Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ με κορυφαίο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ κέρδισε 2-0 την ΑΕΚ στην Τούμπα.

 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0: Ο Μπίσεσβαρ είναι εδώ!  

Η ΑΕΚ μπορεί να πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας αλλά μετά το πρώτο τέταρτο, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και σιγά-σιγά πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Κέρδισε τις μάχες στη μεσαία γραμμή, ο Σβαμπ ήταν εξαιρετικός και οι Μπίσεσβαρ, Άντρια Ζίβκοβιτς δημιουργούσαν προβλήματα ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, να απειλήσουν και να προβληματίσουν τους Θεσσαλονικείς που τελικά πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Μπίσεσβαρ στο 42’ σε μια φάση όπου η άμυνα της ΑΕΚ...κοιμήθηκε ενώ λίγο έλειψε ο ΠΑΟΚ στο φινάλε του πρώτου μέρους να κάνει και το 2-0, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ήταν εκτός αγώνα...

Στην επανάληψη η ΑΕΚ είχε την ίδια κακή εικόνα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί αλλά είχε μια βιασύνη για να σκοράρει το δεύτερο τέρμα και έκανε εύκολα το λάθος ενώ και αμυντικά (έλειπε ο Κρέσπο, έμεινε εκτός την τελευταία στιγμή και ο Βαρέλα) οι Μιχάι, Μιχαηλίδης δεν ήταν και στην καλύτερή τους βραδιά, ωστόσο η ομάδα του Μιλόγεβιτς δεν μπορούσε να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει προβλήματα στην ασταθή άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Μιλόγεβιτς δεν άργησε να φέρει από τον πάγκο τον Ανσαριφάρντ (δίπλα στον Αραούχο) ενώ και ο Σάκχοφ πέρασε για να παίξει μαζί με τον Λε Ταλέκ στη μεσαία γραμμή.

Ο Ιρανός λίγο έλειψε στην καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ, μετά το λάθος του Σίντκλεϊ και την πάσα του Τσούμπερ, να φέρει το ματς στα ίσα αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που...καθάρισε το ματς με το πέναλτι (το κέρδισε ο Μπίσεσβαρ από τον Μισελέν) του Κούρτιτς στο 79'. Τέσσερα λεπτά, η ΑΕΚ μείωσε με τον Μοχαμάντι μετά την ωραία ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία (πέρασε σαν σταματημένο τον Σίντκλεϊ) αλλά το γκολ ακυρώθηκε γιατί ο Ανσαριφάρντ ήταν εκτεθειμένος και επηρέαζε τη φάση και κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν!

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ – Σβαμπ (75’ Εσίτι), Κούρτιτς, Αουγκούστο – Άντρια Ζίβκοβιτς (74’ Μουργκ) (90' Μίτριτσα), Μπίσεσβαρ (93’ Λύρατζης), Σφιντέρσκι (90' Άκπομ)

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς – Μισελέν, Τζαβέλλας, Βράνιες, Χατζισαφί (75’ Μοχαμάντι)– Σιμάνσκι (60’ Σάκχοφ), Λε Ταλέκ (85’ Σιμόες) – Γέβτιτς (60’ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (85' Στάνκοβιτς), Τσούμπερ – Αραούχο