Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Κορινθία … Με ενδιάμεσους σταθμούς Λονδίνο -Πειραιά

Επιβεβαιωμένο το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Κορινθία. όπως αναφέρει και το peloponnisos news.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρώτη news Kορινθίας νεαρός που νόσησε ,ήρθε  με ήπια συμπτώματα από το Λονδίνο ,την Πέμττη ,στον Πειραιά όπου και διαμένει με την μητέρα του μόνιμα. Επειδή διαθέτουν εξοχικό στο Λουτράκι θεώρησαν σωστό να μπει σε καραντίνα στην εξοχική τους κατοικία που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Λουτρακίου.
Την τρίτη ημέρα της παραμονής του παρουσίασε υψηλό πυρετό , όπου και αναγκάστηκαν να επισκεφτούν το νοσοκομείο Κορίνθου , όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας διαγνώστηκε ως θετικός στον κορονοϊό.
Τα συμπτώματά  του εξακολουθούν να είναι ήπια , γιαυτό και συνεχίζει να βρίσκεται στο εξοχικό του , παρακολουθύμενος στενά από ιατρικό προσωπικό .

Αλλαγή ώρας 2020: Μία ώρα μπροστά οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ξημερώματα Κυριακής 29 Μαρτίου 2020 έχουμε την αλλαγή ώρας στο θερινό ηλιοστάσιο και βάζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά.
Έτσι στις τρεις τα ξημερώματα της Κυριακή θα έχουμε αλλαγή ώρας και τα ρολόγια μας θα πάνε μια ώρα μπροστά και θα δείχνουν τέσσερις.
Η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020 και ενδεχομένως και το Μάρτιο του 2021, καθώς η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021.
Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά. 



Πέθανε από κοροναϊό η πριγκίπισσα Μαρία Τερέζα της Ισπανίας

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή η πριγκίπισσα του βασιλικού οίκου των Βουρβόνων – Πάρμα, Μαρία Τερέζα της Ισπανίας, νικημένη από τον κορονοϊό όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της το Σάββατο (28.03.2020). Η πριγκίπισσα αρρώστησε πριν από οκτώ ημέρες και διακομίσθηκε την Παρασκευή (27.03.2020) σε νοσοκομείο του Παρισιού, όπου άφησε και την τελευταία της πνοή.
Αυτή που της μετέδωσε τον ιό, ήταν η νοσοκόμα που φρόντιζε τις δύο αδερφές της, ενώ τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο μικρότερος αδελφός της, Πρίγκιπας Σίξτος Ερρίκος.

Χαρδαλιάς: Αυτές είναι οι τρεις κατηγορίες που επαναπατρίζονται


Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.

Έκτακτο – Κορωνοϊός: Στους 32 οι νεκροί – Ξεπέρασαν τα 1000 – 95 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα



Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 95 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.061, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 69 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ στους 32 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

Η ζωή χωρίς ποδόσφαιρο: Πώς βιώνουν τη νέα πραγματικότητα οι πρωταγωνιστές της «στρογγυλής θεάς»;

Η ζωή χωρίς ποδόσφαιρο: Πώς βιώνουν τη νέα πραγματικότητα οι πρωταγωνιστές της «στρογγυλής θεάς»;
Μέσα σε μόλις τρεις μήνες, η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους και εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς.
Η καθημερινότητα άλλαξε άρδην και οι εικόνες από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη αποτυπώνουν έρημες πόλεις και γεμάτα νοσοκομεία. Ο φόβος για το παρόν, αλλά κυρίως για το άγνωστο μέλλον, κυριαρχεί και περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.
Η ζωή μοιάζει να έχει σταματήσει και κάθε τομέας των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων τελεί υπό προσωρινή παύση, μέχρις ότου επέλθει η κάμψη στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Τα πρώτα θετικά σημάδια, έρχονται από την Κίνα,

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Της Λέττας Καλαμαρά 

Ο "Πόλεμος" συνεχίζεται δήλωσε ο "Στρατηγός" Καθηγητής κ.Τσιόδρας από την πρώτη γραμμή του "Πολέμου" και τα νέα από την πρώτη γραμμή των υγειονομικών μαχών είναι ενθαρρυντικά. Σύμβολο νίκης η ανάρρωση του αιωνόβιου υπέργηρου συμπολίτη μας από το ελληνικό νησί της Ικαρίας. Την ίδια ώρα έστρεψε την προσοχή στη συνέχεια του "Πολέμου",

Μένουμε σπίτι και ακούμε Κορινθιακό Ραδιόφωνο


Κορονοϊός: 29 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 90χρονος

https://www.fosonline.gr/media/news/2020/03/16/87697/main/pae_aek_koronoios.jpg
Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό, αυξάνοντας στους 29 τους νεκρούς στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 90χρονο, ο οποίος κατέληξε τα ξημερώματα στο σπίτι του και διαπιστώθηκε μετά θάνατον ότι είχε προσβληθεί από τον covid-19.
Από τους 29 νεκρούς, οι 24 είναι άντρες και οι 5 γυναίκες.
Όπως ανέφερε την Παρασκευή (27/03) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 74, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 966.
Αυτή τη στιγμή, 66 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διασωλημένοι είναι οι 65 ενώ 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.
Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 13.400 εργαστηριακά δείγματα.