Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Κι όμως το Σάββατο ο χρόνος θα μεγαλώσει!

Ενα εμβόλιμο δευτερόλεπτο θα προσθέσει στο τελευταίο λεπτό της 30ής Ιουνίου η Διεθνής Υπηρεσία που κρατά συγχρονισμένα τα ρολόγια σε όλο τον κόσμο.
Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτού του είδους η “παρέμβαση” στο χρόνο. Αντίστοιχες διορθώσεις έγιναν το 1998, το 2005 και το 2008.
Ο λόγος που γίνεται η πρόσθεση αυτή είναι το γεγονός οτι η Γη χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό της αλλα και γιατί η ταχύτητα περιστροφής της παρουσιάζει διακυμάνσεις, μεταβάλλοντας ανεπαίσθητα τη διάρκεια του ημερονυκτίου.

Αλλάζει ριζικά το «λεξικό» του Ίντερνετ

Αλλάζει ριζικά το «λεξικό» του Ίντερνετ Πάνω από 1.000 νέες καταλήξεις διευθύνσεων θα προστεθούν την επόμενη διετία
Μέχρι τώρα τα περισσότερα url κατέληγαν σε .com, .net, .org ή κάποιο εθνικό TLD όπως το .gr. Το πολύ όμως, εντός διετίας, αυτό πρόκειται να αλλάξει. Η ICANN ήδη έχει δεχτεί αιτήσεις για 1.409 νέες καταλήξεις διευθύνσεων (generic Top Level Domains – gTLD).

Τι σημαίνει αυτό όμως; Σημαίνει ότι αντί να πληκτρολογούμε plus.google.com ή play.google.com θα υπάρχει η διεύθυνση plus.google ή play.google. Με άλλα λόγια ο καθένας θα μπορεί να επιλέξει όποια λέξη επιθυμεί και να τη μετατρέπει σε domain. Αρκεί βέβαια να μην παραβιάζει εμπορικούς τίτλους τρίτων και να μπορεί να διαθέσει 185.000 δολάρια.

Όπως ήδη αναφέραμε, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 1.409 αιτήσεις για νέες καταλήξεις διευθύνσεων στην ICANN.

Μάλιστα για κάποιες από αυτές υπάρχει έντονο ενδιαφέρον όπως για παράδειγμα την κατάληξη .app. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρθουν σε συμφωνία μεταξύ τους. Διαφορετικά η κατάληξη θα μπει σε πλειστηριασμό.

Έρευνα-σοκ: Γερμανοί μαθητές δεν ξέρουν ποιος ήταν ο Χίτλερ

Έρευνα-σοκ: Γερμανοί μαθητές δεν ξέρουν ποιος ήταν ο Χίτλερ  Tο ένα τρίτο αυτών νομίζει ότι ήταν υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Ο Κλάους Σρέντερ καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Freie University είναι απαρηγόρητος. Διεξήγαγε έρευνα σε 7.400 μαθητές Λυκείου στις πιο μεγάλες πόλεις της Γερμανίας για το ποιος ήταν ο Χίτλερ και το αποτέλεσμα τον απογοήτευσε σε τέτοιο βαθμό που δηλώνει «ίσως πρέπει να κάνουμε περισσότερα μαθήματα σύγχρονης Ιστορίας και να περιορίσουμε την μελέτη άλλων ιστορικών εποχών».

Το πρόβλημα είναι ότι οι μισοί Γερμανοί μαθητές Λυκείου δεν ξέρουν ότι ο Χίτλερ ήταν δικτάτορας, ενώ το ένα τρίτο αυτών νομίζει ότι ήταν υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Σύμφωνα με τον καθηγητή αυτό συμβαίνει γιατί τέσσερα στα δέκα παιδιά συγχέουν την έννοια «δημοκρατία» με αυτή της «δικτατορίας». Από εκεί εμπνεύστηκε και τον τίτλο «Δημοκρατία ή δικτατορία; Είναι το ίδιο πράγμα!» γερμανικό περιοδικό που δημοσίευσε τα σοκαριστικά αποτελέσματα.

Ο Σρέντερ παραδέχεται ότι «οι μαθητές αυτοί δεν έχουν καμία πολιτική γνώση και δεν έχουν ιδέα του τι σημαίνει ελευθερία λόγου ή ανθρώπινα δικαιώματα, άλλωστε το 40% των μαθητών δεν ξέρει τι κυβέρνηση έχει η πατρίδα τους, ενώ το 39% πιστεύει πως η Γερμανία δεν είναι δημοκρατικό κράτος.

thebest.gr

Ξανακερδίζουν την έδρα τους Παπαθανασίου, Καϊλή, Μανώλης και Ραγκούσης; ...

ΤΑ ΛΑΓΟΝΙΚΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Είναι δυνατόν να ξανακερδίσουν την έδρα τους οι Παπαθανασίου, Καιλή, Μανώλης και Ραγκούσης;
Πλήθος σεναρίων βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με κινήσεις πρώην βουλευτών οι οποίοι δεν.... κατάφεραν να επανεκλεγούν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την άλλη βδομάδα θα αρχίσουν να κατατίθενται οι πρώτες ενστάσεις από βουλευτές που έχασαν την έδρα τους. Όλοι τους έχουν ως πάτημα το γεγονός ότι οι εκλογές δεν έγιναν με βάση την τελευταία απογραφή όπως ορίζει το Σύνταγμα και θεωρούν ότι από τη στιγμή που θα δικαιωθούν, θα ξαναπάρουν την έδρα τους.
Η καταληκτική ημερομηνία για να καταθέσουν ένσταση λήγει την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς τότε συμπληρώνεται το κρίσιμο διάστημα από την ανακήρυξη του εκλογικού αποτελέσματος.
Οι πληροφορίες λένε ότι οι συζητήσεις πολλών πρώην βουλευτών με μεγάλα δικηγορικά γραφεία έχουν γίνει και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις. Υπολογίζεται ότι εάν υπάρξει δικαίωση θα αλλάξουν χέρια τουλάχιστον 20 έδρες. Σε μια τέτοια περίπτωση κερδισμένοι θα είναι αρκετοί υποψήφιοι από τη Β’ Αθηνών που θα κερδίσει επτά έδρες, το Υπόλοιπο Αττικής τρεις, η Α’ Θεσσαλονίκης 2 κλ.π
Κερδισμένοι υπό προϋποθέσεις βγαίνουν:
- ο Γιάννης Ραγκούσης και η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ ως πρώτοι επιλαχόντες στη Β’ Αθηνών και την Α’ Θεσσαλονίκης.
-ο Γιάννης Παπαθανασίου από τη Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών,
-ο Γιάννης Μανώλης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στη Β’ Αθηνών.
Όσοι ξέρουν το παρασκήνιο, λένε με νόημα ότι είναι πολύ πιθανό τις ενστάσεις να μην τις καταθέσουν οι πρώην βουλευτές. Την ειδική αποστολή ίσως να της αναλάβουν κάποιοι από τους ψηφοφόρους τους που θα λειτουργήσουν για λογαριασμός τους.

