Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Είναι εμφανής η αγωνία των Κυβερνώντων να βρούνε ένα αφήγημα για το εθνικό ξεπούλημα στη

Συνδυασμοί Υποψηφίων: Έγγραφα ΥΠΕΣ για την οικονομική τους διαχείριση

Δύο οικονομικά ζητήματα των συνδυασμών των υποψήφιων στις αυτοδιοικητικές εκλογές,τα οποία πρέπει να τηρηθούν κατά την προεκλογική περίοδο που ξεκινά σε ελάχιστες ημέρες (από την 26η Μαρτίου), αφορούν τα έγγραφα που απέστειλε την 20η Μαρτίου το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Οικονομικών.

Το αριθμ.20211/20.3.2019 έχει ως αντικείμενο τα Βιβλία εσόδων και εξόδων δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ενημερώνει ότι οι συνδυασμοί που μετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές,υποχρεούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του αρ.9 του ν.3870/2010 “Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές”, στην τήρηση ειδικού βιβλίου στο οποίο καταχωρούνται υποχρεωτικά όλα τα έσοδα και οι

Πέτρος Τατούλης «Πιλότος για τη γεωργία ακριβείας σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο ΤΟΕΒ Ήρας – Κουρτακίου»



Έναν από τους πιο πιλοτικούς ΤΟΕΒ στη χώρα χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τον ΤΟΕΒ Ήρας – Κουρτακίου Αργολίδας κατά την επίσκεψή του και την ενημέρωσή του από τον Πρόεδρό του κ. Γιώργο Πλατή για την ανάπτυξη ολοκληρωμένου τηλεμετρικού Αγρομετεωρολογικού δικτύου με σκοπό την υποβοήθηση μετάβασης από την συμβατική μορφή διαχείρισης αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην γεωργία ακριβείας.
«Δείχνει το δρόμο για τη μετάβαση από την κλασική γεωργία στη γεωργία ακριβείας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι με το σύστημα τηλεμετρίας που εγκαθίσταται θα δώσει όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά στοιχεία, θα δημιουργήσει οικονομία κλίμακος, που θα αντιμετωπίσει το κόστος στην καλλιέργεια, και θα βελτιώσει τα αποτελέσματα της παραγωγής.
Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη η εγκατάσταση αυτή αντιπροσωπεύει μια σύγχρονη αντίληψη με την τοποθέτηση της τηλεμετρίας σε συνδυασμό με το κατάλληλο λογισμικό, «γεγονός που κάνει τον ΤΟΕΒ Ήρας – Κουρτακίου τον πρώτο που μπαίνει στη γεωργία ακριβείας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον τόπο μας».
«Αυτό το μοντέλο θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε μοντέλο για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου» τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης και ση/μείωσε ότι είναι από τους λίγους ΤΟΕΒ που δεν έχουν χρέη στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και αυτό δείχνει ότι το μοντέλο λειτουργίας του είναι μια καλή πρακτική για το χώρο της αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παραμείνει αρωγός στην προσπάθεια αυτή, δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και ανακοίνωσε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι να προβληθεί το παράδειγμα αυτό ως μοντέλο για τη διαχείριση των προβλημάτων των ΤΟΕΒ.
BINTEO:
 φωτογραφίες - βιντεο: argonafplia.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ ΣΤΟ BEST TV: Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ



Eφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, στην εκπομπή «Διάλογοι» του τηλεοπτικού δικτύου BEST TV, προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Θέμη Κανελλόπουλου.
«Χρειαζόμαστε νέες πολιτικές για να ανοίξουμε νέους δρόμους σε μια εποχή που η Περιφέρεια Πελοποννήσου το έχει πραγματικά ανάγκη», είπε ο Γιώργος Δέδες τονίζοντας

Δυναμικό παρόν της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Food Expo Greece 2019


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε και φέτος δυναμικό «παρόν» στην 6η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «FOOD EXPO GREECE 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo, από τις 16 έως 18 Μαρτίου 2019.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Ιδρύματος της Βουλής «1821 και Απομνημόνευμα. Ιστορική χρήση και ιστοριογραφική γνώση»

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου «1821 και Απομνημόνευμα. Ιστορική χρήση και ιστοριογραφική γνώση» που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο Aμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τo συνέδριο, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού έγκριτων ιστορικών, παλαιότερων και νεότερων, αλλά και άλλων ερευνητών από τον χώρο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, εγκαινίασε τον κύκλο δράσεων

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στη Βουλή

         final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
                                                                                      Αθήνα, 22 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στη Βουλή

Εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Σύλλογο των Υπαλλήλων της Βουλής, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κυρία Λίλα Θεοδόση, προϊσταμένη του Τμήματος Κοινοβουλευτικών Αρχείων της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής, με

