Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Ολυμπιακός - Άρης 1-0: Με σκόρερ τον Μασούρα συνεχίζει την αντεπίθεσή του!

 Ολυμπιακός - Άρης 1-0: Με σκόρερ τον Μασούρα συνεχίζει την αντεπίθεσή του!  

Αισθητά καλύτερος ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με την εικόνα του πρώτου 45λέπτου και να χάνει αρκετές ευκαιρίες, επικράτησε με 1-0 του Άρη με γκολ του Μασούρα και συνεχίζει το κυνήγι του τίτλου, έχοντας τέσσερις σερί νίκες.   

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στον Άρη, ασχέτως αν στο πρώτο 45λεπτο τα είχε βρει σκούρα απέναντι στην καλοστημένη ομάδα του Άλαν Πάρντιου. Η νίκη με 1-0 με το γκολ του Μασούρα στο 46' θα

μπορούσε εύκολα να είναι μία νίκη με μεγαλύτερο σκορ, με τους Μπιέλ, Χουάνγκ και Ελ Αραμπί να χάνουν καλές ευκαιρίες για να καθαρίσουν το παιχνίδι νωρίτερα. 

Ο Μίτσελ αποφάσισε να μην αλλάξει την ενδεκάδα που είχε παρατάξει σε Νίκαια και Πανθεσσαλικό. Πάλι με τα τρία «10άρια» δηλαδή και με τους υπόλοιπους που έκαναν πάρει απέναντι σε Ιωνικό και Βόλο. Δηλαδή με τον Πασχαλάκη στα γκολπόστ, τους Ροντινέι, Παπασταθόπουλο, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, τους Εμβιλά και Χουάνγκ στα χαφ, τους Μπιέλ, Φορτούνη και Χάμες να πλαισιώνουν τον Μπακαμπού. Από την άλλη πλευρά, ο Άλαν Πάρντιου κοίταξε να θωρακίσει τον άξονα και για αυτό το λόγο έβαλε Ετέμπο, Νταμπό και Νταρίντα στο 4-3-3 που παρέταξε.

Μπόλικη τακτική είχε το πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη να μην αφήνει τον Ολυμπιακό να δημιουργήσει όπως δημιουργούσε στα προηγούμενα παιχνίδια. «Εγκλώβισε» τους Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι των Πειραιωτών να πηγαίνει αναγκαστικά από τα πλάγια. Αν εξαιρεθεί όμως ο Ροντινέι που πήρε αρκετές πρωτοβουλίες από τα δεξιά, από την άλλη πλευρά ο Ρέαμπτσιουκ δεν ήταν στο πρώτο 45λεπτο ο Ρέαμπτσιουκ του Πανθεσσαλικού. Ο Χουάνγκ ζητούσε συνεχώς την μπάλα, προσπάθησε με κάποιες κάθετες να δημιουργήσει ρήγματα, αλλά ο Άρης είχε απαντήσεις συνεχώς. Σε ένα ολόκληρο 45λεπτο ο Ολυμπιακός κατέγραψε ουσιαστικά μία τελική, την κεφαλιά του Παπασταθόπουλου που δεν ανησύχησε τον Κουέστα και κατέληξε άουτ στο 40’. Από την άλλη πλευρά ο Άρης κυκλοφορούσε ήρεμα την μπάλα, δεν φοβήθηκε από το πρέσινγκ των Πειραιωτών και επιχείρησε να χτυπήσει αρκετές φορές με την ταχύτητα του Μαντσίνι ή τον Νταρίντα που έμπαινε σαν κρυφός κυνηγός στην περιοχή του Πασχαλάκη. Πολλές βοήθειες πήραν οι φιλοξενούμενοι από τους δύο ακραίους τους μπακ, τον Οντουμπάτζο από τα δεξιά και τον Μαζικού από αριστερά. Μάλιστα, ο Άρης κατάφερε να σκοράρει με τον Νταρίντα στο 43’, έπειτα από έξοχη ενέργεια του Μαζικού, αλλά ορθώς το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ. Όπως σωστά δεν μέτρησε και το γκολ του Μπακαμπού στο 29’. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 0-0, με τον Ολυμπιακό να δείχνει εγκλωβισμένος και τον Άρη να δείχνει ικανός να κάνει τη ζημιά στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Μίτσελ με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο προχώρησε σε μία αλλαγή. Έξω ο Φορτούνης, μέσα ο Μασούρας και… γκολ στα 50 δευτερόλεπτα με τον Μασούρα! Ο ορισμός της «χρυσής αλλαγής». Μία σέντρα του Χάμες από τα δεξιά έφτανε και περίσσευε για να χωθεί στην περιοχή του Άρη ο Έλληνας εξτρέμ και με καρφωτή κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το άγχος για τους γηπεδούχους έφυγε με το «καλησπέρα» του β’ μέρους και θα μπορούσαν να διπλασιάσουν κιόλας τα τέρματά τους με τη σουτάρα του Μπακαμπού που έδιωξε σε κόρνερ ο Κουέστα (50’). Ο Άρης προσπάθησε πάλι με πρωταγωνιστές τον Μαντσίνι και τον Νταρίντα να προκαλέσει προβλήματα, αλλά ο Χουάνγκ στο 71’ και ο Μπιέλ στο 72’ ήταν εκείνοι που άγγιξαν το γκολ. Ο μεν Νοτιοκορεάτης με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, ο δε Ισπανός με ένα σουτ μέσα από την περιοχή και αφού πρώτα έπιασε… κορόιδο τρεις παίκτες του Άρη. Ο Ολυμπιακός έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί στο 90+4', αλλά λίγο έλειψε να κάνει καρδιακούς τους φιλάθλους του, ότνα ο Ντόι παραχώρησε ένα εύκολο φάουλ έξω από την περιοχή, το οποίο εκτέλεσε ο Πάλμα και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ στο 90+7', μένοντας το 1-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (88' Γκάρι), Φορτούνης (46’ Μασούρας), Χάμες (78’ Σαμασέκου), Μπακαμπού (70’ Ελ Αραμπί).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (73’ Μανού Γκαρθία), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (85' Πάλμα), Νταμπό (79’ λ.τρ. Ντουκουρέ), Γκρέι (73’ Καμπάτσο), Μαντσίνι.