Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Με μαύρη εμφάνιση στην Τρίπολη ο Ατρόμητος Αθηνών

 Με μαύρη εμφάνιση στην Τρίπολη ο Ατρόμητος Αθηνών

Με μαύρη εμφάνιση θα αγωνιστεί στην Τρίπολη, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο Ατρόμητος, με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ΠΑΕ Ατρόμητος, στον επίσημο λογαριασμό της, η ομάδα, το βράδυ του Σαββάτου, 4 Μαρτίου 2023, στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης της Τρίπολης, θα παίξει κόντρα στον Αστέρα, με την μαύρη εμφάνισή της.

Η ανάρτηση, έχει ως εξής:

“Κανείς δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες και ειδικά όσο οι ώρες περνούν και τα «γιατί» πληθαίνουν…

Αποκάλυψη MEGA: Εκτροχιάστηκε τρένο τον Αύγουστο του 2020 στο Ξυλόκαστρο από λάθος χειρισμό στο «κλειδί»

 https://www.athenstransport.com/wp-content/uploads/2012/03/proastiakos.png 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έχει συμβεί περιστατικό με τα «κλειδιά» σε γραμμές τρένου, ωστόσο, εκείνη τη φορά είχαμε σταθεί τυχεροί.

Παρόμοιο περιστατικό, λοιπόν,  με αυτό των Τεμπών είχε συμβεί και τον Αύγουστο του 2020 και το οποίο αφορά τη λάθος τοποθέτηση του κλειδιού.

Πρόκειται για ένα συμβάν που έγινε στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στο Ξυλόκαστρο, όταν επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε, χωρίς ευτυχώς θύματα όπως αποκαλύπτει το MEGA.

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κορινθίας: Σιωπηρή διαμαρτυρία στην Κόρινθο

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κορινθίας:  Σιωπηρή διαμαρτυρία στην Κόρινθο 

 

Σε σιωπηρή διαμαρτυρία θα προβεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κορινθίας. Σύμφωνα με ανάρτηση της Νομαρχιακής Κορινθίας, η σιωπηρή διαμαρτυρία- Πενθούμε τους νεκρούς μας, ζητάμε την #αλήθεια, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, θα γίνει την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023. στην πλατεία Περιβολάκια, στις 7 το απόγευμα, στην Κόρινθο.


Νέα 24ωρη απεργία αύριο στον Σιδηρόδρομο

 diasostes_larisa_treno_arthro 

Νέα 24ωρη απεργία στα τρένα την Παρασκευή 3 Μαρτίου εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Η Ομοσπονδία, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, με βάση επιστολές της που έχουν σταλθεί σε αρμόδιους φορείς (υπουργεία, διοικήσεις, πολιτικά κόμματα) όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα συντάξει υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο και θα ζητήσει άμεση συνάντηση με το υπουργείο Μεταφορών και τα πολιτικά κόμματα (το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα).

Δύσπνοια, σφίξιμο στο στήθος, βήχας, οφείλονται σε Άσθμα ή σε Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια ΧΑΠ;

 

 

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D. medlabnews.gr

Το Άσθμα και η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) ταλαιπωρούν εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, επηρεάζουν δραματικά την ποιότητα ζωής των ασθενών και αποτελούν παράλληλα μια σημαντική «πληγή» για τις δαπάνες Υγείας.

Το άσθμα αποτελεί κοινή, χρόνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και στένωση των αεραγωγών, προκαλώντας επαναλαμβανόμενες περιόδους συριγμού, σφίξιμου στο στήθος, δύσπνοια και βήχα, συνήθως το βράδυ ή νωρίς το πρωί.

Η στένωση δεν παρουσιάζεται συνεχώς στο ήπιο άσθμα, αλλά συμβαίνει πιο συχνά όσο το άσθμα επιδεινώνεται. Μπορεί επίσης να ποικίλλει κατά μικρά χρονικά διαστήματα, από μόνη της ή ως αποτέλεσμα κάποιας θεραπείας. ..................

read more

Προσωπογραφία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Προσωπογραφία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Παραδόθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τοποθετήθηκε ήδη στο κτίριο της έδρας, στην Τρίπολη, ο πίνακας με την προσωπογραφία του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας.

Τον όμορφο πίνακα, φιλοτέχνησε η καταξιωμένη εικαστικός – ζωγράφος, Μαριλύ Ξαγά, η οποία έχει δημιουργήσει και άλλες προσωπογραφίες ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης.



ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Εκφράζει τη βαθυτάτη θλίψη του προς στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών

 https://scontent.fath3-4.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-1/306084607_432400762212992_3580559179874122805_n.jpg?stp=dst-jpg_p200x200&_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=c6021c&_nc_ohc=yUYKCGP43NcAX_FAiFw&_nc_ht=scontent.fath3-4.fna&oh=00_AfAZyrRVOTgS2cR4jNma11GgB7AmDK42IU_cMN17T5VkPQ&oe=64065188

Σύσσωμος ο Αστέρας Δερβενίου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και την οδύνη του για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους.
Οι προσευχές όλων μας είναι με τους τραυματίες!

Εθνική τραγωδία Τεμπών: Αξιόλογη πρωτοβουλία από τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, με ανακοίνωσή του, τίθεται στη διάθεση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, για παροχή βοήθειας, σε κάθε επίπεδο, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών.

Προτρέπει τους γιατρούς να προσέλθουν στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Κορίνθου, Πέμπτη και Παρασκευή, για να δώσουν αίμα.

Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει και άλλοι επιστημονικοί σύλλογοι της χώρας.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί - 56 αγνοούμενοι έχουν δηλωθεί στην Αστυνομία

 treno-tempi_mak 

Στους 57 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ενώ οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην Αστυνομία είναι 56, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβέστικης. 

«Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην ΕΛΑΣ ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες. Τονίζεται το μέχρι στιγμής, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς. Αυτήν την ώρα ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί είναι 57 δηλαδή ένας περισσότερος από αυτούς που έχουν δηλωθεί στον κατάλογο»

Επισημάνθηκε ότι όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με τη μέθοδο DNA.

Όπως αναφέρθηκε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι διασώστες παραμένουν δύσκολες καθώς κομμάτια του τρένο έχουν μεταμορφωθεί σε άμορφες μάζες. Κατά την επίσημη ενημέρωση εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η έρευνα. 

Επίσης σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμο β’,Κωνσταντία Δημογλίδου  48 άτομα παραμένουν για νοσηλεία.

Σενάρια αναβολής των εκλογών (για το καλοκαίρι) μετά την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2023/03/Screenshot-2023-03-01-at-9.02.50-AM.png 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Στο περιθώριο της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών, και του σοκ που υφίσταται η ελληνική κοινωνία, με τις δραματικές εικόνες από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στα δημοσιογραφικά γραφεία άρχισαν να κυκλοφορούν σενάρια για αναβολή των εκλογών για μερικούς μήνες.

Τα σχετικά σενάρια είναι φυσικά ακόμη πρόωρα, δείχνουν ωστόσο το μέγεθος του αποτυπώματος που έχει ήδη αυτή η ανείπωτη τραγωδία, και ενώ οι πολιτικές δυνάμεις έχουν αναστείλει ουσιαστικά την προεκλογική δραστηριότητά τους.

Σύμφωνα με τη σχετική φημολογία, οι εκλογές που προγραμματίζονταν για την 9η Απριλίου, ενδεχομένως διεξαχθούν πλέον λίγους μήνες αργότερα, το καλοκαίρι, με τη συνταγματική ολοκλήρωση της τετραετίας.

  ysterografa.gr