Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Δεν θα δεχθούμε εκπτώσεις στο έργο των απορριμμάτων για μικροκομματικές σκοπιμότητες»«Το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υλοποιηθεί όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί και δεν θα δεχτούμε καμία τροποποίηση για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και κομματικών οφελών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016. 
«Με ποια λογική Υπουργοί της Κυβέρνησης διαπραγματεύονται για το πρόγραμμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ και αποκλείουν την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων της Μεσσηνίας;» αναρωτήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτηρίζοντας «βλασφημία» την πρακτική αυτή.
«Αυτό δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θα υλοποιηθεί ότι έχει σχεδιαστεί και όπως έχει σχεδιαστεί. Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η απάλειψη του χώρου στη Μεσσηνία για χάρη κάποιων Υπουργών ή υποψηφίων Βουλευτών του Σύριζα στη Μεσσηνία» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Ερώτηση της Ελίζας Βόζεμπεργκ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για επεισόδια βίας σε βάρος προσφύγων από την ΠΓΔΜΜε αφορμή τα σημερινά επεισόδια βίας σε βάρος των προσφύγων από αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και πολλών ανηλίκων παιδιών, αλλά και το θέμα της επιλεκτικής εισροής προσφύγων βάσει εθνικότητας, που εφαρμόζει απαράδεκτα και μονομερώς η γειτονική χώρα, παρά τα έως τώρα συμφωνηθέντα, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη κατέθεσε την ακόλουθη κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Μ. Κεφαλογιάννης: Το εργόσημο δεν μπορεί να γίνει το «διαβατήριο νομιμοποίησης» ή το προσκλητήριο για τους παράνομους οικονομικούς μετανάστεςΜετά τις εξαγγελίες του Έλληνα Πρωθυπουργού για την αδήλωτη εργασία στον αγροτικό τομέα, ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα, ο Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής, της Νέας Δημοκρατίας,  Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδη, κατέθεσαν σχετική ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων.

Οι κ.κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Γιώργος Κασαπίδης έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η ανάγκη να υπάρχουν έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως για τον ΟΓΑ, δεν προσφέρεται για να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για την εφαρμογή των ιδεοληψιών του κ. Τσίπρα και να γίνει η χώρα μας πόλος έλξης για όλους τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες.

Αυτές τις ιδεοληψίες τις πλήρωσε και τις πληρώνει ακριβά η χώρα.
           
Το εργόσημο δεν μπορεί να γίνει το ‘’διαβατήριο νομιμοποίησης’’ ή το προσκλητήριο για τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες».

«Να βγει η Κυβέρνηση από τον λήθαργο της απραξίας. Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται άμεση προστασία» Κοινή δήλωση της Συντονίστριας Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και της υπεύθυνης του Τομέα Τουρισμού κ. Φωτεινής Αραμπατζή 
Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών κυρία Φωτεινή Αραμπατζή έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης και τις επιπτώσεις της στον ελληνικό τουρισμό:

Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην τουριστική έκθεση «GREKLAND PANORAMA 2016» στη Στοκχόλμη Σουηδίας


Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  και Διεθνών Σχέσεων Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια συμμετείχε στην τουριστική έκθεση «GREKLAND PANORAMA 2016» από 12 έως 14 Φεβρουαρίου 2016, στη Στοκχόλμη Σουηδίας. Η 3η διοργάνωση του «GREKLAND PANORAMA», της μοναδικής αποκλειστικής έκθεσης τουρισμού, γαστρονομίας και πολιτισμού για την χώρα μας στη Βόρεια Ευρώπη, διοργανώθηκε στο επιβλητικό Globen Arena.

Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ: «7,1 δις ευρώ οι οικονομικές συνέπειες της επαναφοράς των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα Σένγκεν για τις μεταφορές»Σε συνέχεια ερωτήσεων της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζας Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη,  για το χώρο Σένγκεν, το κλείσιμο των συνόρων, την επαναφορά των ελέγχων και τη διακοπή σιδηροδρομικών συνδέσεων στην Ε.Ε., με μονομερείς ενέργειες από ορισμένα κράτη μέλη, ο Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντάει (E-013075/2015) για τις οικονομικές επιπτώσεις και την στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέναντι σε τέτοιου είδους μεμονωμένες ενέργειες.

