Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ήττα και αποκλεισμός (1-0) της Κορίνθου από Μεσσηνιακό, στην Καλαμάτα - Τα υπόλοιπα αποτελέσματα

Κύπελλο Γ’ Εθνικής: Το πρόγραμμα του 4ου ομίλου
Αν και προσπάθησε, η Κόρινθος ηττήθηκε από τον Μεσσηνιακό με 1-0 και δεν μπόρεσε έτσι να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής.
Η «Μπάρτσα» στάθηκε καλά, δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές με τους Κερμενίδη και Μανιάτη, αλλά δέχθηκε το γκολ στο 32’ από τον Χελά, σε μια φάση που ο Αρχοντάκης έκανε κακό υπολογισμό στη σέντρα σουτ του παίκτη των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0 που έκρινε και την αναμέτρηση.
Στην επανάληψη και πάλι οι παίκτες του Δημήτρη Μαγκαφίνη πίεσαν, είχαν και πάλι δυο καλές στιγμές με τους Κερμενίδη και Τσίτσι, χωρίς όμως να φτάσουν στην ισοφάριση.
Πλέον όλοι σκέφτονται την αναμέτρηση με τον Άρη Αιτωλικού για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, εντός έδρας.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Νινιός, Μπαστακός, Κουρεντζής, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Χελάς, Βιτάλι, Τσουλάκος, Δασκαλάκης.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Ντερτιλής, Φίλης, Λούβρης, Τσορμπατζίδης, Σπυρόπουλος, Μανιάτης, Τσίτσι, Καφαντάρης, Κερμενίδης, Διαμαντόπουλος.

Ο Μεσσηνιακός , στην επόμενη φάση του Κυπέλλου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Εθνικό Σαγεΐκων που επικράτησε εκτός εδρας στα πέναλτι με 4-3 της Δόξας Νέας Μανωλάδας. Στο σκορ προηγείθηκε η Δόξα   στο 33’ με τον Μελετίδη, για να ισοφαρίσει στο 41’ ο Αυγερινός για τους φιλοξενούμενους. Στην παράταση δεν άλλαξε το σκορ και έτσι οι δυο ομάδες  έλυσαν τις διαφορές τους στην «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Πιό τυχεροί στάθηκαν οι παίκτες των Σαγεΐκων που πήραν τη νίκη- πρόκριση.
Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου Γ’ Εθνικής πήρε ο Ατρόμητος Αχαϊας που δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Ένωση Ερμιονίδας και επικράτησε με 3-0 με τέρματα του Νικολόπουλου (πέναλτι) στο 10, κεφαλιά του Γκάτση στο 37΄και του Γραμματικόπουλου στο 92΄.
Ο Ατρόμητος στην 2η φάση θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ Βάρδας στο γήπεδο της Παναχαϊκής, μιας και η Βάρδα επικράτησε στο γήπεδό της με 1-0 του Παναργειακού με γκολ του  Παναγιωτόπουλου στο 69΄.
 Συνοπτικά τι έγινε σε όλα τα σημερινά ματς του Κυπέλλου:
ΠΑΟ Βάρδας - Παναργειακός 1-0
Δόξα Ν. Μανολάδας - Εθνικός Σαγεΐκων 3-4 πέναλτι, 1-1 παράταση και κ.α
Παναρκαδικός - Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο 1-3 πέναλτι, 1-1 (κ.α. παράταση
Ατρόμητος Αχαΐας - Ερμιονίδα 3-0
Αρης Αιτωλικού - Καλαμάτα 3-4 πέναλτι, 2-2 παράταση, 1-1 κ.α
Μεσσηνιακός - Κόρινθος 1-0
Πανναυπλιακός - ΑΕ Καραϊσκάκης 0-1

Τα ζευγάρια της επόμενης φάσης:
Aτρόμητος Αχαΐας - ΠΑΟ Βάρδας
Αχαϊκή ή ΑΕΜ - Καλαμάτα
Εθνικός Σαγεΐκων - Μεσσηνιακός
ΑΕ Καραϊσκάκης - Αστέρας






Έξω και η Παναχαϊκή από το Κύπελλο

Ολυμπιακός Βόλου: «Συγχαρητήρια στην ΚΕΔ»
Δεν κατάφερε η Παναχαϊκή να πάρει τη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου, στον Βόλο, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0... έτσι αποκλείστηκε από την συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον Άρη Θεσαλλονίκης στην επόμενη φάση.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η Παναχαϊκή δεν έκανε καλή εμφάνιση αφού όπως φάνηκε δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ψυχρολουσία του 1-0 στο 8΄ όταν σε σέντρα του Μπρέσκα μέσα από την περιοχή δεν δυσκολεύτηκε ο Μάριο Γκούρμα με κεφαλιά να τη στείλει στα δυχτια  ...
στο β' μέρος η Παναχαική είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όχι όμως στην ουσία αφού κλασσική φάση δεν δημιούργησε, το 2-0 ήρθε στο 89' από λάθος του Λαζαρίδη, που... έστρωσε την μπάλα στον Κατσίκη και εκείνος ψύχραιμα από κοντά πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του πορτιέρο της Παναχαϊκής  και δίκαια οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Πόνσε, Μελίσσης, Αρβανίτης, Ρόκας, Ολίσε, Γιενκά, Γκούρμα (58' Ακόστα), Μπρέσκα, Κατσιαρός.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (Καβακάς): Λαζαρίδης, Μπερτέν, Κοκκίνης (89' Χοτζάλι), Σπίνουλας, Λίτσης, Γκαντιάγκα (63' Πλέγας), Μπόζιτς, Βιγιαρέχο (46' Κοντογουλίδης), Κιάσσος, Μαραγκουδάκης, Σιτόε.

