασχέσουμε την κατάρρευση. Γινόμαστε δυσάρεστοι και είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε επώδυνα μέτρα. Αλλά μόνο μέσα από αυτή την πολιτική, την δυσάρεστη και επώδυνη πολιτική, η χώρα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Σε όσους αξιοποιούν αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για να εισπράξουν πολιτικά και χρησιμοποιούν τον πιο ακραίο και χυδαίο λαϊκισμό για να παίξουν τα παιχνίδια τους, τους λέμε ότι αυτά τα παιχνίδια δεν θα περάσουν. Και είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι σε αυτό».


Ερωτηθείς για το εάν θα δώσει το παρόν, αύριο, στην στρατιωτική παρέλαση, ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε:

«Βεβαίως και θα είμαι. Είναι τιμή μου και είναι πολιτική και κοινωνική υποχρέωση να συνοδεύω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στη Θεσσαλονίκη, στη στρατιωτική παρέλαση. Γιατί είμαι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Γιατί παλεύω καθημερινά να κρατήσουμε ψηλά το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Για να μπορεί ο ελληνικός λαός να αισθάνεται ασφαλής. Για να μπορούμε να εμπεδώνουμε αυτή την εθνική ασφάλεια, ακόμα και για εκείνους που βρίζουν με τον πιο βρώμικο και χυδαίο τρόπο».



Σχετικά με την απόφαση του συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελλάδα, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε:

«Μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη και σκληρή διαπραγμάτευση, καταλήξαμε σε με μια ολοκληρωμένη λύση, με μια σταθερή λύση που μας δίνει περισσότερη σιγουριά, περισσότερη αισιοδοξία για να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας. Μέσα από αυτή την διαπραγμάτευση και μέσα από αυτό το αποτέλεσμα, αυτό που επιδιώξαμε και αυτό που πετύχαμε είναι οι θυσίες να μην κατανέμονται μονομερώς. Οι θυσίες θα κατανεμηθούν σε όλους, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών, έτσι ώστε με δίκαιο και αναλογικό τρόπο η χώρα να βγει από αυτή την πολύπλευρη κρίση. Από εμάς εξαρτάται, από την Κυβέρνησή μας, να παλέψουμε στην συνέχεια, έχοντας αυτή την ασφάλεια αυτής της τελικής λύσης. Θα προχωρήσουμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές και πιστεύω όλοι μαζί και με την συνεργασία ευρύτερα πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, η χώρα θα ξαναμπεί στον χώρο της ανάπτυξης».


Μήνυμα της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννηγια την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Χαιρετίζω την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ως περισσότερο συμβολική για το έθνος, τη στιγμή αυτή, από ποτέ άλλοτε μεταπολιτευτικά.Εμείς, στη Δημοκρατική Συμμαχία, τονίζουμε ότι:Έλληνες, θα τα καταφέρουμε!Συμπατριώτες, μπορούμε και να αγωνιστούμε και να νικήσουμε και να εκπλήξουμε!Το ξανακάναμε και πρόσφατα, το 2004, όταν όλοι πίστευαν ότι θα αποτύχουμε!Αλλά το μέγιστο δίδαγμα μετά το 1912-13 ήταν ο επικός μας αγώνας και η νίκη του ’40. - Δώσαμε τη μάχη μονιασμένοι, με μια ψυχή, με μια φωνή.- Διώξαμε την ηττοπάθεια, το φόβο και την απαισιοδοξία.- Πιστέψαμε στις δυνάμεις μας.- Απέναντι στον κίνδυνο ήμασταν ταυτόχρονα τολμηροί, γενναίοι και μονιασμένοι, αλλά ο αγώνας μας είχε και καλά σχεδιασθεί.- Αλλά, πάνω απ’ όλα, αφήσαμε τότε-όπως κάνουμε πάντα στις πιο καλές μας στιγμές-πίσω του ο καθένας κάθε σκέψη προσωπικού συμφέροντος, κάθε μικρόνοια και ατομικό υπολογισμό.Την κρίσιμη ώρα αφήσαμε κατά μέρος τον εαυτό μας και «Ευαγγελιστήκαμε την Ελλάδα», όπως τόσο εύστοχα το είπε ο Κώστας Ουράνης.Αυτές τις αρετές έχει σήμερα ανάγκη να θυμηθεί, να ανακαλέσει και να επαναβιώσει ο Ελληνισμός-και πάνω απ’ όλα ο κάθε Έλληνας ξεχωριστά-τις τραγικές ετούτες και δύσκολες ώρες που περνάμε. Μόνον έτσι θα δώσουμε, ενωμένοι, τον αγώνα απέναντι σ’ αυτήν την κρίση που όχι μόνον μας υποβαθμίζει αλλά και μας ταπεινώνει.Ποτέ-για πολλές δεκαετίες-δεν ήταν πιο επίκαιρο το πολύπλευρα διδακτικό το νόημα της 28ης Οκτωβρίου! Τιμούμε τους αγωνιστές του 40’ και στους μαχητές της Εθνικής Αντίστασης που τους διαδέχτηκαν: εκείνους που μοναδική τους σκέψη είχαν την πατρίδα, όχι το προσωπικό όχι το οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ


"Της τα έδωσα της Πατρίδος και τα δύο"

ΟΛΟΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Γράφει ο Δημήτρης Ντούλιας*

Ήμουν στο Ναυτικό το 1952 και βρισκόμουνα στη Πλατεία Κλαυθμώνος, όχι όπως είναι σήμερα. Οι νεότεροι δεν γνωρίζουν πάρα πολλά από τα παλιά και απορούν οπό ταν ακούν ορισμένα γεγονότα του τότε.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Διάγγελμα Παπανδρέου στις 8 το βράδυ

Στις 8 το απόγευμα αναμένεται το διάγγελμα του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό, μετά τη συμφωνία για κούρεμα της τάξης του 50 % του ελληνικού χρέους στην οποία κατέληξαν, ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, οι ηγέτες των 17 κρατών μελών της ευρωζώνης.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες και γύρω στις 4:30 το απόγευμα, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, και στη συνέχεια θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα ενημερώσει για τα νέα δεδομένα του κουρέματος του χρέους . Όπως έγινε γνωστό ο κ. Παπανδρέου την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, το απόγευμα, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
 Διάγγελμα λοιπόν , απόψε, του πρωθυπουργού σε όλους εμάς τους Έλληνες για να μας περάσει όσο πιο “βελούδινα” τα νέα μέτρα και τα δεινά που θα επακολουθήσουν ! Τι θα πει; Πως θα κινηθεί; Θ΄αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες; Σε αναμονή λοιπόν και ο Θεός βοηθός!
.

moriasnews.gr

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για το 3 ημερο της 28ης Οκτωβρίου στην Αθηνών - Κορίνθου

Έκτακτα μέτρα παίρνει η τροχαία για την έξοδο των εκδρομέων το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Ήδη ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων, ωφελίμου φορτίου άνω του... 1,5 τόνου, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας.
Αναλυτικά:
Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου για το ρεύμα εξόδου από τις 4.00 το μεσημέρι έως τις 9.00 το βράδυ θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
- Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλαιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου
- Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)....

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου για το ρεύμα εισόδου και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 9.00 το βράδυ θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
- Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

Εστησαν «μπλόκο» στην Κορίνθου - Πατρών οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ Αιγίου

Οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει αντίστοιχη κατάληψη και μπροστά στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Αίγιο: Εστησαν «μπλόκο» στην Κορίνθου - Πατρών οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ Οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει αντίστοιχη κατάληψη και μπροστά στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Συνδικαλιστές και προσωπικό της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης σε δυναμική κινητοποίηση στην Εθνική Οδό, στο ύψος του Αιγίου. Οι συγκεντρωμένοι κατέληβαν το οδόστρωμα  και στα δύο ρεύματα,της Κορίνθου - Πατρών στο ύψος της γέφυρας Μεγανίτη, κοντά στο Αίγιο, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν στο εργοστασίο της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στην περιοχή.
Κύριο αίτημά τους είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, αλλά παράλληλα διαμαρτύρονται για τα μέτρα της εργασιακής εφεδρείας και τις μισθολογικές περικοπές στις ΔΕΚΟ.
Η Τροχαία έχει οδηγήσει την κυκλοφορία των οχημάτων σε παράκαμψη του σημείου, μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.
Αύριο εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην Πατρα στην οδό Αγίου Ανδρέου, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων,που θα στηθεί για τις ανάγκες της παρέλασης.

Π. Μπεγλίτης: Καταλαβαίνω τις διαμαρτυρίες του κόσμου

από Jenny's World

Κληθείς να σχολιάσει τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν κατά την παρουσία του στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, ο ΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτης ανέφερε: «Εγώ δεν είμαι πολιτικός που φροντίζω το πολιτικό μου προφίλ. Ούτε με ενδιαφέρει να τσαλακώσω το πολιτικό μου προφίλ...
Γνώριζα, ακόμα και όταν βρισκόμουν στην Αθήνα, ότι θα γινόμουν στόχος διαμαρτυριών έξω από τον Άγιο Δημήτριο, τούτη την ημέρα την πολύ σημαντική για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αντιλαμβάνομαι τους συμπολίτες μου σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην Θεσσαλονίκη. Περνάμε δύσκολους καιρούς ως χώρα. Από την άλλη πλευρά, όμως, πρέπει όλοι να σκεφτούμε, γιατί όλοι έχουμε ευθύνη για το μέλλον της χώρας, τι πρέπει να κάνουμε. Όχι μόνο ένας εύκολος καταγγελτικός λόγος, μια λαϊκιστική ρητορική αλλά πράξεις που μπορεί να έχουν πολιτικό κόστος αλλά μπορούν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην κατάρρευση. Γιατί εάν τώρα δεν λάβουμε σοβαρά μέτρα τα οποία μπορεί να είναι και επώδυνα, η χώρα δεν έχει μέλλον. Θα μπει στο περιθώριο της Ευρώπης, στο περιθώριο της ευρύτερης περιοχής μας. Και τότε οι κίνδυνοι θα είναι μεγαλύτεροι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις διαμαρτυρίες του κόσμου. Γι’ αυτό είμαι πολιτικός για να είμαι μέσα στην κοινωνία. Καταλαβαίνω απόλυτα τις διαμαρτυρίες τους».

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. Κώστα Κόλλια

Σας ενημερώνουμε ότι το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κορινθίαςστην Κόρινθο μεταφέρθηκε στην Οδό Κολοκοτρώνη 6  στον 3ο όροφο.
Τα τηλέφωνα παραμένουν 27410-74770 έως 2, fax. 27410-74774.


Αντώνης Σαμαράς:Οι υπεύθυνοι του σημερινού ναυάγιου δεν μπορούν να παριστάνουν άλλο τους… ναυαγοσώστες. Ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης έκλεισε!

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου:

