Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Τσίπρας: Η Μέρκελ έρχεται να στηρίξει το εγκληματικό μνημόνιο και την κυβέρνηση Σαμαρά

Την εκτίμηση ότι η κ. Μέρκελ "έρχεται εσπευσμένα στην Αθήνα για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά και το αδιέξοδο και εγκληματικό μνημόνιο", υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας μιλώντας απόψε στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Γουδί.
Η κ. Μέρκελ, δεν έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα, που η ίδια, με την εμμονή της στη μνημονιακή λιτότητα έχει οδηγήσει στον γκρεμό, αλλά "έρχεται να σώσει το διεφθαρμένο, ανυπόληπτο και υποτελές στα συμφέροντά της πολιτικό σύστημα", είπε ο κ. Τσίπρας και ανακοίνωσε την έναρξη μίας μεγάλης πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς το λαό, τον οποίο καλεί σε μία μεγάλη και ειρηνική παρουσία στους δρόμους για να αποτραπεί η καταστροφή της χώρας και ταυτόχρονα να στηρίξει την δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.

"Δρακόντεια" μέτρα και ακροβολισμένοι αστυνομικοί για τον ερχομό της Μέρκελ

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ με το άκουσμα της είδησης για τον ερχομό της Μέρκελ στην Αθήνα την Τρίτη.
Πριν ακόμη καλά-καλά ανακοινωθεί το πρόγραμμα της καγκελαρίου της Γερμανίας στην Αθήνα, η αστυνομία οργάνωσε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθ' όλη της διάρκεια της παραμονής της Άνγκελα Μέρκελ.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που καταστρώνονται από την αστυνομία είναι πολύ ανώτερα ακόμη και από αυτά για τον ερχομό του Κλίντον.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη, η Μέρκελ θα φτάσει τις πρωινές ώρες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και από εκεί σε χρόνο ρεκόρ θα μεταφερθεί από την Αττική οδό, που σημειώνεται ότι θα είναι έρημη, στο ξενοδοχείο Χίλτον. Ο λόγος που επιλέχθηκε το Χίλτον για τη διαμονή της καγκελαρίου είναι για να βρίσκεται σε μία ευθεία γραμμή ουσιαστικά από το Μέγαρο Μαξίμου.
Υπό τον φόβο να υπάρξουν προβοκάτσια οργισμένων πολιτών, τα μέτρα θα είναι τόσο ισχυρά ώστε να μην υπάρξει ούτε καν οπτική επαφή με την αυτοκινητοπομπή της Καγκελαρίου. Μάλιστα θα υπάρχουν ακόμη και ακροβολισμένοι αστυνομικοί ΕΚΑΜ σε ταράτσες.
Επίσης, θα υπάρχει και "κόκκινος δακτύλιος" για την απογόρευση των ααυτοκινήτων στο κέντρο την Τρίτη, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στα δρομολόγιατων Μέσων Μαζικής ΜεταφοράςΌσο για τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη, οι διαδηλωτές θα περιοριστούν στην Ομόνοια και δε επιτρέπεται να μετακινηθούν ούτε ένα εκατοστό πέραν της πλατείας.
Τέλος, έρχονται ενισχύσεις αστυνομικών δυνάμεων από την περιφέρεια, ώστε να τοποθετηθούν "ξεκούραστα" ΜΑΤ απέναντι από τους διαδηλωτές.

Δείτε το βίντεο



newsit.gr

Ώρες αγωνίας για 26χρονο κυνηγό που αγνοείται στην Πάτρα

Στιγμές αγωνίας για την οικογένεια 26χρονου Πατρινού κυνηγού που δεν έχει δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ώρες.
Ο νεαρός κυνηγός έφυγε σύμφωνα με το PatrasTimes.gr το πρωί για κυνήγι στην περιοχή της Βλασίας και μέχρι αργά το βράδυ δεν έχει επιστρέψει.

Η αγωνία των δικών του επιτείνεται από το γεγονός ότι αργά το απόγευμα βρέθηκε το αυτοκίνητό του, αλλά ο ίδιος παραμένει άφαντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος είχε πάει για κυνήγι μαζί με φίλο του. Κάποια στιγμή χώρισαν και έδωσαν ραντεβού για να βρεθούν αργότερα, κάτι που δεν έγινε ποτέ, γιατί ο νεαρός δεν εμφανίστηκε.

