Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Επελαύνει ο κορονοϊός στην Ευρώπη: Οι χώρες που επιστρέφουν σε λοκντάουν και αυστηρότερα μέτρα

Γερμανία: Πρόσβαση σε κλειστούς χώρους με πιστοποιητικό εμβολιασμού Ευρώπη 

Η Ευρώπη έχει γίνει ξανά το επίκεντρο της πανδημίας, ωθώντας ορισμένες κυβερνήσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν εκ νέου λοκντάουν και άλλα αυστηρά μέτρα, ενόψει των Χριστουγέννων.

Η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εβδομάδα έως τις 7 Νοεμβρίου έδειξε ότι η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ήταν η μόνη περιοχή

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν θα δώσει χάρη σε δυο γαλοπούλες ενόψει της ημέρας των Ευχαριστιών

 Τζο Μπάιντεν 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα δώσει χάρη σε δύο γαλοπούλες από την Ιντιάνα, συνεχίζοντας μια παράδοση δεκαετιών ενόψει των Ευχαριστιών.

Τα δυο πουλιά, που ονομάζονται Πίνατ Μπάτερ (δηλαδή «Φυστικοβούτυρο») και Τζέλι, παρουσιάστηκαν σε ένα σύντομο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο Λευκός Οίκος: κάθονταν πάνω σε κρεβάτια

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι βοήθησαν κρατούμενο να αποδράσει από τις φυλακές Κορίνθου – Τρεις συλλήψεις

Με τη βοήθεια τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων, φαίνεται πως κατάφερε να αποδράσει ο Έλληνας κακοποιός, από τις φυλακές Κορίνθου, πριν από μία εβδομάδα.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνελήφθησαν σήμερα δυνάμει σχετικών ενταλμάτων για “δωροληψία”. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι τρεις συλληφθέντες υπηρετούν σε κατάστημα κράτησης της Πελοποννήσου και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βοήθησαν σε απόδραση κρατουμένου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έλαβαν μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να βοηθήσουν τον κακοποιό να αποδράσει από τις φυλακές Κορίνθου. Ο ένας απ’ αυτούς, ήταν ο φύλακας της εξωτερικής πόρτας των φυλακών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Δείτε live τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την πανδημία: Απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους, θα λήγει στο επτάμηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού των άνω των 60

 Το διάγγελμα Μητσοτάκη για την τρίτη δόση του εμβολίου και τον κορονοϊό

Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό απευθύνει αυτήν την ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. 


 

Το εμβόλιο δίνει τη νίκη στον άνθρωπο τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του. Τόνισε ότι 575.000 πολίτες στην Ελλάδα άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί και κινδυνεύουν.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να σταματήσουν κάποιοι να προσπαθούν να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη και αναγνώρισε τον ρόλο των υγειονομικών. Εχουμε αχρείαστες απώλειες γιατί δεν έχουν τα ποσοστά εμβολιασμού άλλων χωρών, τόνισε και μίλησε για συμβόλαιο τιμής να μην ξανακλείσουμε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται στους ανεμβολίαστους η ψυχαγωγία (κινηματογράφος, θέατρο κλπ) σε μία προσπάθεια να ανασχεθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας που «σαρώνει» τη χώρα από τις αρχές Νοεμβρίου. Στους κλειστούς χώρους δεν συμπεριλαμβάνεται η εκκλησία.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως γίνεται υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου για τους άνω των 60, φέρνοντας ουσιαστικά το «μοντέλο Μακρόν» στη χώρα μας.

Αναλυτικά στο μήνυμά του είπε:

«Εκτόξευση» κρουσμάτων στην Κορινθία. Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο. 637 νέα κρούσματα σήμερα ( 103 στην Κορινθία -89 στην Μεσσηνία - 276 στην Αχαΐα.)

Μεγάλη άνοδος,  κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (+100 ), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 637 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τρεις περιοχές  ( Αχαΐα, Μεσσηνία και Κορινθία) παρουσιάζουν  και σήμερα   τριπλάσιο αριθμό (478) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (159).  

  Συγκεκριμένα:

Τριακόσια έξι (306) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 103  νέες μολύνσεις (ρεκόρ) παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 89 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 114 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (58) Αρκαδίας (42) και Λακωνίας (14).

Επίσης άλλα 331 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (276) και Ηλείας (55).   

Σήμερα 18 / 11 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 637 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 64.345 (32.487 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Πέμπτη 18 / 11 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (276),  Μεσσηνίας  (89),  Κορινθίας (103), Ηλείας (55), Αργολίδας (58), Αρκαδίας (42) και Λακωνίας (14)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                25.430

Π.Ε. Μεσσηνίας           9.427

Π.Ε. Κορινθίας             9.099

Π.Ε. Ηλείας                  6.474

Π.Ε. Αργολίδας           5.486

Π.Ε. Αρκαδίας             5.224

Π.Ε. Λακωνίας            3.342