Προσλήψεις σε Λιμενικό, Αστυνομία, Πυροσβεστική -Οι θέσεις και οι προθεσμίες


Έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία προσλήψεων, με διάρκεια συμβάσεων έως και 18 μήνες, σε Λιμενικό, Αστυνομία, Πυροσβεστική ενώ συζητείται και η στελέχωση υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.
Συγκεκριμένα, το Λιμενικό προσλαμβάνει προσωπικό για τις ανάγκες πλοήγησης πλοίων στους λιμένες δικαιοδοσίας του με αιτήσεις έως τις αρχές Απριλίου. Η υποβολή

Μαζί με τον Πελοπίδα Καλλίρη για το αυτονόητο ο Γεωργιοςς Παγιάτης


ΔΗΛΩΣΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΓΙΑΤΗ

Στο σταυροδρόμι της κρίσιμης επιλογής για την επόμενη μέρα του τόπου μας, του Δήμου Κορινθίων, έχει φτάσει η ώρα ευθύνης για όλους μας.
Οι νέοι που μάθαμε και συνηθίσαμε να αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση της ζωής μας σε εποχές που μας στέρησαν τα αυτονόητα, βγαίνουμε μπροστά με πείσμα και τόλμη, με όνειρα και ελπίδα, και με την εμπειρία των παλαιότερων, θα αγωνιστούμε και για το Δήμο που μας αξίζει. 
Συμμετέχω στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, με όλες μου τις δυνάμεις, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, για να κάνουμε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη και υποψ. Δήμαρχο Πελοπίδα Καλλίρη και τους συνοδοιπόρους μας, πράξη το αυτονόητο. Την εξέλιξη του τόπου.

Γεώργιος Παγιάτης
Ιδιωτικός Υπάλληλος
(Χώροι Εστίασης και Αναψυχής)

Η Μεγάλη Βάλτσα στην Επανάσταση του 1821

cid:image002.jpg@01D4DDC9.AE0F72C0
Με εκτίμηση
Το Δ. Σ.
Του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών

K. Kell

Περιοδεία Γόντικα το Σαββατο σε Βοχαικό και Λουτράκι

Αποτέλεσμα εικόνας για γοντικασ κκε ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 23 Μαρτίου ο Νίκος Γόντικας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου και υποψήφιος Περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης  θα περιοδεύσει στο νομό Κορινθίας. Το πρωί θα επισκεφτεί χωριά

Επίδοση της ετήσιας Έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη στον Πρόεδρο της Βουλής

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Την ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2018 επέδωσε σήμερα, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση, o επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, κ. Ανδρέας Ποττάκης.
Κατά την επίδοση της Έκθεσης παρέστησαν, επίσης, η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ. Αντώνιος Συρίγος. 

«Πρωτεύουσας σημασίας τα ζητήματα συνηγορίας υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών»

Νέα απόπειρα εξαπάτησης συνδρομητών σταθερής COSMOTE


H COSMOTE για μία ακόμη φορά ενημερώνει για κάποιους επιτήδειους που προσπαθούν να εξαπατήσουν συνδρομητές. Η εταιρεία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Ενημερώνουμε τους συνδρομητές μας ότι υπέπεσε στην αντίληψή μας πως άγνωστοι, προσποιούμενοι ότι εκπροσωπούν τον ΟΤΕ, πραγματοποιούν κλήσεις σε τηλέφωνα πελατών COSMOTE σταθερής, και με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητούν προσωπικά στοιχεία (πχ ΑΦΜ) και κωδικούς πρόσβασης. Επίσης,

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις -Δικαιούχοι & δικαιολογητικά


Ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 8 π.μ., η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2019, το οποίο θα υλοποιηθεί από την 15η Ιουνίου 2019 έως την: α) 3η Σεπτεμβρίου 2019 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10η Σεπτεμβρίου 2019 για τα παιδιά με αναπηρία.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Δύσκολη έξοδος στο Ξυλόκαστρο για την Κόρινθο 2006


Αποτέλεσμα εικόνας για ηρακλης ξυλοκάστρου - κορινθος 2006
Ακόμα 7 στροφές για την λήξη του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας  Κορινθίας, καθώς , αύριο Σάββατο  23 Μαρτίου 2019 , στις 15:00 το απόγευμα, διεξάγεται η 24η αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης .  
Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Κόρινθος 2006 κινδυνεύει να χάσει στο Ξυλόκαστρο από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου , καθώς η ομάδα του Αλέκου Αλεξανδρή , διανύει περίοδο φόρμας. 
Στο Λουτράκι ο ΑΟΛ αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ  στο Βέλο η