Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Επίσκεψη του Πρθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούλιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

  

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επισκεφθεί τον ερχόμενο Ιούλιο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξη στην Τρίπολη θα προβεί σε εξαγγελίες και θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που την αφορούν.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος του απηύθυνε την σχετική πρόσκληση.

Ο περιφερειάρχης είχε τη δυνατότητα στη διάρκεια της συνάντησης, να θέσει στον Πρωθυπουργό όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια σε όλους τους τομείς. Εξετάστηκαν θέματα ανάπτυξης, υποδομών, έργων και ζητήματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον.

Ο Περιφερειάρχης υπέβαλε υπόμνημα με εισηγήσεις, όσον αφορά στις προτεραιότητες της περιφερειακής Αρχής.

Πηγή:  ertnews.gr

Τέλος η ακυβερνησία στην τοπική αυτοδιοίκηση – Καταργείται η απλή αναλογική

 Τέλος η ακυβερνησία στην τοπική αυτοδιοίκηση - Καταργείται η απλή αναλογική 

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για εφαρμογή νέου εκλογικού συστήματος ενισχυμένης αναλογικής για την αυτοδιοίκηση με την κατάργηση της απλής αναλογικής που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών: «Με το εν λόγω σχέδιο νόμου επιχειρείται η αποτελεσματική ρύθμιση θεμάτων που σχετίζονται με την υποβολή υποψηφιότητας, την ψηφοφορία και την ανάδειξη αρχών κατά τη διεξαγωγή εκλογών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, με την επαναφορά και διασφάλιση της κυβερνησιμότητας στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας και την κατάργηση της λεγόμενης «απλής αναλογικής» που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία είχε καταστροφικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία τους. Ως εκ τούτου, εξασφαλίζεται η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και η εκπλήρωση της αποστολής της προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Η Βουλή τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

 https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/05/1-261.jpg

Αθήνα, 18 Μαΐου 2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Βουλή των Ελλήνων τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως έχει καθιερωθεί η 19η Μαΐου, φωταγωγώντας αύριο βράδυ την πρόσοψη του κτηρίου της με συμβολικό λογότυπο-μήνυμα.  

Με την ενέργεια αυτή το Ελληνικό Κοινοβούλιο δηλώνει την άσβεστη ιστορική μνήμη και το διαρκές αίτημα της ιστορικής αποκατάστασης για την εξόντωση των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου.

Επίσης, αύριο Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, στις 09:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η Βουλή των Ελλήνων, στις 24 Φεβρουαρίου 1994, αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων από το τουρκικό κράτος και ψήφισε ομόφωνα τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τον νόμο 2193/1994.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΕΡΤ2 Αφιέρωμα στη ΝΕΜΕΑ με τιτλο : «Νεμέα, στα ίχνη του παλαιού Φλιούντα»


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Νεμέα : 18-5-2021           ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

  Τα νέα επεισόδια της σειράς «Από πέτρα και χρόνο» της ΕΡΤ 2 είναι αφιερωμένα σε κομβικά μέρη, όπου έγιναν σημαντικές μάχες στην Επανάσταση του 1821.

Η σειρά ενσωματώνει στη θεματολογία της, επ’ ευκαιρία των 200 χρόνων από την εθνική μας παλιγγενεσία, οικισμούς και περιοχές, όπου η πέτρα και ο χρόνος σταματούν στα μεγάλα μετερίζια του 1821 και αποτίνουν ελάχιστο φόρο τιμής στα ηρωικά χρόνια του μεγάλου ξεσηκωμού. 

Η ΕΡΤ τιμάει τους αγωνιστές και μας ωθεί σε έναν δημιουργικό αναστοχασμό.

Δείτε την Πέμπτη 20/5/2021 και ώρα 20.00μ.μ. ,στην ΕΡΤ 2 ,ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην πόλη της Νεμέας , με τίτλο «Νεμέα, στα ίχνη του παλαιού Φλιούντα»

https://www.ertflix.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=trailers/E2685_APO_PETRA_KAI_XRONO_20-05_2000.mp4&bgimg=/photos/2021/5/apo_petra_kai_xrono_ep11_Nemea_1021x576.jpg

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ηλίας Ιωσηφίδης
Κείμενα-Παρουσίαση-Αφήγηση: Λευτέρης Ελευθεριάδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Μαυροφοράκης
Μουσική: Γιώργος Ιωσηφίδης
Μοντάζ: Χάρης Μαυροφοράκης
Εκτέλεση Παραγωγής: FADE IN PRODUCTIONS.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