Αγρότες διέκοψαν συνεντευξη των Κορίνθιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Βαριές κουβέντες των αγροτών κατά των βουλευτών ( Βιντεο)

 
Kατά τη διάρκεια της σημερινής -προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου των Κορίνθιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν οι Κορίνθιοι αγρότες στα γραφεία του κόμματος στην Κόρινθο για να θέσουν τα θέματα που τους απασχολούν, τα μέτρα της κυβέρνησης και διέκοψαν τη συνέντευξη

'Οπως αναφέρει το korinthiannews.gr  Οι αγρότες ήταν εξαγριωμένοι με τον τρόπο που λειτουργούν οι Κορίνθιοι βουλευτές και οι φωνές τους ακούγονταν… σε όλο το τετράγωνο! Ανέφεραν μεταξύ άλλων οι αγρότες προς τους Κορίνθιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Εσείς τι ρόλο βαράτε στα μέτρα της κυβέρνησης; Να παραιτηθείτε τώρα. Είσαστε υπάλληλοι της τρόικα; Ξεπουλάτε το μέλλον των παιδιών μας…».
Κάποια στιγμή πήγε η βουλευτής Μ. Θελερίτη να μιλήσει και σήκωσε την φωνή της και τότε την αποδοκίμασε έντονα το πλήθος των αγροτών! Ζητούσαν μάλιστα οι αγρότες να ζητήσει συγνώμη η Θελερίτη για τον τρόπο που μίλησε σε έναν ηλικιωμένο, περίπου 80 ετών!
 Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ηρέμησε η κατάσταση και οι αγρότες αποχώρησαν.


Ανακοίνωση της ΝΕ Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου των Βουλευτών Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, μια μικρή ομάδα αγροτών εισέβαλε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και διέκοψε τη συνέντευξη. Ορισμένοι από αυτούς που εισέβαλαν ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί και με βρισιές και απειλές δεν άφηναν τους βουλευτές να μιλήσουν. Στο κλίμα αυτό προφανώς δε μπορούσε να διεξαχθεί διάλογος. Αυτό το αντιλήφτηκαν οι ψυχραιμότεροι των αγροτών που πρότειναν να κλειστεί μια συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τους βουλευτές όπου να συζητηθούν οι διαφωνίες τους στις βελτιωτικές προτάσεις του Πρωθυπουργού. Οι βουλευτές το αποδέχθηκαν και οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν. Ήδη η πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου κατανοεί πως οι προτάσεις του Πρωθυπουργού είναι προς το συμφέρον των μικρών και μεσαίων αγροτών. Μέσα από το διάλογο θα βρεθούν οι προσφορότερες λύσεις στη σημερινή πραγματικότητα με στόχο να ελαφρυνθούν τα φτωχότερα στρώματα των αγροτών και να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Κόρινθος 29/2/2016
Η ΝΕ Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ

VIDEO: korinthostv.gr/

Σταύρος Καλαφάτης «Λάθος μηνύματα στους μετανάστες εκπέμπει η Κυβέρνηση»Ο υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κ. Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος αναφερόμενος στους μετανάστες υποστήριξε ότι το δημογραφικό πρόβλημα είναι τεράστιο και «η Ελλάδα μπορεί να ωφεληθεί  μέσω ανθρώπων που θέλουν να ενταχθούν και να εργαστούν» στη χώρα μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις δείχνουν τη Βαβέλ που επικρατεί στους κόλπους της Κυβέρνησης.

Υποσχόμενος στους μετανάστες ένταξη στην ελληνική κοινωνία, προκειμένου να λυθεί το δημογραφικό ζήτημα, ουσιαστικά στέλνει μήνυμα προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα μας. Με τις δηλώσεις αυτές, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εκπέμπει λάθος μηνύματα για άλλη μία φορά.

Επιτέλους, ας πει στους Έλληνες τι θέλει και τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση».

Δίσεκτο έτος, προκαταλήψεις και μαθηματικά

Δίσεκτο είναι κάθε έτος που έχει 366 ημέρες αντί για 365 που έχει κανονικά ένας χρόνος. Το πρόβλημα είναι ότι η ετήσια περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο δεν διαρκεί μόνο 365 ημέρες, αλλά και κάτι παραπάνω: 6 ώρες, 9 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα επιπλέον κατά μέσο όρο.

Προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

Δείτε αναλυτικά στην aftodioikisi.gr τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
Πρόσληψη 6 ατόμων στην ΠΕ Λασιθίου
Έρχονται 592 προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού σε 4 ΔΕΚΟ (αναλυτικά οι προκηρύξεις)
Δήμος Πατρέων: Πρόσληψη οδηγού στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ΑΜΕΑ
Δήμος Πολυγύρου: 23 Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ με 8μηνη σύμβαση
Την πρόσληψη υποτρόφου για το εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών ανακοινώνει το ΑΠΘ
Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Δέκα προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς και ΚΑΠΗ
Προσλήψεις στη ΔΕΗ νομού Αττικής για τη διεύθυνση σχεδιασμού
9 προσλήψεις στο Δήμο Αθηναίων (προκήρυξη)

Στο ΦΕΚ το νομοσχέδιο για το Δημόσιο – Όλα όσα προβλέπει αναλυτικά

Συνάντηση σήμερα ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ και ΥΠΕΣΔΑ για το Προσφυγικό

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην...
airetos.gr

Τo συντονισμό του Προσφυγικού διεκδικεί...ξανά η Δούρου

Έκτακτη σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής, με αντικείμενο...
airetos.gr

Ενιαίο μισθολόγιο: 14+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη μισθολογική κατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων

Δεκαπέντε ερωτήσεις και απαντήσεις που απαντάνε σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στο ενιαίο μισθολόγιο (ν. 4354/2015) εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Αναλυτικά:

Χρίστος Δήμας «Κάθε μέρα που περνά, η Κυβέρνηση κάνει όλο και μεγαλύτερη ζημιά στον τόπο»

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
  Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Λ.Κ., Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, σχετικά με την απόκλιση του στόχου στους προϋπολογισμούς δεκατριών (13) ΔΕΚΟ, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΘΑΝΟ ΣΙΑΦΑΚΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΣΤΟ Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΘΑΝΟ ΣΙΑΦΑΚΑ
 
 
http://www.piratenews.gr/wp-content/uploads/2015/09/nikos_voutsis.jpgΘ. Σιαφάκας: Φιλοξενούμε τηλεφωνικά τον  Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κύριο Νίκο Βούτση. Κύριε Βούτση, καλημέρα και σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με το προσφυγικό. Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η εικόνα που έχετε εσείς σε σχέση με  το πώς πορεύεται η χώρα μας ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά της σε σχέση με την Ευρώπη.

Νίκος Βούτσης: Ευρώπη της αλληλεγγύης και των ανθρωπιστικών αξιών ή μια διαιρεμένη, διχασμένη και υπό κατάρρευση Ευρώπη;

Πρόεδρος της Βουλής: Νομίζω πως είναι ιστορική στιγμή για την Ευρώπη, για να βάλει σε σωστή ρότα τη διαδικασία της πραγματικής, πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ενοποίησής της. Δηλαδή να επαναβεβαιώσει τις σχέσεις της αλληλεγγύης και όλες τις αξίες που προέκυψαν μετά τους δύο αιματηρούς πολέμους του 20ού αιώνα στο έδαφός της, την ανάγκη να υπάρξει ως Ενωμένη Ευρώπη.

Κυριάκος Μητσοτάκης «Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.».Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνεδρίαση που είχε σήμερα Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Η μέχρι τώρα στάση της δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη.

Γι’ αυτό η  Κυβέρνηση οφείλει:

Απαγόρευση εισόδου για τα τηλεοπτικά συνεργεία στα Κέντρα Υποδοχής προσφύγων

Από ότι φαίνεται η Κυβέρνηση σήκωσε το χαλί και κρύβει από κάτω το πρόβλημα με τη διαχείριση ων χιλιάδων προσφύγων...
airetos.gr

Σγουρός: Κάναμε σύσκεψη για το προσφυγικό χωρίς στοιχεία και εκπροσώπους των Υπουργείων

Την ανάγκη εκπόνησης ολοκληρωμένου εθνικού σχεδιασμού με τη συμμετοχή όλων των βαθμίδων διοίκησης του κράτους...
airetos.gr

Συνέντευξη Τύπου Ν.Γ. Μιχαλολιάκου για το μεταναστευτικό

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/d/d5/%CE%88%CE%BC%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1.pngΤην Τρίτη 1 Μαρτίου στις 16:00 στο Μέγαρο της Βουλής (1ος όροφος, αίθουσα 151) ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Συνεδρίαση αύριο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας
Αρχική
Υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεδριάσει αύριο, Τρίτη 1   Μαρτίου, στις 12, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γερουσίας της  Βουλής