«Μετά από ενάμιση χρόνο σκληρών θυσιών του Ελληνικού λαού, η χθεσινοβραδινή απόφαση αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν και λαθεμένη και αδιέξοδη. Κι όπως ήλθαν τα πράγματα, αυτή η απόφαση ήταν, τελικά, αναπόφευκτη…
            Η μεγαλύτερη απόδειξη αυτής της αποτυχημένης πολιτικής ήλθε, δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, κατευθείαν από τις Βρυξέλλες.
            Τελικά, με το κούρεμα που αποφασίστηκε, το χρέος της χώρας μας το 2020 θα είναι όσο ήταν και το 2009, πριν μπούμε στο Μνημόνιο, δηλαδή 120% του ΑΕΠ!
            Αυτή η κυβέρνηση, όχι μόνο μας έφερε δύο χρόνια φορο-επιδρομών και λιτότητας, αλλά χωρίς ίχνος ντροπής τολμά και πανηγυρίζει πως, σε εννιά χρόνια από σήμερα, το 2020, θα μας έχει φτάσει… και πάλι στο 2009!
            Και μάλιστα υπό πολύ χειρότερες συνθήκες! Κι ενώ θα έχει εκποιηθεί μεγάλο μέρος της  δημόσιας περιουσίας.
            Τόσο καιρό τους προειδοποιώ ότι το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι μόνο πόσο θα «κουρευτεί» το χρέος. Αλλά το πως η Ελληνική οικονομία θα βγει από την ύφεση, ώστε να βγάλει πρωτογενή πλεονάσματα και να μπορέσει κάποια στιγμή να ορθοποδήσει. Ώστε να ξεπληρώσει τα χρέη της. Και σήμερα με δικαιώνουν οι ίδιες οι επίσημες εκθέσεις…
Όλα, επομένως, εξαρτώνται πια από ένα πράγμα: Να τεθεί, πια ως προτεραιότητα η Ανάκαμψη! Και για να συμβεί αυτό, η πολιτική που εφαρμόζεται πρέπει να αλλάξει. Όχι να αλλάξουν οι στόχοι που έχουμε όλοι για τη μείωση του ελλείμματος. Αλλά να αλλάξουν αυτά που δεν αποδίδουν και εμποδίζουν την Ανάκαμψη. Όπως οι αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές και οι αβάστακτες οριζόντιες περικοπές.
            Αν δεν αλλάξουν όλα αυτά, δεν βρισκόμαστε πιο κοντά στη λύση. Αλλά μπροστά σε άλλα εννιά χρόνια φτώχειας και κατάρρευσης, που δεν αντέχει, ούτε η Οικονομία, ούτε η Κοινωνία.
            Κι όπως φαίνεται, καμιά αναφορά δεν γίνεται σε Ανάκαμψη. Άρα το λάθος παραμένει και διαιωνίζεται…
            Τώρα, ως προς το ίδιο το «κούρεμα»: η μείωση του χρέους θα είναι μικρότερη από τα 100 δισεκατομμύρια. Διότι θα υπάρχει προσαύξηση χρέους από την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ενώ δεν αναφέρεται τίποτε συγκεκριμένο για το τι θα συμβεί στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Αυτό είναι πολύ κρίσιμο γιατί αφορά τις συντάξεις εκατομμυρίων Ελλήνων. Λέγεται ότι υπάρχει εγγύηση γι’ αυτές. Πώς; Και από πού;
Επίσης, δεν διευκρινίζεται πως θα γίνει η βελτίωση της αξιοπιστίας των νέων ομολόγων, με τα οποία θα ανταλλαγούν τα παλιά. Και δεν είναι σαφές ακόμα σε ποιο βαθμό θα συμμετάσχουν εθελοντικά οι ιδιώτες, ώστε να μην υπάρξει «χρηματοδοτικό κενό»…
            Ούτε διευκρινίζεται τι θα γίνει με τη ρευστότητα, που - θα το λέω συνέχεια -  είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της Οικονομίας. Έχει στεγνώσει η αγορά.
            Τέλος, είμαι βαθιά ανήσυχος για το τι επιπτώσεις θα έχει στην Ευρωζώνη αυτή η απόφαση, πέρα από τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Είναι φανερό ότι το Ταμείο Χρηματο-οικονομικής Σταθερότητας, το EFSF, δεν ενισχύεται επαρκώς για να αντιμετωπίσει τις κερδοσκοπικές πιέσεις στη δευτερογενή αγορά. Ούτε εξοπλίζεται αρκετά για να εξουδετερώσει τους κινδύνους «μεταδοτικότητας» της κρίσης. Μπορεί αυτό να μην αφορά άμεσα το ελληνικό χρέος, αλλά αφορά την Ευρωζώνη, της οποίας είμαστε και θα παραμείνουμε αναπόσπαστο μέρος. Άρα, μας αφορά κι έχουμε κάθε λόγο να προβληματιζόμαστε.
            Η κυβέρνηση πρέπει να αναλογιστεί ότι τέσσερις φορές ως τώρα πανηγύρισε που μας… «έσωσε»: Όταν υπέγραφε το Μνημόνιο, το Μάιο του 2010. Όταν αποφασιζόταν η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους μας, τον περασμένο Μάρτιο. Όταν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο, τον περασμένο Ιούλιο. Και όταν έκλεινε η Συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, κόμπαζε ότι «έβαλε πάτο στο βαρέλι». Κι ότι διασφάλιζε τότε, τη «βιωσιμότητα του χρέους».
Έπεσε, βέβαια, έξω και τις τέσσερις φορές!
            Και τώρα πανηγυρίζει που πέτυχε «κούρεμα» του χρέους, αυτό ακριβώς που ως πριν λίγο καιρό απέκλειε κατηγορηματικά με κάθε τρόπο.
            Η Ελλάδα χρειάζεται πάνω απ’ όλα Ανάκαμψη της Οικονομίας. Αυτό πρέπει να είναι η προτεραιότητα όλων, για να βγάλουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να βγούμε από την κρίση, να μπούμε σε δρόμο ανάπτυξης να αποκαταστήσουμε την κοινωνική συνοχή.
Και – το πιο σημαντικό απ’ όλα: να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία. Που δεν δικαιούμαστε, δεν μπορούμε και δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να την παραδώσουμε. Σε κανένα! Και με οποιοδήποτε τρόπο…
Άλλωστε, μας το απαγορεύει το Σύνταγμα και δεν το επιτρέπουν, ούτε οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες.
Η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να λέει “όχι” στο λάθος, να στηρίζει ο,τιδήποτε σωστό και να απορρίπτει εξ αρχής και χωρίς συζήτηση κάθε σκέψη για απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
Όσοι, επομένως, πανηγυρίζουν πως θα φέρουν την Ελλάδα του 2020 πίσω στο 2009, να σοβαρευτούν!Όμως, η Πατρίδα μας θα τα καταφέρει!
Οι υπεύθυνοι του σημερινού ναυάγιου δεν μπορούν να παριστάνουν άλλο τους… ναυαγοσώστες. Ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης έκλεισε!
Αναλογιστείτε την ημέρα που ξημερώνει αύριο. Και να ’στε σίγουροι:
Όλοι μαζί θα σταθούμε στα πόδια μας. Κι όσοι στοιχηματίζουν ότι θα γονατίσουμε, θα χάσουν…
Η Ελλάδα δεν είναι «παρίας» στην Ευρώπη. Έχουμε δυνατότητες - και κυρίως ατσαλένια θέληση, το τσαγανό, να ορίσουμε τις τύχες μας και να εγγυηθούμε το μέλλον.
Χρόνια Πολλά σε όλους, για την αυριανή Εθνική επέτειο του ΟΧΙ!».

Αλέξης Τσίπρας: Ενα ακόμη βήμα στο κενό η συμφωνία των Βρυξελλών

Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου είναι ένα ακόμη βήμα στο κενό για την ευρωζώνη και ένα ακόμα καρφί στο σταυρό του μαρτυρίου για τον ελληνικό λαό, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί σήμερα να μας παρουσιάσει ως παράδεισο όλα όσα ξόρκιζε χθες ως κόλαση».
Με τη συμφωνία των Βρυξελλών, πρόσθεσε, αποδεικνύεται ότι όλο αυτόν τον καιρό οι πολιτικές της κυβέρνησης ήταν εγκληματικές και στο τέλος μας οδήγησαν στην ουσιαστική χρεοκοπία.
Μας έβαλαν στην εθνική περιπέτεια με χρέος στο 115% του ΑΕΠ και στην καλύτερη περίπτωση θα μας βγάλουν φτωχούς, ταπεινωμένους, διαλυμένους και με χρέος 120% του ΑΕΠ. Ποιος να τους εμπιστευτεί όταν μόνο μέσα σε ενάμισι χρόνο εφαρμογής του μνημονίου έχουν πέσει έξω πάνω από πέντε φορές στις προβλέψεις τους για την ύφεση, υποστήριξε και εκτίμησε πως η απόφαση της Συνόδου Κορυφής δεν μπορεί να οδηγήσει σε βιώσιμο δρόμο την οικονομία γιατί βασίζεται σε λάθος συνταγή, τη συνταγή της λιτότητας που γεννά την ύφεση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναγνώρισε πως η διαγραφή του χρέους είναι αναγκαία, είναι όμως δώρον άδωρον -υπογράμμισε- αν πρόκειται να συνεχιστεί μια πολιτική ύφεσης και κοινωνικής κατεδάφισης.
«Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι μόνο δεν έσωσε κανέναν, αλλά έδωσε πολύτιμο χρόνο στους δανειστές και στις τράπεζες για να σώσουν αυτοί σημαντικό μέρος των κεφαλαίων τους», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. «Τώρα», συνέχισε, «αφήνει εκτεθειμένα τα ασφαλιστικά ταμεία και μας εγκαθιστά μια μόνιμη επιτροπεία, που θα οδηγήσει τη χώρα, μέσα από μέτρα σκληρής λιτότητας, στην κοινωνική ερήμωση, στην έκρηξη της ανεργίας και στη μαζική μετανάστευση της νέας γενιάς».
Αυτή η απόφαση, αυτή η συμφωνία δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ελληνικό λαό, διεμήνυσε και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι «δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να καταργεί την εθνική κυριαρχία» και «καμία νομιμοποίηση να παρακάμπτει τη δημοκρατία και να καταλύει τη λαϊκή κυριαρχία». NAFTEMPORIKI.GR

Σχόλιο του Κ.Κόλλια για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

Κατ’ αρχήν αισθάνομαι υποχρεωμένος να κάνω ένα σχόλιο σε σχέση με όσα προηγήθηκαν των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής. Ουδείς γνωρίζει εάν η ελληνική Κυβέρνηση παρέστη σε αυτή τη Σύνοδο κομίζοντας προτάσεις και ποιες ήταν αυτές. Η κυρία Μέρκελ πέρασε πρώτα από το γερμανικό κοινοβούλιο και μετά ήρθε στις Βρυξέλλες. Αντίθετα, το ελληνικό κοινοβούλιο είχε άγνοια για τις ελληνικές θέσεις, εάν βεβαίως υπήρχε κάποια θέση. Και αναρωτιέται κανείς: έφερε η ελληνική κυβέρνηση έστω μία πρόταση προς διαπραγμάτευση ή συμφώνησε να επιλέξει από έτοιμο μενού;
Επί του συγκεκριμένου θέματος, προφανώς είναι πολύ νωρίς για να έχει κανείς εμπεριστατωμένη θέση. Υπάρχουν ωστόσο μερικές πρώτες διαπιστώσεις: πρώτον, τίθεται ζήτημα ρευστότητας για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση. Διότι από αυτήν την απάντηση εξαρτάται και η μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και η ρευστότητα στην αγορά.
Δεύτερον, επειδή μιλούμε για μία νέα δανειακή σύμβαση, πρέπει να δούμε τι μέτρα θα την συνοδεύουν. Ο κύριος Βενιζέλος βιάστηκε να πει ότι αδυνατεί να πιστέψει ότι θα υπάρξει έστω ένα πολιτικό κόμμα, το οποίο να καταψηφίσει αυτή τη σύμβαση. Όμως ο Υπουργός των Οικονομικών δεν έχει πει ακόμα στον ελληνικό λαό ότι αυτή η νέα σύμβαση θα έχει και νέους όρους και νέα μέτρα. Η στάση επομένως της Νέας Δημοκρατίας θα εξαρτηθεί από το εάν θα έχουμε μέτρα που θα σημάνουν νέο κύκλο ύφεσης, φοροεπιδρομών και καταλήστευσης εισοδημάτων ή αν θα έχουμε μέτρα ανάπτυξης.
Τρίτον, στο θέμα της εποπτείας: εάν υπάρχει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας μέσω της δανειακής σύμβασης δεν το συζητούμε καν, δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα και δεν το επιτρέπει, ελπίζω, η συνείδηση κανενός πολιτικού να συναινέσει. Εάν μιλούμε για παροχή τεχνογνωσίας και βοήθειας από ξένους εμπειρογνώμονες, αυτό είναι θέμα άλλης τάξεως. Αυτό θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει και να το διασφαλίσει η ελληνική κυβέρνηση για να μπορούν και οι βουλευτές και, κυρίως, οι πολίτες, να το αξιολογήσουν.
Τέλος, δεν μπορώ να μην προσθέσω δύο ακόμη σχόλια. Ο κύριος Παπανδρέου, μέχρι τον Μάιο έλεγε ότι η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρώπη δεν θέλουν το κούρεμα, διότι πιστεύουν ότι «το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από τα εν δυνάμει οφέλη, για τους πολίτες μας, για την οικονομία μας, για το ελληνικό και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, για όλη την Ευρωζώνη». Τώρα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο».
Θα ήθελα πολύ να μας εξηγήσει τι άλλαξε στο μεσοδιάστημα και πώς το κούρεμα έγινε, κατά τη γνώμη του, από επιζήμιο ωφέλιμο. Και βεβαίως θα ήθελα πολύ να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ο κύριος Πρωθυπουργός σε τι συνίσταται η επιτυχία της πολιτικής του όταν, έπειτα από τόσες θυσίες, έπειτα από τόσες υποχωρήσεις, έπειτα από τόσες ταπεινώσεις, το 2020 το ελληνικό χρέος θα βρίσκεται ακριβώς στα επίπεδα που το παρέλαβε το 2009, δηλαδή στο 120% του ΑΕΠ και μάλιστα με το ΑΕΠ δραστικά μειωμένο.
Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για αξιολόγηση των επιπτώσεων αυτής της απόφασης. Θα πρέπει να δούμε το κείμενο της συμφωνίας, τις λεπτομέρειες, τα συνοδευτικά μέτρα και τι σημαίνουν αυτά για την πραγματική οικονομία και την κοινωνία. Αυτό πρέπει να το έχει υπόψη του ο ελληνικός λαός, και να μην παρασυρθεί από την κυβερνητική θριαμβολογία για το κούρεμα του χρέους, διότι πρέπει να θυμάται ότι δεν θα μας χαριστεί τίποτε.»