Έξω από το Κύπελλο ο Παναιγιάλειος

 Παναιγιάλειος: Τετράδα απουσιών με Ηρακλή Ψαχνών
Ο Παναιγιάλειος δεν θα συνεχίσει στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος καθώς ηττήθηκε με 2-1 στα Ψαχνά από τον τοπικό Ηρακλή για την 1η Φάση του Κυπέλλου σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση.
 Στα αγωνιστικά, η ομάδα της Εύβοιας μπήκε πιο δραστήρια από τους φιλοξενούμενους και σημείωσε το 1-0 στο 34΄. Ο Τσιμόνζι χωρίς πίεση σούταρε λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του γκολκίπερ των φιλιξενούμενων.
Η ομάδα του Αιγίου προσπάθησε να πιέσει τον Ηρακλή Ψαχνών και ισοφάρισε στο 73΄όταν ο Παπαχρήστος έκανε εξαιρετική σέντρα και βρήκε τον Γκούμα στο δεύτερο δοκάρι ο οποίος έκανε το 1-1 με κεφαλιά.
Στο επόμενο λεπτό ο διαιτητής απέβαλε τον Νίκο Κουρμπανά.
Όλα έδειχναν πως το ματς θα κρινόταν στα πέναλτι, όμως ο Ηρακλής Ψαχνών κατάφερε να πάρει τελικά  την νίκη εκμεταλλευόμενος τα λάθη των παικτών του Παναιγιαλείου.
Στο 117΄ ο Ντελέκος με σέντρα βρήκε τον Κρητικό ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.  Στην επαναφορά ο Μπακομήτρος από κοντά έκανε το 2-1 με κεφαλιά  και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της Εύβοιας.
 
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Πουρής, Παλαιολόγος, Στουρνάρας, Τζανής, Λάμπρου, Τζιμόντζι, Μπακομήτρος, Κοιλιάρας, Σπανός (46' Ντελέκος), Επιτροπάκης, Τριανταφύλλου (62' Κρητικός).

 ΠΑΝΑΓΙΑΛΕΙΟΣ: Ανδρούτσος, Ακπαρίδης, Ιωάννου, Παπαχρήστος, Αγουρίδης (67' Σκαρτσίλας), Γκούμας(91΄Μαυρόπουλος), Γκοτσούλιας, Μπούνας, Αλεξάντροβιτς (46' Ρεκλείτης), Λαζανάς, Φλίγκος.

Ειρήνη Παππά: Το δράμα των τελευταίων μηνών η νοσηλεία σε Κλινική και η απομόνωση

Δύσκολες στιγμές για την καταξιωμένη ηθοποιόΕιρήνη Παππά: Το δράμα των τελευταίων μηνών η νοσηλεία σε Κλινική και η απομόνωση Δύσκολες στιγμές για την καταξιωμένη ηθοποιό

Η Ειρήνη Παππά στα 86 της χρόνια συνιστά για μένα την ζωντανή Ιστορία της υποκριτικής στην Ελλάδα.
Μια γυναίκα που γεννήθηκε στο Χιλιομόδι Κορινθίας και το όνομά της έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο από τις συμμετοχές της σε κορυφαίες παραγωγές.
Ταινίες που έχουν μείνει όχι απλά στην Ιστορία αλλά στη μνήμη του καθένα μας. Είναι χαρακτηριστικό πώς τρεις από τις ταινίες που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν προταθεί για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Το κατέκτησε η γαλλόφωνη Ζ, ενώ υποψήφιες υπήρξαν ακόμα δύο ελληνικές ταινίες, μεταφορές στην μεγάλη οθόνη αρχαίων τραγωδιών (Ηλέκτρα και Ιφιγένεια).
Έχει συμμετάσχει ακόμα σε πολλές χολιγουντιανές παραγωγές και έχει πρωταγωνιστήσει στο Μπρόντγουεϊ.
Πολλά χρόνια της ζωής της τα πέρασε στην Ιταλία. Όμως εδώ και μερικά χρόνια έχει επιστρέψει στην Ελλάδα.
Οι πληροφορίες θέλουν την κορυφαία ηθοποιό να νοσηλεύεται εδώ και τέσσερις μήνες σε ιδιωτική κλινική στο ψυχιατρικό τμήμα της και η κατάστασή της να είναι σοβαρή μεν…ωστόσο ελεγχόμενη. Δίπλα της έχει μόνο τον άντρα που την φρόντιζε και συνεχίζει να την φροντίζει. Τα δεσμά με την οικογένειά της έχουν κοπεί από καιρό. Επέλεξε ν΄απομονωθεί. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο blog μου ότι η περιουσία της έχει εκποιηθεί και το μόνο που έχει μείνει είναι το πατρικό της στο χωριό.
Με σεβασμό στην Ιστορία της και στην πορεία της ζωής της δε θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Να ευχηθώ μόνο περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

thebest.gr

 

