Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Νικητής και στη Φλόριντα ο Ομπάμα


Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κερδίζει τους 29 μεγάλους εκλέκτορες της Φλόριντας, μετέδωσε απόψε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN βασιζόμενο σε προβλέψεις με βάση την καταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία αυτή.
Η Φλόριντα ήταν η μοναδική πολιτεία όπου δεν είχε ανακηρυχθεί νικητής στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Τρίτη καθώς η καταμέτρηση συνεχιζόταν. Σε κάθε περίπτωση, ο Ομπάμα συγκέντρωνε αρκετούς εκλέκτορες για να ανανεώσει τη θητεία του για άλλα τέσσερα χρόνια, ακόμη και αν έχανε τη Φλόριντα.

Με τη νίκη του στη Φλόριντα ο Ομπάμα εξασφαλίζει συνολικά 332 μεγάλους εκλέκτορες έναντι 206 για τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ.

Την Πέμπτη, χωρίς ακόμη να υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα, ένας σύμβουλος του Ρόμνεϊ στη Φλόριντα, ο Μπρετ Ντόστερ, είχε παραδεχτεί ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ηττήθηκαν. "Νομίζαμε (...) ότι κάναμε ότι χρειαζόταν για να κερδίσουμε. Προφανώς, δεν συνέβη αυτό", φέρεται να δήλωσε ο Ντόστερ σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Μαϊάμι Χέραλντ.

Πρώτη νίκη για Παμβοχαϊκό την 5η αγωνιστική της Volleyleague



Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague πανηγύρισε ο Παμβοχαϊκός, στο Βραχάτι.,  επικρατώντας  με 3-0 (25-23, 25-13, 25-21) του Ηρακλή στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής.

Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μαντέκας 12 (10/17 επ., 2 μπλοκ, 88% υπ. - 88% άριστες), Μπεκιάρης 2 (2/8 επ., 68% υπ. - 40% άριστες), Δρογκάρης 3 (2/3 επ., 1 άσο), Καραγιάννης 8 (5/6 επ., 3 μπλοκ), Πανταλέων 13 (10/12 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 21 (15/24 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Δημητρακόπουλος -λ (40% υπ. - 13% άριστες) / Κατσανεβάκης, Πατρινός, Μπάκας

Ηρακλής (Κράβαρικ): Κολτσιάκης 3 (3/13 επ., 52% υπ. - 36% άριστες), Χατζηπαραδείσης 6 (4/6 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Νοβοσέλατς 2, Ανδρεάδης 5 (3/5 επ., 2 μπλοκ), Εφραιμίδης 6 (4/12 επ., 2 άσοι, 35% υπ. - 35% άριστες), Μπόζιτς 10 (10/17 επ.), Κουζούνης -λ (56% υπ. - 33% άριστες) / Τσιάρας, Τζιουμάκας 7 (6/11 επ., 1 άσο), Κυπριανός
Μάλιστα το αξιοπερίεργο είναι ότι πέρσι ο Παμβοχαϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα στην 5η αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 (3-2 από τον Ολυμπιακό στο Ρέντη) και φέτος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην ίδια αγωνιστική!
«Σήμερα ήμασταν καλοί σε σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού, ιδιαίτερα στο σερβίς και το μπλοκ, ενώ σίγουρα μας διευκόλυνε σίγουρα η απουσία του Μίκουλα που σήμαινε ότι έχει λιγότερες λύσεις ο αντίπαλος», είπε αρχικά ο Νίκος Ζαλμάς και συνέχισε: «Εγώ εξακολουθώ και περιμένω να δω μεγαλύτερη διάρκεια και λιγότερη ανασφάλεια και φόβο από τους παίκτες μου. Αρχίζουμε πάντως να λειτουργούμε ως ομάδα, απλά θέλει μεγαλύτερη υπομονή σε οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει στο ματς και στο διάβασμα του αντιπάλου κάθε φορά. Ήταν μια νίκη οξυγόνο, αλλά έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη με συνεχόμενους τελικούς».

«Ήταν ξεκάθαρα θέμα τακτικής. Τα παιδιά όπως έπαιξαν με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και κράτησαν την τακτική 100% σε αυτόν τον αγώνα έγινε το αντίθετο. Όποτε ακολουθούσαμε την τακτική μας ήμασταν κοντά στο σκορ και είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το πρώτο και το τρίτο σετ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν είχαμε τη συγκέντρωση σε αυτή την τακτική. Πρέπει να το καταλάβουν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι παίκτες μου ότι θα πρέπει να λειτουργούμε βάση αυτής», τόνισε από την πλευρά του ο Αντρέι Κράβαρικ.


Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός

Την εντυπωσιακή του πορεία από το ξεκίνημα της φετινής Volley League ΟΠΑΠ συνέχισε και στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός.
Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη επιβλήθηκε του Άρη με 3-1 σετ (25-20, 22-25, 26-24, 25-17) και πήρε την πέμπτη της νίκη στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, με το αποτέλεσμα αυτό να της επιτρέπει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής

Αντωνίου: «Κόρινθος όπως… Ολυμπιακός!»

