Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-1: Στον πόντο από το ρετιρέ με νέο «κιτρινόμαυρο»...πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια!

 ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-1: Στον πόντο από το ρετιρέ με νέο «κιτρινόμαυρο»...πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια!  

Στην μικρότερη τιμή της (1π.) έριξε τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και την κορυφή της βαθμολογίας της Super League η ΑΕΚ μετατρέποντας την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια σε νέα ...παράσταση!

Η «Ένωση» έφτασε τις εννιά νίκες, σε ισάριθμες αναμετρήσεις όλων των διοργανώσεων, στο καινούργιο της «σπίτι», με το 4-1 επί των «καναρινιών» να φαίνεται... φτωχό αφού στα 2/3 του αγώνα οι γηπεδούχοι επιτίθονταν κατά κύματα προς τέρψιν του κοινού τους.

Oι «κιτρινόμαυροι» επέβαλλαν εξαρχής τον ...νόμο τους και προηγήθηκαν στο 13ο λεπτό με τον Αραούχο να πιάνει, ολομόναχος, αριστερό, μονοκόμματο σουτ έπειτα από απομάκρυνση του Xατζηθεοδωρίδη σε σέντρα του Χατζισαφί.

Παρά το γρήγορο γκολ η ομάδα του Αλμέιδα συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα κόντρα στους φιλοξενούμενους που είχαν παθητικό ρόλο και στο 35' έφτασε στο 2ο γκολ με κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία από σέντρα του Χατζισαφί.

H oμάδα του Αναστασίου - που προσπαθώντας ν' αποφύγει το πρέσινγκ «ψηλά» της ΑΕΚ προσπαθούσε να παίξει άμεσα αλλά το έκανε ...βιαστικά πουλώντας μπάλας πολύ εύκολα - έφτασε στην ισοφάριση στην μοναδική φορά που έκανε στο πρώτο ημίχρονο οργανωμένη προσπάθεια με πολλές μεταβιβάσεις.

Το χέρι του Ρότα σε προσπάθεια του Χoυχούμη έφερε το πέναλτι και ο Zoάο Πέδρο μείωσε σε 2-1 (39').

H κόντρα στη ροή του αγώνα εξέλιξη δεν προβλημάτισε την «Ένωση» που είχε δύο (από τις εννιά) τελικές της μέχρι την ανάπαυλα αλλά ο Άμραμπατ δεν βρήκε στόχο και τον Πινέδα τον σταμάτησε ο Ανέστης.

Συμπτωματικά οι δύο παίκτες που εκτόξευσαν το σκορ στο, τελικό, 4-1, στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης.

Ο Mεξικανός από σέντρα του Μαροκινού με κεφαλιά πέτυχε το τρίτο γκολ (51') πριν εκείνος (55') με τρομερό διαγώνιο σουτ αξιοποίησε πάσα του Λιβάι στην κόντρα!

Μετά τις τέσσερις, μαζεμένες, αλλαγές οι γηπεδούχοι κατέβασαν το πόδι από το γκάζι αλλά κι έτσι είχαν ευκαιρίες για 5ο γκολ με τους Τσούμπερ, Γιόνσον και Φαν Βέερτ κόντρα σε μια ομάδα που για δεύτερη σερί αγωνιστική δέχθηκε τέσσερα γκολ...

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Άμραμπατ (72’ Φερνάντες), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα (72’ Tσούμπερ) – Γκαρσία (72’ Φαν Βέερτ), Αραούχο (72’ Μάνταλος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης – Αποστολάκης (λ.τρ. 19’ Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (λ.τρ. 73’ Μόρσεϊ) - Μάρτενσον, Ντίας (74’ Μπουζούκης), Χουχούμης – Κολοβός (64’ Μαλής), Πέδρο, Ξενιτίδης (64’ Σενγκέλια).