Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε άνδρα που κακοποίησε τον σκύλο του στην Πάτρα

 

Ένα ακόμα περιστατικό κακοποίησης ζώου, σημειώθηκε σε περιοχή της Πάτρας, με την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, προχθες (13/1) το απόγευμα, σύμφωνα με καταγγελία πολίτη, ο κατηγορούμενος, οδηγώντας αυτοκίνητο, μετέφερε σκύλο ιδιοκτησίας του, τραβώντας τον με αλυσίδα, την οποία κρατούσε ο άνδρας και ήταν δεμένη στο περιλαίμιο του ζώου.

Οι αστυνομικοί του Α΄ τμήματος Πατρών, εντόπισαν άμεσα τον κατηγορούμενο και τον συνέλαβαν, ενώ ο σκύλος, φέροντας τραύματα στα πόδια και στη γνάθο, μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί βεβαίωσαν στον κατηγορούμενο, διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αρχαία Ολυμπία: Δημιουργείται μεγάλο δίκτυο ορεινών μονοπατιών στα χνάρια των Κενταύρων.

https://www.manessistravel.gr/_storageWeb_/n/17631569870059/ig/17469038976422/b/692033667068/isk/innerWide/shutterstock_228100603.jpeg 

Στην ανάδειξη τοπίων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και στην ταυτόχρονη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στοχεύει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Θα δημιουργήσει δίκτυο ορεινών μονοπατιών, συνολικής διαδρομής περίπου 130 χιλιομέτρων.

Με αφετηρία την Αρχαία Ολυμπία, το δίκτυο μονοπατιών, θα διασχίζει τα ποτάμια Αλφειό, Κλαδέο, Λευκυανία (παραπόταμο του Αλφειού), Ερύμανθο, τους καταρράκτες της Νεμούτας και από εκεί το δρυοδάσος της Φολόης και το φαράγγι του Αντρωνίου, ακολουθώντας χνάρια Κενταύρων που ζούσαν, σύμφωνα με τη μυθολογία, και στη Φολόη.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Σε επιφυλακή η Αστυνομία

 mitropoli-m 

Ολα έτοιμα είναι για τη Δευτέρα (16/1), ημέρα κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Προσωρινούς περιορισμούς για την κυκλοφορία των drones στον εναέριο χώρο συγκεκριμένων περιοχών στο κέντρο και στα βόρεια της Αττικής και για συγκεκριμένες ώρες προβλέπει η ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε την Κυριακή, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία και την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Γίνεται σήμανση για το χρονικό διάστημα μεταξύ 04:00 – 17:00 της 16ης Ιανουαρίου.

Οι περιορισμοί φαίνονται στον παρακάτω χάρτη και αφορούν σε τρεις περιοχές του εναέριου χώρου της Αττικής:

Super League 1: Η βαθμολογία μετά το «διπλό» του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα

 Super League 1: Η βαθμολογία μετά το «διπλό» του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα 

Την ώρα που όλα έδειχναν, πως ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα μειώσουν και άλλο τη διαφορά από την κορυφή, ο Παναθηναϊκός απέφυγε τη γκέλα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Έτσι, οι «πράσινοι» έμειναν στο +4 από την Ένωση και στο +7 από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Παράλληλα, άφησαν τον ΠΑΟΚ στο -9. 

 

 

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Super League:

Ο Παναθηναϊκός "παλιά μου τέχνη κόσκινο" με πέναλτι στο 95΄ πέρασε από τα Γιάννινα -τα βρήκε… σκούρα στους “Ζωσιμάδες” !

 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1: Βρήκε… πορτοφόλι στη λίμνη! 

Ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος να… πνιγεί στα παγωμένα νερά της λίμνης στα Γιάννινα, αλλά τελικά χάρη σε μια απερίσκεπτη ενέργεια του Μορέιρα, που έκανε πέναλτι στον Κουρμπέλη στις καθυστερήσεις και σε εύστοχη εκτέλεση του Σπόραρ κατάφερε να… βρει και πορτοφόλι με τρεις βαθμούς μέσα κερδίζοντας 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες»!

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και δύναμη το παιχνίδι «χτύπησαν» από δεξιά με τους Βαγιανίδη, Παλάσιος, Μπερνάρ την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά στη συνέχεια τίποτε.

