Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Σε ποιους Δήμους κλείνουν Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στην Πελοπόννησο (Λίστα)

 
Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας για το σχολικό έτος 2019-2020 είκοσι οκτώ (28) Νηπιαγωγείων και έντεκα (11)Δημοτικών Σχολείων στην Πελοπόννησο περιλαμβάνει Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 3376/2.9.2019).

Ο AIRETOS παρουσιάζει κατωτέρω την αναλυτική Λίστα των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών στα οποία δεν θα ηχήσει φέτος σχολικό κουδούνι, όπου μπορείτε να δείτε και τον ακριβή λόγο για τον οποίο αποφασίστηκε η αναστολή.

Ομάδα Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου για την επικείμενη έλευση στο στρατόπεδο Κορίνθου, μεγάλου αριθμού προσφύγων.


 Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΜ Κορινθου συριζα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κορινθίων το Σάββατο 30-8-2019 συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των φορέων η συνέχεια της οποίας δόθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων, προκειμένου να ενημερώσει τους Κορίνθιους πολίτες για την επικείμενη έλευση στο στρατόπεδο Κορίνθου, μεγάλου

ΜΕΡΑ25 : Ανακοίνωση για την λειτουργία ανοιχτης δομής φιλοξενίας προσφύγων στην Κόρινθο.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/1/18/MERA25_logo.png

Το περασμένο Σάββατο 31 Αυγούστου πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει στο χώρο του πρώην 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο, ανοιχτή δομή φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες. Η πληροφορία αυτή ενεργοποίησε δυστυχώς τα πλέον φοβικά αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας έτσι όπως εκφράζεται σε

Πόνος στη μέση με το τέλος του καλοκαιριού. Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η οσφυαλγία;



Η καλοκαιρινή χαλάρωση από την καθημερινή ρουτίνα, το κουβάλημα αποσκευών, πολλές φορές με αρκετό βάρος, δουλειές του σπιτιού και τακτοποίηση πραγμάτων με την ευκαιρία της άδειας, σε συνδυασμό με την διακοπή του γυμναστηρίου που μπορεί να πηγαίνατε τον χειμώνα, φέρνει πόνους στην μέση.
Όπως καταλαβαίνετε μετά από κάποια καταπόνηση της μέσης, οι πόνοι αυτοί ερμηνεύονται εύκολα. Η μέση (οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης) αποτελείται από οστά (που ονομάζονται σπόνδυλοι), αρθρώσεις, μύες, συνδέσμους και δίσκους. Ο πόνος στη μέση μπορεί να προκληθεί από βλάβη σε ένα ή περισσότερα από αυτά τα στοιχεία. Για παράδειγμα, ο σπασμός στους μύες της μέσης, είναι ένα συχνό αίτιο πόνου στη μέση.
Η οσφυαλγία έχει πολλές και διαφορετικές αιτίες. Μεταξύ αυτών είναι και η φυσιολογική φθορά που έρχεται με τα χρόνια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρούμε τη μέση μας υγιή και δυνατή. ...................

Ο Αντιπςεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο.



Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Βλάση Τσιώτο στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης. 
Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ. Σπύρος Αποστολόπουλος, κα Γιόλα Μαστέλου, κ. Τάσος Λόντος και η Δημοτική Σύμβουλος κα Ελίνα Μενούνου
Συζήτησαν για την απαραίτητη συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας και Δήμου, καθώς και για θέματα συντήρησης επαρχιακού δικτύου, αρδευτικών έργων, διάβρωσης ακτών κλπ.

Εθιμοτυπική επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίου Γκιολή στον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. κ.Διονύσιο.


Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, τη Δευτέρα στις 2 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιώντας επίσκεψη εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνομιλώντας για θέματα προς όφελος της κοινωνίας. Παρευρέθη επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεχρεών κ.κ. Αγάπιος.

Εθιμοτυπική συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή με Αστυνομικό Διευθηντή Κορινθίας Χαρ. Τετράδη


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, πραγματοποίησε τη Δευτέρα στις 2 Σεπτεμβρίου 2019 εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του, με τους κ.κ. Χαράλαμπο Τετράδη, Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας και Δημήτριο Τουμπανάκη, Διοικητή ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου. Συνομίλησαν για θέματα ασφάλειας και καθημερινότητας καθώς και για θέματα ενημέρωσης συνθηκών του στρατοπέδου Κορίνθου

Ο Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρ. Δήμαςστην ετήσια συνάντηση των startup εταιρειών του «egg»

Στην ετήσια συνάντηση των startup εταιρειών του προγράμματος Egg - enter•grow•go βρέθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας.
Ο κ. Δήμας ξεναγήθηκε στους χώρους που φιλοξενούνται καινοτόμες επιχειρήσεις και συνομίλησε με αρκετούς από τους δημιουργούς τους, που του παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Με αφορμή την επίσκεψη, σημείωσε χαρακτηριστικά: