Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς Ντιόγκο, Ντιακιτέ και Βλαχοδήμος ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

Με τους Τοροσίδη και Τζεμπούρ να βγάζουν χωρίς πρόβλημα την προπόνηση και να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο Λιούμπομιρ Φέισα και ο Τάσος Παπάζογλου συνέχισαν το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθούν, κάνοντας θεραπεία, ενώ ο Σέρβος μέσος έκανε και ατομικό. Κλινήρης παρέμεινε ο Γιάννης Ζαραδούκας, λόγω μίας ίωσης που τον ταλαιπωρεί.
Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα με τους Αρκάδες. Σε αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται ο Ντιόγκο, ο Ντιακιτέ, και για μία ακόμα φορά ο Βλαχοδήμος.
Αναλυτικά η αποστολή:
Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Χολέμπςας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Γκρέκο, Τάτος, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Τζεμπούρ, Μασάντο, Κοντρέρας.
Οι ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός αποστολής θα γυμναστούν αύριο το πρωί στις 10:30 στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

 Το τριπλό κίνητρο του Τσιώλη! Η 20μελη  αποστολή του Αστέρα Τρίπολης

Από την άλλη πλευρά , στον Αστέρα Τρίπολης, ο Σάκης Τσιώλης έχει πολλά κίνητρα εν όψει του αγώνα της Κυριακής, σε ένα γήπεδο από το οποίο έχει φύγει μόνο μία φορά με το κεφάλι ψηλά. Ως προπονητής του Ιωνικού απέσπασε λευκή ισοπαλία στις 14 Μαΐου του 2006. Εκτοτε κάθε επίσκεψή του στην «ερυθρόλευκη» έδρα τον πληγώνει. Ηττήθηκε με 3-1 και 2-1 το 2008 στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα αντίστοιχα ως κόουτς του Θρασύβουλου, ενώ με 3-1 έχασε και όταν ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου.
Ο Σάκης Τσιώλης... πλήρωσε την πρώτη νίκη της προπονητικής καριέρας του επί του Ολυμπιακού (2-0 στην Τρίπολη τον περασμένο Νοέμβριο) με μία βαριά κι... ασήκωτη επτάρα. Το 7-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον β' γύρο ήταν ένα αποτέλεσμα που του στοίχισε.
Δεν τον στενοχώρησε τόσο το εμφατικό σκορ όσο το ότι αυτή η συντριβή αδικούσε την εξαιρετική προσπάθεια του ίδιου και της ομάδας του. Κάθε φορά που κάποιος του θύμιζε εκείνο το εφιαλτικό βράδυ, αυτός συννέφιαζε και ξεφύσαγε.
Το παιχνίδι αυτό συγκαταλέγεται στις χειρότερες στιγμές της καριέρας του. Σαφώς όμως και κανείς δεν κρίνεται από μία κακή μέρα ή ένα άσχημο αποτέλεσμα. Αυτό αποδεικνύεται από τον ντόρο που έγινε γύρω από το όνομά του από την την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Ολυμπιακό. Την ομάδα που τον υποχρέωσε στη βαρύτερή του ήττα.
Ο Σάκης Τσιώλης ανακοίνωσε την 20μελη αποστολή για το ματς με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης", με τους Πιπίνη και Φούλοπ να βρίσκονται μέσα σε αυτή παρά τα μικροπροβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.
Στην αποστολή των Αρκάδων για το δύσκολο ματς της 6ης αγωνιστικής κόντρα στον πρωτοπόρο συμπεριλήφθηκε και ο Χαλιφά Σανκαρέ, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει κάποιες ενοχλήσεις που είχε στο γόνατό του.
Οι είκοσι ποδοσφαιριστές του Αστέρα για το ματς με τον Ολυμπιακό, όπως τους ανακοίνωσε ο Σάκης Τσιώλης μετά τη λήξη της πρωινής προπόνησης του Σαββάτου είναι οι: Φούλοπ, Μπαντής, Γιαλούσης, Πιπίνης, Φορμίκα, Κωστούλας, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Καστέλς, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Καρντάσιο, Φραγκουλάκης, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Μπακασέτας, Περόνε, Καλαντζής.
Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ επέστρεψαν στην αποστολή οι Κωστούλας, Φραγκουλάκης και Μπακασέτας, ενώ στον αντίποδα έμειναν εκτός οι Τσαμπούρης, Αναστασόπουλος και Έγκον.