goldnewspress.blogspot.gr

Ελληνόφωνοι Κρήτες, διαφυλάττουν ελληνισμό, κάπου στη… Συρία! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Έχουν γραφτεί πολλά για “ξεχασμένους Ελληνες” απανταχού της γης. Για Ελληνες που για διάφορους λόγους και αιτίες, αποκόπηκαν από την μητροπολιτική Ελλάδα. Μια περίπτωση είναι και οι Ελληνόφωνοι Κρητικοί της Συρίας. Ο σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ στα τέλη του 19ου αιώνα, τους...
“εξόρισε” στη Συρία, γιατί παρότι μουσουλμάνοι (εξισλαμισθέντες πιθανόν από παιδομάζωμα), συνεργάζονταν με τους Χριστιανούς, εναντίον των τούρκων . Αυτοί όμως, όχι μόνο κρατούν την γλώσσα έθιμα και παραδόσεις, αλλά ακόμα και σήμερα δηλώνουν ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ.
Διωγμένοι από τον τόπο τους μοιράστηκαν μεταξύ Λιβάνου και Συρίας. Σήμερα περίπου 7000 ζουν στο Λίβανο και 3000 στο χωριό Χαμιντιέ στη Συρία. Το χωριό βρίσκεται στην παράκτια ζώνη λίγα χλμ από τα σύνορα με το Λίβανο. Χαρακτηριστικά λένε. “μας χώρισαν μια φορά από τους συγγενείς μας, κι άλλη μία τα σύνορα Λιβάνου – Συρίας”.
Ποια δύναμη κρατά άσβηστη την γλώσσα σε ξένο περιβάλλον;
Ποια δύναμη κάνει αυτούς τους ανθρώπους μετά από 5 τουλάχιστον γενεέςμ να παραμένουν και να δηλώνουν Κρήτες;
Φυσικά δε θα αναρωτηθούμε, τι κάνει το “ελληνικό κράτος” για αυτούς τους ανθρώπους. Το ελάχιστο που θα έπρεπε να είχε κάνει, θα ήταν να παρέχει βιβλία και δασκάλους. Αλλά όπως γνωρίζετε, βιβλία πλέον δεν υπάρχουν ούτε για τα “Ελληνόπουλα της Ελλάδος”, πόσο μάλλον για Έλληνες του εξωτερικού…
Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε ένα παλιό, αλλά εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Μανωλεσάκη που ταξίδεψε στο χωριό… και το ΑΝΤΑΜΩΜΑ των Συρο-κρητικών με Κρήτες στο νησί…
Σε αυτούς τους ΛΕΒΕΝΤΕΣ, το “κράτος” δε δίνει άδεια παραμονής τη στιγμή που κάθε καρυδιάς καρύδι εισβάλει λαθραία…
Κουράγιο ΛΕΒΕΝΤΕΣ, μάλλον είστε σε αποστολή σε εκείνα τα μέρη…

Στοιχεία για τους Ελληνόφωνους του Χαντιγιέ από την μελέτη της Πετρούλας Τσακαλίδου « Η Ελληνοφωνία στο Λίβανο και τη Συρία που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό “Ελληνική, Διεθνής Γλώσσα” του ΟΔΕΓ
πηγη kontiloforos.blogspot.gr

Επανάληψη του ματς με την Ιταλία, ζητά η Bild!

Γράφει ο Νίκος Ζαχαριάδης
 
Με το σύνθημα «Επαναδιαπραγμάτευση και στο σκορ!» και με μια αποκαλυπτική εικόνα του Μπαλοτέλι, κυκλοφορεί η λαϊκή γερμανική εφημερίδα, που θεωρεί την ήττα χώρας της «Ευρωπαϊκή Συνταγματική Εκτροπή»!
 
Στον αέρα απειλεί να τινάξει την διοργάνωση του «Euro 2012» η γερμανική Bild που πικραμένη από την ήττα και τον αποκλεισμό, από τους Ιταλούς, απαιτεί από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να πατήσει πόδι και να κάνει επιτέλους χρήση των προνομίων που.......
κάθε πλούσιος διαθέτει. Με άλλα λόγια να ζητήσει επανάληψη του αγώνα (ή επαναδιαπραγμάτευση των φάσεων των γκολ) όπως το ονομάζει με νόημα. Για να δείξει ότι και οι Γερμανοί πρέπει να απαιτήσουν από τους άλλους, αυτό που και οι άλλοι απαιτούν από τους Γερμανούς...
Παράλληλα, η εφημερίδα, δημοσιεύει μεγάλη φωτογραφία του Μάριο Μπαλοτέλι χωρίς μπλούζα (την είχε βγάλει για να πανηγυρίσει το 2ο γκολ) όπου φαίνεται καθαρά στην πλάτη του το σύμβολο του euro, φτιαγμένο από θερμαντικούς επιδέσμους! Σύμφωνα με την Bild, και μόνο αυτή η κίνηση εκ μέρους του ιταλού ποδοσφαιριστή αρκεί για να θεμελιώσει την ένσταση, αφού είναι δεδομένο ότι το Euro (και ως νόμισμα και ως διοργάνωση) ανήκει στη Γερμανία και δεν έχει κανείς δικαίωμα να το χρησιμοποιεί αυθαίρετα και χωρίς άδεια. Ιδιαίτερα αν εκπροσωπεί, χρεωκοπημένη χώρα του Νότου.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας πάντως, έχει και εθνικό ενδιαφέρον, καθώς γίνεται λόγος για την επιστολή ενός έλληνα βουλευτή στην εφημερίδα, όπου, με το ψευδώνυμο «Egerthiti», προτείνει «να εισβάλλουν πάλι τα «Πάντσερ» στην Πολωνία όπως τότε. Και να υποχρεώσουν τους αντιπάλους τους να παίξουν ξανά τους ημιτελικούς με αντάλλαγμα για λίγη Μπομπότα.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)
 
kafeneio-gr.blogspot.gr

Ποιός ήταν ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της βουλής από τη Χρυσή Αυγή

Xρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Στη   βουλή των φυγόστρατων…
Σε ένα κοινοβούλιο γεμάτο αστράτευτους , ήταν απολύτως λογικό να γίνουν σημεία και τέρατα ώστε να κλαπεί η θέση του αντιπροέδρου, όχι μόνο από την Χρυσή Αυγή, αλλά και από έναν Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού. Έναν Αξιωματικό που υπηρέτησε ευδοκίμως στις Ειδικές Δυνάμεις, έναν Καταδρομέα και Αλεξιπτωτιστή, που δεν έκανε καριέρα σε προθαλάμους κομματικών γραφείων, αλλά εκεί που χτυπά η καρδιά της Πατρίδας μας, στα ελληνικά βουνά και τις βραχονησίδες. Η επιλογή του Συναγωνιστή Ζησιμόπουλο για τη θέση του Ζ’ αντιπροέδρου της βουλής ήταν μία 100% συνειδητή πολιτική επιλογή της ηγεσίας του Κινήματος. Η Χρυσή Αυγή βρέθηκε στο πολιτικό προσκήνιο, όχι μόνο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, αλλά για να αλλάξει εκ βάθρων το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας. Ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θα γινόταν αν προέδρευε στη βουλή ένας Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Αυτός είναι και ο προφανής λόγος που ενώθηκαν για μία ακόμη φορά όλα τα κόμματα του κατεστημένου, τα κόμματα των αστράτευτων και των προσκυνημένων, εναντίον μας. Όλοι εναντίον μας και εμείς εναντίον όλων. Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει δυναμικά τον πολιτικό της αγώνα. Ο σημερινός αποκλεισμός μας ήταν από μόνος του μία Νίκη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Ζησιμόπουλος Πολύβιος γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1969. Εισήχθη στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών το 1988 απ’ όπου αποφοίτησε με το βαθμό του Μόνιμου Λοχία (Ιππικού – Τεθωρακισμένων) και εν συνεχεία στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ’ όπου αποφοιτά το 1995 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Το 1998 εντάσσεται στις Ειδικές Δυνάμεις μέχρι το 2008. Είναι απόφοιτος των Σχολείων Καταδρομών, Β.Ε. Αλεξιπτωτιστού, Αρχηγών Ρίψεων, Κ.Ε.Ο.Α.Χ. και λοιπών σχολείων της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων του Γ.Ε.Σ. Έχει υπηρετήσει σε μονάδες Διαβιβάσεων, Καταδρομών και Πεζοναυτών στο Ανατολικό Αιγαίο, στο νομό Αττικής, στο νομό Μαγνησίας, στη νήσο Κύπρο και στο Βόρειο Έβρο. Το 2010 αποστρατεύεται με το τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη και εντάσσεται επίσημα στον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή. Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στις Εθνικές Εκλογές του 2012 εκλέγεται βουλευτής στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Αριστεροί τρομοκράτες κατά Χρυσής Αυγής

«Οι μαχαιροβγάλτες μέλη του κόμματους αυτού ας μην καθησυχάζονται επειδή πλέον θα τους φυλάνε μπάτσοι. Όπως λέει και το ρητό: με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια». Απόσπασμα της προκήρυξης του Διεθνούς Επαναστατικού Μετώπου, όπου στοχοποιείται η Χρυσή Αυγή Προκήρυξη στο indymedia δημοσίευσε τρομοκρατική οργάνωση, με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στην Microsoft. Σε σημεία του εν λόγω κειμένου στοχοποιείται άμεσα, όχι μόνο το Κίνημά μας, αλλά και οι ψηφοφόροι μας! (τώρα το τι σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με την σιωνιστικών συμφερόντων Microsoft, μόνο τα λοβοτομημένα ανδρείκελα του πανεπιστημιακού ασύλου γνωρίζουν). Πιο πολύ ενδιαφέρον όμως έχει το παρακάτω απόσπασμα: «Έτσι οι μαχαιροβγάλτες μέλη του κόμματους αυτού ας μην καθησυχάζονται επειδή πλέον θα τους φυλάνε μπάτσοι. Όπως λέει και το ρητό: με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια». Οι αναρχικοί είναι εντελώς ανενημέρωτοι. Καμία κρατική δύναμη καταστολής δε... φυλάει την Χρυσή Αυγή. Η ασφάλεια των στελεχών και των γραφείων του Κινήματός μας βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ανθρώπους μας. Το ίδιο το κράτος δε μας παρέχει ούτε τη στοιχειώδη αστυνομική φύλαξη που δικαιούνται τα πολιτικά κόμματα. Ας αφήσουν λοιπόν τις θεωρίες οι αναρχικοί, οι οποίοι έχουν επανειλημμένως γίνει αποδέκτες της προστασίας των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας. Σημειώστε και μία σημαντική λεπτομέρεια, ενδεικτική της ασυλίας των παρακρατικών παραφυάδων της αριστεράς. Η ιστοσελίδα Indymedia, που δημοσιεύει αναλήψεις ευθύνης τρομοκρατικών οργανώσεων για δολοφονίες, δεν έχει αποκλειστεί (μέσω του προγράμματος ΖΕΥΞΙΣ) από τους υπολογιστές των δημοσίων υπηρεσιών. Αντιθέτως η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής παραμένει για έτη αποκλεισμένη.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 7.00 το απόγευμα καθαρισμό τμήματος του δάσους Σοφικού Κορινθία

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “PROTECT: Ένα ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό μοντέλο για την προστασία των μεσογειακών δασών από τις πυρκαγιές” του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας MED 2007-2013, η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 7.00 το απόγευμα καθαρισμό τμήματος του δάσους Σοφικού Κορινθίας. Συγκεκριμένα ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί στις παρόδιες περιοχές του δρόμου  Ισθμού-Επιδαύρου από την Άνω Αλμυρή μέχρι το εξοχικό κέντρο Κασιντή πριν το Σοφικό.
Στη δράση θα συμμετέχουν εθελοντικές οργανώσεις και πολιτιστικοί σύλλογοι τις περιοχής, καθώς και απλοί πολίτες με περιβαλλοντική συνείδηση.
Το έργο PROTECT υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MED 2007-2013 και χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικών εργαλείων και μεθοδολογιών για την πρόληψη των πυρκαγιών στα Μεσογειακά Δάση


Παρέμβαση Tατούλη για την ρύθμιση δόσεων πυρόπληκτων


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδεχόμενο παράτασης πληρωμής από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για τους δανειολήπτες πυρόπληκτων νομών, στους οποίους έχουν  χορηγηθεί δάνεια.

Διαφαίνεται έτσι ότι ικανοποιείται το δίκαιο αίτημα των Επιμελητηρίων για παράταση των δανείων που έληγαν στις 30/6/2012, γεγονός που θα ανακουφίσει την ομάδα αυτή των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Σε κάθε περίπτωση η ως άνω παράταση θα πρέπει να δοθεί χωρίς εξαιρέσεις για το σύνολο των πυροπλήκτων που έλαβαν τα δάνεια είτε αυτά ελήφθησαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου είτε με εγγραφή εμπραγμάτων εξασφαλίσεων σε περιουσιακά στοιχεία των δανειοληπτών. Είναι αδιανόητο οι δανειολήπτες στην πιο δύσκολη οικονομική στιγμή για τη χώρα μας να χωρίζονται σε κατηγορίες με τις Τράπεζες να δέχονται αιτήσεις ρύθμισης μόνο από όσους έχουν εγγύηση Δημοσίου και να εξαιρούν όλους τους υπόλοιπους. Άλλως καταστρατηγείται η συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας και δή της ίσης μεταχείρισης, αφού δημιουργούνται πολίτες δύο ταχυτήτων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένει την τελική απόφαση της Κυβέρνησης για το θέμα ενώ ταυτόχρονα μέσω του θεσμού του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, θα προσπαθήσει να παράσχει κάθε συνδρομή προς τους δανειολήπτες που θεωρούν ότι θίγονται.

Η άποψή μας είναι ότι πρέπει επιτέλους η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να αναλάβει και αυτή τις ευθύνες που τις αναλογούν γιατί πρέπει όλοι να συνδράμουμε στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων, στην οποία δεν είναι δυνατόν να απέχουν οι Τράπεζες, στις οποίες αναλογεί μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί.

Τα 204 άκυρα μπλόκαραν τον έβδομο αντιπρόεδρο της Βουλής από τη Χρυσή Αυγή


Eικόνα σπάνιας συνύπαρξης στη Βουλή: Ν.Μιχαλολιάκος, Γιάννης Πανούσης και Λιάνα Κανέλλη πάνω από τις κάλπες
Eικόνα σπάνιας συνύπαρξης στη Βουλή: Ν.Μιχαλολιάκος, Γιάννης Πανούσης και Λιάνα Κανέλλη πάνω από τις κάλπες
 
Με 204 άκυρα ψηφοδέλτια δεν εξελέγη τελικά ο έβδομος αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος βάσει Κανονισμού θα έπρεπε να είναι από τη Χρυσή Αυγή. Η ίδια σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Οι υπόλοιποι αντιπρόεδροι εξελέγησαν κανονικά.

«Ήττα» για τη Γερμανία η απόφαση που πήρε η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών

«Ήττα» για τη Γερμανία η απόφαση που πήρε η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών. Από τους μηχανισμούς στήριξης της Ε.Ε. θα γίνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ενισχύετι η Οικονομιή και Νομισματική Ένωση
          

Ως ήττα για τη Γερμανία και ειδικότερα για την καγκελάριο Α. Μέρκελ ερμηνεύεται η απόφαση στην οποία κατέληξαν χθες, Πέμπτη, οι ηγέτες της Ε.Ε. κατά την πρώτη μέρα της κρισιμότατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. Συγκεκριμένα, οι 27 ηγέτες ενέκριναν την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τους μηχανισμούς στήριξης χωρίς να προστίθενται επιπλέον βάρη στο χρέος της χώρας που θα αξιοποιεί τη δυνατότητα αυτή. Η διαδικασία θα γίνεται μέσω μίας ενιαίας εποπτικής αρχής για τις τράπεζες της ευρωζώνης στην οποία θα συμμετάσχει και η ΕΚΤ και στην οποία θα έχουν πρόσβαση και χώρες που δεν υπόκεινται σε προγράμματα.

Παπούλιας προς Ευρωπαίους ηγέτες: Δίκαιη κατανομή των κονδυλίων για την ανάπτυξη...

Δίκαιη κατανομή των κονδυλίων για την ανάπτυξη, ζήτησε στη Σύνοδο Κουρφής, ο Κ. Παπούλιας, ενώ «είμαστε όλοι  Έλληνες», είπε στο ΑΠΕ ο πρώην πρωθυπουργός Ρ. Πρόντι 

Τα κράτη-μέλη που καλούνται να εφαρμόσουν μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, «υπόκεινται σε ανυπόφορες πιέσεις», τόνισε σε παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ζήτησε κατανομή των κονδυλίων όχι με τα στοιχεία του ... 2008 που δεν απηχούν την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά με τα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας σήμερα.
Αναλυτικότερα, ο κ. Παπούλιας, στην παρέμβασή του έκανε αναφορά στην πολιτική ανάπτυξης με ιεράρχηση των δαπανών και την καταπολέμηση της ύφεσης και ζήτησε «δίκαιη κατανομή των κονδυλίων» από την Ε.Ε, ώστε οι πόροι που διατίθενται για την ανάπτυξη να είναι επαρκείς , διότι μόνο έτσι θα επιτευχθούν οι στόχοι της πολιτικής συνοχής.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε επίσης στον υψηλό δείκτη ανεργίας, ιδιαίτερα για τους νέους στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τα δραματικά στοιχεία που η ίδια η έκθεση της Ε.Ε χθες δημοσιοποίησε.
Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Κ.Παπούλιας είχε σύντομη συνομιλία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ , με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια ενώ αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.
Σύμμαχος της Ελλάδας ο Ρ. Πρόντι
«Δεν πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί μόνο η Ελλάδα αλλά όλοι μας και για την Ελλάδα. Είμαστε όλοι Έλληνες», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ).Προειδοποίησε, ότι οι Έλληνες είναι πέρα από τα όρια της φτώχειας και με αυτή την πολιτική, όλη η Ευρώπη θα γίνει Ελλάδα.
Μάλιστα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, ο κ. Πρόντι αποκάλυψε ότι πίστευε πως οι Έλληνες «θα πήγαιναν περισσότερο προς τα άκρα, δεδομένης της κατάστασης».
Σημείωσε βέβαια ότι η Ελλάδα στο παρελθόν εξαπάτησε με τα οικονομικά της στοιχεία αλλά τώρα έκανε ό,τι μπορούσε για να ευθυγραμμιστεί και σε αυτό το σημείο πρόσθεσε ότι απαιτείται μία κοινή ευρωπαϊκή αρχή αλλά και μια πολιτική αλληλεγγύης που θα συμπεριλάβει όλες τις χώρες.
Σύμφωνα με τον Ρομάνο Πρόντι, η σημερινή Σύνοδος στις Βρυξέλλες δεν θα είναι καθοριστική ενώ δήλωσε ότι είναι λιγότερο απαισιόδοξος μακροπρόθεσμα και πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση.

Σχετικά με το «μέτωπο του νότου», απάντησε ότι «η ιδέα του να χωρίσουμε το βορρά από το νότο και να παίζουμε με τις χώρες καθορίζοντας την πολιτική τους σαν να ήταν μαριονέτες, είναι μία εσφαλμένη ιδέα».

eklogika.gr

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές: Θετική η άποψη των πολιτών για την κυβέρνηση

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές: Θετική η άποψη των πολιτών για την κυβέρνηση. Θετικά κρίνεται και η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση
          

Θετική άποψη για την κυβέρνηση εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών με βάση την πρώτη δημοσκόπηση που γίνεται μετά τις εκλογές από την Ελληνική Δημοσκοπική Εταιρεία για λογαριασμό της εφημερίδας «Παρασκευή + 13».
Συγκεκριμένα, το 34,7% των ερωτηθέντων βλέπουν με πολύ θετικό μάτι τη νέα κυβέρνηση, ενώ αρνητική γνώμη έχει το 21,2%. Αδιάφορο δηλώνει το 22,5% των ερωτηθέντων (κάτι το οποίος ερμηνεύεται ως απογοήτευση λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και των φορολογικών βαρών), ενώ το 7,5% αναμένει για λίγο χρονικό διάστημα, για να δει τις ημέρες και τα έργα της νέας κυβέρνησης.
Στην ερώτηση για το ποιο θεωρείται το πιο συμπαθές πρόσωπο της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό με 28%, ενώ δεύτερος έρχεται ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστής Χατζηδάκης, με 24,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 16,7% και στην τέταρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 10,1%. Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει ο παραιτηθείς υπουργός Οικονομικών, Βασίλης Ράπανος με 8% (η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν την ανακοίνωση της παραίτησής του) και ακολουθούν οι κ.κ. Λυκουρέντζος, Αβραμόπουλος, Καραγκούνης, Ρουπακιώτης και Σαλμάς.
Στην αντίστοιχη ερώτηση για το «για ποια πρόσωπα της κυβέρνησης έχετε αρνητική άποψη», το 75,5% έχει αρνητική άποψη για όλα τα πρόσωπα της κυβέρνησης, ενώ ένα 3% πιστεύει ότι υπάρχουν και καλύτερα πρόσωπα από αυτά που επελέγησαν για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Θετική η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων διατυπώνει θετική άποψη και μάλιστα σε ποσοστό 58,5%. Αδιάφορα βλέπει τη συμμετοχή της το 11,6% και αρνητικά το 16,9%.
Στην ερώτηση, ποιους άλλους θα θέλατε να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, το 28% δεν θα ήθελε να συμμετάσχει κανένας άλλος, ένα ποσοστό 17,7% θα ήθελε να συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, ένα 6,5% η Χρυσή Αυγή και ο κ. Μιχαλολιάκος κι ένα 5,6% η Λιάνα Κανέλλη.

eklogika.gr