Οι έρευνες συνεχίζονται με μεγάλες δυσκολίες αυτή την ώρα, αφού είναι πλέον νύχτα. Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως όταν οι διασώστες καλούν τον 26χρονο στο κινητό του, αυτό χτυπά τέσσερις φορές και στη συνέχεια δείχνει κατηλλειμένο.

Οι ελπίδες των οικείων του είναι να βρεθεί σώος με το πρώτο φως της ημέρας ή να δώσει μέχρι τότε κάποιο σημείο ζωής.

newsit.gr

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πότε θα κάνει ξαστεριά; ΑΕΚ-ΚΕΡΚΥΡΑ 1-1


Ούτε σήμερα κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης η ΑΕΚ η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ και παραμένει τελευταία χωρίς νίκη. Βενέτης (30') και Παυλής (74') τα γκολ.
Η Ενωση θύμισε κάτι από ΑΕΚ στο ξεκίνημα του ματς με την Κέρκυρα, όμως οι θύμησες έσβησαν με την πρώτη φάση των Φαιάκων στα καρέ των «κιτρινόμαυρων», που έφερε και το γκολ με το οποίο έγινε το 0-1 (30'). Η Ενωση κατέρρευσε μετά το γκολ, άκουσε τρελή γιούχα από την εξέδρα και πήγε στα αποδυτήρια με την πλάτη στον τοίχο.
Ωστόσο, λίγο οι διορθωτικές κινήσεις του Παπαδόπουλου, που έκατσε ως υπηρεσιακός τεχνικός στον πάγκο και λίγο το φιλότιμο των «κιτρινόμαυρων» έφεραν την ισοφάριση με τον μέχρι πρότινος παροπλισμένο Παυλή στο 74', όμως η ΑΕΚ παρέμεινε στο «Χ» κι ακόμα ψάχνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα...
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κατίδης, Ρίκκα (59' Γροντής), Λαγός, Φουρτάδο, Μπουγαΐδης (46' Κορδέρο), Παπαδημητρίου, Αρκούδας (67' Παυλής), Κουτρουμπής
ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Καραλής, Ηλιάδης, Μπάρκογλου, Εντερ Μοντέιρο, Τσουμάνης, Γιάντσης (84' Κρητικός), Χαμπλ (25' Σταμόγιαννος), Ζουμπουλάκης, Βασιλόγιαννης (68' Τσοκάνης)


Ανατροπή στο 89' και το 90' για τη Βέροια!

ΒΕΡΟΙΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-2

Ενα συγκλονιστικό φινάλε, ένα εξαιρετικό παιχνίδι, μια ιδιαίτερα μαχητική ομάδα και τέσσερα γκολ… Κι όμως, ναι, ήταν αγώνας του ελληνικού πρωταθλήματος, αυτός ανάμεσα στην Βέροια και τον Ατρόμητο (2-2).Με τους Περιστεριώτες να προηγούνται με 2-0 και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στα τελευταία λεπτά, σίγουρα… μετάνιωσαν όσοι βιάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εξέδρες του γηπέδου της «βασίλισσας». Καφές και Μπαργκάν χρίστηκαν «εκτελεστές» για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς που εμφανίστηκε «απρόσεκτη» - όπως σημείωσε και ο προπονητής της- και ενώ κρατούσε τη νίκη μέχρι το 89', τελικά… την έχασε. 
Ο Ατρόμητος μέχρι το 89΄ είχε το προβάδισμα με 2-0 αλλά η Βέροια κατάφερε σε ένα δίλεπτο να ισοφαρίσει και να πάρει αυτό που άξιζε.
Ο Ατρόμητος χωρίς να είναι καλύτερος της Βέροιας βρέθηκε στο ημίχρονο να προηγείται με 2-0, όπως είχε κάνει και κόντρα στην Κέρκυρα την πρώτη αγωνιστικήTο πρώτο γκολ ήρθε στο 13ο λεπτό. Ο Καραμάνος εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Λαζαρίδη και σημείωσε το πρώτο του τέρμα, σε επίσημο ματς, με τη φανέλα του Ατρόμητου.
 Στο 31', κόντρα στη ροή του ματς, ο Ατρόμητος διπλασίασε τα τέρματα του. Ο Γιαννούλης σέντραρε και ο Γεωργέας στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 
Οι γηπεδούχοι έχασαν στο 38' μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς αλλά ο Ιτάνζ έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Ιωάννου.
Ο Καφές μείωσε στο 89' με το πρώτο του φετινό γκολ και στις καθυστερήσεις ο Μπαργκαν χάρισε το βαθμό στην ομάδα του.
Βέροια (Νίκος Καρύδας): Λόπεζ, Γεωργιάδης, Καρι, Ορεστες, Γεωργέας (46' Έβερτον), Καλογέρης (59' Καλτσάς), Καφές, Ολαϊτάν, Μπαργκαν, Κοστλι, Ιωάννου (83' Μπελόν)
Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (93' Ταυλαρίδης), Σουμπίνιο (86' Καραγκούνης), Μπέλιτς (53' Δημούτσος), Επστάιν, Καραμάνος

