Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Παπούλιας προς Ευρωπαίους ηγέτες: Δίκαιη κατανομή των κονδυλίων για την ανάπτυξη...

Δίκαιη κατανομή των κονδυλίων για την ανάπτυξη, ζήτησε στη Σύνοδο Κουρφής, ο Κ. Παπούλιας, ενώ «είμαστε όλοι  Έλληνες», είπε στο ΑΠΕ ο πρώην πρωθυπουργός Ρ. Πρόντι 

Τα κράτη-μέλη που καλούνται να εφαρμόσουν μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, «υπόκεινται σε ανυπόφορες πιέσεις», τόνισε σε παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ζήτησε κατανομή των κονδυλίων όχι με τα στοιχεία του ... 2008 που δεν απηχούν την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά με τα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας σήμερα.
Αναλυτικότερα, ο κ. Παπούλιας, στην παρέμβασή του έκανε αναφορά στην πολιτική ανάπτυξης με ιεράρχηση των δαπανών και την καταπολέμηση της ύφεσης και ζήτησε «δίκαιη κατανομή των κονδυλίων» από την Ε.Ε, ώστε οι πόροι που διατίθενται για την ανάπτυξη να είναι επαρκείς , διότι μόνο έτσι θα επιτευχθούν οι στόχοι της πολιτικής συνοχής.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε επίσης στον υψηλό δείκτη ανεργίας, ιδιαίτερα για τους νέους στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τα δραματικά στοιχεία που η ίδια η έκθεση της Ε.Ε χθες δημοσιοποίησε.
Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Κ.Παπούλιας είχε σύντομη συνομιλία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ , με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια ενώ αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.
Σύμμαχος της Ελλάδας ο Ρ. Πρόντι
«Δεν πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί μόνο η Ελλάδα αλλά όλοι μας και για την Ελλάδα. Είμαστε όλοι Έλληνες», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ).Προειδοποίησε, ότι οι Έλληνες είναι πέρα από τα όρια της φτώχειας και με αυτή την πολιτική, όλη η Ευρώπη θα γίνει Ελλάδα.
Μάλιστα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, ο κ. Πρόντι αποκάλυψε ότι πίστευε πως οι Έλληνες «θα πήγαιναν περισσότερο προς τα άκρα, δεδομένης της κατάστασης».
Σημείωσε βέβαια ότι η Ελλάδα στο παρελθόν εξαπάτησε με τα οικονομικά της στοιχεία αλλά τώρα έκανε ό,τι μπορούσε για να ευθυγραμμιστεί και σε αυτό το σημείο πρόσθεσε ότι απαιτείται μία κοινή ευρωπαϊκή αρχή αλλά και μια πολιτική αλληλεγγύης που θα συμπεριλάβει όλες τις χώρες.
Σύμφωνα με τον Ρομάνο Πρόντι, η σημερινή Σύνοδος στις Βρυξέλλες δεν θα είναι καθοριστική ενώ δήλωσε ότι είναι λιγότερο απαισιόδοξος μακροπρόθεσμα και πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση.

Σχετικά με το «μέτωπο του νότου», απάντησε ότι «η ιδέα του να χωρίσουμε το βορρά από το νότο και να παίζουμε με τις χώρες καθορίζοντας την πολιτική τους σαν να ήταν μαριονέτες, είναι μία εσφαλμένη ιδέα».

eklogika.gr