Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Ολυμπιακόςς πέρασε εύκολα με 2 - 0 από την Τρίπολη επί του Αστέρα και ετοιμάζεται για την Πόλη

 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2: Πέρασε εύκολα από την Τρίπολη και ετοιμάζεται για την Πόλη (hls) 

Την τρίτη του συνεχόμενη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 2-0 του Αστέρα στην Τρίπολη. Η ομάδα του Πειραιά μπήκε φουριόζα στο γήπεδο και με γκολ του Τικίνιο στο 7' και του Αγκιμπού στο 23' πήρε τη νίκη στην Αρκαδία. Η ομάδα του Ράσταβατς από την πλευρά της δεν πήρε τίποτα από αυτό το παιχνίδι, ενώ δεν μπόρεσε να σημειώσει και το πρώτο της τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα. Σκόραρε, βέβαια στο 14' με τον Σίτο, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Επίσης αυτό είναι το έκτο συνεχόμενο παιχνίδι που ο Αστέρας δεν σκοράρει κατά του Ολυμπιακού.

Την καλύτερη του ενδεκάδα παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Πορτογάλος επέλεξε τετράδα στην άμυνα τους Καρμπόβνικ, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ, ενώ Μπουχαλάκης και Μαντί συνέθεσαν το δίδυμο στα χαφ. Μασούρας, Ονιεκούρου έπαιξαν στα άκρα με τον Αγκιμπού να αγωνίζεται πίσω από τον Τικίνιο. Ο Αστέρας από την πλευρά του παρατάχθηκε επίσης με 4-2-3-1 με τους Καρμόνα, Καστάνο, Ατιένζα και Άλβαρες στην άμυνα. Βαλιέντε και Κανελλόπουλος έπαιξαν μαζί στα χαφ, ενώ στα άκρα ήταν οι Κρεσπί, Σίτο και ο Καπίγια πίσω από τον Μπαράλες.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και έδειξε ότι εκείνο που τον ενδιέφερε ήταν να βρει το γρήγορο γκολ. Έγινε αυτό στο 7' με τον Μαντί να βγάζει τη γνωστή του σέντρα από αριστερά, τον Μασούρα να πασάρει με το κεφάλι για τον Τικίνιο κι εκείνος να σκοράρει για το 0-1. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αγωνίζονταν πολύ σωστά τατικά και δεν φαινόταν ότι μπορεί να απειληθεί. Τελικά στο 14' μετά από ένα κόρνερ ο Σίτο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ από το VAR.  Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να έχει σε καλή μέρα τον Μαντί και τον Αγκιμπού, ενώ ο Μασούρας βρισκόταν με κλειστά μάτια με τον Τικίνιο. Στο εικοσάλεπτο ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε εντολή στον Αγκιμπού να περάσει δεξιά και ο Μασούρας πίσω από τον Τικίνιο. Τελικά το γκολ ήρθε στο 23' όταν ο Αγκιμπού επιχείρησε ένα σουτ από πολύ πλάγια θέση και ο γκολκίπερ του Αστέρα ο Παπαδόπουλος έκανε πολύ κακή εκτίμηση της φάσης, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας της Αρκαδίας. Εκεί έγινε το 0-2 και ουσιαστικά έκοψε τα φτερά των γηπεδούχων για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν καλά οργανωμένος στη μεσαία γραμμή, περιόρισε τις κάθετες πάσες των Αρκάδων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να επιτεθούν με γεμίσματα προς την περιοχή του Βατσλίκ. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, το οποίο δεν σημείωσαν, αλλά η διαφορά των δύο τερμάτων ήταν φυσιολογική.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με τις ενδεκάδες που τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο. Ο Μαρτίνς έκανε μία εσωτερική αλλαγή επαναφέροντας τον Μασούρα στο δεξί άκρο της επίθεσης και τον Αγκιμπού πίσω από τον Τικίνιο. Να παίξει δηλαδή όπως άρχισε το ματς και μέχρι το 20' που τους άλλαξε. Ο Αστέρας προσπάθησε να βγάλει μία αντίδραση για να μπει ξανά στο παιχνίδι και στο 54' ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να πληρώσει ένα τραγικό λάθος του Βατσλίκ, ο οποίος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του σε μία παράλληλη μπαλιά. Η ομάδα του Ράσταβατς άρχισε να παίρνει το κέντρο και ο Μαρτίνς στο 57' πέρασε στο παιχνίδι τον Εμβιλά και τον Βρουσάι. Κάπου εκεί πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα και έλεγξε καλύτερα το παιχνίδι.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν είχε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, ενώ οι Αρκάδες προσπαθούσαν με πιο οργανωμένο σχέδιο να φτάσουν στην περιοχή του Βατσλίκ. Βέβαια από τη στιγμή που μπήκε ο Εμβιλά το ματς "κλείδωσε" με τον Ολυμπιακό να διαχειρίζεται εύκολα το υπέρ του 2-0 και ο Αστέρας να μην μπορεί να τον απειλήσει. Στο 78' ο Μαρτίνς έβαλε στο παιχνίδι τους Βαλμπουενά, Κούντε και μετέτρεψε το σύστημα του σε 4-3-3. Οι πρωταθλητές χάρη στο πολύ καλό ξεκίνημα που έκαναν πέρασαν νικηφόρα από την Τρίπολη κάνοντας ένα πολύ καλό και πειστικό πρώτο ημίχρονο.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόντα, Αλβάρες, Ατιένζα, Καστάνο, Βαλιέντε, Κανελλόπουλος (71' Σανταφέ), Καπίγια (75' Σόνι), Σίτο (58' Μπενίτο), Κρεσπί (71' Γκόμες), Μπαράλες

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (58' Εμβιλά), Μασούρας (58' Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (79' Κούντε), Ονιεκούρου (79' Βαλμπουενά), Τικίνιο (69' Ελ Αραμπί).