Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στον "ΤτΚ": "Μπορούμε να διώξουμε το Μνημόνιο"



.
«Oχι νέα μέτρα εφόσον πιάνουμε τους στόχους μας. Θα επιστρέφουμε στην κοινωνία το μεγαλύτερο μέρος (70%) απ’ όποιο περίσσευμα επιτυγχάνουμε»

  Συνέντευξη στον Πάνο Αμυρά
Το σχέδιο εξόδου της χώρας από την «περιπέτεια» της μνημονιακής εποχής περιγράφει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο.
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι με την επίτευξη των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις, η χώρα θα αποδεσμευθεί σταδιακά από το Μνημόνιο, ενώ σημειώνει ότι εάν χρειασθεί πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν από τη λήξη ομολόγων, αυτό θα γίνει χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους.
Σε ο,τι αφορά το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015-2016, ο κ. Σαμαράς το προσδιορίζει στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και υπογραμμίζει ότι δεν θα καλυφθεί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ούτε με νέους φόρους, αλλά με διαρθρωτικά μέτρα όπως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.
Παράλληλα στέλνει μήνυμα ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Τσίπρας έχει μεγάλη αγωνία, αληθινό άγχος γιατί βλέπει ότι η πολιτική μας αρχίζει να αποδίδει. Οι εκλογές θα γίνουν όταν λέει το Σύνταγμα, όχι όποτε το θέλει ο Τσίπρας, που δίνει την έσχατη μάχη να ματαιώσει τη σταθεροποίηση της χώρας και τη δημοσιονομική εξυγίανση» τονίζει χαρακτηριστικά.
Ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, στον διευθυντή του ΕΤ Π. Αμυρά, μπορείτε να τη διαβάσετε στον Τύπο της Κυριακής