Στο πένθος η Καρδίτσα για 20χρονο ποδοσφαιριστή που πέθανε μέσα στο γήπεδο

 Στο πένθος η Καρδίτσα για τον 20χρονο που πέθανε μέσα στο γήπεδο 

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί το Μουζάκι Καρδίτσας για τον αιφνίδιο θάνατο του 20χρονου ποδοσφαιριστή που κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο γηπέδου κατά τη διάρκεια του αγώνα Καραϊσκάκη Μαυρομματίου απέναντι στη Δόξα Αμπέλου του τοπικού πρωταθλήματος. Ο νεαρός άνδρας αγωνιζόταν με τη φανέλα του Καραϊσκάκη Μαυρομματίου , όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν να τον επαναφέρουν και τη μεταφορά του με ασθενοφόρο στο τοπικό Κέντρο Υγείας και σε νοσοκομείο της Καρδίτσας, δεν κατάφερε να επανέλθει.

Συμπαίκτης του που μίλησε στο protothema.gr τόνισε πως ο 20χρονος είχε αγωνιστεί κανονικά όσα όλα τα παιχνίδια που είχαν γίνει ως τότε και πως είχε τα απαραίτητα χαρτιά από γιατρούς, υπογραμμίζοντας πως περιμένουν άπαντες να μάθουν τι συνέβη.

«Κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο. Ήταν μια χαρά το παιδί, απλά ξαφνικά κατέρρευσε. Ήταν αθλητής της ομάδας και είχε παίξει κανονικά σε όλους τους αγώνες χωρίς κανένα πρόβλημα. Ήταν υγιέστατος και είχε όλα τα χαρτιά από τους γιατρούς. Του έκαναν ΚΑΡΠΑ, αλλά έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο. Περιμένουμε και εμείς την ιατροδικαστική έκθεση για να μάθουμε τι συνέβη», ήταν τα λόγια του.

 

Στην Κυπαρισσία ζητούν ενημέρωση για το έργο Πύργου – Τσακώνα

  

Επιστολή προς την Ολυμπία Οδό, η οποία κοινοποιείται στους Βουλευτές Μεσσηνίας και το γραφείο Δημάρχου Τριφυλίας με θέμα τον αυτοκινητόδρομο, «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.

Μέσω αυτής ζητά ενημέρωση για την διαδικασία επικαιροπόιησης των μελετών αλλά και τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους.

Η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου αυτού αποτελεί χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών στην Μεσσηνία και την Ηλεία αντίστοιχα, για ευνόητους λόγους, και είναι το πρώτιστο θέμα ενασχόλησης και συζήτησης των τοπικών κοινωνιών σε καθημερινή βάση.

Αυτό οδήγησε και τους συλλόγους και τους φορείς, των δυο νομών, σε κινητοποίηση και στην δημιουργία του μετώπου διεκδίκησης του αυτονοήτου, την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, που εντελή έφερε και την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η χρόνια κωλυσιεργία και αδράνεια που έχει παρατηρηθεί όμως επί του θέματος για πολλές δεκαετίες, μας κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικούς στην οιονδήποτε ανακοίνωση.

Παρουσιάστηκε στο Κιάτο το πολεοδομικό σχέδιο του δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, Εισηγητής του έργου ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς.

  


Παρουσιάστηκε, σε ειδική εκδήλωση, στο Κιάτο, το τοπικό, πολεοδομικό σχέδιο του δήμου Σικυωνίων.Την εισήγηση για το έργο έκανε ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς.

Τοποθέτηση πραγματοποίησε και ο γενικός γραμματέας χωρικού σχεδιασμού και αστικού περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σικυωνίων, Σπύρο Σταματόπουλο, υλοποιούνται 30 εκατ. ευρώ έργα.

Έγινε αναφορά και στις προτάσεις έργων που έχει καταθέσει ο δήμος για χρηματοδότηση.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, του Επιμελητηρίου Κορινθίας, του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου και αρκετός κόσμος.


Ξεκινά η χωριστή διαχείριση βιοαποβλήτων στο δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

  

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της πράξης που έχει να κάνει με την χωριστή διαχείριση, βιοαποβλήτων, στο δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.  Δικαιούχος είναι ο συγκεκριμένος δήμος. 

Η πράξη που συγχρηματοδοτείται απ’ το Ταμείο Συνοχής και απ’ το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων, έχει προυπολογισμό, 657.048 ευρώ.

Η υλοποίηση της πράξης θα ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Ολυμπιακός - Άρης 1-0: Με σκόρερ τον Μασούρα συνεχίζει την αντεπίθεσή του!

 Ολυμπιακός - Άρης 1-0: Με σκόρερ τον Μασούρα συνεχίζει την αντεπίθεσή του!  

Αισθητά καλύτερος ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με την εικόνα του πρώτου 45λέπτου και να χάνει αρκετές ευκαιρίες, επικράτησε με 1-0 του Άρη με γκολ του Μασούρα και συνεχίζει το κυνήγι του τίτλου, έχοντας τέσσερις σερί νίκες.   

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στον Άρη, ασχέτως αν στο πρώτο 45λεπτο τα είχε βρει σκούρα απέναντι στην καλοστημένη ομάδα του Άλαν Πάρντιου. Η νίκη με 1-0 με το γκολ του Μασούρα στο 46' θα

Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 0-0: «Νερόβραστη» ισοπαλία στην Αρκαδία

Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 0-0: «Νερόβραστη» ισοπαλία στην Αρκαδία 

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν οι Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός το απόγευμα της Κυριακής (15/1) στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Το τελικό 0-0 αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του αγώνα, καθώς οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν ποτέ να απειλήσουν ουσιαστικά μετά το πρώτο 20λεπτο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 19' από τον Κρέσπι, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Στογιάνοβιτς σε μοναδικό τετ α τετ. Η ροή του ματς άλλαξε άρδην στο 24' εξαιτίας της απερίσκεπτης ενέργειας του Ριέρα, ο οποίος παρεμπόδισε ανόητα τον Μουτίνιο σε εκτέλεση φάουλ στο κέντρο του γηπέδου αφότου είχε πάρει ήδη κίτρινη, με συνέπεια να αποβληθεί με δύο κίτρινες μέσα σε ένα λεπτό.

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο βαθμός αφήνει ικανοποιημένους και τους δύο αντιπάλους. Οι μεν Αρκάδες κατάφεραν να μη χάσουν (και να μην απειληθούν και ιδιαίτερα) σε ματς στο οποίο έπαιξαν με δέκα για 70 λεπτά, οι δε Βοιωτοί έφυγαν αλώβητοι από μια δεδομένα επικίνδυνη έδρα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος – Καρμόνα Καστάνιο Ατιένθα Άλβαρες – Μουνάφο Ιγκλέσιας (86’ Σανταφέ) Ριέρα Σίτο (85’ Μπερτόλιο) – Κρέσπι (60’ Γκαρντάφσκι) Μπαράλες.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς – Τσάπρας Τζημόπουλος Μπάχανακ Παναγιώτου (46’ Βήχος) – Χάμοντ (46’ Συμελίδης) Μεχία (80’ Νταμπό) Μουτίνιο – Βρακάς (79’ Νίκας) Λούα Λούα (60’ Τορό) Δούμτσιος.

 

 

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-1: Στον πόντο από το ρετιρέ με νέο «κιτρινόμαυρο»...πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια!

 ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-1: Στον πόντο από το ρετιρέ με νέο «κιτρινόμαυρο»...πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια!  

Στην μικρότερη τιμή της (1π.) έριξε τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και την κορυφή της βαθμολογίας της Super League η ΑΕΚ μετατρέποντας την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια σε νέα ...παράσταση!

Η «Ένωση» έφτασε τις εννιά νίκες, σε ισάριθμες αναμετρήσεις όλων των διοργανώσεων, στο καινούργιο της «σπίτι», με το 4-1 επί των «καναρινιών» να φαίνεται... φτωχό αφού στα 2/3 του αγώνα οι γηπεδούχοι επιτίθονταν κατά κύματα προς τέρψιν του κοινού τους.

Πρώτη ήττα του ΠΑΣ Κόρινθος μεσα στο ΔΑΚ από τον Πέλοπα Κιάτου στο φινάλε του Α΄ γύρου. - Νικηφόρο πέρασμα του ΑΟ Λουτράκι από το Βέλο. - "Έβρεξε πεντάρες" στα Αθίκια και στο Ξυλόκαστρο!

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR1QheYlmNZ1lOTXSCF8uriYP-Si31VWithvg&usqp=CAU

 Φινάλε πρώτου γύρου η σημερινή 15η αγωνιστική , στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας. 

Η τελευταία αγωνιστική βρίσκει τον ΠΑΣ Κόρινθος  να κατακτά τον άτυπο τίτλο του "πρωταθλητή Χειμώνα". Ένα τίτλο που δεν χάρηκαν οι οπαδοί της "Μπάρτσα" , καθώς η επιστροφή της στο ΔΑΚ και μάλιστα σε αγώνα ντέρμπι συνοδεύτηκε με την πρώτη της στο πρωτάθλημα ήττα ( 1- 2) από τον Πέλοπα Κιάτου.

 Ετσι την ομάδα του ΠΑΣ πλησίασε στο -3 ο ΑΟ Λουτράκι μετά την νικηφόρο έξοδο με  3 - 0 στο Βέλο, επί της τοπικής Ελλάδας η οποία δεν ξέρει τι θα πει νίκη   από τις 11 Δεκεμβρίου ( 5η αγωνιστική), ενώ την ίδια στιγμή  στο γήπεδο Λεχαίου ο Κύψελος Κορίνθου επικράτησε με 2 - 1 επι των Αγίων Θεοδώρων.  '

Με το σαρωτικό 5 - 0 επεβλήθησαν, στα Αθίκια ο Τενεάτης επί του ουραγού Πανκαμαριακού και στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής επί του Ολυμπιακού Άσσου. 

Στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" ο Ισθμιακός έχασε με 1 - 3 από την Θύελλα Πετρίου, ενώ στο "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΣΗΣ" στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός έμεινε στο 1 - 1 με τον Ηρακλή Λεχαίου. 

Τέλος στην Ανατολική Τραγάνα στο Κιάτο η Θύελλα Κάτω Διμηνιου έχασε με 1 - 2 από τον Ατρόμητο  Χιλιομοδίου.

15η Αγωνιστική

Super League 2: Νίκες για Πανσερραϊκό, ΑΕΛ, Απόλλωνα Σμύρνης, ΟΦΙ. Διπλό ο Αλμωπός επί του ΠΑΟΚ Β'

 Super League 2: Νίκες για Πανσερραϊκό, ΑΕΛ, Απόλλωνα Σμύρνης, ΟΦΙ. Διπλό ο Αλμωπός επί του ΠΑΟΚ Β' 

Οι ισχυροί επικράτησαν στην 11η αγωνιστική της Super League 2. Στον Α’ όμιλο, ο Πανσερραϊκός κέρδισε στην Ρόδο τον Διαγόρα (1-0) και πανηγύρισε την έβδομη συνεχόμενη νίκη του ! Ο μέχρι τώρα συγκάτοικος στην κορυφή ΠΑΟΚ Β’ υπέστη απρόβλεπτη εντός έδρας ήττα από τον Αλμωπό Αριδαίας (0-1). Η ΑΕΛ επικράτησε της Βέροιας (1-0) και ακολουθεί τα «λιοντάρια», ενώ η Νίκη Βόλου πήρε το πέμπτο σερί τρίποντο κόντρα στον Θεσπρωτό (2-0). Μεγάλο διπλό και ο Ηρακλής επί του Ηρακλή Λάρισας (0-3).

Στον νότιο όμιλό ο Απόλλων Σμύρνης θριάμβευσε επί του ΠΑΟ Ρουφ (1-4) και η Ιεράπετρα πήρε το Κρητικό ντέρμπι με τα Χανιά (2-0). Στο Αιγάλεω, η τοπική ομάδα παρέμεινε χωρίς εντός έδρας νίκη στη σεζόν, κόντρα στην μαχητική Ηλιούπολη (1-1).

Το πανόραμα της 11ης αγωνιστικής

Ο Αιολικός πέρασε επικεφαλής στο 4ο όμιλο μετα την ήττα της Ρόδου στο Κρανίδι. Ο Πανιώνιος 1 - 1 με την Μύκονο στη Νέα Σμύρνη σε επεισοδιακό αγώνα.

Γ’ Εθνική: Νίκες για ΑΟ Υπάτου, Αιολικό, Θύελλα Ραφήνας και Εθνικό Πειραιά

Στα πλαίσια της 9ης  αγωνιστικής στον 4ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής ο Αιολικός επικράτησε με 3 - 0 επί του ΑΟ Διαβολιτσίου και πέρασε επικεφαλής με +2β.  στη βαθμολογία του ομίλου μετά την ήττα με το μίνιμουμ σκορ της Ρόδου από την Ερμιονίδα στο Κρανίδι. 

Σε αγώνα που σημαδεύτηκε από επεισόδια τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα όσο και μετά την λήξη του, η ΑΕ Μυκόνου απέσπασε ισοπαλία (1-1) από τον Πανιώνιο. 

Ο Παναργειακός έκανε νικηφόρο πέρασμα με το 2 - 0 από τον Πύργο επί του Πανηλειακού, σκορ με το οποίο νίκησαν Φοίνικας Νέας Επιδαύρου και Ιάλυσος Ρόδου τους Αίαντα Γαστούυνης και  Πανγυθεατικό, αντίστοιχα. Τέλος με ευρύ 5 - 0 ο ΑΟ Πυλίου Κω επιβλήθηκε  του ΑΠΣ Πάτραι.

  αγωνιστική

Το νέο Διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Λουτρακιωτών-Περαχωριτών «Ο ΙΒΥΚΟΣ»

 https://lh3.googleusercontent.com/a-/AD5-WCl_IAusArECd53boG79BPjWFwy-dH5HNGhdqcKs=s40-p

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των τακτικών μελών του Συνδέσμου Λουτρακιωτών-Περαχωριτών «Ο ΙΒΥΚΟΣ», στην αίθουσα του Συνδέσμου (Αγίου Ιωάννου 10 και Κολοκοτρώνη).

Έλαβαν χώρα η έγκριση του οικονομικού απολογισμού και του απολογισμού πεπραγμένων 2021 - 2022, η απαλλαγή του απερχόμενου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής από κάθε ευθύνη και η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Στη νέα τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Δώδας Αθανάσιος, Κόντη Παναγούλα, και Σαρ Νταϊάνα.

Βάσει καταστατικού και σε συνέχεια συνεδρίασης στις 13 Ιανουαρίου 2023, το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής σύνθεση:

Θυμάρι για πονόλαιμο, βήχα, στομάχι, παράσιτα εντέρου, υπεριδρωσία, τριχόπτωση, αϋπνία, κατάθλιψη

  

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Τα φύλλα του θυμαριού, όταν ξεραθούν, αποκτούν καφεπράσινο χρώμα και αναδύουν το άρωμα τους όταν θρυμματιστούν. Η γεύση τους είναι πολύ δυνατή, ελαφρώς καυστική και πλούσια. Μαζί με τους αποξηραμένους ανθούς χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό για τον αρωματισμό διαφόρων φαγητών σε ψάρια, κρέατα, σε διάφορες σάλτσες, σούπες κ.λ.π. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά του λικέρ βενεδικτίνη.

Το θυμάρι είναι ιδιαίτερα αγαπητό στις μέλισσες και το θυμαρίσιο μέλι είναι εξαιρετικής ποιότητας. Περιέχει αιθέριο έλαιο σε ποσοστό 1-2% και κύριο συστατικό του είναι η θυμόλη ή, αλλιώς, καμφορά του θυμαριού, έχει δε χρήσεις στην αρωματοποιία και στην οδοντιατρική.

συνιστάται σε προβλήματα στομάχου και εντέρων, στην ανακούφιση από το βήχα, από το συνάχι και τη γρίπη, στην τόνωση του νευρικού συστήματος και ως καταπραϋντικό. Επίσης, στις περιπτώσεις πνευματικής κατάπτωσης και στο άγχος. Χαρίζει πνευματική διαύγεια και τονώνει τα νεύρα. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική και ως αρωματικό στις ελιές. .................

read more

Γ΄Κορινθίας: Η 8η αγωνιστική ( αποτελέσματα)

 

Και ενώ ο πρωτοπόρος Πανευρωστινιακός ειχε ρεπό , το πρωτάθλημα της Γ΄κατηγορίας  Κορινθίας συνεχίστηκε  το πρωί της Κυριακής με την 8η (πρωτελευταία α΄γύρου) αγωνιστική.