Μονόδρομος είναι η πρώτη θέση στον Νότιο όμιλο της Football League 2 και επομένως η άνοδος στην Football League σύμφωνα με τον νέο προπονητή της Κορίνθου, Σωτήρη Αντωνίου.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μπεθάνη, τη διοίκηση και τον κ. Λιβανό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και την ευκαιρία που μου έδωσαν να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της Κορίνθου. Για μένα είναι ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα μου και φιλοδοξώ να πετύχω. Έχω πλήρη επίγνωση σε ποια ομάδα ήρθα και πιστεύω πως η Κόρινθος είναι ο... Ολυμπιακός της κατηγορίας», ήταν η αρχική τοποθέτηση του κ. Αντωνίου στο korinthiasports.gr για να προσθέσει:
«Περιμένω και εγώ και οι ποδοσφαιριστές να σταθεί ο κόσμος δίπλα μας και να στηρίξει την προσπάθεια. Δεν είχα έρθει στο γήπεδο του Συνοικισμού και με εξέπληξε ευχάριστα. Είναι πράγματι... κλουβί και θέλω να έχει παλμό και δύναμη σε κάθε ματς, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Φωστήρα».
Για την αναμέτρηση με τον Φωστήρα και τους στόχους της ομάδας: «Για μας ο αγώνας της Κυριακής είναι τελικός. Και όπως είπα και στα παιδιά στην προπόνηση, οι τελικοί κερδίζονται με καρδιά και με ψυχή. Θέλω να περάσω στην ομάδα τη νοοτροπία του νικητή και να καταλάβουν όλοι οι ποδοσφαιριστές και κυρίως τα νέα παιδιά πως η Κόρινθος είναι μεγάλη ομάδα. Ήρθα στην Κόρινθο για να βγάλουμε την ομάδα πρώτη και να πανηγυρίσουμε την άνοδο, δεν ήρθα ούτε για την 5η ούτε για την 6η θέση!».

Με Τάκη Παπαδόπουλο κόντρα στα Χανιά ο Παναιγιάλειος

Στη διάθεση του Νίκου Κουρμπανά για την αναμέτρηση του Παναιγιάλειου με τα Χανιά στην Κρήτη την Κυριακή (11/11) για τη Football League 2 τέθηκε ο Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του.
Ο Έλληνας τεχνικός τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον αγώνα, στην οποία βρίσκονται συνολικά 19 ποδοσφαιριστές. Η ομάδα του Παναιγιάλειου έκανε μια τελευταία προπόνηση, χαλάρωμα επί της ουσίας, σε γήπεδο των Χανίων σήμερα το μεσημέρι
Αναλυτικά η αποστολή: Μπαλτιμάς, Καράδαης, Σανδραβέλης, Θεοφανόπουλος, Αγουρίδης, Τ. Παπαδόπουλος, Ακπαρίδης, Σούλης, Παπαχρήστος, Μαυρόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Γκοτσούλιας, Αργυρόπουλος, Μπούνας, Σκαρτσίλας, Μπουλούμπασης, Διαμαντόπουλος, Μπουρλάκης και Λαζανάς.

Χωρίς Μανωλά στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός - Με Κατσικοκέρη βασικό η ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός καλείται να ξεχάσει τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ και να μην θαμπωθεί από την απότομη αλλαγή και το σκοτάδι του ελληνικού πρωταθλήματος. Αντίπαλος η τελευταία της βαθμολογίας ΑΕΚ, σ' ένα ντέρμπι που δεν θυμίζει τίποτα από τα παλιά.

Εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Κώστας Μανωλάς για το κυριακάτικο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Χωρίς Μανωλά στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αποφάσισε να μην συμπεριλάβει τον νεαρό κεντρικό αμυντικό στην αποστολή του Ολυμπιακού, καθώς δεν ήταν εντελώς έτοιμος να αγωνιστεί. Ο Μανωλάς αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στο πόδι και ο Πορτογάλος δεν θέλησε να ρισκάρει ενδεχόμενη υποτροπή. Τη θέση του στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Τάσος Παπάζογλου και Φρανσουά Μοντέστο, με τον Έλληνα άσο να είναι πιο πιθανό να ξεκινήσει το παιχνίδι.
Παράλληλα, ένα απρόοπτο προέκυψε με τον Μπάλαζ Μέγιερι στην προπόνηση του Σαββάτου, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο, από την εσωτερική πλευρά. Ο Ούγγρος γκολκίπερ αποχώρησε και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας θα βγουν την Κυριακή. Πάντως δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία και το απόγευμα θα κάνει θεραπεία και προς το παρών υπολογίζεται κανονικά για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.
Κανονικά γυμνάστηκε ο Ραφίκ Τζεμπούρ, ενώ ο Πάμπλο Κοντρέρας συνέχισε με έντονο ατομικό στο γήπεδο, χρησιμοποιώντας και την μπάλα.
Μετά το τέλος της σημερινής ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ανακοίνωσε την αποστολή για την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ. Σε αυτή συμμετέχουν οι οι Κάρολ, Μέγιερι, Γιαννιώτης, Σιόβας, Χολέβας, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Τζεμπούρ και Μασάντο.

ΑΕΚ: Με Κατσικοκέρη βασικόΜε σημαντικές αλλαγές αναμένεται να παραταχθεί η ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό συγκριτικά με την αναμέτρησή της απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Μετά την επιστροφή του Νίκου Κατσικοκέρη στην αποστολή, ο Έβαλντ Λίνεν αναμένεται να του δώσει φανέλα βασικού για το ντέρμπι.
 Ο Κωσταντόπουλος αναμένεται κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Βλάχο και Λαγό στα μπακ και του Γιάγκο – Κουτρουμπή στο κέντρο αυτής.
Ως αμυντικά χαφ διατηρούν τη θέση τους οι Φέτσης και Κορδέρο με τους Κοντοέ και Κατίδη να είναι από μπροστά τους σε ρόλο εξτρέμ. Ως επιτελικός μέσος δοκιμάστηκε ο Γκερέιρο με τον Κατσικοκέρη να είναι μόνος του στην κορυφή της επίθεσης.

 

EKTAKTO : ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΑΔΑΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ HOL;

Από το : crime.gr
Ραγδαίες εξελίξεις και μετωπική σύγκρουση των εισαγγελικών αρχών και της ΑΔΑΕ με αφορμή την υπόθεση της ΗΟLΟ Εισαγγελέας Λακαφώσης ήταν ο άνθρωπος που κίνησε τη διαδικασία για τη σύλληψη του νομικού... συμβούλου της μεγάλης εταιρίας επικοινωνιών.Αλλά το θέμα δεν σταματά εδώ.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του crime.gr , από τη Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά των μελών της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, με την κατηγορία της παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης.Ας σημειωθεί ότι στην περίπτωση της HOL, το θέμα ανέκυψε από περιστατικό κλοπής υπολογιστών, αδίκημα για το οποίο δεν προβλέπεται άρση απορρήτου και αποτέλεσε την αφορμή στη μετωπική σύγκρουση της Αρχής και της Δικαιοσύνης. 

 

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ...


ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ "ΒΗΜΑ"
Όχι ότι έχει άδικο για όλα όσα καταμαρτυρεί στον Παπανδρέου, η χρονική συγκυρία όμως (που μυρίζει στήριξη στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου) και κυρίως το Μέχο Ενημέρωσης στο οποίο έγιναν αυτές οι δηλώσεις (Ψυχάρης, Βήμα) δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά...
γιατί βγήκε τώρα ο Σημίτης να χτυπήσει τον Παπανδρέου. Για να του κόψει τα πόδια προφανώς, εν΄'οψει των αλλαγών που ετοιμάζεται να φέρει στο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος...






 
FIMOTRO

Μισθό Γερμανού λοχία παίρνει πλέον ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ! Δείτε συγκριτικό πίνακα


“Πως καταντήσαμε λοχία”,τραγουδούσε παλιά ο Γιώργος Καλατζής. Στην Ελλάδα του ΔΝΤ και της τρόϊκας όμως οι λοχίες εδώ και χρόνια υποφέρουν οικονομικά. Τώρα το τρίτο μηνμόνιο, κάνει “λοχία” και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Μισθολογικά εννοείται.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο συνάδελφος Ανδρέας Κούτρας ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ μετά από τα νέα μέτρα θα λαμβάνει μισθό…Γερμανού λοχία!

Η σύγκριση με τους μισθούς στρατιωτικών άλλων χωρών -που δεν αντιμετωπίζουν καμία σοβαρή απειλή- είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτική ,αλλά και τρομακτική .

Δείτε τον πίνακα για να καταλάβετε τις διαφορές.

Πέντε μονάδες πάνω ο Σαμαράς από τον Τσίπρα σε νέα δημοσκόπηση - Oι περισσότεροι προτιμούν συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία



- 2,7% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ
- Η συντριπτική πλειοψηφία δεν θέλει πάλι εκλογές αλλά να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση
- Διαβάστε τα ποσοστά που δίνει στα κόμματα νέα έρευνα της Κάπα Ρισέρτς για το Βήμα της Κυριακής
- Διευθυντής πολιτικού γραφείου Α.Τσίπρα:O ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει

Προβάδισμα 2,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "το ΒΗΜΑ της Κυριακής".

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,1%, η ΝΔ 20,4%, η Χρυσή Αυγή 10,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4% το ΚΚΕ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,8%.

Ωστόσο, το 42,5% θεωρεί καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μια κυβέρνηση συμμαχική με κορμό τη ΝΔ έναντι 37,6% που θεωρεί καταλληλότερη μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 38,25% έναντι του Αλ. Τσίπρα, που συγκεντρώνει 33,35%.

Το 35,3% θέλει άμεσα τη διενέργεια εκλογών ενώ το 51,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση.

Τέλος, το 46,1% των ερωτηθέντων θέλει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση ενεργά πολιτικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έναντι του 42,5% που δεν το επιθυμεί.

O ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει, δηλώνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς, στη Real News, προσθέτοντας πως «Θα κάνουμε τα πάντα για να πέσει αυτή η κυβέρνηση».

Υποστηρίζει πως «τα μέτρα έχουν ήδη καταρρεύσει και δεν υπάρχει πλειοψηφία εφαρμογής τους», ενώ ταυτόχρονα διαμηνύει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει, εδώ και καιρό».