Kύκλοι του Γ. Παπανδρέου δεν αποκλείουν την μη κάθοδό του στις εκλογές

Ανησυχία επικρατεί στο περιβάλλον, στενό και ευρύτερο, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου για το πολιτικό του μέλλον καθώς έστω και πρόωρα έχει ανοίξει η κουβέντα περί πρόωρων εκλογών και ουδείς γνωρίζει τι μέλει γενέσθαι. Η ανησυχια έγκειται στο γεγονός ότι κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τις προθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, οχι μόνο για τα ψηφοδέλτια που είναι εδεχόμενως πρόωρο, αλλα και για το αν το ΠΑΣΟΚ θα υφίσταται και θα κατέβει στις εκλογές ή θα συμπράξει με άλλα κόμματα.

Ορισμένα στελέχη από τον κύκλο του Παπανδρέου δεν αποκλείουν να υπάρχει σχέδιο μη κάθοδου του στις εκλογές σε μια προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να εξοβελίσει τον πρωην αρχηγό του και να απαλλάξει το “μικρό” κόμμα που θα λέγεται ΠΑΣΟΚ (;) απ' ότι το συνδέει ιδεολογικά, πολιτικά και συναισθηματικά με το “παπανδρεϊκό” παρελθόν του.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο πρών πρωθυπουργός μελετά και μεθοδεύει την μεταπήδησή του από την εκλογική περιφέρεια Αχαϊας στην Α' Αθηνών, καθώς στην ιδιαίτερη πατρίδα του αφενός το κλίμα από τους εσωκομματικούς αντιπάλους δεν είναι καλό και αφετέρου στις προσεχείς εκλογές ίσως και να “παίζεται” η μία και μοναδική έδρα του ΠΑΣΟΚ!

Το αν θα τα καταφέρει να είναι υποψήφιος σε μια μεγάλη περιφέρεια όπως η Α' Αθηνών δεν είναι είναι εύκολη υπόθεση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Κώστας Σκαναδαλίδης που ήταν πρώτος σε σταυρούς δεν θα το δεχτεί με κατεβασμένα χέρια, ενώ αντιδράσεις είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και σε οποιαδηπότε άλλη μεγάλη περιφέρεια επιχειρήσει να είναι υποψήφιος, από τη στιγμή ο Γ. Παπανδρέου εξακολουθεί εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ να είναι “κόκκινο πανί” για τα όσα τραβά η χώρα.

newsit.gr

Κεδίκογλου στο Spiegel: Κανένα θέμα προσέγγισης της Χρυσής Αυγής από τη ΝΔ

  
Simos-KedikoglouΤο πρόσφατο περιστατικό επίθεσης ακροδεξιών εξτρεμιστών σε μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πέραμα, καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε δήλωσή του προς την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».
«Είναι αυτονόητο ότι την καταδικάζουμε» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου και απέρριψε την εικασία περί ενδεχόμενης προσέγγισης της Νέας Δημοκρατίας με την Χρυσή Αυγή. «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. (Οι ισχυρισμοί) προέρχονται από τους αντιπάλους μας» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ.


tsiprasdeth1Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ.

«Όπως έπεσαν οι δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, έτσι θα πέσει σύντομα και η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, είπε πως ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι και ο ίδιος έγινε πρωθυπουργός από εκλογές, που διεξήχθησαν πριν από τη λήξη της τετραετίας.
«Δεν ανυπομονούμε να βρεθούμε στην εξουσία» δήλωσε και σημείωσε πως οι εκλογές και η αλλαγή στην κυβέρνηση είναι όρος για την επιβίωση των χαμηλά εισοδηματικά στρωμάτων και την κυριαρχία της χώρας. Αν γίνονταν τώρα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε «απόλυτη πλειοψηφία» στη Βουλή, υποστήριξε και τόνισε πως θα βρεθούν δυνάμεις που θα στηρίξουν μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και στην κυβέρνηση αυτή δεν θα αξιοποιηθούν μόνο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συμφωνούμε με τον κ. Σαμαρά, θα φύγουμε από το μνημόνιο, αλλά http://ysterografa.gr

Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Πελοπόννησο


Πρόσκαιρη αλλά σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται αύριο Δευτέρα (16-9-13) στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική και κεντρική στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ στο ανατολικό αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

2. Στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που πιθανόν τοπικά να έχουν έντονη μορφή, αλλά επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.

3. Πάντως από το απόγευμα και από τα δυτικά η κακοκαιρία θα υποχωρήσει και τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.

