Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, στην Πελοπόννησο.

 Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, σε Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία και Λακωνία 

Μετά τη σύσταση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, ανακοίνωσε και τους υποψηφίους βουλευτές, εν’ όψει των εκλογών της 21ης Μαίου του 2023.

Στην Κορινθία, το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι εξής:

Βασιλακόπουλος Θοδωρής, Δημητριάδη Μαρία Κορινθίας, Θαλασσινός Γεώργιος, Παπαδοπούλου Ελπίδα, Φραδέλος Γιώργος

Στην Αρκαδία, υποψήφιοι βουλευτές θα είναι οι εξής:

Εντονο άρωμα γυναίκας στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στην Επικράτεια

  

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ξεδιπλώνει βήμα βήμα την στρατηγική του και οριστικοποιεί το πρόγραμμα, τις προεκλογικές περιοδείες του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ κλείνει και τις εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τη σύσταση των «πράσινων» ψηφοδελτίων. 

Στόχος της ηγεσίας του κόμματος είναι να καταγράψει όσον το δυνατόν μεγαλύτερο εκλογικό αποτύπωμα, βάσει του οποίου στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως θα μπορέσουν να παίξουν «πρωταγωνιστικό ρόλο» την επόμενη ημέρα.

Εκλογές 2023 - Δημοσκόπηση GPO: Στις 4,8 μονάδες η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ - Όχι σε πρωθυπουργό «άγνωστο Χ» λέει το 80%

kalpi_maketa

Δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» καταγράφει τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις 4,8 ποσοστιαίες μονάδες. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 3 και 5 Απριλίου σε δείγμα 1000 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 26,6%. Ακολουθούν κάτω από το ψυχολογικό «όριο» του 10%, το ΠΑΣΟΚ, στο 9,5%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 6,3%.

Eγκεφαλίτιδα. Μπορεί να προκληθεί από κουνούπια και τσιμπούρια; Κολλάει; Οδηγίες Προφύλαξης

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Η εγκεφαλίτιδα πρόκειται για φλεγμονή του εγκεφάλου, που προκαλείται από ιό και επηρεάζει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Είναι η φλεγμονή του εγκεφαλικού παρεγχύματος Μπορεί να είναι διάχυτη ή εστιακή (σπανιότερα). Συχνά συνυπάρχει και μηνιγγίτιδα.

Η εγκεφαλίτιδα μπορεί να προκαλέσει γριππώδη συμπτώματα, όπως πυρετό ή πονοκέφαλο. Μπορεί επίσης να προκαλέσει σύγχυση σκέψης, επιληπτικές κρίσεις, ή προβλήματα με τις αισθήσεις και την κίνηση. Ωστόσο, πολλές περιπτώσεις εγκεφαλίτιδας καταλήγουν μόνο με ήπια γριππώδη συμπτώματα ή ακόμα και καθόλου συμπτώματα, γι’ αυτό και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Οι σοβαρές περιπτώσεις εγκεφαλίτιδας, αν και είναι σχετικά σπάνιες, μπορεί αποδειχτούν απειλητικές για τη ζωή του ασθενούς. Επειδή η πορεία εξέλιξης της κάθε μίας περίπτωσης εγκεφαλίτιδας μπορεί να είναι απρόβλεπτη, είναι σημαντικό να γίνει εγκαίρως η διάγνωση και να ξεκινήσει η θεραπεία. Η νόσος αν δεν προληφθεί εγκαίρως είναι θανατηφόρα. ..................

read more

Super League Playouts: Θρίλερ για την παραμονή! / Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 0-1: Όσο ζει ελπίζει / Παναιτωλικός - Ιωνικός 0-1: «Ολόχρυσο» διπλό με Σεμπά ./ ΟΦΗ – Λαμία 4-1: «Πάρτι» με… μαντινάδες!

 Super League Playouts: Θρίλερ για την παραμονή!

Ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική των Playouts της Super League και η μάχη για την παραμονή στην κατηγορία έχει φουντώσει για τα καλά.

Ο ουραγός Λεβαδειακός που δεν είχε εκτός έδρας νίκη, επικράτησε 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη. Ο Γιαννιώτας το γκολ στο 37ο λεπτό. Πρώτη εντός έδρας ήττα για τους Αρκάδες από τον Σεπτέμβριο!

Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να είχε δοκάρι στο 3’ με τον Κρέσπι, αλλά η

Super League 2: Ηλιούπολη - Ολυμπιακός Β' 1-0: Τρίτη συνεχόμενη νίκη οι «κυανέρυθροι» / Νίκη ελπίδας η «ελαφρά ταξιαρχία» Απόλλων Σμύρνης – Παναχαϊκή 1-0

Super League 2: Ηλιούπολη - Ολυμπιακός Β' 1-0: Τρίτη συνεχόμενη νίκη οι «κυανέρυθροι» (highlights)  

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα της Super League 2 πέτυχε η Ηλιούπολη, καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού Β' με 1-0 και ουσιαστικά ξεμπέρδεψε στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Κολομβιανός στόπερ Χουάν Μουριέλ με κεφαλιά στο 40'.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην επιστροφή του Αριέλ Ιμπαγάσα στον πάγκο τους ήταν ανταγωνιστικοί σε ένα ακόμα ματς και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 77', όταν η προβολή του Χρυσόπουλου έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Β΄ κατηγορία Κορινθίας ( 23η αγωνιστική): Στους +19 ο Αστέρας Δερβενίου με "επτάρα" στη Λυκοποριά. Στη μάχη για τη 2η θέση κερδισμένος ο Πανεμεατικός

 https://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2022/11/pelderva-1.jpg 

Με τα παιγνίδια της 24ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίστικε  το Σάββατο του Λαζάρου ( 6η Απριλίου 2023), το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας. 

