Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Το Μαξίμου "δείχνει" Έλενα Ράπτη για τη Θεσσαλονίκ​η

Elena-Rapti-2
Την υποψηφιότητα της Έλενας Ράπτη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης φαίνεται να προκρίνει το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η “Real News”.
Η εφημερίδα του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου συνδέει την πρόσφατη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Έλενα Ράπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη διαφαινόμενη πρόκριση της υποψηφιότητας της νεαρής πολιτικού για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Έλενα Ράπτη θεωρείται η καλύτερη υποψηφιότητα για τη συμπρωτεύουσα, ώστε να αναμετρηθεί με αξιώσεις επικράτησης με τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 κατάφερε να κερδίσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά από δεκαετίες ηγεμονίας της Κεντροδεξιάς, με τον Σωτήρη Κούβελα, τον Ντίνο Κοσμόπουλο και τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
Η “Real News” εκτιμά ότι οι δυο εναλλακτικές για την Έλενα Ράπτη, είναι η Εύα Καϊλή, που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και έχει ακροατήριο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η Άννα Ευθυμίου, η οποία ανεβαίνει αλματωδώς το τελευταίο διάστημα στην κομματική ιεραρχία της Νέας Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχε κυκλοφορήσει έντονα το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Στράτου Σιμόπουλου, το έργο του οποίου στην κυβέρνηση εκτιμάται ως απολύτως θετικό από το Μέγαρο Μαξίμου.
Το ενδιαφέρον του να είναι και πάλι υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης έχει εκδηλώσει και ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος μετράει ήδη μια ήττα από τον Γιάννη Μπουτάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, όταν δεν κατάφερε να συσπειρώσει την κοινωνική βάση της Κεντροδεξιάς, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να χάσει τη συμπρωτεύουσα μετά από δεκαετίες