Με αποδοχή 42,5%, κοινός υποψήφιος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο Σγουρός

Giannis-Sgouros
Με προίκα το υψηλό ποσοστό αποδοχής της πρώτης θητείας του, που καταγράφει η δημοσκόπηση της “Κάπα Research ” για το “Βήμα της Κυριακής”, προετοιμάζεται για τη διεκδίκηση της δεύτερης θητείας του στο αξίωμα του Περιφερειάρχη Αττικής ο Γιάννης Σγουρός.
Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Περιφερειάρχης, στο πρόσωπο του οποίου φαίνεται ότι έχει “κλειδώσει” η συμπόρευση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην χαθεί η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% στη σχετική δημοσκόπηση, αναφορικά με το ποιοί είναι οι δημοφιλέστεροι Περιφερειάρχες της χώρας.
Πρώτος έρχεται ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με 54,9%, και ακολουθούν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με 46,8%, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης με 44,8%, ο Γιάννης Σγουρός με 42,5%, και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με 35,1%

Το Μαξίμου "δείχνει" Έλενα Ράπτη για τη Θεσσαλονίκ​η

Elena-Rapti-2
Την υποψηφιότητα της Έλενας Ράπτη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης φαίνεται να προκρίνει το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η “Real News”.
Η εφημερίδα του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου συνδέει την πρόσφατη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Έλενα Ράπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη διαφαινόμενη πρόκριση της υποψηφιότητας της νεαρής πολιτικού για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Έλενα Ράπτη θεωρείται η καλύτερη υποψηφιότητα για τη συμπρωτεύουσα, ώστε να αναμετρηθεί με αξιώσεις επικράτησης με τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 κατάφερε να κερδίσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά από δεκαετίες ηγεμονίας της Κεντροδεξιάς, με τον Σωτήρη Κούβελα, τον Ντίνο Κοσμόπουλο και τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
Η “Real News” εκτιμά ότι οι δυο εναλλακτικές για την Έλενα Ράπτη, είναι η Εύα Καϊλή, που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και έχει ακροατήριο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η Άννα Ευθυμίου, η οποία ανεβαίνει αλματωδώς το τελευταίο διάστημα στην κομματική ιεραρχία της Νέας Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχε κυκλοφορήσει έντονα το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Στράτου Σιμόπουλου, το έργο του οποίου στην κυβέρνηση εκτιμάται ως απολύτως θετικό από το Μέγαρο Μαξίμου.
Το ενδιαφέρον του να είναι και πάλι υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης έχει εκδηλώσει και ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος μετράει ήδη μια ήττα από τον Γιάννη Μπουτάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, όταν δεν κατάφερε να συσπειρώσει την κοινωνική βάση της Κεντροδεξιάς, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να χάσει τη συμπρωτεύουσα μετά από δεκαετίες

Στην Αθήνα ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν

Valery-Giscard-d'Estaing
Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο ο άλλοτε Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και στενός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Βαλερι Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, προκειμένου  να παραστεί στα εγκαίνια της πλατείας Ζακλίν ντε Ρομιγί στο Θησείο (στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών, Αποστόλου Παύλου και Ακαμάντου).
Ο εμβληματικός Γάλλος πολιτικός, που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα το 1974, και στάθηκε διαχρονικά στο πλευρό της Ελλάδας, στη μάχη για την ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ, αναμένεται να έχει και συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως σημειώνει η “Καθημερινή της Κυριακής”, ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, σχολίασε χαρακτηριστικά: “Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τόσο δύσκολη και ο αριθμός των ανθρώπων που παρέχουν συμβουλές τόσο αυξημένος που δεν υπάρχει λόγος να προστεθώ σε αυτούς.

ysterografa.gr

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ​Ι ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΑ


«…θα πρέπει με κάθε τρόπο να κοπεί το χέρι των δολοφόνων»

 

Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη σε λεωφόρο της ΤρίποληςΗ παλιά πλην προφητική δήλωση-διαμαρτυρία του Μίκη Θεοδωράκη για το μοιραίο λάθος του να μην υπάρχει στο Σύνταγμα της Ελλάδας του 1975 άρθρο από να απαγορεύει ρητά αναβίωση των φασιστικών, ναζιστικών ιδεών, επαληθεύεται τώρα κατά τραγικό τρόπο.  Ο Μίκης Θεοδωράκης καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ, και εκφράζει τους φόβους του ότι «η απόφαση  των νεοναζί να χύσουν αίμα και να θανατώσουν, πρέπει να εκληφθεί από όλους σαν μια εκκωφαντική προειδοποίηση ότι κάποιες δυνάμεις επιδιώκουν να προσθέσουν στην πολιτική της εξαθλίωσης και την πρακτική  της γενικευμένης βίας...» Αν τη αφήσουμε, μας τονίζει,  οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Διαβάστε τι μας είπε

 
Ιωάννα Κολοβού

Συντακτική Επιτροπή ΚΑΠ-Σπίθα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε την Ελλάδα από 30 χλμ. υψόμετρο!

