Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

O «χάρτης» από το αρνητικό ρεκόρ των 262 κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα: – Δραματική προειδοποίηση Σύψα: Θα έχουμε εκατόμβη θυμάτων, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα – Συναγερμός για τον αριθμό ρεκόρ

 Κορωνοϊός - Δραματική προειδοποίηση Σύψα: Θα έχουμε εκατόμβη θυμάτων, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα - Συναγερμός για τον αριθμό ρεκόρ

Αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε σήμερα (12/8) η Ελλάδα στα κρούσματα κορωνοϊού, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 262 νέες περιπτώσεις.

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων στην ελληνική επικράτεια δείχνει πως στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα «εκτοξεύτηκαν» στα 85, ενώ στην Αττική ο αριθμός φτάνει στα 66. Συνολικά 29 τα εισαγόμενα κρούσματα.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

Κρίσιμες ώρες για τον Σάββα Θεοδωρίδη: Εισήχθη στην εντατική έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό

  

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία» εισήχθη εσπευσμένα την Τετάρτη (12/8) ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος δίνει μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας τα τελευταία χρόνια, διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Οι ώρες είναι κρίσιμες για τον θρυλικό παλαίμαχο τερματοφύλακα των Πειραιωτών,

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ 1821 ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ - ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΑΙΔ. ΠΟΛΙΤΙΣΜ ΚΟΡΚΑ

 

Κόρινθος 12-08-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χθες Τρίτη 11 Αυγούστου η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα μαζί με την Περιφερειακή και Εντεταλμένη Σύμβουλο για το 1821 κα Μαργαρίτα Σπυριδάκη, πραγματοποιήσαν σειρά επισκέψεων στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και της προετοιμασίας των αντίστοιχων εκδηλώσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επισκέφθηκαν τα Δερβενάκια (όπου έλαβε χώρα η καταστροφή του Δράμαλη) και

ΕΕΣ Κορίνθου - Παγκόσμια ημέρα νέων

  

Παγκόσμια Ημέρα Νέων
12 Αυγούστου

Το 1990 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 12η Αυγούστου κάθε έτους «Παγκόσμια Ημέρα Νέων» («International Youth Day»), προκειμένου να επικεντρωθεί  στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι. 

Ο ΕΕΣ Κορίνθου, πιστός στις ανθρωπιστικές του αξίες, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα των νέων και σε συνεργασία με  φορείς, έχει συνδράμει με ποικίλους τρόπους προσφέροντας βοήθεια,  όπως ρουχισμό, τρόφιμα, είδη υγιεινής, οικιακό εξοπλισμό κλπ , σε άστεγους νέους, ,ασυνόδευτους εφήβους ,ορφανά αλλά και κακοποιημένα παιδιά στην περιοχή της Κορινθίας.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές του ΕΕΣ, τα μέλη, τους φίλους, που με την υλική τους προσφορά μας δίνουν την δυνατότητα να προσφέρουμε όπου υπάρχει ανάγκη.
 

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κορίνθου

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Κόρινθος 12-08-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την καλή συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε όλα τα επίπεδα, επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, σε χαιρετισμό του πριν την συναυλία της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, το βράδυ της Δευτέρας 10 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο του Ποσειδώνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λουτρακίου.

Στην εν λόγω εκδήλωση με τον τίτλο CineCitta -την οποία συντόνισε ο Αλέξης Κωστάλας και στην οποία παρέστη επίσης ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης- κάτοικοι και επισκέπτες της Κορινθίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ιταλική κινηματογραφική μουσική από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου και τον Θοδωρή Βουτσιλάκη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