Θεωρεί τις εκλογές αναπόφευκτες και την κυβέρνηση βραχύβια, καλεί τη ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να απορροφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους βουλευτές που καταψήφισαν τα μέτρα.

 
newsit.gr

Ο Πανευρωστινιακός πέρασε με τεσσάρα από την Αρχαία Κόρινθο


Με 4 αγώνες άρχισε σήμερα η 8η αγωνστική στο πρωτάθλημα της Α2 Κορινθίας. Στην Αρχαία Κόρινθο ο Πανευρωστινιακός συνέτριψε εκτός έδρας με 4 - 0 τον τοπικό Άρη, όπως και ο πρωτοπόρος Τενεάτης Αθικίων μέσα στο Συνοικισμό επί του Άρη Κορίνθου.  Στο Λέχαιο ο τοπικός Α.Ο. στο ντερμπι της ημέρας  έχασε   με σκορ 2 - 3  από την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ στο Κρυονέρι ο τοπικός Αετός ήταν  καταιγιστικός με το 7 - 0  επί των Γαλάζιων Νέων.
Η αγωνιστική σύνεχιζεται και ολοκληρώνεται , αύριο  Κυριακή με τους αγώνες της Αναγέννησης Κιάτου με τον Αετό Αγγελοκάστρου , του Ηρακλή Ξυλοκάστρου με την Αλμυρή, του Ισθμιακού με τον Άρη Βοχαϊκού και του ΑΟ Σολομού με τον Κύψελο Κορίνθου, όπου ο τελευταίος με νίκη του θα αποκτήσει και πάλι το προβάδισμα στη βαθμολογία 

Η 8η αγωνιστική
10 -11-2012
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 0 - 4
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ   2 - 3
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ   7 - 0
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ 0 - 4
11-11-2012
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 

Ο Α.Ο. Λουτρακίου πέρασε σαν σίφουνας από τον Σαρωνικό και ξέφυγε στο +3



Με τους αγώνες της 9ης αγωνιστικής συνεχίστικε σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας. Ο πρωτοπόρος Α. Ο. Λουτρακίου πέρασε σαν τυφώνας από το γήπεδο της Ξυλκέριζας , όπου σάρωσε , εκτός έδρας με 5 - 1 τον Σαρωνικό Γαλατακίου, και ξέφυγε στο +3 , μετά της ήττες των βασικών του αντιπάλων.
Τρία γκολ  γιά τους ορανιέ πέτυχε ο Αποστολακης και απο ένα ο Χρυσαφιδης και  ο Καλλας. Σημειώνουμε ότι ο Ζερβος, , ο Χρυσαφιδης και ο Αποστολακης είχαν και από ένα δοκάρι.
Μεγάλη νίκη πέτυχε στο "Θώδειο" Στάδιο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου με 4 - 0 επί του Εθνικού Ξυλοκέριζας, και πέρασε στη 2η θέση , μετα το ισόπαλο 2 - 2 του ΠΑΣ Κλένια με τον Παννεμεατικό, στο Σολομό, και τις ήττες με 1 - 0 του Ατρόμητου Χιλιομοδίου , την ίδια ώρα στο Σοφικό   από τον Πανσολυγειακό και της Ελλάδος Βέλου, στην έδρα της, από  τον Α.Ο. Σπαθοβουνίου. Την ήττα με το ίδιο σκορ γνώρισε  και ο Αστέρας Δερβενίου, στους Αγίους Θεοδώρους από την τοπική ομάδα, ενώ ο Πανκαμαριακός , στο Ξυλόκαστρο ήταν σωστή "θύελλα" μετά  την ευρεία νίκη με 6 - 0 επί της Θύελλας Πετρίου. Τέλος ο Ηρακλής Λεχαίου πήρε στα "χαρτιά"  τον εκτός έδρας αγώνα του από την συντοπήτησσα του Προοδευτική Περιγιαλίου , η οποία έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος .



Α1' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

9η Αγωνιστική

 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ  0 - 1
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -  ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 6 - 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΟ. - ΛΟΥΤΡΑΚΙ 1 - 5
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ -  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 1 - 0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ -  ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 0 - 3 (α.α.)
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 1 - 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -   ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ   4 - 0
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 2 - 2

Η Βαθμολογία
( Σε 9 αγώνες)


1

(1)

ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

22

27 -8

2

(5)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

19

18-11

3

(3)

ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ

18

22- 12

4

(2)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ

17

16-6

5

(4)

ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ

17

17-11

6

(6)

ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ

16

16-9

7

(11)

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

13

8-14

8

(7)

ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

12

15-9

9

(9)

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ

12

10-11

10

(8)

ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ

11

12-17

11

(13)

ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ

10

18-13

12

(14)

ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ

10

12-13

13

(10)

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ

10

9-17

14

(12)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ

9

6-15

15

(15)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

7

7-20

16

(16)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

0

0-27

Ο Χαϊκάλης έβγαλε κασετοφωνάκι για να «παίξει» ομιλίες Σαμαρά στο βήμα της Βουλής![βίντεο]

 Ο Χαϊκάλης έβγαλε κασετοφωνάκι για να «παίξει» ομιλίες Σαμαρά στο βήμα της Βουλής![βίντεο]
Σκηνές απείρου κάλους στη Βουλή. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης όταν ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του για τον προϋπολογισμό έβγαλε ένα κασετοφωνάκι με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο και θέλησε να ακουστούν μέσω…μικροφώνου στην αίθουσα του κοινοβουλίου…
Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χρήστος Μαρκογιαννάκης αντέδρασε έντονα και ζήτησε να κλείσουν τα μικρόφωνα. «Δεν είναι θέατρο εδώ κύριε Χαϊκάλη, σε λίγο θα ζητήσετε και κινηματογραφική προβολή» είπε στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στην αίθουσα επικράτησε ένταση.
Δείτε το βίντεο
<
kafeneio-gr.blogspot.com

Έξαλλη στον αέρα η Αγγελική Νικολούλη! Έκλεισε άρον άρον την εκπομπή


Το βράδυ της Παρασκευής, η εκπομπή "Φως στο τούνελ" από τη συχνότητα του Alpha, ασχολήθηκε με την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου, που έχει απασχολήσει πολύ την κοινή γνώμη του τελευταίο διάστημα.
Στο τέλος της εκπομπής, η "καληνύχτα" που είπε η Αγγελική Νικολούλη στους τηλεθεατές, ήταν πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες.

Η δημοσιογράφος, απίστευτα εκνευρισμένη, έκλεισε άρον άρον την εκπομπή της, χωρίς να μπορεί να κρύψει το θυμό της στον αέρα.

Τι συνέβη;

Την τελευταία στιγμή και ενώ ο τηλεοπτικός χρόνος της εκπομπής τελείωνε, ήρθαν νέα στοιχεία για την υπόθεση. Η δημοσιογράφος κυριολεκτικά έτρεχε για να προλάβει να ενημερώσει τους τηλεθεατές ωστόσο... οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες, την πίεζαν να πει "καληνύχτα".

Δείτε τι έγινε:


Πάντως, η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα τηλεθέασης για το βράδυ της Παρασκευής. Διαβάστε εδώ τι έδειξαν τα νούμερα τηλεθέασης

zappit.gr

Γερμανία: 23 χρόνια από την πτώση του τείχους


Σαν σήμερα το 1989 ο Χέλμουτ Σμιτ κήρυσσε τη γερμανική επανένωση.

«Το Βερολίνο θα ζήσει και το Τείχος θα πέσει!». Με αυτά τα λόγια, στις 10 Νοεμβρίου του 1989, ο Χέλμουτ Σμιτ κήρυσσε ουσιαστικά τη γερμανική επανένωση. Την προηγούμενη νύχτα, το Τείχος του Βερολίνου είχε ανοίξει για πρώτη φορά από την ανέγερσή του, το 1961. Χιλιάδες Ανατολικογερμανοί περνούσαν στην άλλη πλευρά, για να ενωθούν με συγγενείς, φίλους, ακόμη και με αγνώστους και να γιορτάσουν την αρχή της ελευθερίας τους.

Εκείνη τη μέρα, ουδείς γνώριζε ακόμη εάν και πότε η Γερμανία επρόκειτο να επανενωθεί. Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας είχε ανακοινώσει τις πρώτες ελεύθερες εκλογές. Η Ουάσιγκτον και η Μόσχα είχαν σπεύσει να χαιρετίσουν τις εξελίξεις, οι οποίες, όπως είχαν ξεπεράσει τις μυστικές τους υπηρεσίες, επρόκειτο σύντομα να ξεπεράσουν και τη ζωηρότερη φαντασία. Πολύ σύντομα, το καθεστώς στην Ανατολική Γερμανία θα κατέρρεε και θα ξεκινούσε μια μακρά, ιστορική, αλλά και επώδυνη πορεία – για μια χώρα και έναν λαό, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Είκοσι τρία χρόνια αργότερα και περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ, οι «ραφές» της ένωσης είναι ακόμη ορατές. Η Γερμανία μπορεί να είναι η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης και μια από τις πέντε ισχυρότερες του πλανήτη, μπορεί να διεκδικεί ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη και να επιβάλλει την πολιτική της, αλλά υπάρχουν πολλοί που θα επιχειρηματολογήσουν ότι η επανένωση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Τα κρατίδια των ανατολικών περιοχών δεν καταφέρνουν να ακολουθήσουν τον ρυθμό ανάπτυξης των δυτικών, η ανεργία καλπάζει και οι διαφορές παραμένουν. Η έρευνα που διεξήχθη το 2010 με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την επανένωση, κατέδειξε ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων της πρώην ανατολικής Γερμανίας έφθανε μόλις το 71% των αδελφών της Δύσης, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης των ανατολικών περιοχών ήταν περίπου ο μισός αυτού των δυτικών. Οι δε μισθοί των πρώην Ανατολικογερμανών έφθαναν μόνο στο 83% των Δυτικογερμανών, ενώ η ανεργία παραμένει ακόμη και σήμερα σχεδόν διπλάσια από ό,τι στη Δύση. Επιπλέον, το 2008, το εισόδημα ενός ανατολικογερμανικού νοικοκυριού έφθανε μόλις στο 53% αυτού στην δυτική Γερμανία.
Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι τα χρήματα που διατέθηκαν για την επανένωση επενδύθηκαν εσφαλμένα. Κατασκευάστηκαν νέοι δρόμοι, γέφυρες, τούνελ, εκσυγχρονίστηκαν τηλεπικοινωνιακά και συγκοινωνιακά δίκτυα, αλλά και πάλι τα περισσότερα χρήματα διατέθηκαν σε προνοιακά επιδόματα και όχι σε ανάπτυξη. Σύμφωνα με το «Σύμφωνο Αλληλεγγύης 2», τουλάχιστον 156,5 δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να διατεθούν στα έξι ανατολικά κρατίδια κατά το διάστημα 2005-2019. Το σχέδιο εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις, ιδιαίτερα από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που διεκδικούν μερίδιο της βοήθειας.