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

«H 28η Οκτωβρίου, ημέρα τιμής και ευγνωμοσύνης για όλους όσους εναντιώθηκαν στην υποδούλωση της Ελλάδας και έγραψαν την ιστορία του έπους του ’40 και της μεγαλειώδους εθνικής αντίστασης, αποτελεί σταθμό στην ιστορία της πατρίδας μας.

Το μήνυμα αντίστασης και ανεξαρτησίας της εθνικής επετείου παραμένει πάντα διαχρονικό. Το έπος του ’40 πρέπει να αποτελέσει παρακαταθήκη για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, την αναγέννηση της πατρίδας. Σε μια περίοδο που η χώρα μας ταλανίζεται όσο ποτέ, ένα νέο “ΟΧΙ” προβάλλει επιτακτικό ενάντια στην κατάργηση των θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής και στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας.

Το φρόνημα του ’40 και η απόφαση των Ελλήνων για αντίσταση στον ξένο επιδρομέα, οφείλει να αποκτήσει ένα νέο περιεχόμενο στη σημερινή κρίσιμη πραγματικότητα απέναντι στις προσπάθειες για συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας και τη δημιουργία νέων δεσμών οικονομικής εξάρτησης. Τώρα όσο ποτέ, απαιτείται μία νέα αγωνιστική συλλογική συνείδηση αντίστασης και δημιουργίας και μία νέα ομοψυχία που θα καθοδηγήσει τη σημερινή εθνική προσπάθεια».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!

Η Ελλάδα γιορτάζει τις νίκες της ηττημένη. Ηθικό στο ναδίρ

Σοφία Βούλτεψη



Απολογούμενη εμφανίζεται η Ελλάδα τις ημέρες ακριβώς που γιορτάζει τις μεγάλες νίκες της στα αλβανικά βουνά κατά του φασισμού, αλλά και τον αιματηρό αγώνα της κατά του ναζισμού στα μαύρα χρόνια της Κατοχής που ακολούθησαν. Και ο Ελληνικός λαός γιορτάζει με το ηθικό του στο ναδίρ, χωρίς πια να ελπίζει σε τίποτε.

Η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από ψυχολογικής πλευράς και όσον αφορά στο ηθικό του λαού καθιστά ουσιαστικά άνευ σημασίας τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, που, εντελώς απομυθοποιημένοι στα μάτια της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, επιδίδονται σε οικονομικού περιεχομένου παζάρια, την ώρα που το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτικό και οδηγεί στην διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απώλεια του ηθικού και το γεγονός ότι οι Έλληνες γιορτάζουν αυτές τις μέρες ηττημένοι τις νίκες τους κατά το Έπος του 1940, είναι το σοβαρότερο πρόβλημα, η πιο μεγάλη πληγή της χώρας, που δύσκολα θα επουλωθεί.

Η εξουσία ως χρυσή φυλακή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ως γνωστόν, ο ψεύτης είναι το ίδιο ασφαλής με τον έντιμο άνθρωπο που δεν έχει διανοηθεί ποτέ στη ζωή του να πει ψέματα.

Διότι όταν το ψέμα αποκαλύπτεται, με μεγάλη άνεση μπορεί να δηλώσει (ο ψεύτης) πως δεν εννοούσε αυτό, αλλά το… άλλο!

Και επομένως το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του μπορούν να λένε όσα ψέματα θέλουν, να λένε άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ, να κάνουν δηλώσεις και να τις παίρνουν πίσω, να χρησιμοποιούν του κόσμου τις σοφιστείες για να αποφύγουν οποιαδήποτε ανάληψη ευθύνης.

Επίσης, ο ψεύτης δεν νιώθει καμιά ντροπή για τα ψέματά του – και επομένως μπορείς να τον αποκαλείς όσο θέλεις ψεύτη και εκείνος να χαμογελά υποστηρίζοντας ότι ψιχαλίζει.

Το γεγονός ότι χθες, ημέρα κρίσιμη για το μέλλον της χώρας, κάποιοι έπαιζαν πάλι με τις λέξεις, αποδεικνύει ότι η ασθένεια είναι ανίατη.

Η Οικονομία είναι σαν το μουσακά

«Όσοι πιστεύουν ότι μια «ελεγχόμενη» αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους αποτελεί τη λύση, ξεχνούν ότι η συμφωνία του Ιουλίου έδειξε ότι η πραγματικότητα διαφέρει. Οι υπερχρεωμένες χώρες θα πρέπει να αξιοποιήσουν τον πλούτο τους μέσω των αποκρατικοποιήσεων και της εκμετάλλευσης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας».
Γράφει η Βασιλική Τζότζολα Αν. Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

Η δήλωση που προηγείται δεν ανήκει στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, αν και θα μπορούσε. Αποτελεί προχθεσινή διαπίστωση του κ. Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η απόφαση της 21ης Ιουλίου είχε αρνητικές πτυχές αλλά και θετικά σημεία: «κούρεμα» 21%, μείωση των επιτοκίων, επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων μας. Η Κυβέρνηση, πιστή στην αναποτελεσματικότητα και την αδυναμία της να εφαρμόσει ό,τι ωφέλιμο για τον τόπο, δεν κατάφερε την εφαρμογή της. Αντίθετα, το ‘ριξε στις μπλόφες που οδήγησαν σε φιάσκα. Και ύστερα, παρακλητική, ζητούσε από τους κοινοτικούς εταίρους να βγάλουν εκείνοι το φίδι από την τρύπα…
Σήμερα η Ευρωζώνη συζητά το haircut του Ελληνικού χρέους. Για το κούρεμα … κοντός ψαλμός «Αλληλούια». Αλλά για την Ελλάδα … κοντός ψαλμός «Αλληλούια»; Η απάντηση θα είναι καταφατική, στην περίπτωση που:
•   Πρώτον, η Κυβέρνηση του Μνημονίου συνεχίσει (το πιο πιθανό) να μην διαπραγματεύεται. Όχι να διαπραγματεύεται το μείζον, ώστε να αποσπάσει κάποιο έλασσον. Να μη διαπραγματεύεται καν! 
•   Δεύτερον, κατά τη δήλωση Σμάγκι, αν η Κυβέρνηση της υπερχρεωμένης χώρας μας δεν προσφύγει επιτέλους στην αξιοποίηση του πλούτου μας μέσω των αποκρατικοποιήσεων και της εκμετάλλευσης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Ό,τι δηλαδή είχε προτείνει από την πρώτη ώρα, προ διετίας, ο Αντώνης Σαμαράς ως μόνη βιώσιμη προοπτική για να βγούμε από την Κρίση.
Η Οικονομία – κυρίως για μια χώρα πνιγμένη στο χρέος – είναι σαν το μουσακά! Αν δεν έχει ο μουσακάς στέρεη βάση - την πατάτα -, πώς θα στηρίξει τη ρευστότητα της μελιτζάνας και του κιμά; Χρειάζεται, λοιπόν, επαλληλία ενεργειών και μέτρων. Η μονομερής λιτότητα είναι καταστροφική. Μόνες οι περικοπές είτε μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, είτε δαπανών είναι ατελέσφορες, αν δεν συνδυάζονται με «σοκαριστική Ανάκαμψη» που θα οδηγήσει σε αρμονική Ανάπτυξη. Δε μειώνεις πρώτα το έλλειμμα και ύστερα … βλέπεις με την Ανάπτυξη. Τότε είναι πολύ αργά. Όπως είναι αργά για την Κυβέρνηση. Και για την εσφαλμένη συνταγογράφηση και εκτέλεση της Πολιτικής της. Τους δανειστές μας το Μάιο του 2010 δεν τους ένοιαζε το λάθος. Η Κυβέρνηση τότε, δεν έβλεπε το λάθος. Και τώρα αμφότεροι είναι σε πανικό. Έχοντας εγκλωβιστεί στα οχυρά τους με μόνο λάβαρο τη δημοσιονομική πειθαρχία. Εμείς δε λέμε «όχι» στη δημοσιονομική πειθαρχία, «όχι» στο στόχο, το αντίθετο. Λέμε «όχι» στην αστοχία, δηλαδή, στον τρόπο που οδηγεί ανεπιστρεπτί στο θάνατο της Οικονομίας.
Μόνο αντίδοτο η Ανάπτυξη. Με επενδύσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που θα επιφέρει αξία και υπεραξία του Εθνικού μας πλούτου. Με άρση των αδικιών σε βάρος συνταξιούχων και πολυτέκνων. Αξιοποιούμε ό,τι Ελληνικό, δεν το εκποιούμε, δεν το σκοτώνουμε. Αξιοποιούμε τον κοινωνικό, το γεωπολιτικό, τον εθνικό μας πλούτο. Δεν τον υποτιμούμε. Και κάτι ακόμη: για να σταθεί στα πόδια της και πάλι η Αξιοπιστία της χώρας, χρειάζεται μια Κυβέρνηση που να αποδεικνύει Αξιοπιστία ενώπιον των Ευρωπαίων εταίρων και να εμπνέει εμπιστοσύνη ενώπιον του Ελληνικού λαού. Μια Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά…

newsbomb.gr

ΝΔ: "Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες" - Η συμφωνία πρέπει να τεθεί υπό την έγκριση του Ελληνικού λαού

Με την επιφύλαξη να μελετήσει σε βάθος το οριστικό κείμενο της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, καθώς όπως έχει πει ο κ. Αντώνης Σαμαράς "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες", η πρώτη αντίδραση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι αρνητική.
Μέχρι στιγμής η κριτική της Νέας Δημοκρατίας  συμπυκνώνεται στα εξής σημεία:
-Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα της ολοκληρωτικής αποτυχίας της κυβέρνησης μετά από δύο χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού
-Η συμφωνία προβλέπεται να φέρει τα επίπεδα χρέους της Ελλάδας στο 120% -εκεί που ήταν δηλαδή το 2009- μετά από μία δεκαετία δύσκολης πολιτικής και εποπτείας
-Η πρόβλεψη για πρωτογενή πλεονάσματα το 2012 προυποθέτει νέο πακέτο μέτρων ενώ η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όριά της
-Όσο θα συνεχίζεται η ίδια περιοριστική και φορολογική πολιτική είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί και νέο κούρεμα
-Η συμφωνία καθιστά απαγορευτική την πρόσβαση της χώρας στις αγορές για μία δεκαετία κατά την οποία η Ελλάδα θα εξαρτάται πλήρως για χρηματοδότηση από την Τρόικα με ότι αυτό συνεπάγεται για την εθνική ανεξαρτησία.
-Εκφράζονται φόβοι για τις εγγυήσεις που ζήτησαν οι τράπεζες προκειμένου να συμφωνήσουν στο μεγάλο κούρεμα
-Δεν είναι σαφές ακόμη ποιές θα είναι οι επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και στο τραπεζικό σύστημα
Η μεγάλη επιφύλαξη της ΝΔ αφορά την μόνιμη εποπτεία της Τρόικας. Έχει δε προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Οι υπεύθυνοι της ΝΔ ξεκαθαρίζουν ότι αυτές είναι κατ αρχήν διαπιστώσεις με την επιφύλαξη να μελετήσουν το οριστικό κείμενο. Μέχρι στιγμής πάντως η ηγεσία του κόμματος δεν έχει μεταβάλλει την πολιτική της άποψη. Δεν θα ψηφίσει την συμφωνία. Επιπλέον και καθώς η συμφωνία θα δεσμεύει την χώρα για πολλά χρόνια θεωρεί ότι θα πρέπει να τεθεί υπό την έγκριση του Ελληνικού λαού.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου και το Τεχνικό Πρόγραμμα των Ίδιων πόρων, αποτέλεσαν το κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.


Ο Αντιπεριφερειάρχης του νομού, κ. Γ. Δέδες, στην εισήγησή του, τόνισε πως στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, έχει δρομολογηθεί από την αρχή του έτους μία πορεία περικοπής των μη παραγωγικών δαπανών και παράλληλα, έχουν περισταλεί οι σπατάλες των προηγούμενων ετών. Αποτέλεσμα αυτής της σκληρής προσπάθειας, με τη συμβολή όλων των Διοικητικών υπηρεσιών, είναι η εξοικονόμηση περίπου επτακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (750.000 €), τα οποία όπως ανέφερε ο κ. Δέδες, μεταφέρονται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας, στο Τεχνικό Πρόγραμμα με σκοπό τη χρηματοδότηση τεχνικών έργων και μελετών.  Έτσι, το συμπληρωματικό Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, προϋπολογισμού 2.250.000 € και φετινές διαθέσιμες πιστώσεις 1.100.000 €, προέρχεται στο μεγαλύτερο ποσοστό του από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και συναφών εξόδων.

Kούρεμα του χρέους 50% - Μόνιμη επιτροπεία για την Ελλάδα! Δακαής πόθος του Παπανδρέου η επιτροπεία

 
 
Δέκα ώρες και κάτι κράτησε και αυτή η ιστορική σύνοδος κορυφής με τις εντάσεις της, τα πήγαινε - έλα της αλλά και την διακοπή που έγινε στις 2 το πρωί και απείλησε να τα τινάξει όλα στον αέρα!
Στις 05.15 όλοι ανάσαναν με ανακούφιση αφού η συμφωνία είχε επιτευχθεί και τα χειρότερα σενάρια (βλ. χρεοκοπία) είχαν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Τα πρώτα νέα μαθεύτηκαν από το δίδυμο Μέρκελ - Σαρκοζί και στην συνέχεια από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου.

Ο οποίος εκτός από το κούρεμα το οποίο είναι 50% μας ανακοίνωσε ότι ήταν και δικός του διακαής πόθος η επιτροπεία. “Εμένα δεν μου αρέσει κάθε τρεις μήνες να γίνεται αυτό το σόου. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να βρίσκονται δίπλα μας  συνέχεια (η τρόικα) και όταν υπάρχει πρόβλημα να το συζητάμε και να βρίσκουμε λύση. Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα κανένας άλλος”. Αυτές ήταν οι κουβέντες που συνόψισαν όσα από το μεσημέρι και την ομιλία της στην Βουλή είπε η γερμανίδα καγκελάριος.

Ότι δηλαδή επειδή δεν μπορούμε μόνοι μας, επι της ουσίας θα παραδώσουμε τα κλειδιά και την λήψη των αποφάσεων στους ελεγκτές της τρόικας και κατ επέκτασιν στην ΕΕ.

Επίσης, παρά τις διαβεβαιώσεις των προηγούμενων μηνών, οι έλληνες πολίτες πληροφορήθηκαν από τον πρωθυπουργό ότι στις αγορές θα βγούμε το 2020, ενώ ο στόχος ήταν το 2012 άντε το 2013.

Με μια πρώτη ματιά τα συν και τα πλην της συμφωνίας:

ΤΑ ΣΥΝ


- 100 δισ. λιγότερο χρέος στο 120% του ΑΕΠ - δηλαδή βιώσιμο
-  Ενεργοποιείται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
-  Αυξάνεται το πακέτο βοήθειας στα 130 δισ.

ΤA ΠΛΗΝ


- Μόνιμη εποπτεία της τρόικας
- Παρατεταμένη λιτότητα έως το 2020
-  Αποδεκατίζεται πλήρως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ


Τελείωσε στις 05:15 το πρωί η πολύωρη συνεδρίαση των ηγετών της ευρωζώνης, με τους Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ  να δηλώνουν μετά από το πέρας της ότι κατέληξαν σε συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές, για haircut 50% του ελληνικού χρέους που έχουν στην κατοχή τους. 
Συγκεκριμένα, πρώτος βγήκε από τη συνεδρίαση και κατευθύνθηκε στην αίθουσα Τύπου ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος και τόνισε ότι βρέθηκε διαρκής λύση για την ελληνική κρίση, ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την εμπλοκή του ιδιωτικού ρόλου στην ελληνική υπόθεση. 
Μάλιστα, δήλωσε ότι «αποφεύχθηκε το δράμα μιας ελληνικής χρεοκοπίας», καθώς και ότι θεωρεί πως πλέον ο κόστος θα καθησυχαστεί από τις αποφάσεις που έλαβε η ευρωζώνη.
Σε 400 δισ. δολάρια ΗΠΑ προσδιόρισε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, την οικονομική αξία των αποφάσεων που έλαβε η μαραθώνια, περιπετειώδης Σύνοδος Κορυφής του Eurogroup. Ο ίδιος, χαρακτήρισε «εξαιρετικά κρίσιμες» τις αποφάσεις που κατέστη δυνατόν να ληφθούν, μετά και από τη συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδος για εθελοντικό «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά 50%. Ο ίδιος, ανέφερε, ότι η πολυπλοκότητα των ζητημάτων που συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του Eurogroup και η αναγκαιότητα να υπάρξει συμφωνία, είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει μια μακριά νύχτα διαπραγματεύσεων. «Μπορούμε τώρα να ανακουφιστούμε», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνκγελα Μέρκελ, το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος, τελικά θα προβλέπει ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδος, με μόνιμη παρουσία ελεγκτών εφαρμογής του προγράμματος. Τη σύνταξη του νέου προγράμματος θα συνδράμει η τελευταία έκθεση της τρόικας, ενώ στόχος είναι η μείωση του χρέους της Ελλάδος στο 120% του ΑΕΠ της μέχρι το 2020, ούτως ώστε η χώρα να καταφέρει να επιστρέψει ρεαλιστικά στις αγορές. Η κα Μέρκελ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Ιταλία δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα περιορισμού του χρέους της στο 113% του ΑΕΠ της. 
«Αποφασίσαμε να πολλαπλασιάσουμε τους πόρους του EFSF. Αυτός ο τρόπος θα επιτρέψει να τετραπλασιάσουμε ή να πενταπλασιάσουμε τους διαθέσιμους πόρους του ταμείου» (μόχλευση), είπε ο κ.Σαρκοζί. «Θα υπάρξει στενότερη συνεργασία και με το ΔΝΤ σε αυτό το πλαίσιο, για την υλοποίηση των αποφάσεων». Ο κ.Σαρκοζί χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές» τις εξελίξεις, για την αποτροπή της μετάδοσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ: Στην Ελλάδα μέχρι το 2020 το χρέος θα έχει υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ. Οι συνθήκες από τον Ιούλιο επιδεινώθηκαν, ένα νέο πρόγραμμα 100 ΕΕ-ΔΝΤ δισ. ευρώ θα μπει σε ισχύ μέχρι τέλος του έτους. Ο ιδιωτικός τομέας θα συνεισφέρει 50% του ελληνικού χρέους ή 100 δισ. ευρώ.Πενταπλασιάζονται οι πόροι του ΕΤΧΣ στα 1.000 δισ. ευρώ, μέσω μόχλευσης.
Η σημερινή απόφαση για την Ελλάδα επιτυγχάνει το στόχο να καταστεί διαχειρίσιμο το δημόσιο χρέος, δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Ενα νέο πρόγραμμα θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών, που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη.

 newsit.gr

¨Ηρθε η ώρα του Λαού να πει το Μεγάλο ΟΧΙ..

Οι Γερμανοί ξανάρχονται, αυτή τη φορά όχι με τανκς και όπλα, αλλά με τον οικονομικό στραγγαλισμό των Ελλήνων. Δυστυχώς αυτή την φορά οι Δοσίλογοι που μας κυβερνούν δεν τόλμησαν να ψελλίσουν το Μεγάλο ΟΧΙ του 1940. Ο 'Γκαουλάιτερ' Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής του 4ου Οικονομικού Ράιχ ανέλαβε έργο ως άλλος υπερπρωθυπουργός. Από την άλλη πλευρά οι κυβερνώντες μας, παρά το κούρεμα μας με την ψιλή θα επιστέψουν από τις Βρυξέλες για μια ακόμα φορά, πανηγυρίζοντας για την επιτυχία τους… Αφού μας παρέδωσαν άνευ όρων, με συμφωνίες πολλών ετών χωρίς καμία νομιμοποίηση από τον Ελληνικό Λαό, αρνούμενοι την προσφυγή στις κάλπες. Ήρθε όμως η ώρα η δική μας, ήρθε η ώρα του Λαού να πει το Μεγάλο ΟΧΙ.. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας πριν μας αφανίσουν και ξεπουλήσουν ότι έχει ακόμα απομείνει…. Ήρθε η ώρα να φύγουν το ταχύτερο γιατί είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνοι και μας οδηγούν στην καταστροφή……
«Όχι» στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση, λέει η ΟΛΜΕ με διακήρυξή της, η οποία θα διαβαστεί στις σχολικές εορτές για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Παράλληλα, καλεί τους εκπαιδευτικούς να φορέσουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μαύρα περιβραχιόνια, κατά τις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα, μέσω του διαδικτύου ομάδες ζητούν από τους συμμετέχοντες στις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις να μην απευθύνουν χαιρετισμό προς τους επισήμους, αλλά να στρέψουν το κεφάλι από την άλλη πλευρά. «Πρέπει να ξανασηκωθούμε! Πρέπει να βγούμε όλοι έξω. Να πούμε ξανά ΟΧΙ!» αναφέρει στη διακήρυξή της η ΟΛΜΕ, τονίζοντας πως «σήμερα καλούμαστε να πούμε 'ΟΧΙ' στην εξαθλίωση, στην εκποίηση του εθνικού πλούτου, στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, στην καταρράκωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στην κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων».
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Σικυωνίων καλεί τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων, αλλά και όλους τους γονείς, σε Ειρηνική Πορεία Διαμαρτυρίας την 28η Οκτωβρίου, πίσω από την παρέλαση των παιδιών κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ, στο Κιάτο, διεκδικώντας το σταμάτημα της υποβάθμισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Η διεκδίκηση είναι ανάγκη, δεν είναι ντροπή!

prismavirus.blogspot.com

Ντρέπομαι...

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κάνουμε μια μικρή γιορτή στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Ο παππούς , ΗΡΩΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, ζει και μας θυμίζει...
κάθε χρόνο με το δικό του μοναδικό τρόπο τα γεγονότα εκείνων των μαύρων ημερών όπως εκείνος τα βίωσε . Ρίγη δέους με διαπερνούν όσες φορές κι αν τον ακούσω . Βαθιά ευγνωμοσύνη του χρωστώ . Μόνο που φέτος ντρέπομαι να τον κοιτάξω στα μάτια ..... Παππούλη μου , εσύ την προστάτεψες τότε κι εμείς τώρα την παραδίδουμε αμαχητί στα ίδια μαχαίρια . Μεγάλη ντροπή ...

Αναγνώστρια

Υπουργέ κ. Μπεγλίτη, να ανάβεις και κανένα κεράκι στον ΄Αγιο Δημήτριο



Μούντζες και άγριο μπινελίκι έπεσε στον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη κατά την αποχώρησή του χθες από το Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης. Ο παλικαράς Μπεγλίτης είχε το θράσος ν΄απαντήσει και σε όσους τον αποκαλούσαν άχρηστο με αποτέλεσμα να τον πάρει σηκωτό η φρουρά του για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μην ξευτελιστεί τελείως.
Ολος ο κόσμος στις αποδοκιμασίες μέχρι και ηλικιωμένα άτομα τον μούντζωναν.
Φίλε Πάνο Μπεγλίτη προσπαθούσες κατά την έξοδό σου από τον Ναό να το παίξεις μάγκας και ότι δεν φοβάσαι την κατακραυγή του αγανακτισμένου πλήθους που είχε στηθεί έξω από το Ναό.
Κοίταξε να σου πω, το μάγκα, το νταή, τον καθαρό στη συνείδηση και τον άφοβο από απειλές του κόσμου, να μην το παίζεις όταν σε φυλάει ο στρατός και η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης, έτσι ; Αν πίστευες ότι το λένε τα κότσια σου ας έβγαινες έξω από το Ναό εντελώς μόνος σου, αφού προηγουμένως θα είχες διώξει στρατό και αστυνομία και θα έβλεπες και συ ο ίδιος πόσα απίδια χωράει ο σάκκος.
Ένα είναι σίγουρο αγαπητέ, ότι θα έφευγες από το Ναό του Αγίου Δημητρίου με κατάγματα και σήμερα θα νοσηλευόσουνα στο Νοσοκομείο.
Για αυτά που σου γράφω, τα πράγματα μιλάνε μόνα τους,διότι είδαμε το σχετικό VIDEO στη τηλεόραση χθες βράδυ.
Αντε να ανάβεις και καμιά φορά κανένα κεράκι στον ΄Αγιο Δημήτριο που καθάρισες με κάποιες μούντζες και λίγο βρυσίδι.

Αναγνώστης

Συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Καλαμάτα τη Δευτέρα

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, ώρα 13:00, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.