Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Όλα τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων – Τι θα ισχύσει με τις απουσίες λόγω κορονοϊού Τι αναφέρουν οι δύο εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας

 https://lykeioderveniou.gr/templates/yootheme/cache/04/DSC_7439-0469c8bb.png

Ανησυχία επικρατεί για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού καθώς και άλλων ιώσεων ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων.

Μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό επιστρέφουν στα θρανία με μία σειρά μέτρων σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση των ιώσεων.

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του, διευκρίνισε τι θα γίνεται με τις απουσίες των μαθητών που θα μείνουν για κάποιες ημέρες στο σπίτι λόγω των ιώσεων.

Οι συστάσεις από τους ειδικούς

«Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών των σχολικών μονάδων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορονοϊό COVID-19, για το σχολικό έτος 2023-24.

Η εγκύκλιος

Μητσοτάκης-Μπλίνκεν: Το ηχηρό μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ για τη φιλία Ελλάδας-ΗΠΑ και η θερμή χειραψία του Πρωθυπουργού – Όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες

 ΜητσοτάκηςΜπλίνκεν: Το ηχηρό μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ για τη φιλία ΕλλάδαςΗΠΑ και η θερμή χειραψία του Πρωθυπουργού – Όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες 

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην οικία του πρωθυπουργού στα Χανιά.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Μπλίνκεν ακολούθησε συνάντηση εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια συνολική επισκόπηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Επιβεβαιώθηκε ότι στο πλαίσιο του εξαιρετικού επιπέδου τους θα υπάρξουν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα περαιτέρω θετικά βήματα στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας.

Καιρός: Μήνυμα του 112 στη Δυτική Ελλάδα και την Κέρκυρα για ισχυρές καταιγίδες και ανέμους – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

 Καιρός: Μήνυμα του 112 στη Δυτική Ελλάδα και την Κέρκυρα για ισχυρές καταιγίδες και ανέμους – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία 

Μήνυμα του 112 έλαβαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (6/1/24) οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας αλλά και της Κέρκυρας, για την επιδείνωση του καιρού που αναμένεται τις επόμενες ώρες…

Συγκεκριμένα, το προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία έφτασε από το 112 στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Αχαϊκής πρωτεύουσας σύμφωνα με το pelop.gr αλλά και της Κέρκυρας, για ισχυρές καταιγίδες και δυνατούς ανέμους, στις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου (6/1/24) με φόντο την επιδείνωση του καιρού.

Πάτρα: Έφυγε από την ζωή η ιστορική εκδότρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Νανά Δούκα

  

Έφυγε σήμερα από την ζωή, πλήρης ημερών, η ιστορική εκδότρια της εφημερίδας, «Πελοπόννησος», στην Πάτρα, Νανά Δούκα.

Η Αναστασία (Νανά) Δούκα γεννήθηκε στην Πάτρα στις 29 Μαΐου 1924, ήταν κόρη του εκδότη της εφημερίδας, Χαράλαμπου Φραγκόπουλου, η οικογένεια του οποίου είχε ιδρύσει την εφημερίδα, «Πελοπόννησος». Είχε σπουδάσει στη σχολή καλογραιών στην Νάξο, αλλά και στο Παρίσι, ενώ μητέρα της ήταν η Γιώτα Αθανασιάδου, αρθρογράφος και εκδότρια της «Πελοποννήσου», η οποία μετά την χηρεία της έκανε δεύτερο γάμο με τον Κωνσταντίνο Παπαγγελούτσο, που υπήρξε διευθυντής και αρθρογράφος της εφημερίδας.

Μετά τον θάνατο της Γιώτας Παπαγγελούτσου, την δεκαετία του ’80, η Νανά Δούκα ανέλαβε την έκδοση της εφημερίδας, μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της, Σπύρο Δούκα, έως και το 2011, βάζοντας την δική τους σφραγίδα στην πορεία του περιφερειακού τύπου, ακολουθώντας πάντα την οικογενειακή παράδοση του πατέρα της, Χαράλαμπου και των θείων της, Διονύση, Ηρακλή και Νίκου που ήταν οι ιδρυτές της «Πελοποννήσου».

Η Νανά Δούκα είχε πάντα ενεργό ρόλο στην εφημερίδα, ενώ για πολλά χρόνια αρθρογραφούσε, έχοντας την δική της στήλη, την οποία υπέγραφε, ως «Νι Δέλτα».

Επίσης μαζί με τον σύζυγό της Σπύρο Δούκα, είχαν ιδρύσει το ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στην μνήμη της κόρης τους, Λήδας, που έφυγε νωρίς από την ζωή, με κύριο σκοπό την προσφορά κοινωφελών υπηρεσιών προς την κοινωνία της Πάτρας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί μεθαύριο Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου στις 2:00 μετά το μεσημέρι στον ιερό ναό των Αγγέλων, στο πρώτο δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας.