Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Τσίπρας: Η Μέρκελ έρχεται να στηρίξει το εγκληματικό μνημόνιο και την κυβέρνηση Σαμαρά

Την εκτίμηση ότι η κ. Μέρκελ "έρχεται εσπευσμένα στην Αθήνα για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά και το αδιέξοδο και εγκληματικό μνημόνιο", υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας μιλώντας απόψε στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Γουδί.
Η κ. Μέρκελ, δεν έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα, που η ίδια, με την εμμονή της στη μνημονιακή λιτότητα έχει οδηγήσει στον γκρεμό, αλλά "έρχεται να σώσει το διεφθαρμένο, ανυπόληπτο και υποτελές στα συμφέροντά της πολιτικό σύστημα", είπε ο κ. Τσίπρας και ανακοίνωσε την έναρξη μίας μεγάλης πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς το λαό, τον οποίο καλεί σε μία μεγάλη και ειρηνική παρουσία στους δρόμους για να αποτραπεί η καταστροφή της χώρας και ταυτόχρονα να στηρίξει την δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.

Εκτενής ήταν η αναφορά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάγκη ανάπτυξης κοινωνικών αγώνων και επικαλούμενος τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ισπανία και την Πορτογαλία, σημείωσε ότι υπάρχει απάντηση στην κρίση και αυτή είναι οι μαζικοί κοινωνικοί αγώνες , δηλαδή είναι "η προοπτική ενός μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στη λιτότητα στην Ευρώπη, είναι η προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα". Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για "εγκληματίες της τρόικας εξωτερικού", που εφάρμοσαν μια καταστροφική συνταγή, ξέροντας ότι δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα, εκτός από μια ανυπολόγιστη κοινωνική καταστροφή και για "παραδομένους της τρόικας εσωτερικού, που ανέλαβαν να σώσουν την χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπατώντας το λαό, μιλώντας για αναδιαπραγμάτευση και για απαγκίστρωση, ενώ το μόνο τους ενδιέφερε ήταν να εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη της τρόικας και να κυβερνήσουν μια χώρα που βουλιάζει".

Επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε "ποιος στα αλήθεια θα πάρει στα σοβαρά έναν μετανοημένο ηγέτη που ζητάει συγνώμη για όσα έλεγε στο παρελθόν και διαρκώς επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να εφαρμόσει το πρόγραμμα", ενώ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "εκτός από φυσικός αυτουργός του μνημονιακού δράματος, όπως αποδεικνύεται, υπήρξε και ιδανικός προστάτης μεγάλων συμφερόντων".

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε στη συνέχεια πρόσφατο δημοσίευμα περί πραξικοπήματος επισημαίνοντας ότι έχει μιλήσει πολλές φορές "για το τρίγωνο της αμαρτίας που χρόνια τώρα κυβερνά αυτό το τόπο. Το χρεοκοπημένο και δύσοσμο πια πολιτικό κατεστημένο. Τις χρεοκοπημένες τράπεζες και τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ" και πρόσθεσε ότι πριν λίγες μέρες, μία πλευρά του τριγώνου της αμαρτίας, εφηύρε πραξικόπημα που δεν έγινε.

Τρία χρόνια τώρα, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, "δεν είδαν τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης τα καθημερινά πραξικοπήματα σε βάρος αυτού του λαού. Δεν είδαν τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Δεν είδαν τα μέτρα- πραξικόπημα που εξαφάνισαν το εισόδημα και δήμευσαν την περιουσία των πολιτών. Δεν είδαν τα παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα που πέρναγαν σε μία νύχτα οδηγώντας στο σκοτάδι έναν ολόκληρο λαό".

Το "Μνημόνιο ή τανκς είναι η νέα τους ανακάλυψη", είπε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι "δεν θα τους περάσει".

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά πορεία προς το λαό "ώστε να τον καλέσουμε με τη συγκλονιστική αλλά ταυτόχρονα και ειρηνική του παρουσία στους δρόμους, να πει το μεγάλο όχι στη καταστροφή, το μεγάλο ναι στη δημοκρατία και στη κοινωνική συνοχή", σημειώνοντας ότι "θα βρεθούμε παντού. Σε κάθε μέτωπο, σε έναν αδιάκοπο αγώνα κοινωνικής αντίστασης. Σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας το μήνυμα μιας μεγάλης κοινωνικής αντεπίθεσης με στόχο την οριστική νίκη του λαού μας, την οριστική ήττα της τρόικας, εσωτερικού και εξωτερικού, την οριστική ρήξη και απαλλαγή του λαού μας από το μνημόνιο της καταστροφής".

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η απήχηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει μεγάλη αποδοχή στην κοινωνία και υπογράμμισε τη διαθεσιμότητα μεγάλου αριθμού πολιτών για πολιτική ένταξη και συστράτευση στις γραμμές του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας ενέταξε και την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μαζικό ενιαίο φορέα, που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση για να ασκεί ο λαός την εξουσία σε ένα κόμμα που θα πατάει γερά στις αξίες και τις παραδόσεις της αριστεράς, αλλά ταυτόχρονα θα κοιτάει μπροστά.

newsit.gr