Σήμερα η Γερμανία έχει Πρόεδρο και Καγκελάριο που προέρχονται από την πρώην ανατολική περιοχή. Θα έλεγε λοιπόν κανείς ότι η ισότητα έχει αποκατασταθεί. Κι όμως. Πριν από δύο χρόνια, δημοσκόπηση έδειχνε ότι μόλις το 27% των πρώην Ανατολικογερμανών αισθάνεται ως ένας λαός με τους δυτικούς. Τα ποσοστά στους τελευταίους είναι υψηλότερα, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν ξεπερνούν το 50%. Στις νεότερες ηλικίες η κατάσταση είναι πολύ πιο αισιόδοξη, ωστόσο οι νέοι εξακολουθούν να μετακινούνται προς τα δυτικά κρατίδια, σε αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών απασχόλησης και υψηλότερων αμοιβών. Ακόμη, σύμφωνα με έρευνα της Bild, ένας στους πέντε δυτικούς δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τις ανατολικές περιοχές, ενώ, αντίστοιχα, ένας στους δέκα ανατολικούς δεν έχει ταξιδέψει δυτικά. Στην ίδια έρευνα, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν αδιάφοροι για την ανατολική καταγωγή του Γιοάχιμ Γκάουκ και της Άνγκελας Μέρκελ, ενώ το 42% των πρώην Ανατολικογερμανών δήλωσε ότι αισθάνεται ακόμη ως πολίτης «β’ κατηγορίας».

Και η ίδια η κυρία Μέρκελ πάντως, μπορεί να «διαφημίζει» τα δύσκολα χρόνια που έζησε στο ανατολικό Βερολίνο, με το όνειρο, όπως λέει, της ενωμένης Γερμανίας και της ενωμένης Ευρώπης, αλλά ουδείς από τους 14 υπουργούς της προέρχεται από ...τα μέρη της. Αντίστοιχα, ουδεμία από τις 30 εταιρείες που αποτελούν τον δείκτη DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης διοικείται από Ανατολικογερμανό, όπως και ουδεμία από τις μεγάλες γερμανικές εφημερίδες. Κατά την προσφιλή λοιπόν έκφραση της κυρίας Μέρκελ όταν μιλάει για την Ελλάδα και τους υπόλοιπους υπερχρεωμένους, «μένει ακόμη πολύς δρόμος»...


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Financial Times : ''Ο ελληνικός λαός θα εξοριστεί σε βαλκανική απομόνωση'' - Οι Έλληνες μπορούν να ξαναχτίσουν τη χώρα.



''Ψηφίζοντας για μία ακόμη τετραετία λιτότητας, το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα ακόμη βήμα στον επώδυνο δρόμο που η ευρωζώνη υπόσχεται ότι οδηγεί στη σωτηρία. Για τους πολίτες της Ελλάδας, όμως, κάθε κίνηση φαίνεται ότι απομακρύνει ακόμη περισσότερο τον στόχο, αφού με κάθε αναθεώρηση του προγράμματος λιτότητας προστίθεται νέο βάρος. Εν τω μεταξύ, εξαντλείται η υπομονή των επίσημων πιστωτών της χώρας.

Το μικρότερο κόμμα που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, η Δημοκρατική Αριστερά, δεν ψήφισε το τελευταίο πακέτο μέτρων. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πάντως κατάφερε να το περάσει, αλλά με τόσο ισχνή πλειοψηφία που κανένας πλέον δεν είναι βέβαιος ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί. Η στήριξη προς αυτό είναι αδύναμη στην αίθουσα του κοινοβουλίου και ανύπαρκτη στους δρόμους της Αθήνας. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει βυθιστεί στη φτώχεια, γεγονός επικίνδυνο για την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Η Ελλάδα, όμως, δεν μπορεί να αποφύγει τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Χωρίς τα έκτακτα δάνεια από την ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Αθήνα θα έπρεπε να μειώσει ακόμη πιο άγρια τα ελλείμματά της. Το παλιό σύστημα, όπου οι λίγοι μυημένοι ζούσαν από το λίπος της αναποτελεσματικότητας και των χρεών που επιβάλλονταν σε τρίτους, δημιουργούσε ψευδαίσθηση πλούτου, που μοιραία θα είχε κακό τέλος. Έτσι, όμως, η πολιτική διαχείριση των οικονομικών αναγκών γίνεται ακόμη πιο σημαντική.

Η ελληνική πολιτική τάξη έχει αποτύχει παταγωδώς να πείσει το ευρύτερο κοινό για την ανάγκη των επώδυνων μέτρων που απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί κοινωνική και οικονομική μεταμόρφωση της χώρας. Χωρίς αυτά τα βήματα, ο ελληνικός λαός -παρά τη φιλοδοξία του να ζήσει σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα- θα εξοριστεί σε βαλκανική απομόνωση.

Κάθε μεταρρύθμιση παρουσιάζεται ως πράξη αυτομαστίγωσης, που επιβάλλεται από τους χρηματοδότες της Ευρώπης. Κανένα κόμμα δεν έχει δώσει στους Έλληνες ένα πιθανό όραμα για το πώς μπορεί να μοιάζει μία βελτιωμένη κοινωνία. Όπως δείχνει σήμερα το παράδειγμα των χωρών της Βαλτικής κι όπως επίσης έδειξαν η Φινλανδία και η Σουηδία στη δεκαετία του 1990, οι ριζικές αλλαγές δεν προϋποθέτουν κατ’ ανάγκη πολιτική παραίτηση.