  Ο 28χρονος Κώστας Ταματέας από τη Θεσσαλονίκη, απόφοιτος ΤΕΙ Πληροφορικής, φωτογράφισε τη χώρα μας, στέλνοντας μια κάμερα με ένα μπαλόνι που ανυψώθηκε στη στρατόσφαιρα (στα περίπου 34 χλμ ύψος) Η εκτόξευση, η οποία ήταν η δεύτερη για το φιλόδοξο Έλληνα, πραγματοποιήθηκε από την πόλη της Καρδίτσας στις 26 Αυγουστου 2013. Το 1ο near space project ολοκληρώθηκε επιτυχώς το καλοκαίρι του 2012, όταν εκτόξευσε ένα αυτοσχέδιο φωτογραφικό μπαλόνι στο «διάστημα» από την περιοχή του Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη.

to-gamato.com 

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στον "ΤτΚ": "Μπορούμε να διώξουμε το Μνημόνιο"



.
«Oχι νέα μέτρα εφόσον πιάνουμε τους στόχους μας. Θα επιστρέφουμε στην κοινωνία το μεγαλύτερο μέρος (70%) απ’ όποιο περίσσευμα επιτυγχάνουμε»

  Συνέντευξη στον Πάνο Αμυρά
Το σχέδιο εξόδου της χώρας από την «περιπέτεια» της μνημονιακής εποχής περιγράφει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο.
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι με την επίτευξη των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις, η χώρα θα αποδεσμευθεί σταδιακά από το Μνημόνιο, ενώ σημειώνει ότι εάν χρειασθεί πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν από τη λήξη ομολόγων, αυτό θα γίνει χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους.
Σε ο,τι αφορά το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015-2016, ο κ. Σαμαράς το προσδιορίζει στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και υπογραμμίζει ότι δεν θα καλυφθεί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ούτε με νέους φόρους, αλλά με διαρθρωτικά μέτρα όπως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.
Παράλληλα στέλνει μήνυμα ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Τσίπρας έχει μεγάλη αγωνία, αληθινό άγχος γιατί βλέπει ότι η πολιτική μας αρχίζει να αποδίδει. Οι εκλογές θα γίνουν όταν λέει το Σύνταγμα, όχι όποτε το θέλει ο Τσίπρας, που δίνει την έσχατη μάχη να ματαιώσει τη σταθεροποίηση της χώρας και τη δημοσιονομική εξυγίανση» τονίζει χαρακτηριστικά.
Ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, στον διευθυντή του ΕΤ Π. Αμυρά, μπορείτε να τη διαβάσετε στον Τύπο της Κυριακής 
 

Σε απεργιακό κλοιό από Δευτέρα - Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων


Μαζικές κινητοποιήσεις αρχίζουν από αύριο εργαζόμενοι που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.
Την αρχή κάνουν τη Δευτέρα -με πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες- οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ένταξη περισσότερων από 600 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.
Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες επίσης από τη Δευτέρα. 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί Δευτέρα και Τρίτη.
Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούν απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού. Τετάρτη και Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.
Την Τετάρτη, μάλιστα, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ. Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.
Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Πρωινή επίσκεψη του Εγκέλαδου - Σεισμός 2,8 Ρίχτερ στην Πάτρα


Ασθενής σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην πόλη της Πάτρας. Σύμφωνα με το patrastimes στις 8:57 σημειώθηκε σεισμική δόνηση εντάσεως 2,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο 9 χλμ. Βόρεια - Βορειοδυτικά της Πάτρας. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Πέμπτη στην Ευρώπη η επίθεση του Ολυμπιακού


Μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στον επιθετικό τομέα διαθέτει ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, καθώς μετράει τρία γκολ ανά αγώνα. Δείτε ποιες άλλες κορυφαίες ομάδες της "γηραιάς ηπείρου" ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.
Στην ελίτ της Ευρώπης ανήκει η γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού, τουλάχιστον μετά το πέρας των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών της Superleague.
Μετά και τη νίκη τους με 4-0 επί της Ξάνθης, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν σημειώσει 12 γκολ, γεγονός που σημαίνει πως ο μέσος όρος τους ανά αγώνα είναι τρία γκολ.
Μαζί με την ομάδα του Μίτσελ, άλλες οκτώ ομάδες στην Ευρώπη έχουν επιτύχει κάτι ανάλογο, με πρώτη και καλύτερη την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League, την Άντερλεχτ, η οποία μετράει το εντυπωσιακό 26 γκολ σε 7 αγώνες, δηλαδή 3,71 γκολ ανά αγώνα!
Ακολουθούν οι πρωτοπόροι της Primera Division, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, που έχουν πετύχει από 14 γκολ σε 4 αγώνες (3,5 ανά αγώνα), ενώ στην 4η θέση βρίσκεται η Σπόρτινγκ Λισαβόνας του Λεονάρντο Ζαρντίμ με 10 γκολ στα τρία πρώτα της παιχνίδια (3,33 ανά αγώνα).
Μαζί με τον Ολυμπιακό, στην 5η θέση, είναι άλλες τέσσερις ομάδες που έχουν μέσο όρο τρία γκολ στο ξεκίνημα της σεζόν. Η Ντόρτμουντ έχει πετύχει 15 γκολ σε 5 αγώνες, η Χόφενχαϊμ έχει βρει δίχτυα 12 φορές σε 4 παιχνίδια, η Νάπολι έχει 9 γκολ στα τρία πρώτα της παιχνίδια στη Serie Α, ενώ και η ουγγρική Ντεμπρετσένι, στους πρώτους της 6 αγώνες, έχει σκοράρει 18 φορές.