 Στο γήπεδο της Τραγάνας ο Αετός Κρυονερίου επικράτησε με 2 – 1 επί του Βελλερεφώντη Αρχαίας Κορίνθου , ενώ  η Προοδευτική Περιγιαλίου επεβλήθηκε με 3 – 0  του Φωκά Αρχαίων Κλεωνών

Στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ' ο ΑΟ Περαχώρας κέρδισε με το μινιμουμ σκορ τον Οφέλτη Αρχαίας Νεμέας, ενω τέλος ο Αγιος Γεώργιος έχασε εντός εδρας με το βαρύ 1- 4 από την Δάφνη Πουλίτσας η οποία του ξέφυγε με +3

8η Αγωνιστική

Μάχες στον 4ο όμιλο της Γ΄Εθνικής.

  Γ’ Εθνική: Έπιασε κορυφή η Ρόδος, τον Πανιώνιο 1-0

Με τις αναμετρήσεις της 9ης  αγωνιστικής ξεκινά η αγωνιστική δράση , σήμερα Κυριακή (15/1/23 -15:00),  στον 4ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής κατηγορίας.Της αγωνιστικής ξεχωρίζουν τα ντέρμπι του Πανιωνίου με την ΑΕ Μυκόνου και της Ερμιονίδας με την πρωτοπόρο Ρόδο. Κατά τα άλλα η σημερινή  αγωνιστική περιλαμβάνει και μάχες μεταξύ των ομάδων Ηλείας και Αργολίδας . Στον Πύργο  ο Πανηλειακός υποδέχεται  τον Παναργειακό , ενώ στην Αργολίδα ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου αντιμετωπίζει τον Αίαντα Γαστούνης. Στη Μυτιλήνη ο  Αιολικός αγωνίζεται με το Διαβολίτσι. Στα Δωδεκάνησα ο Ιάλυσος υποδέχεται τον Πανγυθεατικό και ο ΑΟ Πυλίου τον ΑΠΣ  Πάτραι.

9η  αγωνιστική

Ερμιονίδα-Ρόδος
Φοίνικας Νέας Επιδαύρου-Αίας Γαστούνης
Πανηλειακός-Παναργειακός
Ιάλυσος-Πανγυθεατικός
ΑΟ Πυλίου Κω-ΑΠΣ Πάτραι
Αιολικός-ΑΟ Διαβολιτσίου
Πανιώνιος-ΑΕ Μυκόνου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

ΑΣ Ρόδος

8

14-6

19

2

Αιολικός

8

13-6

18

3

Πανιώνιος

8

14-3

17

4

ΑΕ Μυκόνου

8

7-3

17

5

ΑΕ Ερμιονίδας

8

7-5

13

6

ΑΟ Πυλίου Κω

8

11-11

11

7

Πανηλειακός

8

6-8

10

8

Αίας Γαστούνης

8

8-14

8

9

Ιάλυσος

8

11-13

8

10

ΑΟ Διαβολιτσίου

8

6-7

8

11

Φοίνικας Νέας Επιδαύρου

7

10-12

6

12

ΑΠΣ Πάτραι

8

7-12

5

13

Παναργειακός

8

5-11

5

14

Πανγυθεατικός

8

6-14

4

 

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Κίμων Τρουπής

 Κίμων Τρουπής 

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κίμων Τρουπής. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε με ιδιαίτερη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Ο γνωστός δημοσιογράφος Κίμων Τρουπής έφυγε από τη ζωή, αιφνιδίως, το βράδυ της Παρασκευής (13.01.2023). Ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ με 45χρονη πορεία στα ΜΜΕ και την εκπαίδευση.

Γεννήθηκε στο Κιάτο, σπούδασε στη Σχολή Δημοσιογραφίας ΟΜΗΡΟΣ και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στην Ιταλική Κρατική Τηλεόραση RAI (Certificato di Giornalismo Televisione).

Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος του τομέα Ενημέρωσης και Ειδήσεων της ΕΡΤ και ERT world, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της ΕΡΤ, Project manager σε μεγάλα τηλεοπτικά γεγονότα και Σύμβουλος Επικοινωνίας σε ιδιωτικούς φορείς.

Εργάστηκε στην τηλεόραση του ANT-1 και του ΣΚΑΪ, καθώς και στα έντυπα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΤΗΛΕΡΑΜΑ, ΒΡΑΔΥΝΗ κ.ά. Δίδαξε Επικοινωνία-Δημοσιότητα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ήταν επιμορφωτής-εκπαιδευτής σε θέματα Επικοινωνίας-Δημοσιότητας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας.

Ο εκλιπών είναι πατέρας του Γιάννη Τρουπή, επίσης, γνωστού δημοσιογράφου.