Είναι ακόμη εφικτό να διασωθεί η διαδικασία: εάν η Αθήνα περάσει τον προϋπολογισμό την Κυριακή και η ευρωζώνη εγκρίνει μείωση των επιτοκίων δανεισμού και την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Αυτό θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Έτσι τουλάχιστον δεν θα πέσει και το αλάτι της πιστωτικής κρίσης στην πληγή της λιτότητας.

Τον επόμενο χρόνο, η Αθήνα θα πρέπει να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα. Στο άμεσο μέλλον, η αναβολή οποιασδήποτε προγραμματισμένης εξυπηρέτησης χρέους θα πρέπει να αναγκάσει τους πολιτικούς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Κι αυτή είναι να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό ένα μέλλον όπου θα ζουν με όσα βγάζουν και να μην προσποιούνται ότι τους υπερασπίζονται ενάντια στους άκαρδους ξένους''.

Πηγή Euro2day

Θα συγκεντρώνουμε αποδείξεις και το 2013 - Έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους

- Θα ισχύει το μέτρο των αποδείξεων και την επόμενη χρονιά
- Δεν συνδέεται με το αφορολόγητο
- Η έκπτωση φόρου θα μειώνεται όσο αυξάνεται το εισόδημα
- Πότε θα πλήρώνουμε πέναλτι 10%

Διατηρεί το μέτρο των αποδείξεων το οικονομικό επιτελείο και το 2013, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Ετσι, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις τις οποίες θα φυλάσσουν στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μέτρο δεν θα συνδέεται από το 2013 με το αφορολόγητο όριο, δεδομένου ότι αυτό καταργείται, αλλά για να εξασφαλιστεί η έκπτωση των 1.950 ευρώ απο τον τελικό φόρο. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου οικονομικών οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έχουν σταθερή έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, η οποία θα μειώνεται όσο το εισόδημα αυξάνεται.

Όπως γράφει η εφημερίδα, οι ζητούμενες αποδείξεις ανέρχονται στο 25% του εισοδήματος ενώ όσοι δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις θα έχουν πέναλτι φόρου 10% επι της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων που θα έχουν μαζέψει και της αξίας των αποδείξεων που θα έπρεπε να έχουν συγκεντρώσει.

Όσοι δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου με βάση το νέο σύστημα (εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ), θα πληρώνουν επίσης το πέναλτι 10%, επί της διαφοράς αν δεν συγκεντρώσουν τις απαραίτητες αποδείξεις. Το επιπλέον ποσό θα συμπεριλαμβάνεται στο εκκαθαριστικό.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", η τρόικα επέμενε να διατηρηθεί το μέτρο των αποδείξεων, καθώς στο θέμα της φοροδιαφυγής δεν διαπίστωσε καμία πρόοοδο.

newwsit.gr

Ποιοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θέλουν να ρίξουν τον Βενιζέλο και ποιοί τον στηρίζουν

Μαίνεται ο εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ στο οποίο όλοι αναρωτιούνται εαν τις ''φούσκες'' τις φούσκωσε μόνος του ο Δατσέρης ή με την βοήθεια του Βενιζέλου.

Το πότε θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ουδείς το γνωρίζει. Σίγουρα θα γίνει όταν θα το αποφασίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και όχι επειδή του το ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως λένε από την Ιπποκράτους.

Θα είναι ίσως μία από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις της ΚΟ αφού δεν αποκλείεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τεθεί θέμα ηγεσίας.

Ποιος όμως έχει τα «κουκιά»; Με δεδομένο ότι η ΚΟ ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες είναι μια κινούμενη άμμος η εικόνα είναι θολή.

Και αυτό γιατί, από τους 26 βουλευτές που έχουν απομείνει:

Πρόσκληση για ομιλία "Κατάθλιψη-Αγχώδεις Διαταραχές" στο Δερβένι

katathlipsi

"Καραβάνα" και για τους εκπαιδευτικούς! Θα μπορούν να "σιτίζονται στα στρατόπεδα"


Την ίδια ώρα που οι βουλευτές μας τσακώνονται για το αν παίρνουν έξι ή οκτώ χιλιάδες ευρώ το μήνα (!) , οι επαγγελματικές τάξεις τις οποίες η κυβέρνηση στέλνει στα συσσίτια πληθαίνουν.

Όπως μας πληροφόρησε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στη πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΙ , και οι καθηγητές -της επαρχίας κυρίως- θα μπορούν να συτίζονται εντός στρατιωτικών μονάδων! Μετά από την επιστροφή των στρατιωτικών στην εποχή της “καραβάνας”, ήρθε και η σειρά των καθηγητών να επιστρέψουν στη δεκαετία του 1950 ,όπου δάσκαλοι και καθηγητές περνούσαν εξαιρετικά δύσκολα.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι εκτός από την Άμυνα, το πραγματικό “όπλο” της χώρας, πλήττεται δραματικά και αυτό που κάθε σοβαρή χώρα θεωρεί υπερ-όπλο. Η εκπαίδευση. Για την υγεία δεν χρειάζεται βέβαια να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά. Έχει ήδη διαλυθεί.