Φονική έκρηξη σε πλοίο στην Κω - Νεκρός ο καπετάνιος, 5 τραυματίες (ανάμεσα τους και ενα παιδί)

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα την ώρα που το ημερόπλοιο ΕVΑ έμπαινε στο λιμάνι της Κω.
Η ώρα ήταν περίπου 6 και μισή το όταν όπως γράφει το kosvoice.gr ακούστηκε ένας δυνατός κρότος.
Από την έκρηξη τραυματίστηκε θανάσιμα ο 51χρονος καπετάνιος του πλοίου Σ.Θ. ενώ υπάρχουν ασθενοφόρα στο λιμάνι που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό των τουριστών.
Σύμφωνα με το kosvoice ο υπεύθυνος του πλοίου ήθελε να κάνει έκπληξη σε κάποιον πελάτη που είχε γενέθλια με «επικίνδυνο» παιχνίδι το οποίο εκπυρσοκρότησε στο πρόσωπο του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ακαριαία. Πιο συγκεκριμένα το παιχνίδι ενώ έπρεπε να εκτοξευθεί στον αέρα φαίνεται πως από κακό υπολογισμό "έσκασε" μέσα στο πλοίο!
To πλοίο οδήγησε στο λιμάνι ένας επιβάτης, απόφοιτος του Πολεμικού Ναυτικού που φέρεται να είναι συγγενής του θύματος.
Αυτή την ώρα επικρατεί πανικός στο νοσοκομείο με γιατρούς και προσωπικό να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για τους τραυματίες.
Συνολικά τραυματίστηκαν 5 ατομα ωστόσο είναι όλοι τους εκτός κινδύνου. Πρόκειται για μια 9χρονη από τη Γερμανία, δύο νεαρές Ολλανδές, έναν Βέλγο και έναν Έλληνα.
Στο λιμάνι της Κω επικρατεί θλίψη καθώς ο καπετάνιος ήταν αγαπητό πρόσωπο σε όλους.
Στο πλοίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επέβαιναν συνολικά 28 άτομα
newsit,gr

Ο Μιχάλης Τσιχριτζής εξελέγη στο Δ.Σ. της ΕΠΟ

Σημαντική επιτυχία αποτελεί για την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας, η εκλογή του Προέδρου της ΕΠΣ κ. Μιχάλη Τσιχριτζή σαν αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με  33 ψήφους καθώς και του αντιπροέδρου Πετρόπουλου Γεωργίου σαν τακτικού μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής με 37 ψήφους.
 Ως γνωστόν ο πρώην πρόεδρος της  ΕΠΣ Χίου  και πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας,   Γιώργος Σαρρής με 37 ψήφους, έναντι 20 του Βασίλη Γκαγκάτση, εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Τά ντέρμπι της Α1 Κορινθίας κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι

 Με νίκη των φιλοξενούμενων ομάδων τελείωσαν τα 3 ντέρμπι στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας, που  έγιναν στο Σολομό, στη Νεμέα και στο Δερβένι.
Στο Σολομό  στο ντέρμπι κορυφής, ο Α. Ο. Λουτρακίου ήταν σαρωτικός και σκόρπισε με 5 - 1 τον γηπεδούχο ΠΑΣ Κλένια γκρεμιζοντάς τον στην 5η θέση. Με την νίκη της αυτή η ομάδα παρέμεινε στο ρετιρέ της βαθμολογίας, έχωντας μόνο συγκάτοικο  τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, καθώς πέρασε με 1 - 0 επί του Παννεμεατικού, μέσα από τη Νεμέα. Από το βαθμολογικό ρετιρέ βρέθηκε εκτός και η  Θύελλα Πετρίου που έχασε με 2 - 4 στο ανακαινισμένο "Θώδειο" στάδιο από τον Ολυμπικό Λουτρακίου.
Στο γήπεδο "Κώστας Βυζάς" , στο Δερβένι , ο Αστέρας έχασε με 3 - 4 από την Ελλάδα Βέλου . ενώ στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα συνετρίβει με το βαρύ 0 - 5 από την ομάδα του Σπαθοβουνίου,που ακολουθει κατα πόδας τους 2 πρωτοπόρους. Στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός έχασε με 0 - 1 από την γειτονική του ομάδα, του Σαρωνικού Γαλατακίου, ενώ στη Ξυλοκέριζα ο τοπικός Εθνικός επικράτησε με 1 - 0 του Ηρακλή Λεχαίου. Τέλος ο Πανκαμαριακός κέρδισε άκοπα εκτός έδρας "τρίποντο" , από την Προοδευτική Περιγιαλίου που έχει αποχωρίσει του ΄πρωταθλήματος.

Η 4η αγωνιστική
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 3-4
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 1-0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 0-1
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 1-5
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 4-2
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - Α.Ο ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 0-5
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 0-3(α.α)
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 0-1

Η βαθμολογία
(Σε 4 αγώννες)
1 (1) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 10
---------------------------------------------
2 (4) ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 10
3 (6) ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ  9
4 (7) ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 8 
5 (1) ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
6 (3) ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ  7 
7 (5)  ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  6 
8 (10) ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 
9 (12) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  6 
10 (11) ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ  6 
11 (8) ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 4
12 (15) ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 4
13 (9) ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 
14 (13) ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ  3 
-----------------------------------------------
15 (14) ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ  1 
16 (16) ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ  0

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Φιλική κόντρα κόντρα Κορίνθου - Παναιγιαλείου στις 7.30 στο Συνοικισμό

 Φιλικό αγώνα  δίνει απόψε στις 7.30 το βράδυ η ΠΑΕ Κόρινθος, στο γήπεδο του Συνοικισμού, κόντρα στον Παναιγιάλειο.

Προσοχή στα μηνύματα που λένε οτι κερδίσατε 1,5 εκατομμύριο!

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά το υπουργείο προστασίας του πολίτη, για μηνύματα που αποστέλλονται σε κινητά, τα οποία ανακοινώνουν στους παραλήπτες οτι έχουν κερδίσει χρήματα.
Αν πάρετε μήνυμα στο κινητό σας από αποστολέα εξωτερικού που να γράφει ότι κερδίσατε ενάμιση εκατομμύριο, σβήστε το και σε καμία περίπτωση μην απαντήσετε.

Σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει οτι το τελευταίο διάστημα αρκετοί πολίτες έχουν πάρει αυτό το μήνυμα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτησή τους.

Συγκεκεριμένα στο μήνυμα αναφέρεται: «Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Euro Millions Mobile Award. To Claim Funds,Kindly Email us: FNK424756,Your Name & Number to: mobilewin@msn.com»

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως παλιότερα.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καλεί τους χρήστες κινητών :
- να αποφεύγουν να ανοίγουν μηνύματα, στα οποία φαίνεται ως αποστολέας άγνωστος προς αυτούς αριθμός από το εξωτερικό
- να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μηνύματα που τους υπόσχονται ότι θα κερδίσουν χρήματα,
- να μην απαντούν στα μηνύματα αυτά και να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία
να ενημερώνουν άμεσα τη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gr

newsit.gr

Ο νέος τραπεζικός "γίγαντας" των Βαλκανίων

Ο «γάμος» της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank είναι πλέον γεγονός. Η πρώτη εξαγοράζει τη δεύτερη και έτσι δημιουργείται μία τράπεζα - γίγας για τα ελληνικά δεδομένα.
 
Την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση όλων των κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurobank ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής η Εθνική Τράπεζα.
 
Η ΕΤΕ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, προσφέρει ως αντάλλαγμα νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με νέα ονομαστική αξία 1 ευρώ ανά μετοχή, με σχέση 58 νέες μετοχές, έναντι κάθε 100 μετοχών της Eurobank. «Εφόσον επιτευχθεί η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Eurobank, οι νυν μέτοχοι της ΕΤΕ και οι νυν μέτοχοι της Eurobank θα εκπροσωπούνται στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΕ κατά 75% και 25% αντίστοιχα», σημειώνει.
 
Το όνομα του νέου σχήματος θα είναι «Ομιλος ΕΤΕ».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα αναφέρει ακόμη τα εξής:

Ανοίγει η αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα

Τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης στο «Καραϊσκάκης» και Ξάνθη-Παναθηναϊκός στα Πηγάδια ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα που διεξάγεται το  τριήμερο. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει το απόλυτο σερί νικών στο πρωτάθλημα με μια νίκη που θα συνοδεύεται με ανάλογη καλή εμφάνιση απέναντι σε μια δυνατή ομάδα.
Ο Παναθηναϊκός με ανεβασμένη ψυχολογία από την καλή εμφάνιση κόντρα στην Τότεναμ για το Europa League πηγαίνει στα Πηγάδια όπου τον περιμένει η Ξάνθη σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του Φερέϊρα θέλει διακαώς τη νίκη που θα της επιτρέψει να ανακάμψει βαθμολογικά.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δύσκολη αποστολή στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ, ενώ η ΑΕΚ θέλει την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Σταδίου κόντρα στην Κέρκυρα. Συνοπτικά τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (Ολοι θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι NOVA):
ΣΑΒΒΑΤΟ
17:15 (Βέροια)           Βέροια-Ατρόμητος
17:15 (ΟΑΚΑ)             ΑΕΚ-Κέρκυρα
19:30 (Ηράκλειο)         ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
ΚΥΡΙΑΚΗ
16:00 (Ιωάννινα)         ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος
18:15 (Θεσ/κη)           Αρης-Πλατανιάς
18:15 (Ξάνθη)           Ξάνθη-Παναθηναϊκός
20:30 (Καραϊσκάκη)       Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης
ΔΕΥΤΕΡΑ
20:30 (Λιβαδειά)         Λεβαδειακός-Πανθρακικός

FOOTBALL LEAGUE: 3η αγωνιστική - Δοκιμασία στην κορυφή

Σάββατο (6/10)Ηρακλής Ψαχνών-Εργοτέλης (19.00 OTE TV)
Κυριακή (7/10)
Αναγέννηση Επανομής-Καλλιθέα (16.45)
Αναγέννηση Γιαννιτσών-ΑΕΛ (16.45)
Πιερικός-Νίκη Βόλου (16.45)
Ολυμπιακός Βόλου-Φωκικός (16.45)
Ηρακλής-Θρασύβουλος (16.45)
Παναιτωλικός-Βύζας Μεγάρων (16.45)
ΑΕΛ Καλλονής-Παναχαϊκή (16.45)
Εθνικός Γαζώρου-Καβάλα (16.45)
Δευτέρα (8/10)
Δόξα Δράμας-Πανσερραϊκός (17.00 ΟΤΕ TV)
Ρεπό: Απόλλων Σμύρνης

Χωρίς Ντιόγκο, Ντιακιτέ και Βλαχοδήμος ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

Με τους Τοροσίδη και Τζεμπούρ να βγάζουν χωρίς πρόβλημα την προπόνηση και να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο Λιούμπομιρ Φέισα και ο Τάσος Παπάζογλου συνέχισαν το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθούν, κάνοντας θεραπεία, ενώ ο Σέρβος μέσος έκανε και ατομικό. Κλινήρης παρέμεινε ο Γιάννης Ζαραδούκας, λόγω μίας ίωσης που τον ταλαιπωρεί.
Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα με τους Αρκάδες. Σε αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται ο Ντιόγκο, ο Ντιακιτέ, και για μία ακόμα φορά ο Βλαχοδήμος.
Αναλυτικά η αποστολή:
Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Χολέμπςας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Γκρέκο, Τάτος, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Τζεμπούρ, Μασάντο, Κοντρέρας.
Οι ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός αποστολής θα γυμναστούν αύριο το πρωί στις 10:30 στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

 Το τριπλό κίνητρο του Τσιώλη! Η 20μελη  αποστολή του Αστέρα Τρίπολης

Από την άλλη πλευρά , στον Αστέρα Τρίπολης, ο Σάκης Τσιώλης έχει πολλά κίνητρα εν όψει του αγώνα της Κυριακής, σε ένα γήπεδο από το οποίο έχει φύγει μόνο μία φορά με το κεφάλι ψηλά. Ως προπονητής του Ιωνικού απέσπασε λευκή ισοπαλία στις 14 Μαΐου του 2006. Εκτοτε κάθε επίσκεψή του στην «ερυθρόλευκη» έδρα τον πληγώνει. Ηττήθηκε με 3-1 και 2-1 το 2008 στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα αντίστοιχα ως κόουτς του Θρασύβουλου, ενώ με 3-1 έχασε και όταν ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου.
Ο Σάκης Τσιώλης... πλήρωσε την πρώτη νίκη της προπονητικής καριέρας του επί του Ολυμπιακού (2-0 στην Τρίπολη τον περασμένο Νοέμβριο) με μία βαριά κι... ασήκωτη επτάρα. Το 7-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον β' γύρο ήταν ένα αποτέλεσμα που του στοίχισε.
Δεν τον στενοχώρησε τόσο το εμφατικό σκορ όσο το ότι αυτή η συντριβή αδικούσε την εξαιρετική προσπάθεια του ίδιου και της ομάδας του. Κάθε φορά που κάποιος του θύμιζε εκείνο το εφιαλτικό βράδυ, αυτός συννέφιαζε και ξεφύσαγε.
Το παιχνίδι αυτό συγκαταλέγεται στις χειρότερες στιγμές της καριέρας του. Σαφώς όμως και κανείς δεν κρίνεται από μία κακή μέρα ή ένα άσχημο αποτέλεσμα. Αυτό αποδεικνύεται από τον ντόρο που έγινε γύρω από το όνομά του από την την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Ολυμπιακό. Την ομάδα που τον υποχρέωσε στη βαρύτερή του ήττα.
Ο Σάκης Τσιώλης ανακοίνωσε την 20μελη αποστολή για το ματς με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης", με τους Πιπίνη και Φούλοπ να βρίσκονται μέσα σε αυτή παρά τα μικροπροβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.
Στην αποστολή των Αρκάδων για το δύσκολο ματς της 6ης αγωνιστικής κόντρα στον πρωτοπόρο συμπεριλήφθηκε και ο Χαλιφά Σανκαρέ, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει κάποιες ενοχλήσεις που είχε στο γόνατό του.
Οι είκοσι ποδοσφαιριστές του Αστέρα για το ματς με τον Ολυμπιακό, όπως τους ανακοίνωσε ο Σάκης Τσιώλης μετά τη λήξη της πρωινής προπόνησης του Σαββάτου είναι οι: Φούλοπ, Μπαντής, Γιαλούσης, Πιπίνης, Φορμίκα, Κωστούλας, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Καστέλς, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Καρντάσιο, Φραγκουλάκης, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Μπακασέτας, Περόνε, Καλαντζής.
Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ επέστρεψαν στην αποστολή οι Κωστούλας, Φραγκουλάκης και Μπακασέτας, ενώ στον αντίποδα έμειναν εκτός οι Τσαμπούρης, Αναστασόπουλος και Έγκον.

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Σαρρής!

Ο πρώην πρόεδρος της  ΕΠΣ Χίου και πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργος Σαρρής, είναι ο διάδοχος του Σοφοκλή Πιλάβιου , καθώς εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας  . Ο 54χρονος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κέρδισε στις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Βασίλη Γκαγκάτση.

Συγκεκριμένα έλαβε 37 ψήφους έναντι 20 του πρώην προέδρου της ΕΠΟ από το 2001 ως το 2008.
Δικαίωμα ψήφου είχαν οι εκπρόσωποι των 57 Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας. Στις Ενώσεις συμπεριλαμβάνονται και η Σούπερ Λίγκα και η Ενωση Β'-Γ' Εθνικής που έχουν από μία ψήφο.

Η διαδικασία άρχισε με καθυστέρηση, στις 12:15, καθώς ο Βασίλης Γκαγκάτσης κατέθεσε ένσταση καταγγέλλοντας σημαδεμένα ψηφοδέλτια από την πλευρά Σαρρή και ζήτησε από τον δικαστικό αντιπρόσωπο να μη δεχτεί κανένα ψηφοδέλτιο, παρά μόνο όσα έχουν τη δική του μονογραφή. Η ένστασή του, ωστόσο, απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή.

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις μονάδες ζητά με σήμα του ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας σ΄ όλες τις μονάδες ζητά με σήμα του ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος
Έκτακτα μέτρα ασφαλείας ζητά να λάβουν άμεσα όλες οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων , ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος.

Με σήμα που έστειλε πριν από λίγο στις μονάδες όλης της επικράτειας ο Α/ΓΕΕΘΑ ζητά έκτακτα μέτρα φρούρησης των μονάδων και των αποθηκών οπλισμού και πυρομαχικών. Το σήμα Κωσταράκου όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει συναγερμό παντού και δείχνει τον έντονο προβληματισμό που προκάλεσε η εισβολή στο ΥΕΘΑ.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο Παναγιωτόπουλος “επιθεώρησε” όλες τις σκοπιές στο στρατόπεδο Παπάγου, μετά από τα γεγονότα.

Όλα αυτά βέβαια είναι ωραία και καλά για να τα γράφουμε εμείς οι δημοσιογράφοι και “επικοινωνιακά” πολύ για όσους αισθάνονται ότι έχει πληγεί η εικόνα τους από τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη.

Όμως επί της ουσίας το μόνο βέβαιο είναι ότι επιβαρύνουν κι άλλο το πολύ άσχημο κλίμα που επικρατεί εντός κι εκτός στρατεύματος.

Από ποιον και τι κινδυνεύουν οι ΕΔ και οι μονάδες τους ώστε να απαιτούνται έκτακτα μέτρα ασφαλείας; Υπάρχουν πληροφορίες για κάποιο “κίνδυνο”; Ή απλά πρόκειται για ένα μήνυμα της ηγεσίας προς τα στελέχη ότι πρέπει γενικώς να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Επιπλέον όλη η κινητοποίηση που παρατηρείται γύρω από την ασφάλεια του ΥΕΘΑ νομίζουμε ότι αρχίζει να γίνεται τουλάχιστον υπερβολική. Η καλύτερη συνεργασία με την αστυνομία και η κατασκευή μιας πιο “απόρθητης” κεντρικής πύλης,είναι πιστεύουμε αρκετά για να αποφευχθούν άλλες εισβολές.

onalert.gr

Απειλές για τη ζωή του δέχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ.Μανιάτης

Τα απειλητικά τηλεφωνήματα έγιναν στον βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη  μετά το επεισόδιο που είχε στη Βουλή με βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 
Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό, άγνωστοι τηλεφώνησαν με απόκρυψη στο πολιτικό του γραφείο και απείλησαν για τη ζωή του. 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια για το περιστατικό. 
Εκρηκτικό ήταν το κλίμα που επικράτησε την Παρασκευή στη Βουλή, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρούν από τη συνεδρίαση στην οποία συζητιόταν επερώτησή της για τη χάραξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης εκ μέρους της Ελλάδας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. 
Την έκρηξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη προκάλεσαν τα σχόλια βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατά των Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα έρευνα ξεκινάει η βουλή για το ποιος τραβούσε βίντεο με την ένταση που επικράτησε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής.
 
 
newsit.gr

Δύο χρόνια Λόγια Σταράτα. Σας ευχαριστού​με πολύ

Δύο χρόνια Λόγια-Σταράτα


Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από τότε που το ιστολόγιο μας ανέβηκε στο διαδίκτυο μετά από μια ιδέα και πρωτοβουλία λίγων φίλων που θέλησαν να φτιάξουν ένα αδέσμευτο δημοκρατικό blog με πολιτικά και άλλα θέματα επικαιρότητας και προβληματισμού. Στα δύο αυτά χρόνια ξεπεράσαμε τις 15000 αναρτήσεις.. Πιστεύουμε ότι τηρήσαμε την υπόσχεσή μας .


Είμαστε ένα αδέσμευτο blog που καταγράφουμε την επικαιρότητα όπως τη βλέπουμε και δίνουμε λόγο σε όλους που απευθύνονται σε εμάς και μας στέλνουν τα μηνύματά τους. Φροντίζουμε να καταγράφονται όλες οι απόψεις που θεωρούμε ότι έχουν κάτι να πουν και βοηθούν τον αναγνώστη να προβληματιστεί.
Σίγουρα θα κάναμε και λάθη αυτό τον ένα χρόνο αλλά αφενός δεν είμαστε δημοσιογράφοι και τα όποια λάθη μας δεν έγιναν με δόλο.
Η αγάπη η δική σας και η αξιοπιστία του blog μας καταγράφεται από τις 1640000 επισκέψεις σας όλο αυτό το διάστημα εκ των οποίων το 1200 χιλιάδες τον τελευταίο χρόνο που μας γνωρίσατε οι περισσότεροι και η συντακτική ομάδα του blog μεγάλωσε.
Επίσης είναι ιδιαίτερα τιμητικό ότι το sync μας εμφανίζει σταθερά στα 80 πιο δημοφιλή blog , το greek-sites επίσης , ενώ το bloglines μας τοποθετεί στα 35 κορυφαία blog.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα blog με τα οποία συνεργαστήκαμε στη διάρκεια αυτών των δύο χρόνων κι ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερη συνεργασία και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών στο άμεσο μέλλον.
Πιο πολύ όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας , που μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας. Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε με την αβεβαιότητα που μας βασανίζει όλους και τα δεινά που περνά η κοινωνία μας , η επικοινωνία μαζί σας μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε.
Σας ευχαριστούμε πολύ.


Υ.Γ Όσοι φίλοι αναγνώστες θέλουν μπορούν να γίνουν φίλοι μας στο και στο facebook ή μέλη της ομάδας μας στο facebook

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ Π.Γ.Δ.Μ.

Την απόλυτη συσκότιση και την απουσία ουσιαστικής ενημέρωσης Βουλής και Κομμάτων της χώρας για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του πρωθυπουργού της Π.Γ.Δ.Μ. Νίκολα Γκρούεφσκι, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, επισημαίνει  με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Οι εγγραφές για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου άρχισαν


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είσαι  18 έως 45 ετών, απόφοιτος Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης με  έντονη διάθεση Εθελοντικής Προσφοράς; Οι εγγραφές  για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου άρχισαν.

  Όταν ενταχθείς στο  Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Κορίνθου θα γίνεις μέλος του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Θα γνωρίσεις ανθρώπους σαν και εσένα που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο και θέλουν να  προσφέρουν εθελοντικά χωρίς διάκριση βοήθεια, σε  όσους έχουν ανάγκη.

 Θα αποκτήσεις γνώσεις που θα  σου επιτρέπουν να παρέχεις με ασφάλεια πρώτες βοήθειες. Θα παρακολουθήσεις μία μοναδική εκπαίδευση αναγνωρισμένη τόσο από το Ελληνικό Κράτος, όσο και από  Διεθνώς Αναγνωρισμένους Φορείς με πιστοποιημένη εκπαίδευση κατά ISO 9001:2008.΄


Μπες στο site www.samarites.gr και ενημερώσου.  Μην μένεις αμέτοχος.  Μην είσαι απαθής  γίνε  εθελοντής. 

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ 6000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Είχε «διαφημιστεί» από τον τότε υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη ως ένα «χτύπημα» στην ανεργία που πλήττει την παραγωγική μάζα του πληθυσμού: το πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης, το οποίο με προϋπολογισμό 188 εκατ. ευρώ, θα έδινε δουλειά για πέντε μήνες και χρήμα (625 ευρώ/μήνα) σε 57.400 άνεργους.
Η πραγματική εικόνα, όμως, σήμερα, την ώρα που δήμοι και περιφέρειες συνεχίζουν να παίρνουν προσωπικό μέσω των ΜΚΟ, είναι διαφορετική, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ: χιλιάδες παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από ένα δίμηνο, και πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούνται ως «μπαλαντέρ» από δημάρχους σε θέσεις που έχουν έλλειψη προσωπικού, όπως η Καθαριότητα.
Μπαλασόπουλος: «Εκμεταλλευτές» οι δήμαρχοι
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, κάνει