Oi έντεκα του ΠΑΟ που θα ξεκινήσουν στο ματς με τον Πλατανιά


Στην Κρήτη βρίσκεται η αποστολή του Παναθηναϊκού εν όψει του αγώνα της Κυριακής με τον Πλατανιά.
Οι "πράσινοι" ταξίδεψαν το Σάββατο για τα Χανιά, αμέσως μετά την καθιερωμένη προπόνηση. Ο Γιάννης Αναστασίου φαίνεται πως έχει καταστρώσει τα σχέδιά του για την αναμέτρηση και δείχνει να έχει κατασταλάξει στους παίκτες που θα ξεκινήσουν.
Ο Στέφανος Καπίνο θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τους Μαρινάκη και Νάνο στα άκρα της άμυνας.
Στο κέντρο της άμυνας θα βρίσκονται οι Τριανταφυλλόπουλος και Ρισβάνης. Μπροστά τους θα παίζει ο Λαγός ως αμυντικός μέσος.
Την τριάδα των χαφ θα συμπληρώνουν οι Πράνιτς και Αμπεΐντ. Στα άκρα θα βρίσκονται οι Ζέκα και Ντίνας, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μπεργκ.

Ιστορικοί “πυροβολισμοί” από Μήτρογλου

Kostas-Mitroglou
Πιο ώριμος από ποτέ, ο Κώστας Μήτρογλου ηγείται της επίθεσης του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει 6 γκολ σε διάστημα 95 λεπτών!
Ο Κώστας Μήτρογλου επανέλαβε το χατ-τρικ που σημείωσε κόντρα στον Λεβαδειακό την περασμένη αγωνιστική και με αντίπαλο την Skoda Ξάνθη στο Φάληρο και έτσι το βράδυ του Σαββάτου έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Και αυτό γιατί έγινε ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που πετυχαίνει απο τρία γκολ σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές πρωταθλήματος ενώ συνολικά είναι μόλις ο τρίτος από καταβολής Α' Εθνικής Κατηγορίας (1959-60) που μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα τέτοιο επίτευγμα.
Ο πρώτος χρονικά ήταν ο θρυλικός κυνηγός του Απόλλωνα Αθηνών, Γιώργος Καμάρας, που είχε πετύχει χατ-τρικ στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της σεζόν 1961-62 (κόντρα σε Δόξα Δράμας και Απόλλωνα Καλαμαριάς) ενώ στα χνάρια του βάδισε και ο Αντώνης Αντωνιάδης.
Ο "ψηλός" του ελληνικού ποδοσφαίρου σημείωσε δύο διαδοχικά χατ-τρικ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν 1973-74 σκοράροντας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού απέναντι σε Πανσερραϊκό και Πανιώνιο.
Να σημειώσουμε πως δύο συνεχόμενα χατ-τρικ είχε πετύχει και ο Ίλια Ίβιτς με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 1995-96 (4 γκολ με Απόλλωνα και 3 με Εδεσσαϊκό), με τη διαφορά πως είχε μεσολαβήσει παιχνίδι των "ερυθρολεύκων" εντός έδρας με τον ΟΦΗ στο οποίο όμως ο Σέρβος κυνηγός δεν είχε αγωνιστεί
sport24.gr 

Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς δήμαρχοι και περιφερειάρχες

Τους πέντε δημοφιλέστερους περιφερειάρχες και τους 20 πιο δημοφιλείς δημάρχους καταγράφει η πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 18 Ιουλίου σε δείγμα 30.249 ατόμων.



Σύμφωνα με την έρευνα οι πιο δημοφιλείς περιφερειάρχες είναι:
-Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης με 54,9%
-Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας με 46,8%
-Αλέξανδρος Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου με 44,8%
-Γιάννης Σγουρός, περιφερειάρχης Αττικής με 42,5%
-Γιάννης Μαχαιρίδης, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με 35,1%

Οι πιο δημοφιλείς δήμαρχοι σε δήμους άνω των 50.000 κατοίκων είναι:
-Γιώργος Ιωακειμίδης, Νίκαιας – Ρέντη με 76,9%
-Διονύσης Χατζηδάκης, Παλαιού Φαλήρου με 76,7%
-Νίκος Ζενέτος, Ιλίου με 73,8%
-Σίμος Δανιηλίδης, Νεάπολης – Συκεών με 65,9%
-Νίκος Σαράντης, Αγίων Αναργύρων με 65,3%
-Ανδρέας Παχατουρίδης, Περιστερίου, με 61,8%
-Σταύρος Κασιμάτης, Κορυδαλλού, με 61,5%
-Βαγγέλης Λαμπάκης, Αλεξανδρούπολης, με 58,2%
-Γιάννης Μπουτάρης, Θεσσαλονίκης με 55,7%
-Ηρακλής Γκότσης, Νέας Ιωνίας με 47,6%
-Παύλος Μοσχολιός, Αγρινίου με 46,4%
-Βασίλης Βαλασσόπουλος, Ηλιούπολης με 43,2%
-Χρήστος Κορτζίδης, Ελληνικού – Αργυρούπολης με 41,9%
-Βασίλης Μιχαλολιάκος, Πειραιά με 40,9%
-Κώστας Παπαλός, Καρδίτσας με 40,5%
-Παναγιώτης Νίκας, Καλαμάτας με 40,2%
-Λάζαρος Μαλούτας, Κοζάνης με 40,1%
-Μανώλης Σκουλάκης, Χανίων με 39,8%
-Γιάννης Κουράκης, Ηρακλείου με 38,3%
-Γιώργος Πατούλης, Αμαρουσίου με 38%
aftodioikisi.gr

 

Δημοσκόπηση Κάπα Research: «Σαρώστε τους ‘βλαχοδήμαρχους’»

Την πρόθεσή τους να «σαρώσουν» τους «βλαχοδήμαρχους» εκφράζουν οι πολίτες σε πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 18 Ιουλίου σε δείγμα 30.249 ατόμων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύει το «βήμα της Κυριακής»:
-Το 62,9% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν θέλουν να επανεκλεγεί ο σημερινός δήμαρχος έναντι του 27,1% που δηλώνουν να επανεκλεγεί. Παράλληλα το 59,3% δηλώνουν ότι έχουν «μάλλον αρνητική» ή «αρνητική» γνώμη για το σημερινό δήμαρχο έναντι 37,8% που έχουν «μάλλον θετική» ή «θετική» γνώμη.
-Κάπως καλύτερη είναι η εικόνα για τους περιφερειάρχες, καθώς το 58,9% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν θέλουν να επανεκλεγεί ο σημερινός περιφερειάρχης έναντι 27,3% που δηλώνουν ότι θέλουν να επανεκλεγεί. Επιπλέον το 54,1% δηλώνουν ότι έχουν «μάλλον αρνητική» ή «αρνητική» γνώμη για το σημερινό περιφερειάρχη έναντι 39,1% που έχουν «μάλλον θετική» ή «θετική» γνώμη.
Πάντως, αρνητική φαίνεται να είναι η εικόνα και για τις αντιπολιτεύσεις στους δήμους, καθώς το 56,1% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν τους εκφράζει «κανένας από τους δύο» (σ.σ. δημοτική αρχή ή αντιπολίτευση).
70% μη ικανοποιημένοι από τη ζώη στο δήμο
Φαίνεται, δε, πως η αρνητική αυτή εικόνα σχετίζεται με το γεγονός πως πάνω από δύο στους τρεις πολίτες (ποσοστό 70,3%) δηλώνουν «λίγο» ή «καθόλου» ικανοποιημένοι από την καθημερινή ζωή στο δήμο τους έναντι μόλις 28,9% που δηλώνουν «πολύ» ή «αρκετά». Ιεραρχούν, δε, τα κυριότερα προβλήματα στο δήμο τους ως εξής:
-Ανεργία: 38,3%
-Κακοδιαχείριση πόρων: 38,3%
-Έλλειψη πόρων: 32,9%
-Καθαριότητα: 31%
-Διαφθορά: 21,4%
-Κυκλοφοριακό: 21,1%
-Ελλιπείς υπηρεσίες υγείας: 19,2%
-Φτώχεια: 19,1%
-Εγκληματικότητα: 13,4%
-Παρουσία μεταναστών: 13,1%
-Μόλυνση περιβάλλοντος: 9,7%
-Σχολεία: 8,9%
-Ρατσιστική βία: 3,2%
Μάλιστα, για τα προβλήματα και τις ελλείψεις της αυτοδιοίκησης οι πολίτες κατηγορούν περισσότερο τους ίδιους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες (58,7%) και λιγότερο το κεντρικό κράτος (38,9%).
Ψάχνουν ανεξάρτητο από την κεντροαριστερά
Αναφορικά με το προφίλ του δημάρχου που αναζητούν οι πολίτες, σύμφωνα με την  έρευνα, δύο στους τρεις (67,4%) θέλουν να είναι ανεξάρτητος («να μην έχει σχέση με πολιτικά κόμματα») και το 44,9% να προέρχεται από την κεντροαριστερά (44,9%) έναντι 31% που ζητά να προέρχεται από την κεντροδεξιά.
Παράλληλα οι πολίτες είναι μοιρασμένοι σχετικά με την:
-Εμπειρία: 48,3% ζητούν ο υποψήφιος δήμαρχος να είναι αμέτοχος μέχρι σήμερα στα δημοτικά δρώμενα έναντι του 44,9% που θέλουν να έχει εμπειρία.
-Ηλικία: Το 44% ζητά να είναι άνω των 40 ετών έναντι του 42,1% που θέλουν να είναι κάτω από 40.
-Μνημόνιο – αντιμνημόνιο: Το 42,5% δηλώνουν αδιάφοροι έναντι του 42,1% που θέλουν ο υποψήφιος να τάσσεται κατά του μνημονίου

Κύπελλο Γ’ Εθνικής: Χωρίς προβλήματα η Κόρινθος στην Καλαμάτα. - Αναβλήθηκε το Αχαϊκή-Μεσολόγγι

Κύπελλο Γ’ Εθνικής: Αναβλήθηκε το Αχαϊκή-Μεσολόγγι
Επτά  ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις από τις οχτώ, περιλαμβάνει το «πρώτο πιάτο» του Κυπέλλου του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής  που ξεκινάει σήμερα.
Και αυτό καθώς από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι αναβλήθηκε ο αγώνας Κυπέλλου  της 15/9/2013 Αχαϊκή-Μεσολόγγι, ο οποίος θα οριστεί εκ νέου από την αρμόδια Επιτροπή.
Αιτία είναι πως το ορισθέν γήπεδο της Κάτω Αχαγιάς δεν πήρε άδεια καταλληλότητας και η αστυνομία δεν συναίνεσε να διεξαχθεί το παιχνίδι, το οποίο θα οριστεί εκ νέου από την Επιτροπή Κυπέλλου.
Τον πρώτο της επίσημο αγώνα για τη νέα περίοδο δίνει, σήμερα Κυριακή, η Κόρινθος, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας ,  στην Καλαμάτα, το Μεσσηνιακό και φυσικά ο Δημήτρης Μαγκαφίνης και οι παίκτες του, θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση .
Στα αγωνιστικά, δε φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα, με τον τεχνικό του συλλόγου να προσπαθεί να καταστρώσει τα σχέδιά του, με την καλύτερη δυνατή 11αδα

Tο πρόγραμμα του 4ου ομίλου στο Κύπελλο

1η αγωνιστική
1 ΠΑΟ Βάρδας-Παναργειακός
2 Αρης Αιτωλικού-Καλαμάτα
3 Μεσσηνιακός-Κόρινθος
4 Παναρκαδικός-ΠΦΟ Πανόπουλου
5 Αχαϊκή-ΑΕ Μεσολογγίου
6 Δόξα Νέας Μανωλάδας-Εθνικός Σαγέικων
7 Ατρόμητος Λάππα-ΑΕ Ερμιονίδας
8 Πανναυπλιακός-ΑΕ Καραϊσκάκης

2η αγωνιστική
9 Νικητής 5 – Νικητής 2
10 Νικητής 8 – Νικητής 4
11 Νικητής 7 – Νικητής 1
12 Νικητής 6 – Νικητής 3

3η αγωνιστική
13 Νικητής 10 – Νικητής 9
14 Νικητής 12 – Νικητής 11
24 Νικητής 14 – Νικητής 13

Στη συνέχεια η ομάδα που θα προκύψει από τον 4ο όμιλο, με κωδικό 24, θα παίξει στα προημιτελικά 

Ελλάδα – Σλοβενία 65-73

Αν και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να γυρίσει ένα χαμένο παιχνίδι, η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 73-65 από την οικοδέσποινα Σλοβενία στη Λουμπλιάνα και ψάχνει ένα πολύ δύσκολο συνδυασμό αποτελεσμάτων στην τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί στα προημιτελικά.Τα δεκάλεπτα: Α (13-26), Β (27-43), Γ (46-62), Δ (65-73)
 

Οι Αρκάδες δοκιμάζονται στην Κρήτη


Ελληνική επιστροφή με «παγίδες» πριν από τις «ευρωμάχες»Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής,στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ γίνονται αύριο Κυριακή και την Δευτέρα
Η Καλλονή έχει δύσκολη αποστολή στην Ριζούπολη, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης που ψάχνει βαθμούς, μετά τις ήττες από ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες δοκιμάζονται στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, σε μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση, κάτι που ισχύει και για τον αγώνα της Δευτέρας, όπου ο «Αγιαξ της Ηπείρου» θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο. Ακόμη, την Κυριακή ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Πλατανιά και θέλει βαθμούς για να βελτιώσει την θέση του στην κατάταξη, όπως και ο Αρης που θα υποδεχθεί τον Λεβαδειακό. Τέλος, χωρίς φαβορί, η αναμέτρηση  Πανιώνιος - Πανθρακικός.

Στους αγώνες του Σαββάτου: Παναιτωλικός - Εργοτέλης 0 - 0, Βέροια - ΠΑΟΚ 1 - 2, Ολυμπιακός - Ξάνθη 4 - 0

Το υπόλοιπο πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA):
ΚΥΡΙΑΚΗ 15/9Αρης - Λεβαδειακός (16:00, ns2)
ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης (18:15, ns4)
Απόλλων Σμύρνης - Καλλονή (18:15, ns7)
Πανιώνιος - Πανθρακικός (18:15, ns2)
Πλατανιάς - Παναθηναϊκός (20:30, ns1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος (19:30, ns1)