Μία αγωνιστική όπου περιλαμβάνει αγώνες ντέρμπι τοπικού και βαθμολογικού ενδιαφέροντος,  Ο ήδη πρωταθλητής της κατηγορίας Αστέρας Δερβενίου "δεν χαρίστηκε" ούτε στη γειτονική του Λυκοποριά , καθώς τη «φιλοδώρησε μέσα στο σπίτι της» με το συντριπτικό 7 - 1. Με την νίκη του ο Αστέρας αυτή ξέφυγε στους + 19 από την δεύτερη που οδηγεί και αυτή στην Α΄ κατηγορία. 

Την διεκδικούν τρεις ομάδες, ο Παννεμεατικός που πήρε βαθμό (1 – 1) , στην Αρχαία Κόρινθο κόντρα στην Κόρινθο 2006,  καθώς και οι ισόβαθμοι στην 3η θεση με 42 βαθμούς ΑΟ Σπαθοβουνίου και Άρης Βοχαϊκού . Οι δύο τελευταίες ομάδες αγωνίστηκαν στο Σπαθοβούνι στο ντέρμπι της ημέρας όπου η τοπική ομώνυμη ομάδα επιβλήθηκε με 3 – 1 του Άρη Βοχαϊκού.

Στον Ασπρόκαμπο η τοπική ομάδα έχασε με 3 – 6 από τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ ΑΟ Ζευγολατιού σε εντός έδρας ματς επικράτησε με 1 - 0 του Ολυμπιακό Λουτρακίου. Στα Εξαμίλια η τοπική Δάφνη συνετρίβη με 0 – 7  από τον  ΠΑΣ Κλένια, την στιγμή που ο ΑΟ Μαψού αγωνίζεται έχασε με 0 – 2 από τον Αστέρα Κορίνθου. Τέλος στην Ξυλοκέριζα ο τοπικός Εθνικός αναδείχθηκε ισόπαλος 1 – 1 με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. Μετά την διεξαγωγή της αγωνιστικής, το πρωτάθλημα διακόπτεται για τις Εορτές του Πάσχα και ξαναρχίζει το Σάββατο 22 Απριλίου. 

23η Αγωνιστική

Γ’ Εθνική: Διπλό για Ρόδο, Ιστορικό βαθμό πήρε το Διαβολίτσι στη Νεα Σμήρνη (1` - 1 με τον Πανιώνιο)

 Γ’ Εθνική: Διπλά για Ρόδο, Γιούχτα και Μαρκό 

Με νίκες προχώρησαν οι πρωτοπόροι στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Η Ρόδος επικράτησε του Φοίνικας Νέας Επιδαύρου, εκτός έδρας με 3-1 και ο Αιολικός χωρίς αγώνα τον ΑΟ Πάτραι με 3-0. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής το στραβοπάτημα του Πανιωνίου, ο οποίος παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στον ΑΟ Διαβολιτσίου.

Τα αποτελέσματα στον 4ο όμιλο έχουν ως εξής: 

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από Κουκάκι: «Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;»


 

mitsotakis_koukaki 

 Στο Κουκάκι βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (08.04.2023) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε τα διλήμματα της κάλπης, στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, και ανέδειξε το κυβερνητικό έργο μιλώντας με τους πολίτες, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά.

«Αυτή είναι η κάλπη που θα τα κρίνει όλα. Εκεί θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω και ότι όλα όσα πετύχαμε και κατακτήσαμε μέσα από κόπους, μέσα από δυσκολίες αυτή την τετραετία, δεν θα τα αφήσουμε σε κίνδυνο, και η τροχιά προόδου της χώρας θα συνεχίσει…», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάχες στην Α΄ Κορινθίας (28η αγωνιστική) : Σε εξοδο Κόρινθος , Πέλοπας , Κυψελος , Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Τενεάτης

 https://sikionia.gr/wp-content/uploads/2021/11/752528f7e473d94587257358fa6aedac_XL.jpg

Με την αρκετά ενδιαφέρουσα  28η Αγωνιστική συνεχίζεται αύριο ( Κυριακή 2/4/23 - 16:30) το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.  

Και ενώ ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Κόρινθος ταξιδεύει στο Ξυλόκαστρ,όπου αγωνίζεται με τον ουραγό Πανκαμαριακό, ο Πέλοπας Κιάτου  και Κύψελος Κορίνθου δοκιμάζονται εκτός έδρας, κόντρα με  Ηρακλή Λεχαίου και Ατρόμητο Χιλιομοδίου., αντοίστηχα.

Στα ντέρμπι της ημέρας μάχονται στο Βέλο η Ελλάδα Βέλου με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και στο «Θωδειο» ο ΑΟ Λουτράκι με τον Τενεάτη Αθικίων

Στους Αγίους Θεοδώρους , η τοπική ομάδα υποδέχεται την Θύελλα Πετρίου , ενώ στον Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός αγωνίζεται με τον Ισθμιακό.

Τέλος στην Τραγάνα του Κιάτου η Θύελλα Κάτω Διμηνιού αντιμετοπίζει τον Πανσολυγειακό  .

28η Αγωνιστική