Η “καραβάνα” και για τους εκπαιδευτικούς πάντως προβλέπεται και στο μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει πριν από λίγο καιρό οι υπουργοί Άμυνας και Παιδείας.

Διαβάστε τι προβλέπει:

Ο Μίκης υψώνει τη δάδα



Ο αγγελιοφόρος παραδίδει τη δάδα στον Μίκη Θεοδωράκη. Κι ο αέρας πλημμυρίζει από τους στίχους του Ελύτη και τη μουσική του Μίκη. "Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ και μυρσίνη συ δοξαστική μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου!".
Μοναδική στιγμή, στιγμή που προκαλεί ρίγος, αυτή που ο Μίκης σηκώνει ψηλά τη δάδα, συγκινημένος και περήφανος. Την δίνει, με τη σειρά του, σε ένα παιδί και η λαμπαδηδρομία για τον 30ό Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών ξεκινά.
Η τελετή έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα ήταν υπέροχη. Σπαρτιάτικη, συγκινητική, με το απροσμέτρητο ειδικό βάρος του Μίκη...


enikos.gr
 

Η τρόικα ζήτησε (πάλι) απολύσεις με… ονόματα

troika-Megaro-Maximou
Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel αναφέρει ότι η τρόικα προβάλλει πλέον και την επιπρόσθετη αυτή υπερβολική αξίωση, δείγμα του κλίματος αμφισβήτησης για την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.
«Η κυβέρνηση της Ελλάδας απειλείται να καταρρεύσει στον δρόμο της λιτότητας. Αλλά οι διεθνείς «βοηθοί» παραμένουν σκληροί: Για να εγκρίνουν νέα δισεκατομμύρια, θα πρέπει το κράτος πρώτα να εγγυηθεί τις απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και να αναφέρει επακριβώς τα ονόματα των πληττόμενων».
Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο συνεχίζει περιγράφοντας την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα: Την υπερψήφιση του νομοσχεδίου με τις γνωστές διαρροές, την αγωνία για την εκταμίευση της δόσης, το σοκ της δήλωσης του Wolfagang Schäuble, που προανήγγειλε την παράταση του δράματος και την αποτροπή της χρεοκοπίας με την έκδοση βραχυπρόθεσμων ομολόγων.
Ταυτόχρονα όμως, αναφέρει και δήλωση υψηλόβαθμου υπουργού που αμφιβάλλει για την επιβίωση της κυβέρνησης: «Υφίσταται ο κίνδυνος να μην τα καταφέρουμε ως το τέλος του μήνα», φέρεται να μετέφερε ο υπουργός αυτός σε κύκλους του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Επίσης μεταφέρονται δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα: «Η τρόικα απαιτεί να απολυθούν 2.000 υπάλληλοι του δημοσίου τομέα ως το τέλος του χρόνου. Και πλέον δεν ικανοποιούνται με αριθμούς. Θέλουν ονόματα και επώνυμα». Εκπρόσωπος συνδικάτου επιβεβαίωσε την εν λόγω απαίτηση στο γερμανικό περιοδικό. Η τρόικα δηλ., αμφιβάλλει για πολλές από τις υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων οι απολύσεις, αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις.
Εν συνεχεία περιγράφονται οι διασπαστικές τάσεις εντός του ΠΑΣΟΚ και μεταφέρονται δηλώσεις εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης για τις διαφωνίες εντός της τρόικας σχετικά με το ελληνικό χρέος: «Η ΕΚΤ και το Βερολίνο δεν θέλουν να υποστούν με κανένα τρόπο ζημίες. Το ΔΝΤ αντίθετα επιμένει, ότι δεν μπορεί να εγκρίνει νέα βοήθεια, αν δεν εξασφαλισθεί το βιώσιμο του χρέους», ισχυρίζεται η πηγή του Spiegel.
Τέλος γίνεται αναφορά στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις που φέρνουν μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ, για την επικείμενη ψήφιση του προϋπολογισμού, καθώς και για την προοπτική ανασχηματισμού αμέσως μετά από αυτήν.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ /  ysterografa.gr

Η Μεγάλη επιστροφή του Γιώργου Νταλάρα με νέο δίσκο και εμφανίσεις στο Gazarte


Η νέα του δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο «Τι θα πει έτσι είναι»
και θα κυκλοφορήσει μαζί με την κυριακάτικη εφημερίδα real news
O Γιώργος Νταλάρας σε λίγες μέρες θα παίξει για πρώτη φορά ζωντανά τα καινούργια τραγούδια της δισκογραφικής του δουλειάς «Τι θα πει έτσι είναι».

Συγκεκριμένα, δέκα μπαλάντες σε ρυθμούς ροκ αλλά και μεσογειακούς θα «παντρευτούν» με τους στίχους του Μιχάλη Γκανά, του Μάνου Ελευθερίου, του Άρη Δαβαράκη (που έχει γράψει το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου), του Νίκου Μωραΐτη και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Επίσης, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και κλασικά τραγούδια του ρεπερτορίου του, όλα διασκευασμένα σε ενορχηστρώσεις που επιμελήθηκε ο Νίκος Αντύπας. Συμμετέχει η Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Οι εμφανίσεις του κορυφαίου τραγουδιστή στο Gazarte θα είναι :23, 24 & 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου