Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΓΡΑΜMATEIA KOINΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής φροντίδας για ενημέρωση και πρόληψη σε θέματα υγείας, θέλοντας να σταθεί δίπλα στο συνάνθρωπο με ήθος και σεβασμό, διοργανώνει κοινωνική δράση για τη στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Στη δράση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 10 π.μ. στο Ίλιον στην πλατεία πίσω από το ΙΑΚ (πρώην ΠΙΚΠΑ) επί των οδών Ναυσικάς και Θέτιδος, συμμετέχουν εθελοντές γιατροί όλων των ειδικοτήτων παρέχοντας δωρεάν ιατρική εξέταση σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Επίκαιρη Επερώτηση 49 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με τη δυσλειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας

Επίκαιρη Επερώτηση με θέμα «Προμελετημένη και μεθοδευμένη η δυσλειτουργία των ΚΕ.Π.Α. με στόχο τον περιορισμό των κοινωνικών παροχών στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις» κατέθεσαν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών. 
           
Στην κατατεθείσα επερώτηση οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται εντόνως μια μεθοδευμένη μείωση των ποσοστών αναπηρίας από τις επιτροπές των ΚΕ.Π.Α., τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό, κατά την αρχική δηλαδή αξιολόγηση του αιτήματος των δικαιούχων στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, υπαλλήλων των ΚΕ.Π.Α. αλλά και ιατρών, έχουν δοθεί «προφορικές» οδηγίες στα μέλη των επιτροπών των ΚΕ.Π.Α., προκειμένου σε πρώτο βαθμό να μειώνονται τα ποσοστά αναπηρίας των αιτούντων. Με την πρακτική αυτή, επιμηκύνεται κατά πολύ το διάστημα μη καταβολής των συντάξεων και των επιδομάτων και το Κράτος κερδίζει σε ρευστότητα, εις βάρος των ατόμων με αναπηρία».
 

Ξεκινά σήμερα η πολιτική εκπομπή της Χρυσής Αυγής: ΖΩΝΤΑΝΑ από το XAgr.net!

 
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου


Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 22.00 για μία ώρα σχολιάζουμε τις πολιτικές εξελίξεις και ενημερώνουμε για την πορεία του Εθνικιστικού Κινήματος. Με τον Ηλία Κασιδιάρη και με τη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής

Η διαδικτυακή τηλεόραση της Χρυσής Αυγής είναι γεγονός.
 Η πολιτική εκπομπή της Χρυσής Αυγής θα μεταδίδεται ζωντανά κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 22.00 και θα έχει ωριαία διάρκεια. . Το κοινό μπορεί να επικοινωνεί μέσω διαδικτύου με on line μηνύματα που θα διαβάζονται κατά τη διάρκεια της εκπομπής, καθώς και μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της Χρυσής Αυγής (210-6985121). Θα υπάρχει επίσης δυνατότητα ζωντανών τηλεφωνικών παρεμβάσεων Ελλήνων τηλεθεατών από όλο τον κόσμο.

Η Όλγα πήρε πάνω της τον “κοινωνικό τουρισμό”. Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Olga-Kefalogianni
Ένα πρόγραμμα που είχε κολλήσει, πήρε πάνω της η Όλγα Κεφαλογιάννη, και από σήμερα αποτελεί πραγματικότητα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προσφέρει “ανάσες” σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται.
Η Υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε το πρόγραμμα “Τουρισμος για όλους” για την περίοδο 2013-14, συνολικής δαπάνης 5 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά 72.000 δικαιούχους.
Το Πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2014. Ειδικότερα, θα αναπτυχτεί σε δυο χρονικές περιόδους, από τον Ιούλιο του 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2013, και από  Φεβρουάριο 2014 έως 31 Μαΐου 2014.
Μέσω του προγράμματος, επιδοτείται η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων, τα οποία ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων.
Τα εισοδηματικά  όρια υπαγωγής στο Πρόγραμμα διαμορφώνονται ως εξής: Σε  16.000 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, στις 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί). και  35.000 ευρώ για πολύτεκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί). Για τα άτομα της Τρίτης ηλικίας, δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.
Στόχος του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» 2013-2014 είναι  η  παροχή διακοπών χαμηλού κόστους σε ευαίσθητες οικονομικά κοινωνικές ομάδες,  η βελτίωση της  πληρότητας των τουριστικών καταλυμάτων σε μια ευρύτερη χρονική περίοδο και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στην παρούσα φάση της οικονομικής ύφεσης.
Η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού εξαήμερων διακοπών, θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕΠ. Θα εκδοθούν 62.000 συνολικά ατομικά δελτία, που θα αφορούν εργαζόμενους.
Επίσης, θα χορηγηθούν άλλα 10.000 ατομικά δελτία που θα απευθύνονται σε συνταξιούχους λόγω γήρατος ή αναπηρίας ανεξαρτήτως εισοδήματος. Το σχετικό πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου 2013.
Μιλώντας για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε τα εξής:
“Το Πρόγραμμα Τουρισμός για όλους για την περίοδο 2013-2014 απευθύνεται στις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.
Σε εκείνους τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές. Σε εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη για στήριξη.
Αφορά επίσης τα άτομα της τρίτης ηλικίας, που συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους και αποτελούν δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο πιστεύουμε ότι η Πολιτεία έχει καθήκον να κάνει  ότι μπορεί, ώστε να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Το Πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους, πέρα από τη σημαντική κοινωνική του διάσταση, στοχεύει και στην ενδυνάμωση της εσωτερικής τουριστικής κίνησης.
Αποτελεί ελπίδα όχι  μονό για τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους, αλλά και για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τις τοπικές οικονομίες.
Καταλήγοντας, θέλω να τονίσω ότι ο τουρισμός σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο της ατμομηχανής που θα οδηγήσει την εθνική οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης”, ήταν τα λόγια της Όλγας Κεφαλογιάννη.

ysterografa.gr

Υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ ο Αμβρόσιος!

ambrosiosΟ Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος με τη θέση που εκφράζει στο προσωπικό ιστολόγιό του τάσσεται υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ, χωρίς να παραλείπει όμως να δηλώσει ότι συμπάσχει με τους ανθρώπους που θα μείνουν εκτός δουλειάς.
Η ανάρτηση, όπως τη μεταφέρει το thebest.gr αναφέρει τα εξής:

Αυτοκτόνησε πατέρας οκτώ παιδιών στην Πάτρα

aytoktoniaΣοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας, από την είδηση της αυτοκτονίας ενός 48χρονου πατέρα οκτώ παιδιών.
Όπως  αναφέρει το thebest.gr, ο άτυχος πατέρας εντοπίστηκε πριν λίγο στο λεβητοστάσιο του σπιτιού του, στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, στον Άγιο Νικόλαο Λεύκας Πατρών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αυτόχειρας προέβη στο απονενοημένο διάβημα λόγω προβλήματος υγείας που του παρουσιάστηκε ξαφνικά.

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Να ανοίξει η ΕΡΤ, χωρίς καμία απόλυση

ergazomenoi-ERT
Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ξεκαθαρίζουν ότι έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις, με τους κυβερνητικούς εταίρους να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το θέμα της κρατικής τηλεόρασης, δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους.
“Να ανοίξει όλη η ΕΡΤ, ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμία απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας”, αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στη σχετική ανακοίνωσή τους
Προσθέτουν μάλιστα ότι “δεν θα δεχθούν εκκαθαριστές και διοικήσεις που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία”, ενώ “καταγγέλλουν τη στάση της κυβέρνησης, που αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ, και με πρωτοφανή κυνισμό αγνοεί την ύπαρξή 2.650 εργαζομένων και των οικογενειών τους”.

«Στάχτη» 5.000 στρέμματα στην Εύβοια

pyrkagiaa
Περισσότερα από 5.000 στρέμματα έγιναν στάχτη από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες  το βράδυ στις 9.30 στην περιοχή Κάμπος Αργυρού του δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια.
Σύμφωνα με το evianews.gr, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προσπαθούσαν όλη νύχτα να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έφταναν μέχρι και τα 7 μποφόρ, κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.
Στο σημείο επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δυο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο και λίγο πριν τις δέκα το πρωί κατάφεραν να την περιορίσουν.
Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς διερευνούνται από τις Αρχές.

ysterografa.gr

Μουρούτης: Ο Τρίμης αποδοκιμάστηκε στην ΕΣΗΕΑ

Giorgos-Mouroutis
Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ σχολίασε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Τwitter ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και εκ των πλέον στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης.
“Ο Τριμης αποδοκιμαστηκε στην ΕΣΗΕΑ. Θριαμβευτικό αποτέλεσμα για τους πρωτοεμφανιζομενους Ενωμένους Δημοσιογραφους! Θερμά Συγχαρητήρια”, έγραψε ο Γιώργος Μουρούτης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

ysterografa.gr

 Κόπηκε (προσωρινά) το σήμα της ΕΡΤ μέσω της EBU

ERT-sima-ekpompis
Σήμερα το πρωί κόπηκε το σήμα μετάδοσης του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ μέσω της EBU.
Η εκπομπή του προγράμματος συνεχίζεται μέσω άλλων συνδέσεων.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μερικές ώρες μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, στη διάρκεια της οποίας φαίνεται ότι δρομολογήθηκε λύση για την “επανεκκίνηση” της δημόσιας τηλεόρασης, υπό άλλους όρους.
Καθώς επίσης, μερικές ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας το απόγευμα, για το θέμα της ΕΡΤ και την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, που έγινε αντικείμενο πλήθους ερμηνειών.
Όπως αποδείχτηκε ωστόσο, το πρόβλημα ήταν προσωρινό και αφορούσε στη μεγάλη “κίνηση” που παρατηρήθηκε στο site της EBU, και αποκαταστάθηκε στη συνέχεια.

ysterografa.gr

Παρέμβαση K. Κόλλια γιά τις αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων από τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου

Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου σε περιοχές της Κορινθίας, καθώς και για το θέμα των αποζημιώσεων ιδιοκτητών ακινήτων απ’ όπου διέρχεται ο αγωγός. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου και ο Διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ κ. Παπαρσένος. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Κιάτο από το Λύκειο των Ελληνίδων

Σταματήστε να μάχεστε μεταξύ σας με τα μάτια κλειστά!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν κάποιος περίμενε πως μετά από μια οικονομική καταστροφή σαν τη σημερινή - που αγγίζει τα όρια της εθνικής τραγωδίας - το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα φερόταν με την μέγιστη δυνατή ωριμότητα, προφανώς διαψεύστηκε για άλλη μια φορά.

Ακόμη και ο αναμενόμενος σήμερα αναγκαστικός συμβιβασμός δεν προοιωνίζεται κάτι καλό για τη χώρα.

Αν δεν γίνει κατανοητό ότι τέτοιες στιγμές παραμερίζονται τα πάντα (και οι πάντες) και μπροστά στα μάτια όλων υπάρχει μόνο το συμφέρον της πατρίδας, τότε η επόμενη κρίση βρίσκεται σίγουρα πολύ κοντά.

Η Ιστορία της Ελλάδας έχει δείξει πως σπάνιες υπήρξαν αυτές οι στιγμές – οι στιγμές που σύσσωμο το Έθνος, ενωμένο κάτω από σύσσωμη την ηγεσία του, έδωσε μια μάχη και την κέρδισε.

Θρήνος στο Χόλιγουντ! Πέθανε ξαφνικά ο σταρ των Sopranos, Τζέιμς Γκαντολφίνι!

 

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, ενώ βρισκόταν διακοπές στη Ρώμη, ο γνωστός ηθοποιός Τζέιμς Γκαντολφίνι. Ήταν μόλις 51 ετών.

Ο Γκαντολφίνι έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του στη Ρώμη, ανακοίνωσε το δίκτυο HBO.

Ο γνωστός ηθοποιός έγινε γνωστός από το ρόλο του στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «The Sopranos».

Για το ρόλο του ως Τόνι Σοπράνο είχε βραβευτεί τρεις φορές με Emmy.

Ήταν παντρεμένος και με τη σύζυγό του Ντέμπορα απέκτησαν πέρυσι ένα κοριτσάκι. Είχε κι έναν έφηβο γιο, τον Μάικλ, από τον προηγούμενο γάμο του.

Παλικαρίσια άνοδος για Παναιτωλικό!



Παλικαρίσια άνοδος για Παναιτωλικό!
Ο Παναιτωλικός είναι η τέταρτη ομάδα που θα ακολουθήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Εργοτέλη και την Καλλονή στη Super League. Η ομάδα του Μάκη Χάβου επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου στο «Πανθεσσαλικό», στην 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Football League και εξασφάλισε την πρωτιά στους αγώνες κατάταξης.
Ο "τελικός" της εφετινής Football League, ο οποίος διεξήχθη υπό το βλέμμα περίπου 14.000 οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού υπήρξε ένταση στη φυσούνα.
Στο ντέρμπι ανόδου, με τις δύο ομάδες να έχουν πολλές ελλείψεις, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την κατοχή μπάλας, την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις περισσότερες καλές στιγμές, αλλά ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που χαμογέλασε!
Το γκολ του Καμαρά στην αντεπίθεση, στο 26', έβαλε τους Αγρινιώτες μπροστά στο σκορ, την ώρα που ο Ολυμπιακός Βόλου, χωρίς να παίζει καλά, απειλούσε μόνο από εκτελέσεις φάουλ του Μπρέσκα (5', 18', 30') και είχε την πολύ καλή στιγμή με την κεφαλιά του Πινδώνη στο 31'.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βολιώτες πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες με τους Μπρέσκα (47') και Σολάκη (51'), ισοφάρισαν στο 54' με τον Γιενγκά και «άγγιξαν» την ολική ανατροπή με την ευκαιρία του Μπρέσκα στο 55'. Ωστόσο ο Παναιτωλικός, αν και δέχθηκε πίεση, δεν πελάγωσε και με τον Κουτσοσπύρο στο 71' πήρε και πάλι το προβάδισμα το οποίο κράτησε άνετα ως το τέλος.
Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Σιδηρόπουλος έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπακάκη, μια αποβολή που την επεδίωξε ο παίκτης του Παναιτωλικού για να έχει λιγότερες αγωνιστικές τιμωρίας για την επόμενη σεζόν.
Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Παλαιολόγος, Γόγολος, Πινδώνης (48' Ανιέτε), Μπολάτι (79' Ναντάγια), Μπρέσκα, Γενγκά, Ολίσε (89' Ογκουνσότο), Σολάκης.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Αραμπατζής, Μπακάκης, Κούσας, Μελισσάς, Μουμίν, Σφακιανάκης, Ιορδανίδης, Μπελόν (90'+3' Σμίλτος), Καμαρά (88' Μύγας), Πασάς (58' Κουτσοσπύρος).

Στο άλλο παιχνίδι, βαθμολογικά αδιάφορο, ο Ηρακλής συνέτριψε 4-0 τη Νίκη Βόλου.

 Η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος επέτρεψε σε Ηρακλή και Νίκη Βόλου να παίξουν άνετα, ελεύθερα και επιθετικά στο «Καυτανζόγλειο». Οι δύο ομάδες είχαν… αμέτρητες τελικές προσπάθειες και πάρα πολλές ευκαιρίες, όμως ο «Γηραιός» ήταν ο εύστοχος και οι Βολιώτες οι άστοχοι.
Κάπως έτσι προέκυψε το τελικό 4-0, με τα γκολ των Κιρόφσκι (36', 59' πεν.), Χρήστου Παληγεώργου (40') και Αλεξίου στο 90'+2'.
Ηρακλής (Σίνισα Γκόγκιτς): Χουάντερσον, Παπαστεριανός, X. Παληγεώργος, Κραγιόπουλος, Φερνάντεζ, Βουτσιάς (64' Γεωργίου), Γ. Παληγεώργος (61' Τροϊρης), Σιατραβάνης, Σαράφογλου, Κιρόφσκι (68' Αλεξίου), Θόρια.
Νίκη Βόλου (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Καρακούτσης, Ψιάνος, Χατζής, Κοντοδήμος, Πιτταράς, Πορτουλίδης, Τζιώρας (46' Παπαδόπουλος), Λαλίν, Κυριάκος, Τάντιτς, Ουέλινγκτον (46' Φλίγκος).

Μεγάλος χαμένος της ημέρας ο Ολυμπιακός Βόλου, που ήθελε μόνο τη νίκη για να πανηγυρίσει αυτός την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια», καθώς πριν την έναρξη της αγωνιστικής, ο Παναιτωλικός ήταν πρώτος με 11 βαθμούς και οι «ερυθρόλευκοι» ακολουθούσαν στη δεύτερη θέση με 9 πόντους.
Πλέον, στην τελική βαθμολογία, ο Παναιτωλικός τερμάτισε πρώτος με 14 βαθμούς, δεύτερος πέρασε ο Ηρακλής με 10, τρίτος υποχώρησε ο Ολυμπιακός Βόλου με 9 και τέταρτη παρέμεινε η Νίκη Βόλου με 3 βαθμούς.
Ολα αυτά, βέβαια, σε αναμονή της απόφασης της αθλητικής δικαιοσύνης για τα όσα έγιναν στο αντίστοιχο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό να έχει κληθεί και με το άρθρο 22 και να κινδυνεύει, στο χειρότερο γι' αυτόν σενάριο, με αφαίρεση 7 βαθμών...


Οι εκλογές μας… τελείωσαν. Νέα κυβέρνηση με “αστερίσκους” και επικαιροποιημένες προτεραιότητες

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Όπως συνέβη και με τη ρήση του περί των “πρώτων 100 ημερών”, ο Φρανσουά Μιτεράν είχε δίκιο και σε σχέση με τον ετεροπροσδιορισμό της πολιτικής ως “διαχείριση συμβόλων”. Έτσι είναι.
Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, κυρίως οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που ήρθαν πιο κοντά στις θέσεις του Πρωθυπουργού, απέδειξαν απόψε ότι έχουν την κρίσιμη και αναγκαία ευχέρεια να διαχειρίζονται τα σύμβολα με σύνεση. Και στην προκειμένη περίπωση πιο εκκωφαντικός συμβολισμός από την προσπάθεια που ξεκίνησαν και οι τρεις πριν από έναν χρόνο, δεν υπάρχει.

Στην κατάργηση 516 κενές οργανικές θέσεις σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών με 13 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) που υπέγραψε ο Ε. Στυλιανίδης. Οι ΚΥΑ αφορούν 6 δήμους, 4 Ν.Π.Δ.Δ., 2 Οργανισμών και 1 Συνδέσμου και υπεγράφησαν κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1α του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, όπως ισχύει αναφορικά με την κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ α΄ βαθμού και των ΝΠΔΔ. Επί των παραπάνω 13 συνολικά αποφάσεων το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 56% αφού καταργούνται 516 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, που υπερβαίνουν ανά κατηγορία και κλάδο το 60% των θέσεων που προβλέπονται στους οικείους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α΄ Βαθμού και των ΝΠΔΔ εποπτείας τους, ενώ το ποσοστό διατήρησης ανέρχεται στο 44% καθότι διατηρούνται 402 θέσεις κατόπιν ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης. Τα εν λόγω σχέδια αποφάσεων θα διαβιβαστούν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, προκειμένου να προσαρμοστούν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α΄ βαθμού στις διατάξεις του άρθρου 33 του ανωτέρω νόμου.

 
Στην κατάργηση 516 κενές οργανικές θέσεις σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών με 13 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) που υπέγραψε ο Ε. Στυλιανίδης.
Οι ΚΥΑ αφορούν 6 δήμους, 4 Ν.Π.Δ.Δ., 2 Οργανισμών και 1 Συνδέσμου και υπεγράφησαν κατ΄ εφαρμογή των  διατάξεων της παρ. 1α του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, όπως ισχύει αναφορικά με την κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ α΄ βαθμού και των ΝΠΔΔ.
Επί των παραπάνω 13 συνολικά αποφάσεων το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 56%  αφού καταργούνται 516 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, που υπερβαίνουν ανά κατηγορία και κλάδο το 60% των θέσεων που προβλέπονται στους οικείους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α΄ Βαθμού και των ΝΠΔΔ εποπτείας τους, ενώ το ποσοστό διατήρησης ανέρχεται στο 44% καθότι διατηρούνται 402 θέσεις κατόπιν ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης.
Τα εν λόγω σχέδια αποφάσεων θα διαβιβαστούν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, προκειμένου να προσαρμοστούν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α΄ βαθμού στις διατάξεις του άρθρου 33 του ανωτέρω νόμου.

aftodioikisi.gr

ΔΗΜΑΡ: Πιέσεις στελεχών σε Κουβέλη να δεχθεί την πρόταση Σαμαρά

Πιέσεις από βουλευτές και στελέχη της ΔΗΜΑΡ να δεχθεί την πρόταση Σαμαρά-Βενιζέλου για πρόσληψη με δίμηνες συμβάσεις σχεδόν του συνόλου των εργαζομένων στην ΕΡΤ πλην αυτών που εργάζονται στα Μουσικά Σύνολα και στο περιοδικό Ραδιοτηλεόραση  (συνολικά περίπου 2.500 άτομα) δέχεται, σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, λίγο πριν τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν απάντησε στην πρόταση κατά τη μεσημβρινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, οι περισσότεροι εκ των οποίων του είπαν ότι «πρόκειται για έναν έντιμο συμβιβασμό».
Να σημειωθεί ότι κανένα  στέλεχος κα, κυρίως, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δεν θέλει αυτή τη στιγμή να οδηγηθούμε σε εκλογές, καθώς φοβούνται ότι θα βρεθούν εκτός Βουλής.

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ο κ. Σαμαράς είναι πρωθυπουργός και θα πρέπει σε συνεργασία με τους άλλους δύο αρχηγούς σήμερα να βρει τη λύση.Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει αυτή τη χώρα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ FM  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε επιλέξει τη σιωπή κι εσείς σαν τον κ. Σημίτη;
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όχι ακριβώς, αλλά νομίζω πως για ένα χρονικό διάστημα καλό είναι να αποτοξινώνεται ο άνθρωπος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, θέλω να σας ρωτήσω πρώτα την άποψη σας εάν η απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τη λειτουργία της ΕΡΤ ήταν μια σωστή η μια εσφαλμένη απόφαση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Δ.ΒΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ-3η ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f5c424ea0b15fa&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371705026077&sads=wE_xNuIGHx_CFTb7eJKmrRPekC0

Δικαστική διαμάχη για το nerit.gr

nerit-grΤο troktiko.eu & η εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ» ξεκινούν δικαστική διαμάχη με την ΕΕΤΤ και το υπουργείο οικονομικών για το nerit.gr

Διαβάστε το θέμα στη διεύθυνση: http://troktiko.eu/

Καμιά αλλαγή δεν γίνεται με μηδενιστές του συνδικαλισμού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι πραγματικά πολύ ανησυχητικό και εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι ακόμη και στην ώρα μηδέν, τη στιγμή που η χώρα κουνάει τα πόδια της πάνω από τον γκρεμό πιασμένη από ένα κλαδί, να παραμένει αδύνατη ακόμη και η παραμικρή συνεννόηση – μεταξύ των κομμάτων και μέσα στα ίδια τα κόμματα.

Άναυδος ο λαός παρακολουθεί ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού που ο ίδιος (ο λαός) έστειλε στη Βουλή, να μην δείχνει την παραμικρή διάθεση συνεννόησης ακόμη και στα στοιχειώδη, ακόμη και στην ερμηνεία μιας δικαστικής απόφασης.

Μάχονται πάλι όλοι, με τα μάτια κλειστά, για να μην δουν την καταστροφή που έρχεται – ακριβώς όπως κλείνει κανείς τα μάτια πριν από ένα μεγάλο άλμα στο κενό.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ

ESIEA
Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εκλογών της 18ης και 19ης Ιουνίου 2013 για τη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Εγγεγραμμένοι: 5.701
Ψήφισαν: 3.322
Έγκυρα: 3.185 Άκυρα: 60 Λευκά: 77
Εκλογικό μέτρο: 289

Έλαβαν: 
Ι. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» (ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ)
Ψήφοι: 756 Έδρες: 3
ΙΙ. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Ψήφοι: 689 Έδρες: 3
ΙΙΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»
Ψήφοι: 561 Έδρες: 2
ΙV. Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ)»
Ψήφοι:321 Έδρες: 1
V. Συνδυασμός «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
Ψήφοι: 289 Έδρες: 1
VΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» 
Ψήφοι: 264 Έδρες: 1
VΙΙ. Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)»

Ψήφοι: 250 Έδρες: -
VΙΙΙ. Συνδυασμός «ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΙ… ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΤΕ!!!»
Ψήφοι: 30 Έδρες: -

Ο ΔΟΛ απαντάει στον ΣΥΡΙΖΑ με… φωτογραφίες

DOL
Συνέχεια στην κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, μέσω των σημερινών “Νέων”.
Με αφορμή λοιπόν τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα στην πλατεία Συντάγματος, και το πόσο μεγάλη σε όγκο και παλμό ήταν, η εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη δημοσιεύει τρεις φωτογραφίες, τη μία κάτω από την άλλη, για να οδηγήσει τον αναγνώστη σε συγκρίσεις.
Η πρώτη φωτογραφία είναι από τη συγκέντρωση του Συνασπισμού στον ίδιο χώρο το 1989, την οποία χαρακτηρίζει η εφημερίδα “κάπως μεγαλειώδη”.
Η δεύτερη είναι ασπρόμαυρη, και αφορά συγκέντρωση του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Συντάγματος το 1985. Η εφημερίδα τη χαρακτηρίζει “μεγαλειώδη”.
Η τρίτη είναι φωτογραφία από τη συγκέντρωση την οποία πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος τη Δευτέρα, και τα “Νέα” τη χαρακτηρίζουν… ειρωνικά “η μεγαλειωδέστερη όλων”.