Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

e-ΕΦΚΑ-ΟΑΕΔ-ΟΠΕΚΑ: Τι θα πληρωθεί αυτή η εβδομάδα σε συντάξεις, επιδόματα – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

 αναδρομικά 

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Οκτωβρίου, η προκαταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου, η καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και η εμβόλιμη πληρωμή αναδρομικών σε συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 έτη ασφάλισης, υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάιο του 2016 και δεν διαθέτουν προσωπική διαφορά, περιλαμβάνονται μεταξύ των προγραμματισμένων πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ, για την εβδομάδα 27 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα καταβληθούν συνολικά πάνω από 2 δις. ευρώ σε περίπου 4,7 εκατομμύρια δικαιούχους.

Ειδικότερα:

Καιρός – «Έρχεται εβδομάδα με… τρεις εποχές»

 Καιρός – «Έρχεται εβδομάδα με… τρεις εποχές» – Η πρόβλεψη από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη 

Περίεργος αναμένεται να είναι ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook, αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη αποτελεί η βαρομετρική διάταξη που απεικονίζεται στον χάρτη μας, όπου προς τα βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά τμήματα της Ευρώπης κυριαρχούν οι υψηλές πιέσεις, ενώ προς τα βορειοδυτικά και κεντρικά οι χαμηλές.

Συνεπώς, αυτό έχει σαν συνέπεια να συναντούμε ταυτόχρονα τρεις εποχές στη Γηραιά ήπειρο τον Χειμώνα, το Καλοκαίρι αλλά και το Φθινόπωρο όπως σημειώνονται και στον χάρτη μας.

«Μάχη» ψυχρών και θερμών αερίων μαζών

Ηλεία: Την Τρίτη θα δικαστεί ο αρνητής γονέας που πήγε ντυμένος τσολιάς στο αυτόφωρο

 Ηλεία: Την Τρίτη θα δικαστεί ο αρνητής γονέας που πήγε ντυμένος τσολιάς στο αυτόφωρο  

Με την εθνική ενδυμασία του… τσολιά έφτασε συνοδευόμενος από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πύργου, αρνητής γονέας. Κατηγορείται για παραβίαση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση μέσω του διαδικτύου.

Αστέρας - Άρης Βοχαϊκού 2 - 1

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που στέκονται και γρασίδι


Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της  Α΄κατηγορίας Κορινθίας πέτυχε ο Αστέρας Δερβενίου επικρατώντας ευκολότερα από τελικό 2 – 1, του Άρη Βοχαϊκού. 
Στο β’ μέρος με την αλλαγή στο σχήμα της άμυνας με τρεις αμυντικούς, με την είσοδο του Τάφα στη μεσαία γραμμή και την προώθηση στην επίθεση του Στεφανίδη, ο Αστέρας άλλαξε την εικόνα του και ανάγκασε τον Άρη Βοχαϊκού, ο οποίος όμως έπαιζε με 10 παίκτες από τα μισά του α’ ημιχρόνου λόγω της δίκαιης αποβολής παίκτη του με δύο κίτρινες, σε παθητικό ρόλο.
Ο Αστέρας ανέτρεψε το εις βάρος του αποτέλεσμα του α’ ημιχρόνου, αφού βρέθηκε να χάνει από το 2’ λεπτό σε μια χαζή ασυνεννοησία του Δανιηλίδη με τον τερματοφύλακα Βασιλακόπουλο και μετά στο β΄ μέρος, μεταμορφωμένος, έχασε ένα τσουβάλι γκολ. Αλλά και στο α΄ μέρος είχε τις ευκαιρίες του με τους Στεφανίδη και Κορδούλη, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον πολύ καλό τερματοφύλακα του Άρη Βοχαϊκού. Στο β΄ μέρος σκόραραν νωρίς Λέκα και ο Τάφα, ενώ είχε και δοκάρι αργότερα ο Βασιλειάδης.
Η εμφάνιση του β΄ μέρους άφησε ικανοποιημένους τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι ήταν μουδιασμένοι με την εμφάνιση του α΄ μέρους και ευελπιστούν ότι η ομάδα τους θα αρχίζει να αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο από τους πολύ καλούς της παίκτες που διαθέτει, όταν θα εξαλειφθούν οι μικροσυμπτώσεις που την ταλαιπωρούν τελευταία.

Κύπελλο Ελλάδoς: Τα αποτελέσματα της 3ης φάσης

 Κύπελλο Ελλάδας: Τα αποτελέσματα της 3ης φάσης 

Την Κυριακή (26/09) πραγματοποιήθηκαν 20 παιχνίδια για την 3η φάση του Κυπέλλου και οι Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Πόντου και Αστέρας Βλαχιώτη αποκλείστηκαν από ομάδες Γ' Εθνικής. Πρόκριση για Καλαμάτα, Λεβαδειακό, Ξάνθη, ΑΕΛ, Ηρακλή, Πανσερραϊκό, Νίκη Βόλου, Τρίκαλα, Εργοτέλη και Παναχαϊκή.

Τα αποτελέσματα

Super League - 4η αγωνιστική: Ο ΠΑΟΚ το ντέρμπι Δικεφάλων, ο Ολυμπιακός την κορυφή

 Super League - 4η αγωνιστική: Ο ΠΑΟΚ το ντέρμπι Δικεφάλων, ο Ολυμπιακός την κορυφή (highlights) 

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα παιχνίδια της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Super League.

Χωρίς να γνωρίσει σθεναρή αντίσταση ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, βρίσκεται μόνος στην κορυφή. Με το εντυπωσιακό σκορ 5-1 ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε τον Βόλο στην πρώτη του ήττα. Ο Παναιτωλικός πήρε τον βαθμό στην έδρα της Λαμίας ισοφαρίζοντας σε 2-2 πριν από το τέλος.

Αναλυτικά το προφίλ της 4ης αγωνιστικής:

Ο ΠΑΟΚ με κορυφαίο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ κέρδισε 2-0 την ΑΕΚ στην Τούμπα.

 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0: Ο Μπίσεσβαρ είναι εδώ!  

Η ΑΕΚ μπορεί να πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας αλλά μετά το πρώτο τέταρτο, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και σιγά-σιγά πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Κέρδισε τις μάχες στη μεσαία γραμμή, ο Σβαμπ ήταν εξαιρετικός και οι Μπίσεσβαρ, Άντρια Ζίβκοβιτς δημιουργούσαν προβλήματα ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, να απειλήσουν και να προβληματίσουν τους Θεσσαλονικείς που τελικά πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Μπίσεσβαρ στο 42’ σε μια φάση όπου η άμυνα της ΑΕΚ...κοιμήθηκε ενώ λίγο έλειψε ο ΠΑΟΚ στο φινάλε του πρώτου μέρους να κάνει και το 2-0, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ήταν εκτός αγώνα...

Θρίλερ οι εκλογές στη Γερμανία: Οριακό προβάδισμα Σολτς δίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

 

Οριακό προβάδισμα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 24,9% έναντι 24,7% της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) έδωσε το ARD, μεταδίδοντας τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων.

Ακολουθούν οι Πράσινοι με 14,8%, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 11,3%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11,2% και η Αριστερά με το οριακό 5%. Με αυτά τα ποσοστά, όλοι οι συνδυασμοί εκτός από το SPD, τους Πράσινους, την Αριστερά, είναι πιθανοί.

Οι πρώτες δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραμηνάς

 Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραμηνάς 

Ο Κώστας Καραμηνάς πέθανε σε ηλικία 73 ετών. Διετέλεσε επί χρόνια βουλευτής με τη ΝΔ και στη συνέχεια εξελέγη δήμαρχος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Βαθύ Σάμου.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1948 στο Βαθύ Σάμου, σπούδασε ιατρική και εργαζόταν ως γιατρός – δερματολόγος. Ήταν πρόεδρος της νεολαίας της ΕΡΕ, το 1965, και πρόεδρος της ΝΕ Σάμου της ΝΔ το 1987. Βουλευτής εξελέγη για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1989 και επανεξελέγη το Νοέμβρη του ίδιου χρόνου και στις εκλογές του 1996, το 2002 εξελέγη δήμαρχος Βαθέος Σάμου.

Ισόπαλο το ντέρμπι της Ρούμελης: Λαμία - Παναιτωλικός 2-2 "έφραγμα" για τους Φθιώτες στο 90΄.

 Λαμία - Παναιτωλικός 2-2: Τα «καναρίνια» είχαν «απαντήσεις» για τους Φθιώτες (Highlights)! 

Η Λαμία προηγήθηκε δις αλλά δεν κατάφερε να πάρει το παρθενικό τρίποντο στη φετινή Super League κόντρα στον Παναιτωλικό που ισοφάρισε ισάριθμες διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 στο 90' από το... γόνατο του Βαρόνε!

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 100 νέα κρούσματα σήμερα ( 22 στην Μεσσηνία- 39 στην Αχαΐα.)

 

Μεγάλη μείωση ,  κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχέση με χθες, (-49), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 100 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  δύο μόνο περιοχές  παρουσιάζουν σήμερα  μεγάλο αριθμό  νέων κρουσμάτων!  Συγκεκριμένα, αυτές οι περιοχές είναι:η Αχαΐα με 39 νέα κρούσματα  και η Μεσσηνία με 22

Πενηνταέξι  (56) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 11  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 22 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 23 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (11), Αρκαδίας (6) και Λακωνίας (6).

Επίσης άλλα 44 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (39) και Ηλείας (5).   

Σήμερα  26 / 9 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 100 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 46.653( 22.398) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Κυριακή 26 / 9 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (39),  Μεσσηνίας  (22) ,  Κορινθίας (11), Ηλείας (5), Αργολίδας (11), Αρκαδίας (6) και Λακωνίας (6)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                18.814

Π.Ε. Κορινθίας             7.262

Π.Ε. Μεσσηνίας           5.719

Π.Ε. Ηλείας                  5.645

Π.Ε. Αργολίδας           4.168

Π.Ε. Αρκαδίας             3.311

Π.Ε. Λακωνίας            2.220