Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Έρευνα-σοκ: Γερμανοί μαθητές δεν ξέρουν ποιος ήταν ο Χίτλερ

Έρευνα-σοκ: Γερμανοί μαθητές δεν ξέρουν ποιος ήταν ο Χίτλερ  Tο ένα τρίτο αυτών νομίζει ότι ήταν υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Ο Κλάους Σρέντερ καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Freie University είναι απαρηγόρητος. Διεξήγαγε έρευνα σε 7.400 μαθητές Λυκείου στις πιο μεγάλες πόλεις της Γερμανίας για το ποιος ήταν ο Χίτλερ και το αποτέλεσμα τον απογοήτευσε σε τέτοιο βαθμό που δηλώνει «ίσως πρέπει να κάνουμε περισσότερα μαθήματα σύγχρονης Ιστορίας και να περιορίσουμε την μελέτη άλλων ιστορικών εποχών».

Το πρόβλημα είναι ότι οι μισοί Γερμανοί μαθητές Λυκείου δεν ξέρουν ότι ο Χίτλερ ήταν δικτάτορας, ενώ το ένα τρίτο αυτών νομίζει ότι ήταν υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Σύμφωνα με τον καθηγητή αυτό συμβαίνει γιατί τέσσερα στα δέκα παιδιά συγχέουν την έννοια «δημοκρατία» με αυτή της «δικτατορίας». Από εκεί εμπνεύστηκε και τον τίτλο «Δημοκρατία ή δικτατορία; Είναι το ίδιο πράγμα!» γερμανικό περιοδικό που δημοσίευσε τα σοκαριστικά αποτελέσματα.

Ο Σρέντερ παραδέχεται ότι «οι μαθητές αυτοί δεν έχουν καμία πολιτική γνώση και δεν έχουν ιδέα του τι σημαίνει ελευθερία λόγου ή ανθρώπινα δικαιώματα, άλλωστε το 40% των μαθητών δεν ξέρει τι κυβέρνηση έχει η πατρίδα τους, ενώ το 39% πιστεύει πως η Γερμανία δεν είναι δημοκρατικό κράτος.

thebest.gr